Simona Halep termină învinsă primul meci din 2019. Vântul a îngreunat misiunea ambelor jucătoare: românca a condus o singură dată pe tabelă, nu a găsit soluții pe mingile de break, iar Barty a măcinat-o cu ruperi de ritm

Simona Halep termină învinsă primul meci din 2019. Vântul a îngreunat misiunea ambelor jucătoare: românca a condus o singură dată pe tabelă, nu a găsit soluții pe mingile de break, iar Barty a măcinat-o cu ruperi de ritm
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep a pierdut primul meci al sezonului 2019, împotriva australiencei Ashleigh Barty, o partidă din turul doi al turneului de categorie Premier de la Sydney. A 15-a jucătoare a lumii a controlat partida, cedând conducerea o singură dată de-a lungul meciului, în setul doi, când Halep a avut 4-3, cu avantaj de un break, reușind totodată, de-a lungul celor 87 de minute de joc, să facă alegerile juste în momentele cele mai importante.

Barty a trecut de Simona Halep cu dublu 6-4, calificându-se în sferturile de finală.

â–º VICTORIE ASHLEIGH BARTY, 6-4, 6-4. Simona este pusă în situația să repete cu Barty ceea ce a făcut cu Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, ajungând din ce în ce mai des la fileu. Scurtă-lob-passing shot este combinația letală prin care Barty anulează prima minge de 5-5 a Simonei. La egalitate, totul se spulberă pentru halep, care greșește de două ori, la rând.

â–º 4-6, 4-5. Simona are alte două mingi de break, dar, din nou, ratează. Numărul unu mondial a reușit să o surprindă la un moment dat pe Barty, luând inițiativa cu slice-ul, însă australianca știe ce să facă și o aleargă din colț în colț pe româncă, variind totodată de la slice la minge tare.

9 mingi de break a ratat Simona, din 11 avute.

â–º REBREAK BARTY, 4-4 în setul doi și Simona nu a stat la conducere pe tabelă decât un game. Australianca reușește din nou sp varieze ritmul loviturilor sale, și ca lungime, și ca viteză, iar Simona nu rezistă, ratând execuția finală după ce a fost izolată înapoia liniei de fund a terenului.

â–º 4-6, 4-3 Simona ajunge în premieră la conducere pe tabelă, după două game-uri bine gestionate. Și-a apărat la zero lansarea, încheind jocul cu un forehand care a atras atenția tuturor, apoi obține BREAK pe serviciul lui Barty.

â–º 4-6, 2-3. O nouă oportunitate bună ratată de Simona, pe retur. Trecută în viteză de game-ul pe lansare, Halep a avut 2 mingi de break la 2-2, însă a declanșat prea devreme atacul decisiv, fără să se afle în cea mai bună poziție. A ratat, iar Barty – cu un serviicu imparabil și o nouă atingere magică la fileu a închis învingătoare din nou, păstrând conducerea pe tabelă.

Halep a ajuns la 7 mingi de break ratate în acest meci, din 8 avute.

â–º 4-6, 1-1. Barty prelungește seria câștigătoare la trei game-uri, câștigând pe lansare la zero în start de set doi. Halep luptă aprig pentru egalare, revenind de la 15-40 cu două lovituri de rever la indigo, bine gândite. Barty își creează o nouă șansă, însă Simona rezistă, spre ușurarea mamei Tania, izolată într-o secțiune complet goală a tribunei.

â–º SET BARTY, 6-4. Australianca pune punct manșei după 43 de minute, lovind senzațional, tare și precis în ciuda vântului din ce în ce mai aprig. Halep nu a reușit să lovească decisiv decât de 2 ori în manșă, iar în final de set are un strop de neșansă, fiind depășită în defensivă în ciuda eforturilor de a prelungi schimbul. Simona a servit bine la minge de break, însă a ratat prima lovitură de construcție, trimițând în fileu – fapt care o nemulțumește vădit.

CIFRELE STATISTICII: doar 2 lovituri câștigătoare pentru Simona Halep, 14 pentru Barty. 10 lovituri neforțate în dreptul româncei, 21 pentru Ashleigh. Halep a fost foarte eficientă pe serviciul 2 al adversarei, Barty reușind să câștige doar 2 din 11 puncte pe mingea a doua, însă Halep nu s-a descurcat prea bine pe propriul prim serviciu (59% mingi câștigate, față de 76% pentru Barty). Per total, în set, Barty a câștigat doar un punct mai mult decât Halep.

La mingile de break, statistica înclină net în favoarea lui Barty: australianca a convertit ambele mingi de break avute, în timp ce Halep a ratat 5 din 6.

â–º 4-5. Șansă importantă ratată de Halep. Românca a servit excelent cu mingile noi, în timp ce Barty a părut că nu poate struni noile mingi. Simona a câștigat primele 7 puncte disputate după schimbul de mingi, însă Barty a revenit aproape miraculos de la 0-40, pentru a ajunge la un game de victoria în manșă. Cu triplu break-point în buzunar, Halep a ratat două lunguri de linie, mai întâi cu reverul și apoi cu forehandul, greșeli ce au încadrat un as de excepție al minionei australience, care a trimis spre teu mingea, cu 170 km/h.

â–º 3-4. Din păcate, nu este prea multă lume în tribune pentru a savura duelul celor două jucătoare. Barty a reușit puncte spectaculoase atât la retur, cât și la serviciu, insistând cu mingile scurte și variații cu slice. Halep și-a îmbunătățit răspunsurile, pare că a accesat viteza necesară, însă vântul nu le prea ajută. Fiecare tenismenă își apără serviciul, la 30.

â–º 2-3. REBREAK Halep. După 18 minute de joc, partida este echilibrată, ușor stricată de vântul care tinde să scoată mingile în afara terenului. Liderul mondial a avut o replică de campioană, distanțându-se rapid în jocul de retur la 40-0. Chiar dacă pe primele două puncte nu a reușit să ajungă în avantaj niciun moment, fiind depășită destul de clar în defensivă, Halep a atacat la plasă pe a treia și a închis cu un voleu prompt, recuperându-și break-ul în cadrul aceluiași schimb de terenuri.

â–º1-3. BREAK BARTY. Simona începe cu o greșeală de rever și încheie cu o minge îngropată în fileu. La minge de break, Barty o deranjează pe Simona jucând spre reverul româncei.

â–º 1-2. Este vânt la Sydney, dar românca pune din nou presiune la retur, ajungând la egalitate. Nicio minge de break, totuși.

â–º 1-1. Simona cedează un singur punct în game-ul inaugural pe serviciu, trimițând prea lung o minge pe centrul terenului, după un raliu construit frumos cu lovitura de dreapta. Arbitra de scaun a intervenit prompt, din scaun, dar Simona nu a avut emoții, reușind servicii imparabile pentru a egala la game-uri.

â–º 0-1. Barty începe meciul cu hold, apărându-și serviciul chiar dacă Simona a împins game-ul la egalitate. Australianca a mizat pe ruperi de ritm, iar Simona nu a reușit încă acele curse de recuperare caracteristice. Barty a pus punct cu o scurtă neajunsă de Halep.

5:45 Start în duelul Halep – Barty. Simona începe meciul la retur.


  • Halep – Barty este a doua partidă în programul zilei de miercuri, pe Ken Rosewall Arena, terenul central al complexului din orașul Jocurilor Olimpice din anul 2000. Meciul lor va începe după încheierea unui duel de pe tabloul masculin, dintre Alex de Minaur (Australia, 29 ATP) și Reilly Opelka (SUA, 109 ATP), nu înainte de 5:30.

Liderul mondial revine pe teren după accidentarea la spate care i-a pus capăt sezonului 2018, în China, ultima victorie în circuit a Simonei consemnându-se pe 19 august, la Cincinnati, împotriva Arynei Sabalenka. Constănțeanca are ca obiective principale testarea formei fizice în condiții de competiție, regăsirea reperelor pe teren și obținerea unui ritm cât mai bun înainte de startul Australian Open-ului, turneu la care de apărat o prezență în finală. În plus, Simona Halep dă primul examen fără a-l mai avea alături pe Darren Cahill. Cei doi s-au întâlnit însă la Sydney, iar australianul a însoțit-o chiar și pe terenul de tenis, la un antrenament.

Barty și-a măsurat deja forțele în 2019 cu două sportive cu titluri de Mare Șlem în palmares, învingându-le pe Garbine Muguruza – la Cupa Hopman și pe Jelena Ostapenko – în primul tur de la Sydney fără să fi pierdut mai mult de patru game-uri în vreun set. Halep este însă o jucătoare în fața căreia scunda australiancă (1,66 m, cu 2 cm mai scundă decât Simona) nu a câștigat set în precedentele meciuri directe, disputate în condiții similare, de hard-court, outdoor, în 2018, la Cincinnati și Montreal.

Un detaliu de luat în seamă este legat de vreme: marți, ploaia a dat peste cap programul de joc, partidele a trei staruri din WTA fiind întrerupte și amânate pentru miercuri (Sloane Stephens, Petra Kvitova și Sam Stosur). Inițial, prognoza meteo de la The Weather Channel prevedea soare pentru primele ore ale zilei, apoi averse și descărcări electrice începând cu ora locală 2:00 (cu o jumătate de oră mai devreme decât ar putea începe, în cel mai bun caz, meciul Halep – Barty). Ulterior, previziunile s-au schimbat puțin – de la ora locală 14:00 fiind anunțat vânt și posibilitate de ploaie.

După un 6-3, 6-3 clar în fața lui Ostapenko, Barty s-a declarat optimistă înainte de provocarea Halep. „Simt că sunt foarte bine pregătită. Am jucat multe meciuri, m-am simțit bine. Voi ieși pe teren și voi încerca să o elimin pe cea mai bună jucătoare a lumii„, a transmis australianca în vârstă de 22 de ani.

De partea cealaltă, Simona Halep a anunțat, într-un amplu interviu pentru The Guardian, că are o nouă abordare și noi obiective în 2019, după ce sezonul precedent și-a luat de pe umeri presiunea câștigării primului titlu de Mare Șlem. „Am obiective noi. O nouă cale. Bineînțeles că nu sunt ca unii jucători care au câștigat 10 sau chiar 20 de Grand Slam-uri. Dar, să vii din Constanța, de nicăieri, și să devii cea mai bună este destul de mult pentru un român și pentru mine, ca persoană. Acum, mi-ar plăcea să fiu mai bună în Cupa Fed, să visez la titlu și la Jocurile Olimpice în 2020. De asemenea, vreau să câștig din nou un Grand Slam, să termin din nou numărul 1. Dar nu voi pune presiune asupra mea. Voi mai avea câțiva ani de tenis și apoi vreau să mă îmbunătățesc în alte moduri. În 10 ani mi-ar plăcea să am trei copii, o familie frumoasă și să fiu în afara tenisului – știind că am dat totul”, a declarat Simona (mai multe detalii, AICI).

  • Simona Halep este singura jucătoare de tenis din România prezentă la startul întrecerii de la Sydney. Mai multe tricolore, în frunte cu Mihaela Buzărnescu și Irina Begu, au mers la întrecerea de categorie inferioară, International, de la Hobart în săptămâna premergătoare Australian Open-ului.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen