Misiune îndeplinită. Halep s-a calificat în sferturi la BRD Bucharest Open, după 6-2, 6-4 cu Krunic

Misiune îndeplinită. Halep s-a calificat în sferturi la BRD Bucharest Open, după 6-2, 6-4 cu Krunic
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) și-a respectat statutul de primă favorită la BRD Bucharest Open, câștigând clar meciul cu Alexandra Krunic (Serbia, 155 WTA), scor 6-2, 6-4
  • În sferturile de finală care vor avea loc vineri, Halep o va întâlni pe Lara Arruabarrena (Spania, 120 WTA)

Halep nu a fost împinsă la potențialul maxim de Krunic, dar parcă a vrut să prelungească partida de pe Central pentru ca spectatorii, nu la fel de numeroși ca și miercuri, să vadă mai mult tenis la Arenele BNR. Oamenii nu s-au arătat încântați doar de prezența Simonei, ci și a lui Stere Halep, tatăl constănțencei fiind asaltat de fani pentru autografe, înaintea meciului cu Krunic.

Sârboaica în vârstă de 21 de ani a început încrezător și a câștigat primul game la 0. Halep a intrat în meci tot cu un serviciu hotărât, iar la 2-2 s-a produs inevitabilul. Alexandra nu a mai făcut față atacurilor Simonei și a început să greșească tot mai mult. S-a făcut 4-2 după un pasing de rever al lui Krunic care a ieșit de puțin în out, urmat de dublu-break-ul decisiv. O prestație sigură la serviciu i-a amuțit pe puținii suținători ai sârboaicei, aflați într-o lojă de pe Central, 6-2.

Setul al doilea a continuat cu același scenariu plăcut publicului, break-ul s-a produs la 1-1, dar lucrurile nu aveau să fie chiar atât de simple. Krunic a prins curaj, a început să dea drumul loviturilor și a egalat la 2. Câteva erori neforțate ale Simonei i-au îngrijorat pe Virginia Ruzici, managerul, și pe Wim Fissette, antrenorul, care au asistat la meci împreună. Seria serviciilor pierdute a continuat, câte două pentru fiecare jucătoare, tabela arăta 4-4 și Simona își aranja liniștită firele rachetei. Parcă știa ce avea să se întâmple, pentru că următorul game i-a revenit la 0 și se afla în postura de a servi pentru calificarea în sferturi. Halep și-a creat trei mingi de meci, le-a ratat pe primele două, dar și-a făcut datoria ajutată de un rever în fileu al adversareri, 6-2, 6-4.

„Simona, Simona” a fost fondul sonor creat de public la ieșirea din arenă a lui Halep. Încurajările se vor repeta joi, când a treia jucătoare a lumii se va lupta pentru calificarea în semifinalele turneului dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari cu Lara Arruabarrena (Spania).

Meciul Halep-Krunic a durat o oră și 11 minute, iar constănțeanca a arătat eficiență maximă la retur, convertind șase mingi de break din tot atâtea ocazii. Krunic a fructificat trei mingi de break din șapte șanse, însă nu în momentele cheie ale jocului.


UPDATE 20:37 Principala favorită a BRD Bucharest Open, Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale competiției dotată cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

În turul doi, Halep a trecut cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră și 11 minute, de jucătoarea sârbă Alexandra Krunici, locul 155 WTA.

Din cauza ploii care s-a abătut, joi seară, asupra Bucureștiului, tribunele Terenului Central din cadrul Arenelor BNR au fost pline doar în proporție de 75 la sută.

Jucătoarea clasată pe locul 155 al clasamentului WTA a început mai determinată meciul, reușind să-și câștige cu ușurință primele două ghemuri pe propriul serviciul în special datorită varietății de lovituri, reușind să o surprindă pe Halep cu „scurte” sau lovituri de dreapta în lung de linie. În schimb, Simona a avut probleme în a-și câștiga serviciul și a-și regăsi ritmul de joc.

Halep a reușit să fructifice prima minge de break de care a beneficiat în ghemul cinci, reușind să producă prima „fisură” în serviciul adversarei.

După câștigarea breakului, Halep a preluat conducerea totală a jocului, obligând-o pe Krunici să alerge după fiecare minge, dintr-o parte în alta a terenului. În cele din urmă, Halep a închis jocul la doi, valorificând prima minge de set.

Setul doi a început după aceleași coordonate, cu jucătoarea din Serbia dictând jocul în primele două ghemuri, însă ca și în prima parte a meciului, Halep a reușit să fructifice prima minge de break, de această dată, în ghemul trei. Dacă în primul set nu a mai cedat niciun ghem după realizarea primului break, de această dată Halep și-a pierdut imediat serviciul, însă a replicat imediat cu un break.

Nici de această dată Halep nu a fructificat avantajul propriului serviciu, ceea ce i-a permis lui Krunici realizarea celui de-al doilea break consecutiv. În ghemul șapte, Halep a reușit cel de-al cincilea break consecutiv al setului și al treilea al său. Al optulea ghem a adus după sine cel de-al șaselea break al setului, în ciuda faptului că Halep a salvat în trei rânduri avantajul lui Krunici.

Ghemul nouă a adus un nou break pentru Halep, de această dată sportiva româncă reușind să își consolideze avantajul și să închidă meciul la a treia minge de meci.

Pentru un loc în semifinale, Halep va juca, vineri, împotriva jucătoarei spaniole Lara Arruabarrena, care a trecut cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6 (8/6) de sportiva turcă Cagla Buyukakcay.

Pentru calificarea în sferturi, Halep și-a asigurat 60 de puncte WTA și un cec în valoare de 5.900 de dolari.


UPDATE 20:25 Simona a reușit patru break-uri în actul secund și a câștigat fără emoți meciul contra sârboaicei Alexandra Krunic

UPDATE 20:11 Cinci break-uri consecutive în setul secund. Meci spectaculos la BRD Bucharest Open

UPDATE 20:03 La 2.2, Simona a reușit al doilea break al setului și a revenit în avantaj după ce își pierduse serviciul.

UPDATE 19:56 La 1-1 în setul secund, Simona a reușit break-ul.

UPDATE 19:45 Set Simona Halep, 6-2! Sârboaica a început bine primul act, câștigând la 0 game-ul de debut. Halep a început apoi să fie agresivă din spatele terenului, iar pe propriul serviciu nu i-a oferit nicio șansă adversarei. Primul break s-a produs la scorul de 2-2, moment în care Simona a intrat în control total. S-a făcut 4-2 după un pasing în out al lui Krunic, urmat de dublu-breakul decisiv, 5-2. Constănțeanca a închis primul set cu serviciul, fără emoții, 6-2,

UPDATE 19:42 Simona a mai reușit un break la scorul de 4-2 și va servi (acum 5-2) pentru adjudecarea setului inaugural.

UPDATE 19:40 În tribune se discută mult pe seama ținutei vestimentare abordată de Simona. Eleva lui Wim Fissette poartă un echipament de culoare neagră.

UPDATE 19:35 Halep a reușit un break la scorul de 2-2. Acum Simona conduce cu 4-2 în primul set și Krunic are serviciul.

UPDATE 18:45 A încetat ploaia în capitală, iar organizatorii pregătesc meciul SImonei Halep cu Alexandra Krunic. Olaru/Solovieva și Bogdan/Cadanțu au fost programate pe Terenul 1 de la Arenele BNR


UPDATE 18:00 A început să plouă torențial la Arenele BNR, chiar atunci când perechile  Olaru/Solovieva și Cadanțu/Bogdan intraseră pe Central. Meciul Halep-Krunic ar trebui să înceapă la finalul partidei de dublu. Există și posibilitatea ca Olaru/Solovieva și Cadanțu/Bogdan să fie reprogramate pentru mâine, iar Simona să intre pe teren atunci când condițiile meteo vor permite.


Simona Halep (3 WTA) își apără unul dintre cele șapte trofee ale carierei, cel obținut la Budapesta 2013, chiar la București. După ce miercuri n-a lăsat loc de dramatism în primul tur la BRD Bucharest Open, 6-0, 6-4 cu Indy De Vroome (Olanda,190 WTA), joi urmează un alt test pentru ea, după ora 18:00.

Se anunță o altă reprezentație cu casa închisă, iar cea care va încerca să-i strice sărbătoarea Simonei cu propriii fani va fi Alexandra Krunic (Serbia, 155 WTA). Halep și Niculescu, calificată deja în sferturile de vineri după 7-5, 7-5 cu Kostova, sunt cele două reprezentante ale României de la simplu rămase în competiția dotată cu 250.000 de dolari, prima de o asemenea anvergură organizată în România. A doua favorită a turneului după Simona, Roberta Vinci (Italia), s-a demonstrat prea puternică miercuri seară pentru Alexandra Dulgheru (România), impunându-se cu 6-2, 6-3. Italianca, proaspăt campioană la Wimbledon în proba de dublu, alături de compatrioata Sara Errani, va închide ziua pe Centralul de la Arenele BNR, în fața Silviei Soler-Espinosa (Spania).

Simona Halep (România, 3 WTA – Alexandra Krunic (Serbia, 155 WTA), după ora 18:00

  • Prima întâlnire dintre cele două
  • Krunic se află în premieră în turul secund al vreunui turneu WTA în anul 2014. Ultima româncă cu care a jucat a fost Irina Begu, în manșa secundă a calificărilor de la Roland Garros, în luna mai. Irina s-a impus pe zgura pariziană cu 6-1, 6-1.
  • Halep încă nu s-a refăcut complet după accidentarea suferită la gleznă, după cum a declarat la conferința de presă de după meciul cu Indy De Vroome (6-0, 6-4). Turneul WTA organizat până în 2013 la Budapesta a fost mutat la București, motiv pentru care Simona își apără trofeul cucerit sezonul trecut.
  • Adversara din optimi: Lara Arruabarrena (Spania, 120 WTA)

Înainte de partida Simonei Halep cu Alexandra Krunic, Raluca Olaru (România) și Valeria Solovieva (Rusia) se vor lupta pe Central pentru un loc în semifinalele probei de dublu cu perechea Elena Bogdan/Alexandra Cadanțu (România). Irina Begu evoluează și ea la dublu, tot în sferturi, alături de argentinianca Maria Irigoyen. Adversare le vor fi Cagla Buyukakgay (Turcia) și Karin Knapp (Italia), după ora 16:30

Programul complet de joi, la BRD Bucharest Open

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen