Mentalul, veșnica problemă. Simona pierde în sferturi la Miami după un meci pe care l-a controlat în prima parte. Halep – Bacsinszky 6-4, 3-6, 2-6

Mentalul, veșnica problemă. Simona pierde în sferturi la Miami după un meci pe care l-a controlat în prima parte. Halep - Bacsinszky 6-4, 3-6, 2-6
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a pierdut în sferturile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-4, 3-6, 6-2, cu Timea Bacsinszky (20 WTA), după un meci care a durat două ore și 28 de minute

23:37 Cu ce rămânem? La capătul a două ore și 28 de minute de luptă putem trage o concluzie evidentă. Problema Simonei rămâne partea mentală a jocului, indiferent de numele adversarului. După un set bun, în care a fost în control, Halep nu a reușit sub nicio formă să găsească un răspuns în momentul în care Bacsinszky, o jucătoare de anduranță, constantă, a găsit cheia pentru accesul la jocul A.

Urmează o nouă pauză pentru Simona, adică timp suficient pentru a reflecta la ce a făcut bine și la ce a făcut rău în turneele din Statele Unite ale Americii., o perioadă în care ea și Darren Cahill pot lucra la o relație care, în momentul în care jocul merge cum trebuie, arată doar a lapte și miere. 


23:32 GAME, SET ȘI MECI BACSINSZKY! Victoria elvețiencei vine logic, în condițiile în care Halep nu dă niciun moment senzația că e capabilă să lupte cu adevărat în finalul setului trei. Timea obține o victorei frumoasă, 4-6, 6-3, 6-2, după două ore și 28 de minute și mai trece un nume mare pe lista învinselor de la Miami, după Ivanovic și Radwanska. Halep rămâne cu un parcurs bun pe cimentul din State, dar are ce să-și reproșeze după înfrângerea din această seară.


23:28 Simona dă unele semne de revenire, dar senzația e că totul vine prea târziu. Românca face un game important pentru moral și ajunge la 2-5, împingând astfel meciul spre un prim moment culminant al meciului. Bacsinszky va servi pentru câștigarea partidei.


23:17 Cred că e momentul în care putem discuta din nou despre problemele Simonei pe partea mentală a jocului. Românca se pierde în momentul în care adversara ei joacă la cel mai înalt nivel, rămâne pur și simplu inertă pe teren, se mișcă greu, iar rezultatele se văd. Bacsinszky câștigă al cincilea game la rând și se duce la 4-0 în decisiv. Cahill a fost chemat din nou, la 0-3, dar sfaturile lui nu au putut redresa jocul dezintegrat al Simonei.


23:06 Ajungem în secvența meciului în care se joacă la cel mai înalt nivel. Bacsinszky fuge la 2-0, după un game în care conduce cu 40-0, dar are nevoie de cinci șanse pentru a-l închide. Simona își ridică puțin nivelul, dar tot nu face suficient. E din nou nervoasă, departe de jocul exact din primul set și găsește cu greu soluțiile. Prin comparație, adversara ei lovește foarte bine cu backhand-ul, stă mult în schimburi de mingi și adună greșelile.


22:59 Din păcate, Simona nu reușește să găsească răspuns la jocul bun din spatele terenului al lui Bacsinszky. Elvețianca nu mai greșește, se folosește la maximum de rever, iar rezultatele se văd. Break pentru Timea în primul game al decisivului.


22:47 SET BACSINSZKY! Elvețianca își ține nervii în frâu exact în momentul în care are cea mai mare nevoie. Halep se crispează, dă cu racheta de teren, dar tot găsește energia pentru a salva două mingi de set, una dintre ele cu un passing absolut superb cu forehand-ul. Totuși, elvețianca arată că are pedigree de jucătoare și închide manșa. Intrăm în decisiv, imediat ce adversara Simonei se va întoarce de la vestiare!


22:35 Adversara Simonei păstrează același ritm bun, greșește din ce în ce mai puțin și se distanțează la 5-2. E momentul în care Darren Cahill își face apariția pe teren pentru a treia oară în această seară. Australianul cere mai multă energie, mai multă concentrare și îi tansmite elevei sale să se pregătească pentru setul al treilea.


22:21 Pentru moment, Nouni decide că meciul se poate juca, dar vântul bate destul de puternic, iar condițiile nu sunt foarte bune. Rămâne de văzut cum se vor adapta celor două jucătoare schimbării de climat, pentru că la Miami a fost foarte cald în ultimele zile. Elvețianca rămâne concentrată și se distanțează la 4-1, după un game bun pe propriul serviciu.


22:17 Meciul este oprit. Picăturile de ploaie căzute îl fac pe arbitrul Kader Nouni să oprească partida pentru ca liniile terenului să fie șterse de copiii de mingi. Cele două jucătoare rămân pe teren și se așteaptă o decizie, care va fi luată în funcție de cât de tare va ploua.


22:12 Apar primele probleme, în condițiile în care Bacsinszky își găsește cadența, intră în teren și lovește câștigător la retur. Elvețianca se distanțează la 3-1, iar veștile sunt și mai proaste de atât: la Miami a început să picure, iar norii de deasupra centralului nu arată deloc bine.


22:03 Halep nu uită un vole drive pe care-l ratează la 30-30 pe serviciul adversarei și e taxată imediat. Bacsinszky face break-ul și trece în față, dar momentan nu avem de ce să ne facem probleme, pentru că Simona dă senzația că e în controlul meciului și doar o transformare totală a elvețiencei i-ar putea pune probleme. Mai jos, statistica primului set, unul în care Simona a greșit din nou destul de puțin.


21:58 Bacsinszky ia o pauză de toaletă, motiv pentru Darren Cahill să vină iarăși lângă Simona. „Te simți singură aici?” a fost întrebarea antrenorului asutralian, care apoi a petrecut câteva minute bune pe scaunul de lângă cel al Simonei, ajutând-o să rămână conectată la meci. Elvețianca are noroc cu un forehand ușor ratat de Halep și face primul game al setului secund.


21:49 SET HALEP! Românca răspunde imediat după break-ul lui Bacsinszky și câștigă din nou pe serviciul adversarei. Îl cheamă apoi pe Darren Cahill pe teren, iar australianul îi vorbește la fel de calm ca în meciurile trecute. Printre altele, Cahill îi spune să servească des spre forehand-ul elvețiencei, să uite de scorul de pe tabelă și să lovească puternic, pentru că Timea se panichează în momentele în care e pusă în dificultate. Simona revine pe teren, greșește de două ori cu backhand-ul, dar pune lucrurile la punct și închide prima manșă, scor 6-4.


21:41 Break Bacsinszky. Simona are parte de primul game greu pe propriul serviciu, dă și o dublă greșeală, iar elvețianca e capabilă să pună presiune într-un moment important și să-și ia break-ul înapoi. Din nou egal, 4-4.


21:29 Tactica Simonei e destul de clară: mingi cât mai lungi pe forehand-ul elvețiencei și mai puțin pe backhand, lovitura foarte bună a adversarei. Numărul 5 WTA ratează șansa de a se distanța la 4-1 cu două break-uri, după un game bun, în care a lovit foarte agresiv, de câteva ori cu forehand-ul drive. Bacsinszky strânge scorul și vine la 3-2, după ce salvează o minge de break.


21:19 Simona câștigă primul game pe propriul serviciu, apoi e angrenată într-o luptă foarte lungă în momentul în care Timea servește pentru a doua oară. Halep câștigă, până la urmă, după un joc cu foarte multe egalități: închide cu dreapta la mingea de break și trece pentru prima dată în avantaj. Până acum, elvețianca are ceva probleme în a închide punctele, în timp ce Halep nu a intrat cu motoarele turate la maximum.


21:06 Prim game solid al lui Bacsinszky, care servește bine, dă și un as, vine la fileu și câștigă lejer pe propriul serviciu.


20:58 Simona și Timea și-au făcut apariția pe teren. 


20:42 Berdych rupe ritmul, reușește două game-uri consecutive în finalul meciului și îl invinge pe Gasquet, 7-5 în decisiv. În câteva minute va începe meciul Simonei.


20:30 Berdych și Gasquet oferă un decisiv lung. Momentan e 5-5, iar meciul Simonei va începe, probabil, în jurul orei 21:00.


19:57 Bună ziua! Sunt Cristian Voicu și sper ca și astăzi să-i port noroc Simonei. Meciul ei cu Timea Bacsinszky nu va începe, însă, mai devreme de 20:30, pentru că partida premergătoare, cea dintre Berdych și Gasquet, a intrat în decisiv. Momentan e 1-1, iar imediat ce duelul ceho-francez se va termina va începe și partida Simonei.


Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de Miami după ce a învins-o pe britanica Heather Watson (69 WTA) în două seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci de o oră și 30 de minute. Pentru Halep urmează partida cu Timea Bacsinszky(Elveția, cap de serie 13), care a câștigat meciul cu Agnieszka Radwanska, scor 2-6, 6-4, 6-2. Meciul dintre Halep și Bacsinszky se va disputa marți, nu mai devreme de ora 20:00, ora României. Partida româncei va fi găzduită de arena centrală de la Miami, fiind a doua confruntare care se va disputa pe terenul central după meciul dintre Richard Gasquet și Tomas Berdych.  

Bacsinszky, legături cu România

Un detaliu interesat legat de adversara Simonei este legat de originea ei. Timea Bacsinszky reprezintă Elveția, e cea mai bună jucătoare a țării care i-a dat tenisului pe Federer, Wawrinka și Hingis, dar are legături strânse și cu România. Tatăl Timeei, Igor Bacsinszky este originar din Satu Mare și chiar a câștigat titul de campion al României la tenis, la juniori. Igor a plecat din România în 1978, iar în 1981 s-a căsătorit cu Suzanne, mama Timeei, pe care a antrenat-o până la vârsta de 15 ani.

Înaintea meciului, Simona a vorbit și despre faptul că va întâlni o jucătoare aproapiată de România: „Putem spune asta, dar eu sunt sută la sută (n.n. româncă), așa că românii sper să fie cu mine. Bacsinszky nu lovește așa de rapid și nu încearcă să facă atât de multe puncte decisive, în comparație cu Watson. Am jucat de mult cu ea, aleargă bine, se mișcă bine, nu greșește des, trebuie să muncesc mult, dar sunt pregătită ca să joc contra ei”, a spus Halep pentru Digi Sport.

De-a lungul timpului, Halep și Bacsinszky s-au întâlnit de două ori, iar ambele meciuri au fost câștigate de Simona. Mai întâi în 2010, la un ITF în Belgia, iar ultima dată în 2015, în finala turneului de la Shenzen (China), când românca s-a impus clar, scor 6-2, 6-2.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup