Cupa Davis | Austria învinge România cu scorul final de 4-1. Am pierdut partida, am câștigat un jucător: meci impresionant făcut de Nicolae Frunză, pariul de ultim moment al lui Pavel. Românul l-a hărțuit pe Thiem cu scurte și atacuri succesive. Ce urmează pentru tricolori

Cupa Davis | Austria învinge România cu scorul final de 4-1. Am pierdut partida, am câștigat un jucător: meci impresionant făcut de Nicolae Frunză, pariul de ultim moment al lui Pavel. Românul l-a hărțuit pe Thiem cu scurte și atacuri succesive. Ce urmează pentru tricolori
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Austria a închis în patru meciuri duelul cu România contând pentru primul tur al play-off-ului de menținere în Grupa I, zona Europa/Africa din Cupa Davis, după victoria lui Dominic Thiem (7 ATP) în fața unui Nicolae Frunză inspirat și va întâlni Ucraina – care a trecut cu 3-0 de Israel în acest weekend.
  • Gerald Melzer a stabilit scorul final al întâlnirii, 4-1 cu Austria: a câștigat meciul cinci cu Bogdan Borza, scor 6-1, 7-5, în 67 de minute – un meci doar pentru palmares.
  • România va reveni în competiție în octombrie 2017 într-un baraj decisiv de supraviețuire în Grupa I, sub amenințarea retrogradării în Grupa a II-a (practic, al treilea eșalon valoric în această competiție, după Grupa Mondială și Grupa I continentală).
  • Nicolae Frunză nu a lăsat niciun moment să se vadă pe teren diferența uriașă, de 604 locuri în clasamentul mondial: a cedat la limită primele două seturi, în tiebreak, acolo unde experiența lui Dominic s-a impus și chiar și în setul trei a parat în primă instanță desprinderea semifinalistului de la Roland Garros. Thiem a câștigat totuși punctul decisiv pentru Austria, 7-6(2), 7-6(3), 6-3, după două ore și 20 de minute de joc – conform statisticii de pe site-ul oficial.

România a pierdut confruntarea cu Austria, de la Wels, echipa favorită la startul duelului, după patru meciuri, la 3-1 pentru gazde. Nicolae Frunză s-a remarcat însă într-un duel extrem de tare cu jucătorul care a excelat pe zgură în 2017: Thiem nu s-a simțit nicio clipă confortabil pe teren în fața românului iar cel mai mare merit îi revine românului, mai ales în condițiile în care Thiem fusese prevenit de duelul din timpul partidei de dublu. Statistica va reține scorul final de 4-1, după un ‘dead rubber’ disputat după sistem ‘cel mai bun din trei seturi’ și câștigat de reprezentantul gazdelor, Gerald Melzer.

După succesul alături de Horia Tecău, la debutul absolut sub culorile României, în meciul de dublu, Nicolae Frunză a continuat evoluția curajoasă, duminică, mizând pe atac, scurte care au punctat și prin doza de impredictibil, dar și prin calitatea execuției, cross-uri în unghiuri tăioase și pe un forehand care nu a tremurat în fața lui Thiem. Frunză a câștigat patru break-uri în partidă, a servit pentru primul set și nu a scăzut nivelul după niciuna dintre reușitele mult mai experimentatului său adversar.

Per total, Thiem a câștigat 20 de puncte în plus față de Nicolae Frunză, iar românul are cu ce să se laude:

  • a convertit patru din patru mingi de break pe serviciul numărului șapte mondial,
  • nu a ratat niciunul dintre cele 52 de servicii doi (zero duble greșeli)
  • Thiem nu a putut converti decât 5 din 17 mingi de break
  • a câștigat șase din opt game-uri ajunse la egalitate – o dovadă a spiritului combativ în fața unui jucător din categoria celor care câștigă tocmai aceste game-uri maraton.

Rezultatele partidei Austria – România:

  • Meciul întâi: Gerald Melzer (133 ATP) – Dragoș Dima (489 ATP) 6-1, 6-1, 3-6, 6-1
  • Meciul doi: Dominic Thiem (7 ATP) – Bogdan Borza (707 ATP) 6-2, 6-2, 6-4
  • Meciul trei: Philipp Oswald / Dominic Thiem – Horia Tecău / Nicolae Frunză 6-7(1), 2-6, 7-6(5), 3-6
  • Meciul patru: Dominic Thiem – Nicolae Frunză 7-6(2), 7-6(3), 6-3
  • Meciul cinci: Gerald Melzer (133 ATP) – Bogdan Borza (707 ATP) 6-1, 7-5

18:48 Gerald Melzer câștigă și punctul patru pentru Austria: a câștigat meciul cu Bogdan Borza, scor 6-1, 7-5, în 67 de minute.


18:10 Bogdan Borza (707 ATP) a pierdut primul set al meciului cu Gerald Melzer (133 ATP), 1-6, în 24 de minute.


17:35 Bogdan Borza și Gerald Melzer au ieșit la încălzire, pentru a disputa un meci cinci cu miză doar pentru statistici.


17:07 Austria învinge România în Cupa Davis. 3-1 la general.

Dominic Thiem a închis meciul cu Nicolae Frunză, 7-6, 7-6, 6-3.


17:05 Thiem nu o ia pe calea cea ușoară nici de data aceasta: își pierde serviciul, îi oferă lui Frunză șansa de a servi pentru 4-4, dar mai ia un break, pe o a treia minge de break.


16:55 În 19 minute, Thiem a ajuns în setul trei la două game-uri de victorie. O nouă tură sigură pe lansare, iar la final, Frunză încearcă un retur-stop care însă nu îi aduce satisfacție. 4-1 pentru reprezentantul gazdelor.


16:51 Frunză câștigă primul game în setul trei după un nou joc complicat pe serviciu: o minge de break salvată, cinci egalități, altă scurtă și alte atacuri cross interesante. 3-1 pentru Thiem î acest set.


16:45 Nicolae Frunză nu se lasă și continuă hărțuirea lui Thiem: îl ia prin surprindere pe austriac cu un nou atac în unghi scurt, conduce cu 30-15 pe lansarea #7 ATP, dar austriacul pune lucrurile la punct și preia conducerea, în premieră, cu trei lungimi. 3-0


16:40 Thiem începe tare setul trei. Opt puncte câștigate, din nouă jucate și un 2-0 abrupt pe tabelă.


16:35 Thiem câștigă și setul doi la tiebreak, 7-3. Austriacul începe cu mini-break pe serviciul doi al lui Frunză, însă dă imediat înapoi avantajul, ratând combinația un-doi, cu un forehand prea lung. A doua lovitură de dreapta îl depășește pe Frunză și austriacul are 2-1 pe tabelă. Românul egalează, dominând schimbul cu reverul. Dominic profită din nou de un serviciu nu suficient de apăsat al românului și schimbă terenul la 4-2, exact ca în primul set. Apoi, câștigă al cincilea său punct pe un slice ratat de Frunză, iar alte două erori directe ale românului – ultima pe un serviciu foarte bun al austriacului, îi aduc victoria numărului șapte mondial. 2-0 la seturi pentru racheta numărul unu a Austriei.


16:27 Tiebreak, din nou. Thiem și-a câștigat apăsat serviciul, iar Frunză va servi primul.


16:25 Nicolae Frunză și-a asigurat tiebreak-ul și în setul doi. Îi țineatacul lui din  piept numărului șapte mondial, iar atacul la fileu a impreionat, din nou.


16:18 Frunză se menține în față. 38 de minute pentru 5-4 în setul doi. Austriacul a pierdut doar patru puncte pe serviciu în acest set – câte două în ultimele două ture pe lansare.


16:11 Game mare câștigat de Nicolae Frunză pe serviciu, după un maraton de 18 puncte. Din nou, românul face spectacol cu o scurtă la care Thiem nu poate răspunde altfel decât cu bombăneli. 4-3.


15:57 Frunză rezistă în acest nou echipament roș-albastru, parând atacul lui Thiem într-un prim game strâns din setul doi. Își face serviciul, la avantaj. 3-2.


15:49 Nicolae Frunză nu acuză șocul pierderii primului set. Cedează un singur punct pe serviciu în primele două ture de lansare. A servit primul, așa că ae avantaj pe tabelă, 2-1.


15:40 SET Dominic Thiem, 7-2 în tiebreak. Experiența se vede din plin pentru numărul șapte mondial în acest decisiv. Frunză dă cu racheta de pământ înaintea schimbului de teren, la 2-4, însă Thiem închide manșa cu trei puncte consecutive.


15:36 TIEBREAK pentru primul set. Thiem urcă nivelul de joc, are un pas în față constant, iar Nicolae Frunză nu își poate ascunde dezamăgirea, în condițiile în care fileul îi oprește la limită mingea în propriul teren, la minge de break pentru austriac.


15:33 Game fantastic pentru Nicolae Frunză, care obține break la zero și servește, la 6-5, pentru manșa inaugurală în fața numărului 7 ATP. Thiem ezitp, nu știe exact când și cum să atace și greșește. Iar Frunză îl execută la prima oportunitate de break, cu un retur excelent, care îl pune din prima în dezavantaj pe Thiem și îi dă oportunitatea românului, la a treia lovitură, să finalizeze cu o scurtă decisivă! În premieră, Nicolae Frunză conduce în acest set, 6-5.


15:30 Setul intră în prelungiri. Este rândul lui Thiem să împingă un game de la 40-15 pentru adversar la egalitate, dar forehandul numărului 7 mondial este puțin dereglat, iar Nicolae Frunză este apludat în picioare de Horia Tecău și Gabi Trifu, atunci când arbitrul anunță scorul de 5-5.


15:22 Este egalitate la 4. NIcolae Frunză încearcă, cu succes, combinația serviciu-voleu la minge de game, iar Thiem rateazaă passing-ul.


15:17 Frunză răspunde, din nou, cu re-break! va servi la 3-4. Nicolae face spectacol și încheie game-ul cu un forehand câștigător pe tușă, după o decizie hazardată a austriacului de a ataca cu forehandul din zona de rever, descoperindu-și întreg terenul. Mai mult, românul arată rezistență mentaală, întrucât a venit din urmă în acest game, de la 40-15 pentru austriac. Deja, Frunză a salvat șase mingi de break, iar două dintre cele mai lungi trei game-uri în partidă i-au revenit.


15:10 Încă un break pentru Thiem, 4-2. După șapte mingi de break, austriacul reușește din nou break-ul în fața lui Nicolae Frunză, care nu mai poate trece mingea peste fileu.


15:02 Frunză își apără serviciul, salvând trei mingi de break consecutive! Thiem rămâne agresiv pe retur, iar la 0-30 Frunză încearcă o rupere de ritm, cu scurtă. Reacția austriacului este însă de clasă, cu un cross imparabil care îi aduce trei minge de break legate. De aici, românul se apără fantastic, punctul doi este de pus în ramă – întrucât Nicolae reușește o contră fantastică, după ce a fost dominat cu dreapta pe rever de Thiem și taxează atacul moale al austriacului în zona de teren liber – anulând astfel o a doua minge de break cu passing câștigător din alergare. Salvează și a treia minge, în ciuda procentajului scăzut la frecevnța primului serviciu, iar game-ul îi revine. 2-2


14:55 Re-break rapid pentru Nicolae Frunză. Românul profită de ezitarea austriacului, care încheie game-ul cu eroare de pe forehand. Cei doi schimbă terenurile la scorul de 2-1 pentru ‘roșii’, iar Frunză va servi pentru a egala la 2.


14:51 Nicolae Frunză alunecă și este la pământ după al doilea punct disputat pe serviciu. A început game-ul cu atac la plasă și, din fericire, este ok. Jocul este însă întrerupt, pentru ca oamenii cu greblele să reașeze zgura și să refacă zona de teren cu probleme. Iar game-ul se încheie cu break: austriacul domină de pe linia de fund a terenului, cu mingi încărcate de efect. 2-0 pentru Austria în debut de meci.


14:50 Start joc. Dominic Thiem deschide partida cu serviciu și pare decis: game alb, pe joc agresiv.


14:35 Vești bune: jucătorii au ieșit pe teren: se încălzesc și vom afla deznodământul acestei partide dintre Austria și România.


14:15 Nu se va juca înainte de ora 14:30


12:30 Încă o amânare: partida dintre Dominic Thiem și Nicolae Frunză nu va începe înainte de ora 14:00.


12:10 Startul meciurilor de duminică este amânat din cauza ploii de la Wels, cu o oră. Nu se va juca înainte de ora 13:00. Din păcate, prognoza rămâne nefavorabilă: abia la ora 14:00 șansele de ploaie se reduc până la 30%, iar fereastra fără averse ar urma să fie una scurtă, în jurul orei 15:00. Meciul de dublu s-a jucat pe o temperatură extrem de scăzută, de doar 13 grade Celsius.

De altfel, Cupa Davis nu a avut parte de clemență din partea vremii: la Osaka, meciul de dublu al duelului dintre Japonia și Brazilia nu s-a putut disputa sâmbătă, din cauza averselor intense de ploaie.


Investiție pentru viitor. Potrivit informațiilor apărute pe site-ul oficial al competiției, Andrei Pavel a luat decizia de a-l înlocui pe Dragoș Dima cu Nicolae Frunză înaintea meciului cu numărul patru din partida cu Austria, contând pentru primul tur al play-off-ului de menținere în Grupa I, zona Europa/Africa din Cupa Davis. Jucătorul care va împlini 20 de ani în luna noiembrie a debutat cu victorie în Cupa Davis, alături de Horia Tecău, iar jocul arătat sâmbătă a convins în multe momente: i-a returnat eficient serviciul numărului șapte mondial, a ținut ritmul de pe linia de fund a terenului și a arătat o atitudine pozitivă.

Nicolae Frunză se află în prezent pe poziția 544 ATP, cea mai bună clasare a carierei sale fiind poziția 442 ATP – în octombrie 2016.

Austria conduce România 2-1, la startul zilei a treia. Cum s-a ajuns la acest scor:

  • Dragoș Dima (489 ATP) a pierdut meciul său de debut în Cupa Davis, câștigând un singur set în fața rachetei numărul doi a Austriei. Gerald Melzer (133 ATP) s-a impus 6-1, 6-1, 3-6, 6-1, într-o oră și 47 de minute de joc, în prima partidă a zilei de vineri.
  • Dominic Thiem (7 ATP) a dublat avantajul gazdelor, tot vineri, ducându-și echipa la o victorie de calificarea în turul doi preliminar, cu o victorie scor 6-2, 6-2, 6-4 în fața lui Bogdan Borza (707 ATP).
  • România a redus diferența, împingând disputa în ziua a treia. Horia Tecău și Nicolae Frunză au câștigat, sâmbătă, partida de dublu în fața perechii formate din Dominic Thiem și Philipp Oswald – scor 7-6(1), 6-2, 6-7(5), 6-3.
 

Thanks champ!!👏👏👏 #daviscup @horiatecau

A post shared by N.F. (@nfrunza) on

Miza pentru Austria – România

  • Învingătoarea partidei de la Wels va întâlni Ucraina – care a trecut cu 3-0 de Israel în acest weekend.
  • Echipa care pierde această confruntare va reveni în competiție în octombrie 2018 într-un baraj decisiv de supraviețuire în Grupa I, sub amenințarea retrogradării în Grupa a II-a (practic, al treilea eșalon valoric în această competiție, după Grupa Mondială și Grupa I continentală)
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup