Film în alb şi negru la Linz. Buzărnescu a fost stâncă în faţa unei foste jucătoare de Top 10: a servit la 5-3 în seturile 2&3, dar s-a impus la tiebreak în decisiv. Cîrstea, mai bună un set decât semifinalista de la Wimbledon, s-a stins apoi în faţa Rybarikovei

13 oct 2017 14438 afişări Comentează şi tu Tenis
Film în alb şi negru la Linz. Buzărnescu a fost stâncă în faţa unei foste jucătoare de Top 10: a servit la 5-3 în seturile 2&3, dar s-a impus la tiebreak în decisiv. Cîrstea, mai bună un set decât semifinalista de la Wimbledon, s-a stins apoi în faţa Rybarikovei 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/16766494/2/sori1.jpg
  •  Mihaela Buzărnescu (105 WTA) este în semifinalele turneului WTA de la Linz, după ce a învins-o într-un meci thriller pe Belinda Bencic (228 WTA), scor 6-4, 5-7, 7-6(4), la capătul a două ore şi jumătate de joc.
  • Prin calificarea pe tabloul final de patru, Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat pătrunderea în Top 90 de luni! Ea va juca împotriva Barborei Strycova (26 WTA) pentru un loc în finală.
  • Sorana Cîrstea (37 WTA) a părăsit turneul de la Linz în sferturi, învinsă de principala favorită - Magdalena Rybarikova (28 WTA): scor 5-7, 6-2, 6-1. Rybarikova se va duela pentru un loc în finală cu Viktorija Golubic (Elveţia, 117 WTA).
  • România păstrează astfel în concurs o singură reprezentantă.

23:11 Victorie pentru Magdalena Rybarikova - 6-1 în setul decisiv. Sorana încheie meciul fără a reui să câştige vreun game pe serviciu în setul decisiv. Puţin peste două ore de joc, însă românca a dispărut din joc de la jumătatea setului doi.


23:08 Sorana revine pe teren cu două puncte câştigate, dar adrenalina dispare iar Rybarikova merge la un 5-1 apăsător.


23:00 Time-out medical: Sorana cere intervenţia medicului, pentru dureri la şoldul stâng. Este la pământ, iar reprezentanta WTA munceşte din greu.


22:58 Rybarikova este mai abilă într-un duel interminabil de slice, iar Sorana ratează, oferind o nouă oportunitate de break. Cîrstea ratează o dată în plus, iar victoria alunecă parcă evident spre Magdalena. 4-1 pentru slovacă. Românca nu şi-a apărat niciodată serviciul în decisiv.


22:55 Rybarikova îşi câştigă serviciul şi pune distanţă de două game-uri pe tabelă, 3-1.


22:50 Al treilea break consecutiv în start de set decisiv. Cîrstea se întinde din nou, fără sorţi de izbândă, în apropierea fileului. Meciul este pe muchie, dar parcă româncei îi este mai greu.


22:48 Re-break Sorana Cîrstea. Românca îşi repară rapid greşeala, revenind la ofensivă în faţa Rybarikovei. 1-1


22:45 Break la zero pentru Magdalena Rybarikova în start de set decisiv. Jucătoarea din Slovacia o domină psihic şi ca determinare pe Sorana, în acest game. Iar românca face un gest sugestiv - schimbă terenul ca Serena Williams, pe la celălalt capăt al fileului, evitând contactul vizual cu adversara.


22:40 AVEM DECISIV şi în acest sfert de finală! Magdalena Rybarikova egalează, cu un 6-2 net în manşa a doua. O oră şi jumătate de joc şi dăm restart pentru decisiv.


22:35 Dublu break pentru Rybarikova. Jucătoarea din Slovacia este mai precisă acum, iar Sorana are în faţă o misiune extrem de dificilă în acest set, de a întoarce de la 2-5.


22:31 Rybarikova confirmă break-ul. Este mult mai eficientă în spatele primului serviciu - 9 din 12 puncte câştigate. 4-2 pentru semifinalista de la Wimbledon.


22:38 Cîrstea îşi pierde din nou serviciul. 3-2 pentru slovacă. Rybarikova are răbdare aici, iar românca o ajută cu ezitare la finalizare.


22:22 Re-break Sorana! 2-2. Cîrstea este puternică din nou şi nu îi permite semifinalistei de la Wimbledon 2017 să se desprindă.


22:16 Rybarikova ia primul break şi în setul doi, la fel ca în manşa inaugurală. A fost rândul ei să domine fileul şi să anuleze tentativele de passing ale Soranei. 2-1


22:10 Sorana Cîrstea câştigă primul game al setului doi: după alte câteva 'duble', lungul de linie al Rybarikovei o doboară la propriu pe Sorana. Românca însă se ridică parcă având şi mai multă determinare, iar serviciul este apărat. 7-5, 1-0, după al cincilea game consecutiv.


22:03 SET SORANA, 7-5! Rybarikova regăseşte serviciul unu puternic, dar Sorana are avantaj în raliu şi contabilizează erorile slovacei. Al patrulea game câştigat la rând îi aduce prima manşă în 56 de minute.


21:58 Sorana domină fileul. Rybarikova încearcă lobul, de două ori la rând, dar Sorana spune clar - pe aici nu se trece. Şi este din nou în faţă, după o nouă serie de trei game-uri. Acum, Rybarikova va servi pentru a forţa tiebreak-ul.


21:53 Suspans şi în acest sfert de finală: Cîrstea apără două mingi de set ale Rybarikovei, apoi atacă furibund şi are ea minge de game şi 5-5. Românca are reflexe fantastice la fileu şi trimite decisiv. 5-5


21:47 Sorana strânge scorul, cu emoţii şi un nou şpagat. Dar, reuşeşte şi ea un passing în lung de linie spectaculos şi Rybarikova mai are doar posibilitatea de a închide setul pe serviciul acum, la 5-4.


21:42 Sorana are două mingi consecutive de re-break, dar nu poate converti: mai întâi este întinsă la maximum de atacul Rybarikovei, până într-un semi-şpagat stânjenitor, apoi returul ei eşuează în fileu. Rybarikova o trece cu passing pe Sorana, iar principala favorită a turneului conduce 5-3.


21:37 Break Rybarikova. Sportiva din Slovacia îşi impune variaţia şi câştigă break pe ultima lansare a Soranei cu mingile uzate. Cîrstea este un mic pachet de nervi. Tabela indică liniştită 4-3 pentru Rybarikova.


21:30 Cîrstea preia conducerea. După un forehand câştigător al Rybarikovei - desprins parcă din tenisul masculin, Sorana atacă plasa. Se inserează în 'amestec' şi o dublă greşeală, dar Magdalena Rybarikova ratează un retur pe serviciul doi al româncei, iar revenirea sportivei din Târgovişte este completă: trei jocuri la rând şi 3-2 pe tabelă.


21:25 BREAK SORANA! Vedem dreapta agresivă a Soranei şi mingi de break. A doua este cu noroc, pentru că românca poartă bine raliul, nu o lasă pe Magdalena să scoată din cutiuţă o rupere de ritm, iar defensiva nu este la înălţime pentru Rybarikova. 2-2


21:20 Rybarikova impresionează, dar nu reuşeşte al doilea break: şi-a ţinut serviciul şi se duce la 30-0 pe serviciul Soranei, cu un lob spectaculos. Pornind cu un serviciu apăsat, Cîrstea revine în game, ţine mingea mai jos - deranjant pentru Magdalena, apoi obţine minge de game pe un serviciu spre corp eficient. Inspiraţia nu este cu Sorana în punctul următor, de la scurta pusă şi până la mingea trimisă fix în racheta Rybarikovei. Jocul se prelungeşte, iar erorile Rybarikovei sunt decisive. Sorana scapă, punctează în premieră pe tabelă, rămâne la doar un break în urmă şi schimbă terenul la 1-2.


21:10 BREAK, Ryberikova. Românca îşi pierde serviciul în debut de meci - este nemulţumită de tensiunea rachetei, iar Rybarikova are o primă minge de break, după un duel purtat spre reverul româncei. Sportiva din Slovacia insistă tot pe reverul Soranei şi, la un slice timid şi scurt al rămâncei, trimite decisiv, în cros, spre dreapta româncei. Este winner şi break, plus 1-0 pe tabelă.


21:00 Începe meciul dintre Sorana Cîrstea şi Magdalena Rybarikova. Sorana deschide meciul cu serviciul


17:45 "Sunt extrem de obosită, nu am reuşit să fac mai nimic aici, la Linz", a declarat Mihaela, la finalul meciului. Buzărnescu este în semifinale şi la simplu, şi la dublu, în condiţiile în care până acum nu mai jucase niciodată măcar un sfert de finală.

Mai mult, prin calificarea în semifinale, Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat pătrunderea în Top 90 de luni!


17:40 GAME, SET, MECI, Mihalea Buzărnescu, 7-4, în tiebreak. Mihaela ia primul punct pe retur, apoi confirmă şi se distanţează la 3-1 cu o combinaţie tipică de stângace - serviciu plus forehand. Belinda Bencic ia punctul înapoi, împingând-o în defensivă pe Miki şi urcând la fileu pentru finalizare. Belinda mizează pe aceeaşi carte şi face 3-3. Mihaela găseşte forehandul câştigător pentru 4-3, Se face 4-4, deşi Mihaela nu este sigură că o minge a Belindei a fost corectă. Şi echilibrul se menţine, românca ducându-se în faţă, la 5-4. Bencic serveşte, ratează forehandul şi îi oferă Mihaelei alte două mingi de meci - numărul şase şi şapte. Iar de această dată - Mihaela ridică mâinile în sus, în semn de victorie, după un atac prea larg al Belindei.


17:32 Mihaela Buzărnescu ajunge la 5 mingi de meci ratate în faţa Belindei Bencic, ratând de această dată două oportunităţi pe retur. Victoria se decide în tiebreak..


17:25 Mihaela apără serviciul şi îşi asigură tiebreak-ul pentru acest set decisiv, la 6-5.


17:20 Mihaela Buzărnescu suferă enorm pe teren, dar scenariul este identic cu cel din setul doi - Bencic defilează în game-ul de serviciu, câştigând rapid primele trei puncte pe lansare. Îi lasă un punct Mihaelei, apoi vine la fileu pentru a egala scorul, 5-5.


17:18 Ratează din nou game-ul decisiv! Mihaela începe cu punct câştigat, hărţuind-o pe Bencic pe linia de fund, până la ratare. Românca este nemulţumită de o decizie greşită de la linie. dar Ochiul de Şoim îi face dreptate şi face 30-0 din apropierea plasei. Rezistând atacului de forehand al Mihaelei, Bencic variază şi revine cu o combinaţie de intensitate şi lungimi, finalizând cu o scurtă după ce a trimis-o pe Miki să recupereze un lob perfect. La 30-30, Bencic îşi crează avantaj în raliu, iar forehandul româncei eşuează în fileu. Şi obţine break-ul, după o nouă greşeală a Mihaelei. Înpoi pe serviciu, cu 5-4 pe tabelă pentru Mihaela buzărnescu.


17:11 Serveşte Bencic şi trece testul, forţând-o pe Mihaela să închidă pe lansare partida.


17:10 Bandajată la umărul stâng, pe coapsa dreaptă, Mihaela găseşte un as pentru 5-2 şi este la un game de victorie.


17:06 Break, Mihaela Buzărnescu. Jucătoarea în vârstă de 29 de ani este agresivă pe retur, se distanţează la 40-0 şi primeşte break--ul pe o dublă greşeală a mai tinerei sale adversare. 4-2 în decisiv.


17:00 3-2 pentru "Miki", după un game alb de serviciu.


16:55 Mihaela Buzărnescu pune punct seriei elveţiencei Bencic, reuşind să îşi apere lansarea în start de set decisiv. Românca, cea mai vârstnică debutantă în Top 100 din istoria WTA, are de unde să acceseze încredere: a câştigat 12 din ultimele 13 meciuri jucate. pentru că a servit prima, este în faţă pe tabelă - 1-0, apoi 2-1.


16:40 Avem set decisiv. 7-5 este scorul cu care se impune Belinda Bencic, după al cincilea game câştigat la rând în manşa a doua.


16:37 Ce răsturnare în partidă: Bencic este pe va!. A câştigat al doilea break consecutiv, al patrulea joc la rând în acest set doi şi este rândul ei să servească pentru manşă, la 6-5.


16:32 5-5! Belinda salvează cu determinare trei mingi de meci ale Mihaelei Buzărnescu! Românca trebuie să le uite rapid, pentru că serveşte la 5-5. este un nou thriller pentru jucătoarea care a salvat două mingi de meci ale croatei Ajla Tomljanovic.


16:27 Mihaela Buzărnescu ratează închiderea meciului. Şi-a pierdut în premieră serviciul, iar Bencic mai are o şansă în meci.


16:23 Mihaela serveşte pentru victorie şi calificarea în semifinale, la 6-4 şi 5-3. "Nu ştiu unde să joc!", s-a plâns elveţianca de 20 de ani, antrenorului ei, la schimbul de terenuri.


16:10 Meci perfect pentru Mihaela Buzărnescu: a salvat două mingi de break pe lansare ei şi imediat o face pe elveţiancă să regrete, obţinând break-ul pentru 3-1!


15:55 "Miki" rămâne atentă şi deschide setul doi cu game sigur pe serviciu. Belinda Bencic câştigă şi ea prima lansare la zero, pentru 1-1.


15:50 SET Mihaela Buzărnescu, 6-4. "Miki" pune capăt  primei manşe, reuşind break-ul deicisiv la 5-4, după 38 de minute de joc.


15:45 Evoluţie impresionantă pentru Mihaela Buzărnescu pe propriul serviciu - are frecvenţa primei mingi la 80% şi zero puncte pierdute pe mingea a doua. Mai mult, în cele cinci game-uri de serviciu nu a pierdut niciodată mai mult de două puncte. Conduce pe tabelă cu 5-4.


15:30 Mihaela Buzărnescu păstrează pe tabelă avantajul primei lansări, schimbând terenul la 3-2. Tot ea este şi cea care a reuşit singurul game alb de până acum, pe propriul serviciu.


15:20 Prima minge de break a partidei îi aparţine Mihaelei Buzărnescu, însă românca nu reuşeşte să convertească. 1-1.


15:10 Mihaela Buzărnescu deschide partida cu serviciul. Chiar dacă primul punct îi revine elveţiencei care abia în această săptămână a reuşit prima victorie la nivel WTA după accidentare, 'Miki' trece cu bine examenul primei ture de serviciu, jucând exclusiv cu prima minge.

Belinda, o jucătoare care trăieşte la intensitate mare fiecare meci, a fost primită cu un cântecel pe teren. De aici, şi zâmbetul.


Două românce joacă, vineri, în sferturile de finală de la Linz.

Mihaela Buzărnescu face sezonul carierei, are asigurată prezenţa în premieră în Top 100 - la 29 de ani şi ţinteşte semifinalele. În faţa jucătoarei care în prezent se află pe poziţia 105 WTA se află o sportivă cu nouă ani mai mică, desemnată la un moment dat, înainte deeilea a se accidenta, 'viitoarea stea a circuitului WTA'. Elveţianca Belinda Bencic ocupă acum poziţia 228 WTA şi chiar dacă în carieră a adunat de zece ori mai mulţi bani decât 'Miki', forma de moment este favorabilă româncei.

Sorana Cîrstea îl are, din nou, alături pe antrenorul Marius Comănescu şi joacă al treilea sfert de finală în ultimele patru turnee disputate. la Seul şi la Beijing a ratat calificarea în semifinale. Misiunea ei este să o întreacă pe autoarea celei mai mari surprize de la ediţia 2017 a Wimbledonului, Magdalena Rybarikova, 'mămica' aflată la un pas de retragere în urmă cu un an.

Meciul Soranei Cîrstea cu principala favorită de la Linz nu va începe decât după finalizarea sfertului dintre Tatjana Maria (cap de serie 7) şi Barbora Strycova (a 2-a favorită).

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.