Irina Begu, de la extaz la agonie și înapoi pe val: revenire spectaculoasă împotriva cehoaicei Smitkova. Super-confruntare cu „Aga” Radwanska pentru un loc în optimi, la Miami

Irina Begu, de la extaz la agonie și înapoi pe val: revenire spectaculoasă împotriva cehoaicei Smitkova. Super-confruntare cu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu (24 de ani) a avut nevoie de trei seturi și două ore și 18 minute pentru calificarea în turul trei al turneului Premier Mandatory de la Miami – victorie 5-7, 6-4, 6-4 în fața unei adversare de doar 20 de ani, Tereza Smitkova (Cehia).
  • Viitoarea adversară a Irinei este Agnieszka Radwanska (favorită 7), poloneza învingând-o, într-o partidă disputată pe terenul central în paralel cu meciul Begu – Smitkova, pe Anna Schmieldova (Rusia), scor 6-4, 7-5, într-o oră și 40 de minute.
  • Irina Begu este prima tricoloră ajunsă în turul trei la Miami. Simona Halep, împotriva unei alte reprezentatnte a Cehiei, Nicole Vaidisova, și Monica Niculescu, împotriva liderului mondial, Serena Williams, vor încerca să i se alăture bucureștencei de 24 de ani în faza a treia a competiției.
  • România a pierdut miercuri două reprezentante în primul tur al turneului de la Miami, Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru fiind eliminate în minimum de seturi, de Chritina McHale și respectiv Elena Vesnina.

Irina Begu s-a calificat în turul trei al turneului Premier Mandatory de la Miami, după un meci început perfect, scăpat de sub control pe final de set întâi, dar gestionat bine după un debut nebun de set doi, cu cinci break-uri. Favorita 31 a avut mereu inițiativa, servind în fiecare dintre cele trei seturi la 5-4, pentru victorie. Tereza Smitkova s-a furișat pe lângă Irina în primul set, oprind o serie de patru jocuri consecutive pentru favorita hârtiei, chiar pe serviciul româncei, la 4-1. Cu procentaje inferioare la serviciu, cehoaica a profitat de câteva puncte jucate cu serviciul doi de Begu, iar punctul final l-a pus cu un break alb, neașteptat.

Irina a revenit la începutul setului doi, dând startul unui festival de break-uri, după ce, un game mai devreme, salvase o oportunitate de break a adversarei. Cinci game-uri, nici una dintre jucătoare nu a reușit să fructifice avantajul serviciului, prima care a apăsat accelerația fiind din nou Irina. Ajunsă din nou la serviciu la 5-4, bucureșteanca nu a mai tremurat, a închis ferm și și-a oferit șansa victoriei în decisiv, obținută după un script similar în prima fază, în care a reușit break-ul rapid, care de această dată, i-a fost suficient pentru a se impune, Smitkova neavând nici o oportunitate de break.

Învingătoare cu 5-7, 6-4, 6-4 împotriva Terezei Smitkova, Irina Begu va juca pentru un loc în optimi cu Agnieszka Radwanska (cap de serie 7). Poloneza a câștigat singurul duel direct, în 2013, la Australian Open (6-3, 6-3).

19:25 VICTORIE IRINA BEGU, 5-7, 6-4, 6-4! Irina începe al treilea game „decisiv” de la 5-4 din acest meci cu o dublă greșeală, dar revine spectaculos, punând capăt partidei, după două ore și 18 minute de joc.


19:19 Primul game alb al setului decisiv o duce pe Irina la un pas de duelul cu Radwanska. 5-3 pentru Begu.


19:10 Meciul a depășit limita de două ore, iar Irina are prima șansă în decisiv, la 4-2.


19:07 Begu – Smitkova, 3-2. Al doilea game de serviciu adjudecat cu un singur punct cedat o ajută pe Irina să confirme break-ul obțâinut cu un game mai devreme. Smitkova se apropie la un game. Interesant este că în acest set trei, jucătoarea din Cehia pune cu mai multă regularitate prima minge în teren – 75%, față de 50% în primul set și 55% în setul doi.


19:01 BREAK BEGU, 2-1. Ca și în precedentele două seturi, Irina câștigă prima contra serviciul advers, după patru puncte consecutive.


18:55 Agnieszka Radwanska va fi adversara din turul trei a Irinei Begu, dacă favorita 31 reușește să mențină trendul setului doi. Poloneza, cap de serie 7 la Miami, a trecut pe terenul central de rusoaica Schmiediova, scor 6-4, 7-5.


18:40 După o oră și 28 de minute, Irina servește pentru a împinge meciul în decisiv. 5-4, același scor la care servea și în primul set. De această dată, Irina nu mai ratează mingea de set de la 40-30 și învingătoarea o vom afla la finalul setului trei. SETUL DOI ÎI REVINE IRINEI, 6-4.


18:37 Irina, la un game – sau un break?!, pentru că Smitkova servește – de setul doi. Game-ul propriu este adjudecat la 30 de tricoloră. În sfârșit, fără complicații! 5-3 pentru Irina!


18:33 Din nou… break Irina, al treilea al româncei în setul doi și 4-3 pe tabelă. Iată istoria pe repede-înainte a actului secund: 7 game-uri, șase au inclus mingi de break, cinci la rând s-au terminat cu break… Irina servește pentru a opri șirul.


18:23 Al treilea break consecutiv al setului doi o readuce la conducere pe Irina, 3-2. Chiar dacă sunt peste 20 de unități diferență în statistică la rubirca „procentaj la primul serviciu”, Irina tot nu nu se simte confortabil în game-urile sale și își cedează imediat game-ul, chiar dacă prima oportunitate de game i-a aparținut.


18:20 Re-break Smitkova. Răspunsul tinerei cehoaicei vine mult mai rapid în setul doi, comprativ cu primul act.


18:09 Trei mingi de break salvate de Irina, pentru ca tabela să indice 1-1 la startul setului doi! Jucătoarea născută în București accesează resursele de încredere suplimentare și se agață de game-ul de retur început cu două puncte câștigate, dus la 30-30 de Smitkova. Prima șansă de break oferită de cehoaică cu o dublă greșeală este ratată de Begu, nu însă și a doua. 2-1 și serviciul pentru Irina, care nu a mai avut un game fără emoții pe propria lansare de la 4-3 în primul set.


18:01 SET SMITKOVA, 7-5: Scenariu de coșmar pentru Irina Begu care își pierde a doua oară la rând serviciul, de această dată, la zero. De la un procentaj perfect pe serviciul doi, în primele două game-uri, Irina a scăzut la 45% eficiență…


17:56 Presiune pe Irina: servește la 5-6, pentru a împinge setul în tie-break.


17:53 Radwanska închide, 6-4, Begu ratează minge de set și se lasă întoarsă la 5-5, după un avantaj de dublu break construit în primele 20 de minute! Irina o lasă în partidă pe Smitkova, care găsește breșa pe serviciul întâi al tricolorei și închide pe mingea a doua a favoritei 31.


17:45 Irina Begu servește pentru a închide primul set la 5-4, după un schimb de game-uri albe de serviciu. Pe Central, Radwanska se află în aceeași situație, la același scor și tot după 36 de minute de joc!


17:39 Smitkova oprește seria lui Begu la patru game-uri: break și serviciu adjudecat la 30 și avantajul irinei s-a micșorat 4-3, în continuare cu un break în față.


17:30 BREAK din nou pentru Irina, care se distanțează la 4-1. Serviciul doi face diferența pe teren: Smitkova joacă o dată cu prima minge, o dată cu a doua, iar Irina specualează acest lucru, câștigând opt din zece puncte începute cu serviciul secund de cehoaică. În paralel, Irina este perfectă pe serviciul doi: de trei ori a greșit primul serviciu și de fiecare dată a câștigat punctul.


17:24 BREAK IRINA BEGU! După un game propriu bine controlat, Irina continuă presiunea pusă pe serviciul adversarei, contabilizează cele două duble greșeli oferite deja de adversară și valorifică prima minge de break a partidei. 2-1 pentru Begu.


17:15 Irina Begu începe partida la retur și profită de serviciul doi al adversarei pentru a împinge game-ul la egalitate. Nu ajunge însă și la minge de break, Smitkova preluând prima conducerea în partidă: 1-0 pentru reprezentanta Cehiei.


Favorită 31 la turneul de pe coasta de est a Statelor Unite, Irina Begu vine după o pauză de o lună și o săptămână în care s-a recuperat după o accidentare în zona coastelor, rezultat al unui debut de sezon cu efort fizic intens, supras unei răceli venite într-un moment nepotrivit, imediat după meciul cu Bouchard din Australia: „am fost două săptămâni foarte răcită, am tușit foarte mult  – cred că s-a rupt ceva, acolo, în interior„. În loc de recuperare, Irina a luptat în Fed Cup, apoi a jucat în condiții dificile, cu temperaturi de peste 45 de grade Celsius și umiditate crescută. la Rio. După trei săptămâni de recurperare și antrenamente exclusiv fizice, în sala de forță, Irina reia asaltul în cel mai bun început de sezon al carierei.

Reprezentanta Cehiei joacă agresiv și cu forehandul și cu reverul, a impresionat în circuit anul trecut, cu un parcurs până în turul patru la Wimbledon, după o serie de șase victorii începută în calificări și desăvârșită cu vctoria în fața unei jucătoare de Top 50 (Bojana Jovanovski – 45 WTA). Smitkova spune că lovitura sa favorită este serviciul, cel care îi poate aduce multe puncte „gratuite”, dar care o încurcă prin inconstanță: în 2015, are 36 de ași, dar și 21 de greșeli neforțate. Tânara jucătoare vine după o serie de patru înfrângeri consecutive în acest sezon.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup