Film în alb și negru la Linz. Buzărnescu a fost stâncă în fața unei foste jucătoare de Top 10: a servit la 5-3 în seturile 2&3, dar s-a impus la tiebreak în decisiv. Cîrstea, mai bună un set decât semifinalista de la Wimbledon, s-a stins apoi în fața Rybarikovei

Film în alb și negru la Linz. Buzărnescu a fost stâncă în fața unei foste jucătoare de Top 10: a servit la 5-3 în seturile 2&3, dar s-a impus la tiebreak în decisiv. Cîrstea, mai bună un set decât semifinalista de la Wimbledon, s-a stins apoi în fața Rybarikovei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  •  Mihaela Buzărnescu (105 WTA) este în semifinalele turneului WTA de la Linz, după ce a învins-o într-un meci thriller pe Belinda Bencic (228 WTA), scor 6-4, 5-7, 7-6(4), la capătul a două ore și jumătate de joc.
  • Prin calificarea pe tabloul final de patru, Mihaela Buzărnescu și-a asigurat pătrunderea în Top 90 de luni! Ea va juca împotriva Barborei Strycova (26 WTA) pentru un loc în finală.
  • Sorana Cîrstea (37 WTA) a părăsit turneul de la Linz în sferturi, învinsă de principala favorită – Magdalena Rybarikova (28 WTA): scor 5-7, 6-2, 6-1. Rybarikova se va duela pentru un loc în finală cu Viktorija Golubic (Elveția, 117 WTA).
  • România păstrează astfel în concurs o singură reprezentantă.

23:11 Victorie pentru Magdalena Rybarikova – 6-1 în setul decisiv. Sorana încheie meciul fără a reui să câștige vreun game pe serviciu în setul decisiv. Puțin peste două ore de joc, însă românca a dispărut din joc de la jumătatea setului doi.


23:08 Sorana revine pe teren cu două puncte câștigate, dar adrenalina dispare iar Rybarikova merge la un 5-1 apăsător.


23:00 Time-out medical: Sorana cere intervenția medicului, pentru dureri la șoldul stâng. Este la pământ, iar reprezentanta WTA muncește din greu.


22:58 Rybarikova este mai abilă într-un duel interminabil de slice, iar Sorana ratează, oferind o nouă oportunitate de break. Cîrstea ratează o dată în plus, iar victoria alunecă parcă evident spre Magdalena. 4-1 pentru slovacă. Românca nu și-a apărat niciodată serviciul în decisiv.


22:55 Rybarikova își câștigă serviciul și pune distanță de două game-uri pe tabelă, 3-1.


22:50 Al treilea break consecutiv în start de set decisiv. Cîrstea se întinde din nou, fără sorți de izbândă, în apropierea fileului. Meciul este pe muchie, dar parcă româncei îi este mai greu.


22:48 Re-break Sorana Cîrstea. Românca își repară rapid greșeala, revenind la ofensivă în fața Rybarikovei. 1-1


22:45 Break la zero pentru Magdalena Rybarikova în start de set decisiv. Jucătoarea din Slovacia o domină psihic și ca determinare pe Sorana, în acest game. Iar românca face un gest sugestiv – schimbă terenul ca Serena Williams, pe la celălalt capăt al fileului, evitând contactul vizual cu adversara.


22:40 AVEM DECISIV și în acest sfert de finală! Magdalena Rybarikova egalează, cu un 6-2 net în manșa a doua. O oră și jumătate de joc și dăm restart pentru decisiv.


22:35 Dublu break pentru Rybarikova. Jucătoarea din Slovacia este mai precisă acum, iar Sorana are în față o misiune extrem de dificilă în acest set, de a întoarce de la 2-5.


22:31 Rybarikova confirmă break-ul. Este mult mai eficientă în spatele primului serviciu – 9 din 12 puncte câștigate. 4-2 pentru semifinalista de la Wimbledon.


22:38 Cîrstea își pierde din nou serviciul. 3-2 pentru slovacă. Rybarikova are răbdare aici, iar românca o ajută cu ezitare la finalizare.


22:22 Re-break Sorana! 2-2. Cîrstea este puternică din nou și nu îi permite semifinalistei de la Wimbledon 2017 să se desprindă.


22:16 Rybarikova ia primul break și în setul doi, la fel ca în manșa inaugurală. A fost rândul ei să domine fileul și să anuleze tentativele de passing ale Soranei. 2-1


22:10 Sorana Cîrstea câștigă primul game al setului doi: după alte câteva ‘duble’, lungul de linie al Rybarikovei o doboară la propriu pe Sorana. Românca însă se ridică parcă având și mai multă determinare, iar serviciul este apărat. 7-5, 1-0, după al cincilea game consecutiv.


22:03 SET SORANA, 7-5! Rybarikova regăsește serviciul unu puternic, dar Sorana are avantaj în raliu și contabilizează erorile slovacei. Al patrulea game câștigat la rând îi aduce prima manșă în 56 de minute.


21:58 Sorana domină fileul. Rybarikova încearcă lobul, de două ori la rând, dar Sorana spune clar – pe aici nu se trece. Și este din nou în față, după o nouă serie de trei game-uri. Acum, Rybarikova va servi pentru a forța tiebreak-ul.


21:53 Suspans și în acest sfert de finală: Cîrstea apără două mingi de set ale Rybarikovei, apoi atacă furibund și are ea minge de game și 5-5. Românca are reflexe fantastice la fileu și trimite decisiv. 5-5


21:47 Sorana strânge scorul, cu emoții și un nou șpagat. Dar, reușește și ea un passing în lung de linie spectaculos și Rybarikova mai are doar posibilitatea de a închide setul pe serviciul acum, la 5-4.


21:42 Sorana are două mingi consecutive de re-break, dar nu poate converti: mai întâi este întinsă la maximum de atacul Rybarikovei, până într-un semi-șpagat stânjenitor, apoi returul ei eșuează în fileu. Rybarikova o trece cu passing pe Sorana, iar principala favorită a turneului conduce 5-3.


21:37 Break Rybarikova. Sportiva din Slovacia își impune variația și câștigă break pe ultima lansare a Soranei cu mingile uzate. Cîrstea este un mic pachet de nervi. Tabela indică liniștită 4-3 pentru Rybarikova.


21:30 Cîrstea preia conducerea. După un forehand câștigător al Rybarikovei – desprins parcă din tenisul masculin, Sorana atacă plasa. Se inserează în ‘amestec’ și o dublă greșeală, dar Magdalena Rybarikova ratează un retur pe serviciul doi al româncei, iar revenirea sportivei din Târgoviște este completă: trei jocuri la rând și 3-2 pe tabelă.


21:25 BREAK SORANA! Vedem dreapta agresivă a Soranei și mingi de break. A doua este cu noroc, pentru că românca poartă bine raliul, nu o lasă pe Magdalena să scoată din cutiuță o rupere de ritm, iar defensiva nu este la înălțime pentru Rybarikova. 2-2


21:20 Rybarikova impresionează, dar nu reușește al doilea break: și-a ținut serviciul și se duce la 30-0 pe serviciul Soranei, cu un lob spectaculos. Pornind cu un serviciu apăsat, Cîrstea revine în game, ține mingea mai jos – deranjant pentru Magdalena, apoi obține minge de game pe un serviciu spre corp eficient. Inspirația nu este cu Sorana în punctul următor, de la scurta pusă și până la mingea trimisă fix în racheta Rybarikovei. Jocul se prelungește, iar erorile Rybarikovei sunt decisive. Sorana scapă, punctează în premieră pe tabelă, rămâne la doar un break în urmă și schimbă terenul la 1-2.


21:10 BREAK, Ryberikova. Românca își pierde serviciul în debut de meci – este nemulțumită de tensiunea rachetei, iar Rybarikova are o primă minge de break, după un duel purtat spre reverul româncei. Sportiva din Slovacia insistă tot pe reverul Soranei și, la un slice timid și scurt al rămâncei, trimite decisiv, în cros, spre dreapta româncei. Este winner și break, plus 1-0 pe tabelă.


21:00 Începe meciul dintre Sorana Cîrstea și Magdalena Rybarikova. Sorana deschide meciul cu serviciul


17:45 „Sunt extrem de obosită, nu am reușit să fac mai nimic aici, la Linz”, a declarat Mihaela, la finalul meciului. Buzărnescu este în semifinale și la simplu, și la dublu, în condițiile în care până acum nu mai jucase niciodată măcar un sfert de finală.

Mai mult, prin calificarea în semifinale, Mihaela Buzărnescu și-a asigurat pătrunderea în Top 90 de luni!


17:40 GAME, SET, MECI, Mihalea Buzărnescu, 7-4, în tiebreak. Mihaela ia primul punct pe retur, apoi confirmă și se distanțează la 3-1 cu o combinație tipică de stângace – serviciu plus forehand. Belinda Bencic ia punctul înapoi, împingând-o în defensivă pe Miki și urcând la fileu pentru finalizare. Belinda mizează pe aceeași carte și face 3-3. Mihaela găsește forehandul câștigător pentru 4-3, Se face 4-4, deși Mihaela nu este sigură că o minge a Belindei a fost corectă. Și echilibrul se menține, românca ducându-se în față, la 5-4. Bencic servește, ratează forehandul și îi oferă Mihaelei alte două mingi de meci – numărul șase și șapte. Iar de această dată – Mihaela ridică mâinile în sus, în semn de victorie, după un atac prea larg al Belindei.


17:32 Mihaela Buzărnescu ajunge la 5 mingi de meci ratate în fața Belindei Bencic, ratând de această dată două oportunități pe retur. Victoria se decide în tiebreak..


17:25 Mihaela apără serviciul și își asigură tiebreak-ul pentru acest set decisiv, la 6-5.


17:20 Mihaela Buzărnescu suferă enorm pe teren, dar scenariul este identic cu cel din setul doi – Bencic defilează în game-ul de serviciu, câștigând rapid primele trei puncte pe lansare. Îi lasă un punct Mihaelei, apoi vine la fileu pentru a egala scorul, 5-5.


17:18 Ratează din nou game-ul decisiv! Mihaela începe cu punct câștigat, hărțuind-o pe Bencic pe linia de fund, până la ratare. Românca este nemulțumită de o decizie greșită de la linie. dar Ochiul de Șoim îi face dreptate și face 30-0 din apropierea plasei. Rezistând atacului de forehand al Mihaelei, Bencic variază și revine cu o combinație de intensitate și lungimi, finalizând cu o scurtă după ce a trimis-o pe Miki să recupereze un lob perfect. La 30-30, Bencic își crează avantaj în raliu, iar forehandul româncei eșuează în fileu. Și obține break-ul, după o nouă greșeală a Mihaelei. Înpoi pe serviciu, cu 5-4 pe tabelă pentru Mihaela buzărnescu.


17:11 Servește Bencic și trece testul, forțând-o pe Mihaela să închidă pe lansare partida.


17:10 Bandajată la umărul stâng, pe coapsa dreaptă, Mihaela găsește un as pentru 5-2 și este la un game de victorie.


17:06 Break, Mihaela Buzărnescu. Jucătoarea în vârstă de 29 de ani este agresivă pe retur, se distanțează la 40-0 și primește break–ul pe o dublă greșeală a mai tinerei sale adversare. 4-2 în decisiv.


17:00 3-2 pentru „Miki”, după un game alb de serviciu.


16:55 Mihaela Buzărnescu pune punct seriei elvețiencei Bencic, reușind să își apere lansarea în start de set decisiv. Românca, cea mai vârstnică debutantă în Top 100 din istoria WTA, are de unde să acceseze încredere: a câștigat 12 din ultimele 13 meciuri jucate. pentru că a servit prima, este în față pe tabelă – 1-0, apoi 2-1.


16:40 Avem set decisiv. 7-5 este scorul cu care se impune Belinda Bencic, după al cincilea game câștigat la rând în manșa a doua.


16:37 Ce răsturnare în partidă: Bencic este pe va!. A câștigat al doilea break consecutiv, al patrulea joc la rând în acest set doi și este rândul ei să servească pentru manșă, la 6-5.


16:32 5-5! Belinda salvează cu determinare trei mingi de meci ale Mihaelei Buzărnescu! Românca trebuie să le uite rapid, pentru că servește la 5-5. este un nou thriller pentru jucătoarea care a salvat două mingi de meci ale croatei Ajla Tomljanovic.


16:27 Mihaela Buzărnescu ratează închiderea meciului. Și-a pierdut în premieră serviciul, iar Bencic mai are o șansă în meci.


16:23 Mihaela servește pentru victorie și calificarea în semifinale, la 6-4 și 5-3. „Nu știu unde să joc!”, s-a plâns elvețianca de 20 de ani, antrenorului ei, la schimbul de terenuri.


16:10 Meci perfect pentru Mihaela Buzărnescu: a salvat două mingi de break pe lansare ei și imediat o face pe elvețiancă să regrete, obținând break-ul pentru 3-1!


15:55 „Miki” rămâne atentă și deschide setul doi cu game sigur pe serviciu. Belinda Bencic câștigă și ea prima lansare la zero, pentru 1-1.


15:50 SET Mihaela Buzărnescu, 6-4. „Miki” pune capăt  primei manșe, reușind break-ul deicisiv la 5-4, după 38 de minute de joc.


15:45 Evoluție impresionantă pentru Mihaela Buzărnescu pe propriul serviciu – are frecvența primei mingi la 80% și zero puncte pierdute pe mingea a doua. Mai mult, în cele cinci game-uri de serviciu nu a pierdut niciodată mai mult de două puncte. Conduce pe tabelă cu 5-4.


15:30 Mihaela Buzărnescu păstrează pe tabelă avantajul primei lansări, schimbând terenul la 3-2. Tot ea este și cea care a reușit singurul game alb de până acum, pe propriul serviciu.


15:20 Prima minge de break a partidei îi aparține Mihaelei Buzărnescu, însă românca nu reușește să convertească. 1-1.


15:10 Mihaela Buzărnescu deschide partida cu serviciul. Chiar dacă primul punct îi revine elvețiencei care abia în această săptămână a reușit prima victorie la nivel WTA după accidentare, ‘Miki’ trece cu bine examenul primei ture de serviciu, jucând exclusiv cu prima minge.

Belinda, o jucătoare care trăiește la intensitate mare fiecare meci, a fost primită cu un cântecel pe teren. De aici, și zâmbetul.


Două românce joacă, vineri, în sferturile de finală de la Linz.

Mihaela Buzărnescu face sezonul carierei, are asigurată prezența în premieră în Top 100 – la 29 de ani și țintește semifinalele. În fața jucătoarei care în prezent se află pe poziția 105 WTA se află o sportivă cu nouă ani mai mică, desemnată la un moment dat, înainte deeilea a se accidenta, ‘viitoarea stea a circuitului WTA’. Elvețianca Belinda Bencic ocupă acum poziția 228 WTA și chiar dacă în carieră a adunat de zece ori mai mulți bani decât ‘Miki’, forma de moment este favorabilă româncei.

Sorana Cîrstea îl are, din nou, alături pe antrenorul Marius Comănescu și joacă al treilea sfert de finală în ultimele patru turnee disputate. la Seul și la Beijing a ratat calificarea în semifinale. Misiunea ei este să o întreacă pe autoarea celei mai mari surprize de la ediția 2017 a Wimbledonului, Magdalena Rybarikova, ‘mămica’ aflată la un pas de retragere în urmă cu un an.

Meciul Soranei Cîrstea cu principala favorită de la Linz nu va începe decât după finalizarea sfertului dintre Tatjana Maria (cap de serie 7) și Barbora Strycova (a 2-a favorită).

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…