Halep s-a retras de la China Open după succesul cu Petkovic. Simona poate pica pe locul 4 în WTA după turneul din Beijing

Halep s-a retras de la China Open după succesul cu Petkovic. Simona poate pica pe locul 4 în WTA după turneul din Beijing
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 13:00 Simona poate pica pe locul 4 după retragerea de la China Open. Acest lucru este valabil dacă în finală se vor înfrunta Maria Șarapova (Rusia, 4 WTA) și Petra Kvitova (Cehia, 3 WTA), iar ultima va câștiga și turneul. Cehoaica are un meci la îndemână în sferturile de finală, cu Roberta Vinci (Italia, 44 WTA), în timp ce rusoaica o va înfrunta în aceeași fază a competiției pe compatrioata Svetlana Kuznetsova (27 WTA).

Calculele de pe hârtie nu contează numai în vederea ierarhiei sfârșitului de an, ci și pentru Turneul Campioanelor. La competiția din Singapore vor participa cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, repartizate în două grupe, în funcție de locurile ocupate în clasament.


UPDATE 12:30 Simona Halep s-a retras și din proba de simplu de la Beijing, din cauza problemelor de la coapsa piciorului stâng! Ea a anunțat că se va întoarce în România pentru investigații și tratament. Următorul turneu la care ar trebui să participe, și ultimul al anului, este Turneul Campioanelor de la Singapore (20-26 octombrie). A doua jucătoare a lumii a avut dureri mari în setul al doilea al meciului cu Petkovic (7-6, 5-7, 7-6), dar a strâns din dinți, iar calmantele și-au făcut efectul în decisiv.


  • Simona Halep (2 WTA) s-a calificat în sferturi la China Open printr-o victorie epica, într-o oră și 37 de minute, în fața Andreei Petkovic (Germania, 17 WTA), scor 7-6(4), 5-7, 7-6(1)!

UPDATE 11:05 Adversara Simonei din faza următoare este Ana Ivanovic (9 WTA). Sârboaica a trecut în minimum de seturi de Sabine Lisicki (Germania, 25 WTA), 6-3, 7-5.


UPDATE 10:30 Meciurl răsturnărilor de situație: A doua jucătoare a lumii a cerut intervenția medicului după ce a câștigat primul set, din cauza durerilor la coapsă, și deplasarea în teren arăta din ce în ce mai rău. Petkovic a realizat o serie de cinci game-uri în manșa secundă, s-a desprins la 5-2, iar comentatorul englez al partidei se întreba când se va retrage românca. Nu a fost cazul, pentru că Simona a luptat până la capăt. Chiar dacă a condus cu 4-0 în decisiv, iar adversara a trimis meciul în tie-break, Halep și-a demonstrat adevărata clasă. Majoritatea jucătoarelor ar fi clacat după o astfel de întoarcere de scor, dar constănțeanca s-a concentrat și a jucat impecabil, adjudecându-și tie-break-ul la 1.

Adversara Simonei din sferturile turneului din categoria Premier Mandatory va fi câștigătoarea partidei dintre Ana Ivanovic (Serbia, 9 WTA) și Sabine Lisicki (Germania, 25 WTA). Pentru Halep trebuia să mai dispute un meci joi, la dublu, alături de Raluca Olaru, însă româncele s-au retras. Adversarele din optimi erau spanioloaicele Garbine Muguruza și Carla Suarez Navarro.

Simona Halep battles past Petkovic 76(4) 57 76(1) for spot in @ChinaOpen QFs–> http://t.co/wIBeQSc5SV #WTA #tennis pic.twitter.com/oB5odT7yaR


UPDATE 10:17 Simona Halep se califică în sferturi de finală la China Open, după un meci interzis cardiacilor: 7-6, 5-7, 7-6 cu Andrea Petkovic din Germania!


UPDATE 10:15 Se face 5-0 pentru Halep în tie-break-ul decisiv și este greu de crezut că a doua jucătoare a lumii va mai pierde de aici!


UPDATE 10:10 Dramatism la Beijing: un tie-break va decide câștigătoarea. Petkovic a avut 40-0, Halep a revenit la egalitate, dar nemțoaică a făcut într-un final 6-6.


UPDATE 10:05 Halep avea nevoie de un game fără emoții și îl reușește, 6-5! Petkovic, sub presiune, servește pentru a rămâne în meci.


UPDATE 10:00 Simona a servit pentru meci, dar a pierdut jocul la 0. Greu de anticipat ce se mai poate întâmpla în acest meci. Petkovic servește cu mingi noi.


