Poveste cu repetiție la US Open pentru Halep: o singură dată s-a mai întâlnit cu o astfel de situație la un Grand Slam și a câștigat. Filmul unui meci de colecție și ce spune Simona despre duelul cu Șarapova

Poveste cu repetiție la US Open pentru Halep: o singură dată s-a mai întâlnit cu o astfel de situație la un Grand Slam și a câștigat. Filmul unui meci de colecție și ce spune Simona despre duelul cu Șarapova
  • Publicat:
  • Actualizat:

Când Simona Halep va păși pe Arthur Ashe Stadium pentru debutul la ediția 2017 a US Openului, va fi urmărită, cel mai probabil, de un sentiment ciudat de deja-vu, iar gândul îi va zbura, poate, pentru o fracțiune de secundă, către primele sale particpări la turneele de Mare Șlem. Statutul de cap de serie doi nu a ferit-o în niciun fel în 2017 de emoții: va debuta doar pentru a doua oară în carieră pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem știind că jucătoarea care se află de partea cealaltă a fileului are acasă un titlu de Grand Slam. Pentru Simona, se repetă, filmul anului 2011.

  • Meciul Simona Halep – Maria Șarapova, din turul 1 al US Open se va disputa în noaptea de luni spre marți, de la 02:00 (ora României).
  • La US Open, Simona Halep își trece în cont prezența cu numărul 30 pe tabloul principal în turneele de Mare Șlem. 29 dintre acestea – consecutive. Constănțeanca va debuta doar pentru a opta oară împotriva unei sportive din afara Top 100: a câștigat patru astfel de meciuri și a pierdut de trei ori.
  • Coincidențele continuă: Simona a mai jucat un singur prim tur la un Grand Slam împotriva unei sportive beneficiare de wildcard. Iar meciul din 2014, de la US Open a fost greu: românca a început cu set pierdut în tiebreak disputa cu jucătoarea numărul 9999 a lumii, Danielle Collins. În final, totuși, Simona s-a impus cu 6-7, 6-1, 6-2.

FILMUL singurului meci jucat de Simona Halep împotriva unei deținătoare de trofeu de Mare Șlem, în primul tur la un Grand Slam

Se întâmpla la doar a doua prezență pe main draw la US Open. Sorții i-o scoteau în cale Simonei pe Na Li. Chinezoaica abia ce câștigase French Open-ul. Zgura încă nu îi părăsise de-a binele nările și nici măcar nu apucase să se obișnuiască vreun pic cu ideea că uriașa Chină are un prim titlu de Mare Șlem, la simplu feminin, prin ea. Nu mai putea dormi – și nu mai era de vină sforăitul soțului.

De partea cealaltă, Simona abia lua pulsul circuitului. Se pregătea să pună punct unui prim sezon cu patru prezențe din patru posibile pe tablourile mari de la Grand Slam-uri. Urma să joace pe Louis Armstrong – al doilea teren al complexului de la New York. Și avea să fie „strong”.

Na Li nu a fost în apele ei. Și-a pierdut serviciul din prima, ratând un rever destul accesibil. Simona, într-un echipament bleu-ver asortat terenului, prelua conducerea și plusul de încredere necesar. A dat drumul la braț mai curajos din game-ul imediat următor și a văzut rapid că este o pâine de mâncat și în preajma plasei, când scurta chinezoaicei a sărit ca speriată din suprafața de joc. Na Li a răspuns, a egalat pe tabelă la 2-2, dar „chin” era cuvântul de ordine. Presată în multe rânduri pe rever, Simona a trăznit un lung de linie fantastic. Loviturile de forehand s-au înmulțit, la fel și metrii alergați cu fruntea în pământ de către Na Li. Simona a pus retururi grele și a contabilizat ratări uriașe ale chinezoaicei – 20 în primul set. Simona se impunea în primul set, în 33 de minute, cu serie de patru game-uri, profitând de un procentaj scăzut la prima minge al chinezoaicei (46% față de 70% al Simonei).

Setul doi începea la indigo, cu break pentru Simona. Ca și în primul set, însă, mai întâi a venit un rebreak al campioanei de la Paris: Simona tocmai furnizase secvențe ideale pentru amuzanta rubrică WATTS, când racheta i-a zburat din mână, la serviciul de la 0-40.

Cu volumul din ce în ce mai sus, dar și cu răspuns din ce în ce mai tăios în schimburile prelungite, Simona a început să muște în lung de linie, cu forehandul. S-a dus la 3-1, dar a avut nevoie de nervi tari pentru a înfige cuțitul decisiv la 5-5, după ca Na Li ridicase puțin nivelul și egalase la 4-4, punând mingi fix pe tușă. Cum a câștigat meciul Simona? Rezistând cu reverul în fața chinezoaicei, până când aceasta a greșit.

La final de meci, după 54 de erori neforțate trimise în doar 94 de minute, Na Li nu și-a putut controla nervii, caracterizându-și în termeni vulgari jocul din marele oraș american. Orașul unde visele se nasc și se împlinesc.

De data aceea, se împlineau pentru Simona. „Este incredibil. Mă simt minunat. Am jucat bine. Am avut meciuri bune până acum, cu Serena la Wimbledon și Kuznetsova, dar acesta este cel mai bun meci al meu. Am simțit bine mingile, terenul. Sunt puțin accidentată la gleznă, dar este un meci foarte bun pentru mine. Nu este simplu să joci împotriva unei campioane de Mare Șlem, pentru că nivelul este unul foarte ridicat. Am avut emoții înainte de meci, dar am vrut să mă bucur de meci și să dau tot ce am mai bun. A fost o victorie foarte mare pentru mine. Înseamnă foarte mult„, declara în 2011 Simona, la finalul meciului cu Na Li.

  • Simona Halep a debbutat pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem în 2010, la Roland Garros, împotriva Samanthei Stosur. La acea vreme însă, australianca nu câștigase încă titlu de Mare Șlem la simplu (s-a impus abia în 2011, la US Open).

Bilanțul Simonei este, așadar, pozitiv în meciurile împotriva jucătoarelor în al căror grup select visează și ea să ajungă. Deși nu a mai avut un astfel de meci în primul tur din 2011 încoace, adică de prin adolescență, până să împlinească 20 de ani și înainte de a face pasul spre topul mondial, Simona are un palmares bun. Luni noapte, va întâlni însă o sportivă cu setul domplet de titluri de Mare Șlem în palmares. Și o sportivă pe care nu a învins-o până acum. Și o vedetă a circuitului.

  •  La US Open, Simona Halep a pierdut o singură dată în primul tur (2010, la Jelena Jankovic). Șarapova nu a făcut-o niciodată în carieră

„Eram la antrenament (n.r. – când s-a tras tabloul). Am primit un mesaj. Reacția mea a fost una normală, pentru că anul ăsta parcă de fiecare dată am avut parte de tablouri grele. Sigur că mi-am zis – cum e posibil, din nou? Este primul tur la un turneu de Mare Șlem! În ceea ce privește wildcard-ul acordat Mariei – nu sunt eu în măsură să comentez. A fost decizia organizatorilor, ei pot face așa cum vor. Cred că ea este suficient de puternică pentru a reveni. Are multă experiență și multe turnee câștigate. Este o mare provocare să joc împotriva ei în primul tur al unui turneu de Mare Șlem. M-a bătut de șase ori – poate voi reuși să schimb asta. Voi încerca să dau tot ce pot, voi încerca să câștig meciul și vreau să mă bucur de meci – pentru că este un meci mare de tot. Îmi este, poate, puțin dificil, pentru că ea joacă plat și riscă mult și atunci, în momentele decisive, îmi este greu să intru eu în minge, să fac pasul în față și să îmi iau șansele. Cred că eu m-am schimbat mult ca jucătoare față de 2014 – și mental, și ca joc. Mă simt mai puternică. Simt că am mai multă experiență, am trecut prin multe în acești ultimi trei ani. Mă simt bine și simt că sunt pregătită să joc din nou împotriva ei. Nu mă gândesc la ceea ce a făcut Maria, la context. Mă gândesc la mine, vreau să ies pe teren și să joc cel mai bun tenis al meu. Este doar un nou meci, o nouă provocare, o nouă oportunitate de a juca împotriva ei și de a încerca să o bat. Nu vreau să pun presiune pe mine gândindu-mă prea mult că joc împotriva Mariei Șarapova. Este doar o altă jucătoare.”,
Simona Halep, la conferința de presă

Adversarele din primul tur pentru Simona Halep în turneele de Mare Șlem, de-a lungul anilor

2010

  • Australian Open:    –
  • Roland Garros: Sam Stosur – cap de serie 7, Australia – înfrângere 5-7, 1-6
  • Wimbledon:     –
  • US Open: Jelena Jankovic (5 WTA) – cap de serie 4, Serbia – înfrângere 4-6, 6-4, 5-7

2011

  • Australian Open: Anne Kremer (196 WTA) – jucătoare venită din calificări, Luxemburg – victorie 6-3, 3-6, 6-2
  • Roland Garros: Alla Kudryavtseva (71 WTA) – Rusia – victorie 6-2, 6-1
  • Wimbledon: Bojana Jovanovski (50 WTA) – Serbia – victorie 6-1, 6-2
  • US Open: Na Li (6 WTA) – cap de serie 6, China – victorie 6-2, 7-5

2012

  • Australian Open: Paula Ormaechea (189 WTA) – jucătoare venită din calificări, Argentina – înfrângere 1-6, 6-3, 5-7
  • Roland Garros: Petra Cetkovska (26 WTA) – cap de serie 24, Cehia – înfrângere 1-6, 3-6
  • Wimbledon: Anabel Medina Garrigues (28 WTA) – cap de serie 26, Spania – înfrângere 6-3, 1-6, 2-6
  • US Open: Iveta Melzer (63 WTA) – Cehia – victorie 7-5, 7-6/5

2013

  • Australian Open: Sloane Stephens (25 WTA) – cap de serie 29, Statele Unite – înfrângere 1-6, 1-6
  • Roland Garros: Carla Suárez Navarro (20 WTA) – cap de serie 20, Spania – înfrângere 6-3, 2-6, 2-6
  • Wimbledon: Olga Govortsova (73 WTA) – Belarus – victorie 6-2, 3-6, 6-3
  • US Open: Heather Watson (76 WTA) – Marea Britanie – victorie 4-6, 6-4, 6-2

2014

  • Australian Open: Katarzyna Piter (119 WTA) – jucătoare venită din calificări, Polonia – victorie 6-0, 6-1
  • Roland Garros: Alisa Kleybanova (87 WTA) – Rusia – victorie 6-0, 6-2
  • Wimbledon: Teliana Pereira (88 WTA) – Brazilia – victorie 6-2, 6-2
  • US Open:  Danielle Collins (9999 WTA) – wildcard, SUA – victorie 6-7, 6-1, 6-2

2015

  • Australian Open: Karin Knapp (50 WTA) – Italia – victorie 6-3, 6-2
  • Roland Garros: Evgeniya Rodina (90 WTA) – Rusia – victorie 7-5, 6-4
  • Wimbledon: Jana Cepelova (106 WTA) – Slovacia – înfrângere 7-5, 4-6, 3-6
  • US Open: Marina Erakovic (99 WTA) – Noua Zeelandă – victorie 6-2, 3-0 abandon

2016

  • Australian Open: Shuai Zhang (133 WTA) – jucătoare venită din calificări, China – înfrângere 4-6, 3-6
  • Roland Garros: Nao Hibino (71 WTA) – Japonia – victorie 6-2, 6-0
  • Wimbledon: Anna Karolina Schmiedlova (40 WTA) – Slovacia – victorie 6-4, 6-1
  • US Open: Kirsten Flipkens (56 WTA) – Belgia – victorie 6-0, 6-2

2017

  • Australian Open: Shelby Rogers (52 WTA) – SUA – înfrângere 3-6, 1-6
  • Roland Garros: Jana Cepelova (89 WTA) – Slovacia – victorie 6-2, 6-3
  • Wimbledon: Marina Erakovic (129 WTA) – jucătoare venită din calificări, Noua Zeelandă – victorie 6-4, 6-1
  • US Open: Maria Șarapova (147 WTA) – wildcard

Cu roșu – meciuri pierdute
Cu verde – meciuri câștigate
Bold – meciuri jucate împotriva sportivelor din afara Top 100 WTA
Meciul curent

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
A fost în top, dar și-a pierdut toată averea la jocurile de noroc! ”Sunați-mă! Voi fi cel mai bun”. Ce datorii are
A fost în top, dar și-a pierdut toată averea la jocurile de noroc! ”Sunați-mă! Voi fi cel mai bun”. Ce…
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Florinel Coman și Darius Olaru, sub lupa ungurilor! Ce susțin maghiarii despre starurile de la FCSB
Florinel Coman și Darius Olaru, sub lupa ungurilor! Ce susțin maghiarii despre starurile de la FCSB
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a renunțat DEFINITIV
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a renunțat DEFINITIV
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e tot. Unde urmează să plece săptămâna viitoare! GALERIE FOTO!
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să vină acasă:
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să vină acasă: "Era extraordinar, diferit…
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Obligatoriu pentru cei care stau la CURTE. Este cea mai bună soluție pe care o au
Obligatoriu pentru cei care stau la CURTE. Este cea mai bună soluție pe care o au
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
Reacția lui Steffi Graf după ce a fost cerută în căsătorie de un român, la Cluj-Napoca VIDEO
Reacția lui Steffi Graf după ce a fost cerută în căsătorie de un român, la Cluj-Napoca VIDEO
Mbappe exclude posibilitatea de a reprezenta Franţa la Jocurile Olimpice
Mbappe exclude posibilitatea de a reprezenta Franţa la Jocurile Olimpice
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe soția infidelă
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe…
×