Miami, tragerea la sorți | Simona Halep domină un „sfert” care îi poate aduce, din nou, meciuri consecutive cu surorile Williams. Irina Begu – Bianca Andreescu, duel-șoc în primul tur. Bogdan, Cîrstea și Niculescu și-au aflat adversarele din calificări

Miami, tragerea la sorți | Simona Halep domină un
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Duminică, la miezul nopții, a avut loc tragerea la sorți a turneului Premier Mandatory de la Miami: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu și-au aflat primele adversare și traseul virtual spre fazele superioare ale competiției. Tabloul principal de la masculin, cu Marius Copil printre protagoniști, va fi tras luni, la miezul nopții (pentru fanii tenisului din România).
  • Simona și Mihaela se află pe aceeași jumătate de tablou. Concluzia țintarului: româncele pot da rapid peste rivale familiare din 2019.

Tabloul principal de la Miami a prins contur. Simona Halep se află pe aceeași jumătate de tablou cu deținătoarea trofeului, Sloane Stephens, ca potențială adversară în semifinale, însă americanca nu are un 2019 prea reușit, având în vedere faptul că doar la Australian Open a legat victorii (ajungând până în optimi; bilanțul ei în sezon – 5 victorii, 5 înfrângeri). Pe jumătatea superioară, Naomi Osaka „a tras-o” pe reprezentanta Cehiei, Petra Kvitova (cap de serie 3), nipona de pe prima poziție WTA având un start destul de lejer în turul doi, împotriva unei jucătoare din calificări.

Simona Halep debutează direct în turul secund la Miami, fie împotriva Johannei Larsson (Suedia, o sportivă cu clasament mai bun la dublu decât la simplu – acolo unde a 76-a în lume), fie a unei sportive venite din calificări. Primul cap de serie în calea Simonei ar putea fi Lesia Tsurenko (favorită 28) – o sportivă care, după două dueluri cu românca în dubla Doha-Dubai și zero seturi câștigate, și-ar fi dorit cu siguranță să ajungă pe o altă secțiune de tablou.

După ce în turul trei Simona ar putea avea parte așadar de un al treilea meci pe 2019 cu Tsurenko, lista „deja-vu”-urilor continuă. Ambele surori Williams au poposit pe sfertul de tablou al fostei eleve a lui Darren Cahill, iar, astfel, lucrurile pot ajunge rapid să semene cu turneul de la Australian Open, acolo unde constănțeanca a jucat mai întâi cu Venus, apoi cu Serena (la Miami, Venus îi poate fi adversară în optimi, Serena – în sferturi). Dacă se respectă calculele hârtiei – pe baza listei capilor de serie, traseul virtual al Simonei Halep spre trofeu ar arăta astfel:

  • tur 1 – liber
  • tur 2 – Larsson
  • tur 3 – Tsurenko (#28)
  • optimi – Daria Kasatkina (#14) / Carla Suarez Navarro (#24)
  • sferturi –  Elina Svitolina (#6) / Serena Williams (#10)
  • semifinale – Sloane Stephens (#4) / Karolina Pliskova (#5)
  • finală – Naomi Osaka (#1) / Petra Kvitova (#3)

Mihaela Buzărnescu, aflată de asemenea pe lista capilor de serie – la poziția 30, are la rândul său parte de un prim tur liber, iar prima sa adversară se va alege din partida Alize Cornet – Vera Lapko. „Miki” a fost trimisă pe jumătatea a doua de tablou, dar pe sfertul al treilea, având în față, în turul trei, un potențial duel-revanșă cu cea în fața căreia a făcut un meci bun în Fed Cup, fără a reuși însă să câștige set – Karolina Pliskova.

Irina Begu va fi protagonista unei confruntări cum nu ne-am fi dorit în primul tur, împotriva Biancăi Andreescu, proaspăta câștigătoare a turneului de la Indian Wells. Din păcate, este al doilea turneu consecutiv pe care bucureșteanca în vârstă de 28 de ani îl deschide cu un duel împotriva canadiencei de origine română, la ora actuală cea mai în formă sportivă din WTA, cu 28 de victorii în sezon și doar 3 înfrângeri.

Ce-i drept, Bianca a acumulat oboseală, iar în finala cu Kerber a tras la propriu de ea pentru a duce la finiș disputa, însă chiar și în aceste condiții, noul număr 24 mondial a găsit soluția de a câștiga. Andreescu este penalizată în acest moment de faptul că tabloul de la Miami a fost alcătuit practic chiar în timpul finalei primului turneu din seria Sunshine Double, fără ca punctele acumulate de jucătoare în ultimele două săptămâni să conteze în stabilirea capilor de serie. În aceste condiții, Bianca nu a prins lista capilor de serie, așa cum ar fi stat lucrurile conform clasamentului în timp real. Mai trebuie spus și că la Indian Wells Begu a fost aproape de Bianca Andreescu în duelul direct, românca fiind singura jucătoare care i-a smuls set Biancăi până în semifinale (ulterior, Svitolina și Kerber au reușit același lucru). Învingătoarea acestui meci de pe primul sfert al tabloului are asigurat un duel cu favorita 32, Sofia Kenin, cea care a fost prezentă la efectuarea tragerii la sorți. Înn turul trei se întrevede un duel cu Angelique Kerber: dacă Irina ajunge la acest duel, românca are confortul celor două victorii directe din 2015 în fața nemțoaicei (însă ultimele patru „directe” i-au revenit lui Angie), iar dacă „BiBi” face pasul în turul trei, atunci fanii tenisului ar fi delectați cu o reeditare timpurie a finalei de la Indian Wells.

Derby-ul primului tur: Victoria Azarenka versus Dominika Cibulkova, învingătoarea urmând să avanseze spre un tur doi cu reprezentanta Franței, Caroline Garcia.


00:05 Primele care și-au aflat adversarele sunt cele trei românce de pe tabloul calificărilor

Sorana Cîrstea este cap de serie și deschide cu un duel împotriva Laurei Siegemund – reprezentanta Germaniei cu lipici la turneul de la Stuttgart, aflată însă într-o perioadă dificilă a carierei după absența din circuit motivată de accidentare, cu Polona Hercog la orizont ca posibilă „finală” pentru tabloul principal.

Ana Bogdan dă propriul test „made in Cehia”, urmănd să o înfrunte pe Kristyna Plsikova, stângacea dintre gemenele Pliskova.

Monica Niculescu o înfruntă pe iberica Lara Arruabarrena (88 WTA la simplu, 36 WTA la dublu).


„Sunshine Double” continuă acțiunea pe hardul american în perioada 18-31 martie, într-o locație nouă pentru Miami Open. În mandatul directorului James Blake, jucător american recent retras din activitate, turneul din seria Premer Mandatory – la feminin și, respectiv, Masters 1000 – la masculin, s-a mutat, după 30 de ani, din complexul Crandon Park, din Key Biscane, în „cartierul general” al celor de la Miami Dolphins, pe Hard Rock Stadium.

Simona Halep continuă lupta pentru pozițiile fruntașe în WTA, având din nou șansa matematică de a urca pe prima poziție, dar rămânând totodată o țintă pentru sportivele aflate în spate și în căutarea unei poziționări cât mai bune înainte de startul sezonului de zgură. Constănțeanca nu a trecut vreodată de semifinale în turneul de la Miami (2015, înfrângere în fața Serenei Williams) și are nevoie să își corecteze acest record personal pentru a spera la șefia WTA. Rezultatele ei la Miami au fost însă în scădere în ultimii ani, până la o eliminare în turul trei anul trecut. Simona s-a oprit în optimi la Indian Wells. Interesant este că, din 2014 – anul marii sale ascensiuni, Halep nu a încheiat niciodată „The Sunshine Double” fără a juca măcar un sfert de finală, însă în general, rezultatele sale au fost mai bune la Indian Wells decât la Miami (excepție – anul 2017, cu sfert la Miami și tur 3 la Indian Wells).

Mihaela Buzărnescu are și ea nevoie de puncte pentru a rămâne în lotul virtual al capilor de serie pentru Roland Garros, în joc pentru ea fiind și o primă victorie a carierei în turneele din această categorie valorică.

Irina Begu are câte o victorie pe tabloul principal la ultimele două ediții ale turneului de la Indian Wells.

  • Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Monica Niculescu vor da start-joc în calificări și se pot alătura pe tabloul principal celor trei sportive direct acceptate.

Deținătoarea trofeului: Sloane Stephens

Cele mai multe trofee la Miami: 8, Serena Williams (2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2013, 2014, 2015)

Ultima jucătoare care a reușit să își apere trofeul: Serena Williams (2015)

Jucătoarele care au reușit dubla Indian Wells – Miami: Steffi Graf (1994/1996), Kim Clijsters (2005), Victoria Azarenka (2016)

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…