Simona Halep, în finala Indian Wells, fără să joace vreun punct! VIDEO | Decizie surpriză a Serenei Williams: „Astăzi nici nu puteam să merg”. Jelena Jankovic, adversara Simonei din finală

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep – Jelena Jankovic este finala din 2015 a tabloului feminin de la Indian Wells. 3-1 este scorul întâlnirilor directe, campioana României adjudecându-și ultimele trei meciuri.
  • A treia jucătoare a lumii a fost prima calificată în ultimul act al competiției, după abandonul liderului mondial Serena Williams, din cauza unei accidentări la genunchiul drept.
  • Duminică, Simona va disputa prima finală a unui turneu de categorie Premier Mandatory pe ciment a carierei.
  • Jelena Jankovic (Serbia, cap de serie 18) a revenit în prima semifinală din programul zilei, în fața reprezentantei Germaniei, Sabine Lisicki (Germania, cap de serie 24), impunându-se 3-6, 6-3, 6-1.

Simona Halep va juca, la 23 de ani, a doua finală de turneu Premier Mandatory din carieră, duminică, împotriva sârboaicei Jelena Jankovic, după ce a beneficiat de abandonul Serenei Williams, în semifinale. A treia jucătoare a lumii va avea în fața sa o adversară cu o vastă experiență a meciurilor cu trofeul pe masă, Jankovic fiind la al 33-lea meci de titlu (dintre care a câștigat 13). „Am dat 200% în încercarea de a mă recupera, ca să pot juca astăzi”, a declarat Serena Williams la conferința de presă.

Constănțeanca are deja două titluri în 2015, la Shenzhen și la Dubai (în prezent cel mai valoros trofeu din vitrina Simonei – în turneu Premier 5), în timp ce pentru fostul lider mondial, finala de la indian Wells va fi prima a acestui sezon.

06:10 Serena Williams a fost primită cu aplauze de spectatorii de pe Terenul Central de la Indian Wells. Reporterul care a intervievat-o pe Serena a dezvăluit că sportiva din SUA era în drum spre spital, pentru a efectua un RMN, dar i-a transmis șoferului că vrea să revină la arena centrală, pentru a le comunica personal fanilor de ce a fost nevoită să să retragă. „M-am accidentat în urmă cu câteva zile, la antrenament. Am luptat, am continuat să joc, dar astăzi nici nu puteam să merg. Este foarte trist. Dar sunt fericită că am reușit să adun noi amintiri frumoase. Voi reveni la anul, aici, pe acest teren. Va fi plăcerea mea, să joc în fața voastră„, le-a promis Serena americanilor.


05:55 Simona Halep (cap de serie numărul 3)- Jelena Jankovic (cap de serie 18) este finala de duminică a turneului Premier Mandatory de la Indian Wells.

Jelena Jankovic a învins-o pe Sabine Lisicki, scor 3-6, 6-3, 6-1 și va fi adversara Simonei în finala de duminică.


05:50 Înaintea discursului de pe Ceantral, Serena Williams le-a scris fanilor săi pe conturile de Twitter și Instagram. „Acum patru luni, am început o aventură – revenirea la Indian Wells – a fost formidabilă. Nu am visat niciodată că o voi putea face. Dar nu aș fi putut s-o fac fără fanii mei. Deși anul acesta s-a încheiat prematur, din cauza unei accidentări, trebuie să spun că abia aștept să încerc din nou la anul. Mulțumesc tuturor. Vă iubesc atât de mult!”


05:23 Anunț de ultim moment făcut de organizatori: Simona Halep este în finala turneului, fără să joace vreun punct! Genunchiul drept i-a venit de hac Serenei Williams! Americanca va intra pe teren, la finalul meciului Jankovic – Lisicki, pentru a explica spectatorilor situația.


05:13 Egalitate la seturi și la game-uri în prima semifinală WTA de la Indian Wells. Jelena Jankovic amână o dată în plus startul super-duelului Serena Williams – Simona Halep: a câștigat setul doi cu același scor cu care Sabine Lisicki s-a impus în primul act: 6-3.


05:00 Zeița de la Montreal s-a aflat în tribune la meciul Simonei din faza sferturilor de finală: „Cred că Simona ar fi fost o gimnastă bună la sol și la sărituri”, le-a mărturisit campioana olimpică americanilor. Iată impresiile Nadiei Comăneci, culese de reporterii turneului, la prima sa prezență la Indian Wells: „Îmi place! Este foarte frumos. Am venit aici pentru că sunt o mare fană a tenisului dar și pentru că îmi place să fiu aici, să o susțin pe prietena mea din România, Simona Halep. Cred că gestionează presiunea foarte bine. Ea este aici pentru a juca tenis, vrea să joace la cel mai înalt nivel și fiecare turneu te învață câte ceva și îți arată la ce nivel ești, unde trebuie să mai lucrezi. Are o echipă bună în jurul ei, care o îndrumă”, a punctat Nadia.


04:45 Pe Central, acțiunea este în toi: Sabine Lisicki a făcut un prim pas spre calificarea în finală, câștigând primul set în fața sârboaicei Jelena Jankovic, 6-3.


04:35 Suntem în întârziere față de programarea oficială, având în vedere faptul că duelul din ultimul sfert de finală de pe tabloul masculin, dintre Rafael Nadal și Milos Raonic s-a decis la capătul unui meci maraton, de aproape trei ore (două ore și 58 de minute). Canadianul s-a impus, 4-6 7-6(10) 7-5, după ce a salvat trei mingi de meci în setul doi.


04:30  Bun găsit pentru meciul-meciurilor de la Indian Wells 2015, la feminin. „Luptă”, „a crede”, „emoții” – au fost cuvintele cheie folosite de Simona Halep de-a lungul turneului de categorie Premier Mandatory, dar și pentru a prefața duelul din semifinale cu numărul 1 mondial, Serena Williams. Ultimul adăugat pe listă, în „prefața” făcută chiar de Simona, a fost „curaj”. Sunt Cezara Paraschiv și împreună îi vom ține pumnii campioanei noastre și vom vedea cât de mult va lupta Simona, cât va crede în victorie împotriva celui mai dificil adversar, aflat în plus pe teren propriu, dacă va reuși să își țină în frâu emoțiile și cât de curajoasă și de eroică va fi prestația numărului trei mondial în fața puternicei Serena Williams.


Simona Halep și Serena Williams sunt nerăbdătoare să joace din nou împreună. A treia favorită a turneului, prima calificată în semifinale, a adus singură în discuție numele Serenei, chiar în interviul de pe teren, spre deliciul spectatorilor de pe Central, la finalul partidei din sferturi: „Abia aștept să joc împotriva numărului 1 mondial, poate…„, a transmis Simona, după triumful împotriva Carlei Suarez Navarro. Replica Serenei, nu a întârziat: „Sunt foarte nerăbdătoare să joc din nou împotriva ei (n.r. împotriva Simonei), încă de la tragerea la sorți mi-am dorit acest lucru. Abia aștept să înceapă meciul, aș vrea să jucăm chiar acum dacă s-ar putea”, a încheiat cu o glumă liderul mondial.

Semifinale Indian Wells: SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS, duelurile directe

Al șaselea duel direct dintre Simona Halep și Serena Williams vine după un 1-1, scor înregistrat la Turneul Campioanelor, în octombrie anul trecut. Echilibrul „la general”, obținut după ce fiecare a câștigat câte un meci, nu s-a reflectat însă pe teren, într-o luptă crâncenă, „la baionetă”, pentru că cele două tenismene nu au reușit să joace la nivel maxim în același timp.


4-1 este scorul întâlnirilor directe dintre Serena Williams și Simona Halep, însă, de la marea ascensiune a jucătoarei născute la Constanța și pătrunderea în Top 10, scorul este 1-1

Serena Williams – Simona Halep: de la 0-6, 2-6 la 6-3, 6-0

Simona a obținut victoria carierei, 6-0, 6-2 împotriva Serenei Williams, după ce până la ediția din 2014 a Turneului Campioanelor de la Singapore, sportiva din Constanța nu câștigase nici măcar un set împotriva unei tenismene clasate, la ora începerii partidei, în Top 3 al clasamentului general mondial, din 16 încercări. Triumful sportivei manageriate de Virginia Ruzici a venit pe fondul unui joc strălucitor și extrem de agresiv, cu servicii răvășitoare atât pe prima minge, cât și pe a doua, și cu multe, multe lovituri câștigătoare. Dincolo de jocul strălucitor al elevei lui Wim Fissette, la ora jocului, „Halepeno” a dominat net meciul din faza grupelor, non-eliminatoriu, în condițiile în care Serena a avut o zi proastă: americanca a spus la conferința de presă că i-a fost rușine cu propria evoluție, cu „un forehand plecat în vacanță și un serviciu bun la categoria 10 ani„, așa cum singură s-a ironizat americanca.

„Returul” de la Singapore a fost dominat autoritar de Serena, care a pierdut un game în plus față de Simona: 6-3, 6-0. Liderul mondial a devenit agresoarea pe teren, în timp ce Simona a cedat duelul fizic, terminând turneul cu un imens bandaj pe coapsa stângă, dar și o lipsă de inspirație, intensitate și forță. „În finală am fost obosită, iar brațul meu a cam cedat. Mă bucur că am jucat cu cea mai bună jucătoare din lume de două ori într-o săptămână”, a punctat Simona la revenirea în țară.

Interesant este că, din cinci meciuri, ultimele patru au înregistrat un set alb sau „bagel”. Excepția: meciul din 2011 de la Wimbledon, câștigat de americanca revenită după o absență de aproape un an, după o prestație de „49-50% din potențial” a Serenei, cum declara la finalul meciului Richard Williams, tatăl și antrenorul sportivei din SUA.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS, drumul până în semifinalele Indian Wells

Simona, un singur meci câștigat în minimum de seturi. Serena, un singur meci ajuns în decisiv

Nici Simona, nici Serena Williams nu au avut parte de un parcurs lin până la meciul direct, chiar dacă Serena a pierdut un singur set, în turul trei, împotriva conaționalei Sloane Stephens, depășită cu 6-7(3), 6-2, 6-2. Principala favorită a avut mari probleme cu propriul joc și în primul meci la revenirea pe cimentul californian, împotriva Monicăi Niculescu, unde a început cu break cedat ambele seturi, dar și cu Timea Bacsinszky, trimisă acasă cu 7-5, 6-3, dar cu trei break-uri câștigate de elvețiancă și un procentaj de primă minge al americancei departe de nivelul maxim.

Problemele Simonei s-au văzut mai drastic pe tabelă: tricolora a reușit să o învingă în minimum de seturi doar pe reprezentanta Cehiei, Karolina Pliskova, în singurul duel în care nu a dat nici un moment senzația că ar fi într-un real pericol. În rest, Simona a avut momente de derivă în joc, cu serii lungi de erori neforțate. A trecut însă peste dificultăți cu determinarea de a nu repeta accidentul Autralian Open, în care și acum își reproșează „că a cedat și nu a luptat până la capăt„.

Traseul celor două la Indian Wells

TURUL 2

  • Serena Williams – Monica Niculescu 7-5, 7-5
  • Simona Halep – Daria Gavrilova 2-6, 6-1, 6-2

TURUL 3

  • Serena Williams – Zarina Diyas 6-2, 6-0
  • Simona Halep – Varvara Lepchenko 6-1, 3-6, 6-1

OPTIMI

  • Serena Williams – Sloane Stephens 6-7(3), 6-2, 6-2
  • Simona Halep – Karolina Pliskova 6-4, 6-4

SFERTURI

  • Serena Williams – Timea Bacsinszky 7-5, 6-3
  • Simona Halep Carla Suarez Navarro 5-7, 6-1, 6-1

2 dueluri cu adversare din Top 10 a avut Simona Halep în 2015: ambele s-au consumat în turneul Premier 5 de la Dubai – victorie 6-3, 1-6, 7-5 în sferturi, cu Ekaterina Makarova (revanșa Simonei pentru înfrângerea de la Australian Open împotriva jucătoarei ajunse în Top 10 după turneul de la Antipozi, pe locul 9 WTA) și succes în fața danezei Caroline Wozniacki (5 WTA), în meciul următor – semifinale – 2-6, 6-1, 6-1. Tot două victorii în fața colegelor din Top 10 are și Serena Williams în 2015. Succesele sale au fost mai catgorice decât ale Simonei, ambele venind în minimum de seturi, în primul turneu de Mare Șlem al anului: 6-2, 6-2 cu Dominica Cibulkova (10 WTA, în sferturi) și 6-3, 7-6(5) cu Șarapova (2 WTA – în finală).

Emoții și pentru Simona Halep, și pentru Serena Williams la Indian Wells

Simona Halep a decis să joace turneul de la Indian Wells, după ce la începutul săptămânii trecute, a primit o veste care i-a făcut pe mulți să speculeze că tenismena din Constanța va alege să abandoneze tabloul: decesul vărului primar, Nicia Arghir, găsit spânzurat în holul locuinței sale din orașul de la malul Mării Negre. Simona i-a dedicat victoria din primul tur, „pentru că iubea tenisul, pentru că era foarte talentat și pentru că a jucat și el tenis mulți ani. Am decis să vin aici, pentru că a fost puțin mai ușor să trec peste această situație. Vreau să îi dedic acest meci„, a spus Simona la capătul succesului împotriva Dariei Gavrilova.

Simt că mi-am regăsit stilul de a lupta pentru fiecare minge și pentru fiecare meci. Sunt mai încrezătoare. Intru pe teren și mă lupt pentru fiecare punct. Îmi doresc în primul rând să mă bucur de acest turneu„, a punctat Simona la capătul duelului cu Pliskova, din optimi, într-un turneu în care din nou, a fost susținută puternic de spectatorii veniți în tribune cu steaguri românești.

Revenirea Serenei după scandalul din finala Indian Wells 2001

Serena, de partea cealaltă, a început turneul în lacrimi, după o primire emoționantă pe centralul de pe care s-a simțit izgonită în momentul în care a fost huiduită, acuzată de blat cu sora sa mai mare, Venus, și transformată într-o țintă a mesajelor rasiste, în timpul finalei din 2001, câștigate împotriva belgiencei Kim Clijsters, cu 6-2 în decisiv. „A câștiga nu înseamnă întotdeauna să ții în mâini un trofeu. Uneori trebuie să-ți înfrunți direct cele mai mari coșmaruri și să treci peste ele. Pentru prima dată, nu am nevoie de un trofeu… Pentru că am câștigat deja„, a scris pe Facebook Serena Williams, după meciul din turul doi. Totadată, la capătul sfertului de finală câștigat miercuri, Serena puncta:„Sunt fericită că pot juca în fața acestui public minunat. Nu-mi vine să cred că sunt încă la acest turneu. Știu că pot să joc mult mai bine decât acum„.

2 titluri la Indian Wells are în palmares Serena Williams: în 1999 și 2001. Pentru Simona Halep, calificarea în finală ar reprezenta cel mai bun rezultat al carierei la turneul deținut de Larry Ellison, după ce în 2014, se oprea în semifinală, fiind învinsă de „Aga” Radwanska, 6-3, 6-4.

Simona Halep, după calificarea în semifinalele Indian Wells: „Abia aștept să joc cu numărul 1 mondial!”

„Sunt fericită că am putut câștiga astăzi, știam cât de bună este. Știam că va trebui să lupt pentru fiecare punct pentru a câștiga meciul. Navarro deschide unghiurile foarte bine, este destul de greu să joci împotriva ei și atunci am decis să fiu mai agresivă, să iau mingea mai repede și să termin punctele. Am fost nervoasă în primul set, am încercat apoi să mă relaxez și să joc tenisul meu cel mai bun. Abia aștept să joc împotriva numărului 1 mondial„, a declarat Halep după victoria din semifinale.

Serena Williams, după calificarea în semifinalele Indian Wells: „Sunt nerăbdătoare să joc cu Halep!”

Sunt nerăbdătoare să joc cu ea (n.r. cu Simona Halep). Am privit spre acest moment chiar din momentul tragerii la sorți. Mă bucur că ambele am reușit să ne calificăm și nu mai am răbdare! Mi-aș dori să jucăm meciul acum„, a declarat Serena Williams.

Nadia, suporter de lux pentru Halep, înainte de meciul cu Serena Williams

„Zeița” de la Montreal, deși departe de casă, mereu a rămas sensibilă la performanțele sportivilor români. Nu a putut face excepție nici în ceea ce o privește pe Simona, astfel că de câteva zile e o prezență constantă în tribunele de la Indian Wells. Cu 10 trofee WTA în palmares, sportiva din Constanța e susținută de prima gimnastă din istorie care a luat nota 10, cele două devenind destul de apropiate și în afara arenei.

Astfel,  înainte de duelul cu Carla Suarez Navarro, din sferturile competiției, cele două s-au întreținut minute bune și au acceptat chiar să pozeze împreună. Prezența Nadiei a motivat-o pe Simona, care a câștigat partida cu iberica, sâmbătă dimineață urmând a o întâlni în „careul de ași” al competiției pe favorita gazdelor, Serena Williams.

Meciul SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS din semifinalele INDIAN WELLS poate fi urmărit LIVE BLOG pe ProSport.ro și LIVE pe Dolce Sport

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup