România – Cehia 1-1 | Niculescu produce surpriza și readuce echipa în meci: 6-3, 6-4 cu Kvitova. Victoria carierei pentru Moni! Halep, învinsă de Pliskova

România - Cehia 1-1 | Niculescu produce surpriza și readuce echipa în meci: 6-3, 6-4 cu Kvitova. Victoria carierei pentru Moni! Halep, învinsă de Pliskova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Naționala României se află la egalitate cu Cehia, scor 1-1 după prima zi, în meciul care contează pentru sferturile Grupei Mondiale din Fed Cup.
  • Simona Halep (3 WTA) a pierdut duelul cu Karolina Pliskova (13 WTA) în prima partidă desfășurată în Sala Polivalentă din Cluj, scor 7-6(4), 4-6, 2-6.
  • În al doilea meci al zilei, Monica Niculescu (37 WTA) a reușit o victorie de generic: 6-3, 6-4 cu Petra Kvitova (9 WTA).
  • Duminică se va decide echipa calificată în semifinale, după meciurile: Halep – Kvitova, de la ora 13:00, Niculescu – Pliskova, după ora 15:00, și Mitu/Olaru – Strycova/Allertova, după ora 17:00.

UPDATE 18:20 Naționala României rămâne în cărți după o primă zi teribilă, trăită cu emoții și cu nervii întinși la maximum: 1-1 împotriva celei mai titrate echipe din ultimul deceniu în Fed Cup, Cehia (campioană în 2011, 2012, 2014 și 2015). Simona Halep a luptat și ea exemplar în fața Karolinei Pliskova, a cedat fizic pe final, însă Monica Niculescu a dat dovadă de un spirit de luptă ieșit din comun. Sportiva în vârstă de 28 de ani învinge o jucătoare de Top 10 într-un meci extrem de important: 6-3, 6-4 contra Petrei Kvitova (9 WTA), la 5 ani de la un alt succes răsunător, reușit contra chinezoaicei Na Li: 6-4, 6-0 la China Open 2011.

Victoria din Fed Cup are însă o importanță istorică, ținând cont că poate contribui la o calificare în semifinalele competiției inter-țări din tenisul feminin. La cum au arătat cele patru jucătoare de simplu sâmbătă, e clar că româncele pot reuși marea surpriză în ziua decisivă. Important e ca Simona Halep să se reculeagă până mâine, la ora 13:00, atunci când va întâlni, în fața unui public incredibil, o Petra Kvitova rănită și ieșită din formă.


UPDATE 18:05 Ce victorieeee! Monica Niculescu obține cel mai mare succes al carierei, printr-un joc fantastic, în fața dublei campioane de la Wimbledon, Petra Kvitova, scor 6-3, 6-4! România păstrează șanse reale la calificarea în semifinalele Grupei Mondiale datorită spiritului de luptă extraordinar arătat de Monica: „Mă simt excelent, iar publicul a fost minunat. Vă iubesc, vă mulțumesc că ați fost aici. Datorită vouă am câștigat”, le-a transmis Moni spectatorilor la final.


UPDATE 18:00 Monica Niculescu se apropie de victoria carierei, scor 6-3, 5-4! Kvitova ratează atacurile de forehand pe bandă rulantă, în timp ce Niculescu nu oferă cadouri. Petra servește pentru a rămâne în meci!


UPDATE 17:50 Niculescu – Kvitova 6-3, 4-3, iar România se află la două game-uri de egalare la general. În tribunele Sălii Polivalente din Cluj se fac valuri mexicane!


UPDATE 17:46 Sperăm cu toții la un break decisiv, însă Petra Kvitova joacă mai atent cu serviciul și egalează la 3!


UPDATE 17:40 Monica servește incredibil în continuare, 3-2! Avem toate ingredientele pentru o surpriză prin care Niculescu să readucă România în meci!


UPDATE 17:30 Niculescu rămâne pe val: 2-1! Monica reușește și un as în game-ul trei din setul doi și îl face pe Ilie Năstase să tresară! Kvitova pare dezorientată în acest moment.


UPDATE 17:20 Rebreak Niculescu, 1-1! În niciun moment nu i-a permis Moni adversarei să se desprindă la două game-uri diferență, iar regula se menține și în manșa secundă.


UPDATE 17:17 Kvitova prinde câteva retururi bune și începe setul secund în forță, 1-0!


UPDATE 17:13 SEEEET România, 6-3!!! Niculescu mai face un break și va începe cu serviciul în actul doi. Nu neapărat suprafața lentă ori jocul slab al cehoaicei, ci mai degrabă puterea de luptă a Monicăi a făcut diferența în primul set!


UPDATE 17:10 Kvitova își ia un break înapoi, dar Niculescu o bagă din nou în corzi: românca își creează 3 mingi de set!


UPDATE 16:56 Supeeerb joacă Moni, care se desprinde la 5-2, cu dublu break, în fața celei mai bune jucătoare din lotul campioanei en-titre! Marele Ilie Năstase privește din tribune și pare a fi mândru de Niculescu, care urmează să servească pentru set!


UPDATE 16:50 „Mo-ni-ca” este sloganul preferat de spectatorii clujeni, care o împing de la spate pe favorita lor! Niculescu le mulțumește câștigând un game de mare importanță: 4-2!


UPDATE 16:42 Kvitova câștigă în sfârșit pe propriul serviciu, 3-2! Nu mai puțin de 7 mingi de dublu break a irosit Moni în game-ul precedent.


UPDATE 16:35 Game interminabil: încă se joacă la 3-1! Monica nu-și lasă adversara mult mai titrată să se apropie pe tabelă, iar românca forțează dublu break-ul! Niculescu găsește cu o precizie uluitoare unghiurile terenului și luptă pentru desprindere în prima manșă!


UPDATE 16:27 Niculescu joacă excelent în startul meciului, iar slice-urile ei o incomodează vizibil pe Kvitova: 3-1, după o serie de trei game-uri consecuitive.


UPDATE 16:20 Campioana de la Wimbledon 2011 și 2014 și-a făcut serviciul în debutul partidei. Arbitrul de scaun, necunoscător al limbii române, anunță că urmează Monica la serviciu: >!


UPDATE 16:15 A început al doilea meci al zilei, dintre Niculescu și Kvitova. Cehoaica servește prima și are ceva probleme, game-ul inaugural ajungând acum la egalitate.


UPDATE 15:55 Pentru ca șansele echipei noastre să rămână reale la finalul zilei, e nevoie de o surpriză a Monicăi Niculescu în fața Petrei Kvitova, în meciul care va începe în aproximativ 15 minute. Altfel, ar fi un miracol ca Halep și compania să câștige toate cele trei partide programate duminică și să acceadă în acest mod în semifinale.


UPDATE 15:45 Victorie pentru Cehia în primul meci al disputei cu România! Simona Halep pierde în fața Karolinei Pliskova, scor 7-6, 4-6, 2-6 după o luptă de două ore și 11 minute, iar șansele naționalei tricolore scad considerabil. Practic, Simona a cedat jocul care era cel mai accesibil dintre cele 5 programate în Sala Polivalentă din Cluj. Halep a alergat enorm și a lovit mingea cu o dorință teribilă, însă a părut epuizată în decisiv.


UPDATE 15:38 Halep își pierde serviciul de două ori în decisiv, scor 2-5, iar înfrângerea pare inevitabilă. Jucătoarea numărul unu a României cedează inițiativa și nu mai vedem pumnul strâns, ci capul plecat.


UPDATE 15:30 Break Cehia, 3-2 în decisiv! Halep aleargă formidabil pentru orice minge, însă efortul ei nu are rezultat pe tabelă. Pliskova este super agresivă și face primul break în actul al treilea.


UPDATE 15:26 Pliskova revine de la 0-30 și egalează în setul trei, 2-2! Meciul este absolut faboulos: schimburi spectaculoase și contre pe viață și pe moarte între Halep și Pliskova.


UPDATE 15:23 Halep – Pliskova 7-6, 4-6, 2-1! Parcă niciun game nu mai e ușor în Sala Polivalentă din Cluj, dar Simona se descurcă sub presiune și câștigă la 30 cu serviciul.


UPDATE 15:20 Pliskova egalează la 1, iar Simona va servi cu mingi noi. În manșele decisive din Fed Cup se joacă fără tie-break. Statistica actului doi, care ne arată o realizare notabilă a jucătoarei noastre: Halep a reușit mai mulți ași decât Pliskova (3-1). 


UPDATE 15:15 Halep conduce cu 1-0 în decisiv! Game de moral adjudecat de campioana noastră, care salvează și două mingi de break! Serviciul o scoate din încurcătură pe Simona.


UPDATE 15:02 SET Cehia, 7-6(4), 4-6! Pliskova se mobilizează și închide cu sânge rece un set care a durat 48 de minute! Sperăm ca Simona să se adune în decisiv, pentru că avem nevoie de victorie ca de aer!


UPDATE 14:58 Simona ratează două mingi de 5-4, iar Karolina returnează din ce în ce mai puternic și face break. Cehoaica servește pentru a egala la seturi, la 5-4!


UPDATE 14:53 Rebreak România, 4-4!!! Simona își creează avantaj cu reverul, revine de la 15-40 și câștigă pe serviciul advers!


UPDATE 14:45 E important că Simona trage cu dinții de acest set și face 3-4, după ce a fost condusă cu 15-30! Așteptăm un scurtcircuit pe serviciul cehoaicei!


UPDATE 14:42 Spre deosebire de primul act, în care și-a pierdut serviciul de 3 ori, Pliskova pare invincibilă în setul secund: 4-2!


UPDATE 14:35 Ne așteptăm la un set cel puțin la fel de tensionat ca și primul. Asta pentru că Pliskova conduce cu break, 3-2! Simona este încurajată în continuare, atât de public, cât și de staff-ul echipei, iar sportiva luptă exemplar pentru fiecare minge.


UPDATE 14:27 Simona se relaxează după câștigarea primului act, iar Karolina profită și vine în față, 2-1 cu break.


UPDATE 14:20 Start cu dreptul și în setul doi: game la 30 câștigat de Halep pe propriul serviciu! Tatăl Simonei a izbucnit după câștigarea primei manșe, una dură și tenisonată.


UPDATE 14:16 Seeeeet România, 7-6(4)!!! Halep a jucat fantastic în tie-break, procurându-și două mingi de set după un raliu magnific de 15 schimburi! Pliskova returnează afară și România câștigă prima manșă în fața campioanei en-titre!


UPDATE 14:11 Halep se descurcă de minute în tie-break și conduce cu 5-2! Fizioterapeuții lotului național fac și ei parte din galeria tricoloră.


UPDATE 14:07 Simona își perde și ea concentrarea pe propriul serviciu și se face 6-6! Tie-break-ul va decide soarta unui set pe care românca l-a avut în mână de două ori.


UPDATE 14:02 România intră încă o dată în avantaj, 6-5! Simona rupe serviciul advers pentru a 3-a oară, iar jucătoarea de 24 de ani are acum o nouă șansă de a închide manșa!


UPDATE 13:55 Game nebun pierdut de Simona pe propriul serviciu, iar setul intră în prelungiri, scor 5-5! Halep a ratat o minge de set, a salvat 4 mingi de break, însă a cedat la a 5-a. Tatăl sportivei trăiește la tensiune maximă fiecare punct.


UPDATE 13:47 Nu renunță Pliskova, care vine la 5-4! Cehoaica pare nemulțumită de arbitrii de linie, dar nu mai are timp de proteste: Simona vine la serviciu și poate închide ACUM primul set!


UPDATE 13:42 Halep – Pliskova 5-3! Halep e prea puternică pe propriul serviciu, iar Pliskova servește pentru a rămâne în primul set!


UPDATE 13:38 Halep – Pliskova 4-3! Cehia se apropie periculos, după un game adjudecat la 40. Căpitanul Alina Tecșor încearcă să îi ofere câteva sfaturi Simonei Halep, la pauza dintre game-uri.


UPDATE 13:32 Halep – Pliskova 4-2! Simona se mobilizează și își fructifică serviciul pentru a doua oară. Românca lovește mingile cu putere, împinsă de la spate de un public formidabil.


UPDATE 13:28 Halep – Pliskova 3-2! Un nou break reușit la 30 de România și observăm că serviciul Pliskovei nu este deloc eficient astăzi.


UPDATE 13:24 Pliskova face rebreak-ul imediat, scor 2-2. Cehoaica a oprit punctul și a cerut un challenge inspirat: mingea Simonei a fost afară!


UPDATE 13:20 Break Simona, 2-1. După ce a rezistat cu greu pe propriul serviciu, constănțeanca se dezlănțuie la retur! „Si-mo-na” strigă suporterii români, printre care și această fană care se roagă înaintea fiecărui punct. E clar că Halep are cei mai pătimași fani.


UPDATE 13:15 Game lung câștigat de Halep, 1-1! Jucătoarea noastră a salvat două mingi de break în fața unei adversare care lovește furioasă în fiecare minge. Echipamentul Simonei este unul inedit pentru ea, asemănător cu al naționalei de fotbal!


UPDATE 13:10 Pliskova începe cu un game alb, scor 0-1. Arma principală a cehoaicei este serviciul, iar Karolina ne dă un semnal că vrea să și-o folosească eficient și astăzi.


UPDATE 13:05 Simona și Karolina au intrat pe teren, iar acum își fac încălzirea. Atmosfera e absolut superbă în Sala Polivalentă din Cluj, cu peste 7.000 de oameni prezenți, printre care și 70 de suporteri cehi.


UPDATE 12:55 Simona s-a încălzit înaintea meciului schimbând mingi cu Andreea Mitu. Spectatorii, care au avut acces în sală încă de la ora 11:00, au putut să urmărească ultimele lovituri exersate de constănțeancă.


UPDATE 12:45 Simona Halep l-a sărbătorit și ea pe Gică Hagi, fostul jucător al naționalei împlinind vineri 51 de ani. Sportiva l-a felicitat pe „Rege” de la Cluj, printr-un mesaj scris pe tort.


UPDATE 12:30 Vreți să știți ce nu s-a văzut la TV de la tragerea la sorți care a avut loc vineri? De exemplu, cehoaicele au fost derutate atunci când primarul Clujului le-a întâmpinat la eveniment. Kvitova și colegele ei par a spune: „Oare trebuie să așteptăm să se căsătorească cineva”?


UPDATE 12:15 Aflăm lucruri interesante despre jucătoarele care vor evolua astăzi pentru România!  Într-un binterviu acrodat Dolce Sport, Simona Halep și Monica Niculescu și-au exprimat gusturile în materie de filme. Era oarecum previzibil: filmul preferat al Simonei este „Pretty women”, probabil datorită faptului că a fost difuzat în anul în care s-a născut Halep (1991), în timp ce Monica adoră blockbusterul „Gladiatorul”, asta pentru că se aseamănă cu personajul principal Russell Crowe (și ei îi place să taie… mingi).


UPDATE 12:00 Simona Halep a făcut ultimul antrenament înaintea meciului cu Karolina Pliskova. Jucătoarea numărul 1 din echipa noastră știe că este obligată să înceapă cu victorie, astfel că este extrem de motivată încă de la antrenamente (foto – Facebook FRT). Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă la Cluj.


Reprezentativa României joacă un meci istoric la Cluj, în perioada 6-7 februarie, împotriva celei mai puternice echipe din Fed Cup, Cehia. Tricolorele evoluează pentru prima dată în Grupa Mondială, în actualul format, duelându-se pentru un loc în semifinale cu campioanele ultimelor două ediții. Petra Kvitova și compania au triumfat în competiția inter-țări din tenisul feminin în anii 2011, 2012, 2014 și 2015, naționala Cehiei având în palmares un total de 9 titluri (campioană și în anii 1975, 1983, 1984, 1985 și 1988).

Trei avantaje ale României: suporterii, suprafața și rezultatele directe

Cel puțin prin prisma cărților de vizită, Simona Halep, Monica Niculescu, Andreea Mitu și Raluca Olaru pleacă cu șansa a doua în fața Petrei Kvitova, Karolinei Pliskova, Barborei Strycova și Denisei Allertova. Dar româncele dețin și ele atuuri importante, cum ar fi cei 7.000 de suporteri, suprafața de joc lentă, dar și rezultatele directe.

Simona Halep nu a pierdut niciun meci în fața cehoaicelor pe care le va înfrunta la simplu: 2-0 la general cu Kvitova (6-2, 6-2 în finală la New Haven 2013 și 6-7, 6-3, 6-2 în semifinale la Madrid 2014), respectiv 3-0 la general cu Pliskova (6-4, 7-6 în finală la dubai 2015, 6-4, 6-4 în optimi la Indian Wells 2015 și 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney 2016). Monica Niculescu a cedat singurul meci direct disputat contra Petrei Kvitova în circuit (4-6, 1-6 la Eastbourne 2013), câștigând ambele dueluri cu Karolina Pliskova (6-3, 6-1 în sferturi la Nantes 2012 și 6-1, 6-1 în calificări la New Haven 2014).

Câștigătoarea meciului dintre România și Cehia va juca în semifinalele Fed Cup cu una din formațiile Germaniei sau Elveției. Partidele de la Cluj sunt transmise în direct de Dolce Sport 1 și live blog pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…