Scene de K1 la un meci de tenis din România! Tatăl unei jucătoare spune că a fost bătut de proprietarul turneului. EXCLUSIV | Reacţia oficialului acuzat de agresiune: "El m-a atacat"

25 mar 2016 9498 afişări Comentează şi tu Tenis
Scene de K1 la un meci de tenis din România! Tatăl unei jucătoare spune că a fost bătut de proprietarul turneului. EXCLUSIV | Reacţia oficialului acuzat de agresiune: "El m-a atacat" 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/15146131/1/dementieva.jpg

Întâmplări desprinse dintr-un film de acţiune au avut loc duminică, 20 martie, la Sibiu, în timpul unui turneu de tenis dedicat junioarelor. Tatăl jucătoarei Lavinia Găvănescu (10 ani, locul 10 în clasamentul FRT) susţine că a fost lovit cu pumnul în faţă de către Marius Vecerdea, directorul competiţiilor desfăşurate anual în incinta clubului Pamira din Sibiu. Paul Găvănescu ar fi fost bătut chiar în timp ce fiica sa concura într-un meci disputat sub egida FRT, sportiva speriindu-se şi izbucnind în lacrimi în urma incidentului. Conflictul a pornit după ce Lavinia Găvănescu a fost apostrofată de tatăl adversarei, care se pare că ar fi un apropiat al lui Vecerdea. Conform declaraţiei lui Găvănescu, lucrurile au degenerat şi s-ar fi ajuns la o bătaie în toată regula primită de tatăl tinerei jucătoare. Marius Vecerdea, proprietar al respectivului club de tenis şi organizator al turneului Challenger Sibiu Open, a fost interogat de poliţie după scandaloasa întâmplare. Versiunea acestuia este însă total diferită, fostul tenismen acuzând că el a fost cel lovit de Găvănescu. Ambele mărturii contradictorii pot fi citite mai jos.

Paul Găvănescu a povestit cu lux de amănunte, într-o postare pe Facebook, cum a început şi cum a escaladat ulterior conflictul:

”Mă aflam la Sibiu împreună cu soţia mea însoţind-o pe fetiţa noastră pe numele Lavinia Găvănescu în vârstă de 10 ani, ce practică tenisul de peste 5 ani, înscrisă ca participantă la turneul pe echipe categorie U12 ani la „TC Pamira Sibiu”, început pe 19 Martie 2016.

În data de 20 Martie 2016 (cea de-a doua zi competiţională), în jurul orei 10 a început partida de simplu dintre Lavinia Găvănescu (2006) şi Ştefania Raicu (2004). La scorul de 4-1, în urma unei neconcordanţe între cele două adversare referitoare la o urmă pe tuşa de fund, Lavinia Găvănescu a cerut ca arbitrul să ofere o soluţie punând racheta peste urmă. În acest moment, tatăl adversarei a pornit un lung şir de acuze la adresa Laviniei, adresându-i-se pe un ton răstit că ar fi “o mare ţigănie” tot ce face, deşi regulamentul permite ca decizia să poată fi luată de arbitrul principal. I-am sugerat respectuos pe un ton normal domnului în cauză, că nu are dreptul să intervină între cele două sportive şi că doar ele ori arbitrul pot lua o decizie. De asemenea, i-am amintit că regulamentul nu permite nimănui de pe margine să sugereze soluţii jucătorilor, nici măcar noi ca şi părinţi. Acesta nu a ţinut cont de remarcile mele şi a continuat cu atitudinea agresivă, moment în care i-a adresat următoarele cuvinte Laviniei: ”copil nesimţit” şi “ţigancă cu tupeu”.


Paul Găvănescu a povestit momentele dramatice pe care fiica sa le-a trăit la evenimenul desfăşurat la Sibiu.

După finalizarea meciului, tatăl jucătoarei Raicu, cea care jucase cu Lavinia, s-a plâns mai multor persoane din complexul sportiv, pe care în mod sigur le cunoştea după felul în care se discuta, acuzând-o pe fetiţa mea de tot felul de inepţii cum că ar fi o hoaţă şi este educată în acest spirit (deşi meciul a fost câştigat detaşat de Lavinia cu 6-2, 6-0). Efectiv, domnul respectiv, probabil, nu putea accepta înfrângerea.

"M-a lovit cu pumnul în barbă chiar pe treptele arenei centrale"

Momentul cel mai important al acestei întâmplări a avut loc în meciul de dublu Găvănescu/Iamandi - Raicu/Codreanu (legitimate TC Pamira Sibiu). La un moment dat, un alt domn pe care nu-l cunoşteam (Marius Vecerdea), nu-l întâlnisem niciodată, s-a aşezat chiar pe locul de lângă cel pe care se afla tatăl jucătoarei Raicu cu care s-a întreţinut, iar acesta a avut prima intervenţie clară asupra jocului, întrerupând desfăşurarea meciului adresând nişte întrebări jucătoarelor noastre cu privire la o fază de joc. La pauza de după primele două seturi încheiate cu scorul de 1-1, jucătoarele noastre au venit către soţia mea la marginea arenei spunând că doresc să vină arbitrul fiind foarte deranjate de ceea ce făceau domnii respectivi. În acel moment, domnul care făcuse intervenţia descrisă ceva mai sus, sare imediat şi cu un ton foarte ferm strigă că nu are voie sa vorbească cu jucătoarele şi că fetele să se întoarcă la locul lor. Am intervenit îndreptandu-mă către acesta, întrebându-l frumos cine este şi în ce calitate oferă dumnealui soluţii în timpul unui meci, cât timp nu este arbitru, iar arbitrii nefiind niciunul de faţă?

Domnul respectiv, foarte deranjat şi vizibil iritat de întrebările mele se face că bagă mâna în buzunar căutând ceva. Eram la un metru de acesta şi, în naivitatea mea, am presupus că omul chiar doreşte să răspundă. La doar câteva secunde îmi spune cât să aud doar eu si cel lângă care se afla: “Eşti un bou!” Am rămas interzis şi replica mea a fost: “Cum vă permiteţi să-mi vorbiţi aşa?” A urmat o altă replică din partea lui: “Ieşi, mă, de aici, de fraier!” şi chiar în secunda imediat următoare a scos mâna din buzunar şi m-a lovit cu pumnul direct în barbă, un upercut în stil pur golănesc, pe neve, încât am căzut dezechilibrându-mă spre înapoi vreo 3-4 trepte. Incidentul a avut loc chiar pe treptele de pe arena centrală. Jucătoarele noastre asistând practic la acest incident s-au speriat şi au început să plângă neştiind ce se întâmplă.


Marius Vecerdea a organizat turneul de tenis Sibiu Open, dotat cu 64.000 de euro, în perioada 2012-2015. Este un vechi contestatar al preşedintelui FRT George Cosac, sibianul urmând să candideze la alegerile pentru şefia forului ce vor avea loc în 2017.

Din acel moment totul, dar absolut totul, a luat o întorsătură fără precedent. Furios pe situaţia creată, i-am spus, deşi încă nu ştiam cine este, că lucrurile nu vor rămâne aşa şi că va suporta consecinţele faptelor sale pentru că nu mă simt un neica nimeni şi nu admit să mi se întâmple aşa ceva, cu atât mai mult într-un turneu oficial al sportului alb. Surprinderea mare a fost, că deşi au fost martori, cam tot aceiaşi ca şi la meciul precedent de simplu, nu a intervenit nimeni asupra domnului violent. Imediat, am anunţat poliţia despre incident la serviciul 112 şi am aşteptat să vină, în afara arenei de joc. Soţia mea care a fost de faţă i-a reproşat celui care m-a lovit că este inadmisibil să se întâmple aşa ceva într-un turneu, iar replica lui a fost următoarea: “Cară-te de aici, să nu ţi-o iei şi tu!” Soţia mea i-a răspuns: „Foarte frumos, domnule!”, fiind urmată din partea aceluiaşi domn de o altă replică de o grosolănie rar întâlnită: “Hai, ia-o în gură!”. În tot acest timp, tatăl jucătoarei Raicu se amuza de acele momente.

Meciul s-a încheiat, a venit poliţia şi i-am întâmpinat cu mesajul că eu sunt persoana care a apelat la 112. M-am recomandat, am povestit ce s-a întâmplat şi apoi domnii poliţişti veniţi la faţa locului, au spus că e necesar să îl interogheze şi pe acuzat, să audă şi varianta lui. Acesta a venit chiar lângă mine, s-a prezentat (ăsta a fost momentul când am aflat cine este) ca fiind Marius Vecerdea, proprietarul bazei sportive şi directorul turneului. Nu mi-a venit a crede când am auzit cine este! Acesta le spune poliţiştilor că l-aş fi ameninţat, că se simte în nesiguranţă (pe un ton uşor plângăcios). Imediat am reacţionat de faţă cu poliţiştii întrebându-l: “Cum poţi minţi în halul ăsta?”. Replica rapidă din partea lui, tot de faţă cu poliţiştii, a fost: “Taci, nesimţitule!”. Poliţiştii au intervenit verbal şi au amintit faptul că pentru orice replică făcută în faţa lor pot aplica amenzi. Părea că se conformează pentru moment. Apoi, le-a cerut poliţiştilor, că fiind proprietate privată trebuie să părăsim incinta complexului sportiv, eu, soţia şi cele două sportive.


Vecerdea, care a fost jucător profesionist de tenis fără rezultate notabile în carieră, s-a reorientat către antrenorat, pregătind-o pe Rusoaica Elena Dementieva (fost număr 3 WTA) la începutul anilor 2000.

Marius Vecerda s-a apărat şi i-a explicat reporterului ProSport punctul său de vedere. Vecerdea susţine că Paul Găvănescu a fost cel care l-a atacat, cu scopul de a-i înscena respectivul act de violenţă: n jurul orei 12:30 am ajuns la baza sportivă Pamira, împreuna cu copiii mei în vârstă de 3, respectiv 6 ani, venind de la slujba de Duminică, din cadrul Bisericii Catolice din Sibiu, având o stare foarte liniştită şi de mulţumire sufletească, dată de cadrul special al slujbei. Prezenţa mea la biserică a fost una foarte pioasă, serenă şi liniştită. Consider importante aceste detalii din perspectiva incidentelor care au urmat. În jurul orei 13:15 am luat loc în tribuna terenului central, urmărind un meci de dublu la categoria 12 ani, între o echipă din Sibiu şi o echipă din Galaţi. În momentul în care i-am atras atenţia unei mame pentru faptul că discută cu jucătoarele, lucru interzis de regulament, un domn (Găvănescu) a început să strige extrem de agresiv. Gesticula cu ambele mâini, venind către mine: "Unde scrie în regulament, te rog să-mi arăţi regulamentul". Repeta cu o agresivitate crescândă şi se deplasa de-a lungul terenului către baza scărilor de la tribună, apoi urcând scările şi gesticulând în continuare. Într-un mod cât se poate de calm, şi fără să mă ridic de pe scaun, am chemat (telefonic) arbitrul principal să vină să clarifice situaţia, însă în timp ce apelam numărul, domnul Găvănescu a ajuns lângă mine, strigând în continuare să-i arăt regulamentul.

"A încercat să mă atace, dar a fost blocat de trei domni"

Fiind în picioare, iar eu pe scaun, m-a prins de gulerul hainei în zona din spate, lovindu-mă prin această acţiune în zona cefei. În încercarea de a-l îndepărta, el fiind literalmente deasupra mea în picioare, iar eu în continuare şezând pe scaun, am ridicat mâna apărându-mă şi îndepărtându-l de mine printr-un gest ferm cu palma deschisă. Domnul Găvănescu a fost apoi oprit de la încercarea unui nou atac de trei domni care mi-au sărit în ajutor. În continuare am rămas într-o poziţie defensivă, fără să mă ridic de pe scaun. Fiind blocat de martorii prezenţi, Domnul Găvanescu a început să ameninţe. De teama unor asemenea ameninţări, am apelat un număr al Poliţiei Sibiu, care a trimis un echipaj şi a făcut primele investigaţii, luând şi declaraţiile martorilor (5 declaraţii care atestă fără echivoc modul agresiv în care s-a comportat domnul Găvănescu, dar şi modul calm cu care am gestionat situaţia)".

Marius Vecerdea a postat şi un VIDEO pe pagina personală de Facebook, prin care îşi asigură apropiaţii că nu se face vinovat de iscarea scandalului.

Posted by Marius Vecerdea on 24 Martie 2016

 

 

 

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/scene-de-k1-la-un-meci-de-tenis-din-romania-tatal-unei-jucatoare-spune-ca-a-fost-batut-de-proprietarul-turneului-exclusiv-reactia-oficialului-acuzat-de-agresiune-el-m-a-atacat-15146131
15146131
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Anunţ EXPLOZIV al Elenei Udrea în urmă cu scurt timp. SECRETUL care DISTRUGE unul dintre cei mai puternici oameni din România. „Totul e confirmat de ÎNREGISTRĂRI”