UPDATE 09.55 Break Halep, 5-3! Simona câștigă la 15 pe serviciul advers, iar acum servește pentru sferturi la China Open!


UPDATE 09:50 Petkovic nu cedează și crește nivelul din nou, 4-2, în urma unui rever expediat în fileu de Simona.


UPDATE 09:40 Dublu-break pentru Simona, 4-0! După o sperietură mare, calificarea este aproape.

Halep has won seven of the last nine games to move to within a few points of the quarter-final http://t.co/2s6hIbRl1P pic.twitter.com/u06CGKcUxA


UPDATE 09:37 Halep conduce cu 3-0 și WIm Fissette trăiește în picioare setul trei!


UPDATE 09:30 Break Halep în decisiv, 2-0! Simona îi rupe serviciul lui Petkovic cu un lob defensiv de mare clasă! Emoții acum, când jucătoarea în vârstă de 23 de ani va trebui să apese în piciorul stâng la serviciu.


UPDATE 09:20 Set Petkovic, 7-5. Halep a revenit admirabil de la 5-2 la 5-5, însă greșelile reapar în jocul românce. Andrea a închis manșa cu două jocuri la 15. Simona n-a mai cerut intervenția fizioterapeutului la pauza dintre seturi, semn că și-au făcut efectul calmantele.


UPDATE 09:15 Încă un rebreak în dreptul lui Halep, 5-5! Petkovic a servit de două ori pentru decisiv, dar constănțeanca se luptă admirabil.

@andreapetkovic breaks a now struggling Halep twice and looks to level the match at a set each http://t.co/XSMUAarWed pic.twitter.com/aF108MVFQm


UPDATE 09:10 A doua jucătoare a lumii nu renunță și rupe seria de cinci game-uri a adversarei, apoi își face serviciul, 5-4. Simona dă impresia că poate depăși durerile de la piciorul stâng.


UPDATE 09:00 Probleme mari pentru Simona, 2-5! Comentatorul englez de pe BT Sport se întreabă când se va retrage românca.

 

 

 


UPDATE 08:55 Simona are dificultăți în a-și mai pune în funcțiune loviturile atunci când se sprijină pe piciorul stâng și Petkovic conduce cu break în actul doi, 3-2! Românca a avut 2-0.

No.2 seed Simona Halep gets some manip after her tie-break success http://t.co/zsxUt4omxV pic.twitter.com/YeP8mrUJqr


UPDATE 08:50 Starea de disconfort de la nivelul coapsei își face acum simțită prezența! Simona serveșe slab, deranjată de durerile de la piciorul de sprijin, comite două duble greșeli, iar Petkovic face rebreak, 2-1!


UPDATE 08:45 Break și în manșa secundă pentru Simona, ca urmare a unei drepte vioente în cros, 2-0!


UPDATE 08:35 Problemele fizice apar din nou, ca și în meciul din turul doi! Simona solicită timp medical, iar fizioterapeutul îi masează coapsa cu probleme pentru trei minute.


UPDATE 08:30 SET Halep, 7-6! Simona a condus cu 5-1 în tie-break, Petkovic s-a apropiat periculos la 5-4, dar a doua jucătoare a lumii are sânge rece. Atac în lung de linie la 6-4 și setul merge la româncă după 50 de minute de joc! Vechea cunoștință din finala de la Roland Garros, Kader Nouni, este anunțat de Simona că are nevoie de timp medical.

„What’s that, Kader? I’ve won 7 sets in a row against @andreapetkovic? Wow!” http://t.co/BURLVAuBFv pic.twitter.com/RylgW4ZjBl


UPDATE 08:25 Petkovic a condus cu 30-0 pe serviciul constănțencei, dar a doua jucătoare a lumii rămâne calmă și îmipinge manșa în tie-break. Andrea și Simona și-au mai disputat trei tie-break-uri în carieră, iar românca are 2-1.


UPDATE 08:18 Andrea este prima jucătoare care câștigă un game cu soarele în față, după un forehand în fileu al româncei, 5-6. Simona trebuie să o copieze pentru a supraviețui în set!


UPDATE 08:11 Petkovic revine din nou cu o serie de două game-uri și Halep servește pentru a rămâne în primul act, 4-5! Niciuna dintre jucătoare nu a câștigat vreun game cu soarele în față.


UPDATE 08:02 Break, Simona, 4-3! Wim Fissette aplaudă rezistența elevei sale în apărare, care face al doilea game pe serviciul adversarei astăzi.


UPDATE 07:55 Petkovic este periculoasă atunci când are timp să execute loviturile, iar Halep îi dă ocazia să atace în ultimele game-uri: 3-2 pentru germancă.


UPDATE 07:50 Simona a scăpat în ziua de odihnă de durerile musculare și execută curat loviturile, 2-1 cu break!


UPDATE 07:40 Cele două jucătoare se află la încălzire. Venus Williams s-a retras și nu s-a mai prezentat la meciul cu Petra Kvitova, astfel că Halep și Petkovic joacă pe terenul central.


  • Simona Halep (2 WTA) va juca azi împotriva nemțoaicei Andrea Petkovic (17 WTA), întâlnire ce are ca miză calificarea în sferturile de finală la China Open, turneu din seria Premier Mandatory, a doua ca valoare din circuit.

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a avut o zi de repaus după victoria muncită din turul doi, 7-5, 6-4 cu chinezoaica Lin Zhu (167 WTA). Orele de odihnă erau vitale pentru tonusul Simonei, ținând cont că marți a resimțit dureri musculare și a primit îngrijiri medicale în câteva rânduri. Chiar și cu probleme fizice, Halep este favorită pentru a obține cel mai bun rezultat al său din sezonul de hard din toamnă.

ProSport îți prezintă cinci motive pentru care constănțeanca va trece de Petkovic, pe lângă diferența de 15 locuri din ierarhia WTA:

  • Ascendentul moral: Simona a câștigat ultimele trei meciuri în fața Andreei, singurele care au contat cu adevărat în circuit: 6-3, 6-3 în finală la Nurnberg 2013 (zgură), 7-6, 6-3 în turul doi la Tokyo 2013 (hard) și 6-2, 7-6 în semifinală la Roland Garros 2014 (zgură). Singurul succes al germancei împotriva româncei a avut loc într-un turneu Futures, competiție de nivel inferior, 6-2, 7-6 în sferturi la București 2009 (zgură).
  • Halep nu a pierdut mai devreme de sferturi de finală în turneele Premier Mandatory la care a participat în 2014: semifinale la Indian Wells și finală la Madrid.
  • Petkovic nu a ajuns în niciun sfert de finală la turneele Premier Mandatory la care a jucat în 2014: primul tur la Indian Wells, turul doi la Miami, primul tur la Madrid.
  • Stilul de joc: Petkovic este o jucătoare agresivă din spatele terenului, dar Halep este rapidă, cu un joc perfect de picioare și cu excelente abilități defensive. A doua jucătoare a lumii își va forța adversara să lovească încă o dată și încă o dată, iar Andrea este o tenismenă care greșește mult.
  • Petkovic n-are victorii la jucătoare din Top 10 în 2014: Andrea n-a învins nicio jucătoare din primele zece în acest sezon. Singurele succese împotriva unor tenismene importante s-au înregistrat pe zgură: în semifinale la Charleston, 1-6, 6-3, 7-5 cu Eugenie Bouchard (19 WTA la acea vreme) și în sferturi de finală la Roland Garros, 6-2, 6-2 cu Sara Errani (11 WTA la acea vreme). Ar fi o surpriză mare ca Petkovic să obțină prima victorie împotriva unei sportive din Top 10 în acest sezon chiar în fața celei de-a doua jucătoare a lumii și chiar pe hard.

Chiar dacă Simona pornește cu o șansă clară, fanii ei vor avea emoții în ceea ce privește starea fizică a favoritei. Eleva lui Wim Fissette va avea un program solicitant, evoluând joi și în optimile de la dublu, alături de Raluca Olaru, după ora 10:30, în fața perechii Garbine Muguruza / Carla Suarez Navaro (Spania). În cazul unor victorii pe linie, Halep va trebui să joace zilnic, până duminică, indiferent de proba în care se califică.

Meciul dintre Simona Halep și Andrea Petkovic, cea care a trecut în turul precedent de americanca Madison Keys (6-2, 6-3), poate fi urmărit live score pe www.prosport.ro și în direct pe Dolce Sport, joi, de la ora 07:30. Jucătoarea care se va impune o va întâlni în faza următoarea pe câștigătoarea partidei dintre Ana Ivanovic  (Serbia, 9 WTA) și Sabine Lisicki (Germania, 25 WTA). Calificata în sferturi va primi un premiu în valoare de 107.750 de dolari și 215 puncte în clasament.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup