Semifinală românească la Wimbledon! Avem asigurat un loc în finala de dublu! Mergea și Bopanna au reușit o victorie memorabilă împotriva fraților Bryan! Tecău și Rojer, adversarii din semifinale

Semifinală românească la Wimbledon! Avem asigurat un loc în finala de dublu! Mergea și Bopanna au reușit o victorie memorabilă împotriva fraților Bryan! Tecău și Rojer, adversarii din semifinale
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Horia Tecău (România) și Jean-Julien Rojer (Olanda) au învins, marți, echipa Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic (Polonia/Serbia), în cadrul sferturilor de finală de la Wimbledon, scor 6-4, 6-3, 7-6.
  • Florin Mergea (România) și Rohan Bopanna (India) s-au calificat și ei în semifinale, trecând de perechea americană Bob Bryan/Mike Bryan, cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6, 7-6.
  • Horia și Florin se vor înfrunta pentru un loc în marea finală
  • Tot marți s-au stabilit și semifinalele din proba fetelor: Serena Williams (SUA) o va întâlni pe Maria Șarapova (Rusia), în timp ce Garbine Muguruza (Spania) își va măsura forțele cu Agnieszka Radwanska (Polonia).

UPDATE 22:25 Victorie pentru Florin Mergea și Rohan Bopanna, care le-au predat o lecție favoriților principali Bob și Mike Bryan (SUA), cei mai buni dubliști din ultimul deceniu, scor 5-7, 6-4, 7-6(10), 7-6(5)! Urmează un meci în care Mergea și Bopanna pleacă cu șansa a doua conform calculelor hârtiei, în semifinale, contra lui Horia Tecău (România) și Jean Julien Rojer (Olanda). Forehandul și reverul lui Florin, îmbinate cu serviciul exploziv al lui Rohan, generează însă o forță care îi va da mari bătăi de cap lui Horică. Important este că avem, cu siguranță, un român în finala probei de dublu, indiferent că el va fi Florin sau Horia, astfel că Alex Tăcină vă dorește o seară la fel de excelentă ca și până acum!


UPDATE 22:10 Serviciile lui Mergea și Bopanna sunt de neclintit, iar americanii servesc acum pentru a rămâne în meci, la 6-5 în setul 4. Florin, extrem de inspirat de pe linia din spatele terenului până acum.


UPDATE 21:50 Avem echilibru și în setul 4, iar scorul este 3-2, fără break, pentru Florin și Rohan. Spectatorii rămân la meciul de pe Terenul 2, în imagine, dintre Mergea/Bopanna și Bryan/Bryan.


UPDATE 21:30 Mergea și Bopanna joacă un tenis incredibil, iar cei doi controlează acum meciul cu Bob și Mike Bryan, scor 5-7, 6-4, 7-6(10).


UPDATE 21:15 Cel mai probabil, cercetătorii britanici vor ajunge la concluzia că, în timpul meciului Williams – Azarenka, s-a doborât recordul decibelilor, care până acum era deținut de Maria Șarapova.

WATCH @serenawilliams and @vika7 hug it out after their enthralling contest #Wimbledon http://t.co/nC86lOEGQa


UPDATE 21:00 SET Florin Mergea și Rohan Bopanna, scor 5-7, 6-4! Românul și indianul revin în meciul cu principalii favoriți, după ce au fost conduși cu 2-0 în actul secund.


UPDATE 20:55 Serena Williams trece în trei seturi de Victoria Azarenka, motivată și de prezența în tribune a celor doi pretendenți la inima ei, scor 3-6, 6-2, 6-3, iar acum avem și tabloul complet al semifinalelor de la simplu feminin: Serena Williams (favorită 1) – Maria Șarapova (favorită 4) și Garbine Muguruza (favorită 20) – Agnieszka Radwanska (favorită 13).

Serena Williams: „It’s been up and down. Somehow I’m still alive” #Wimbledon pic.twitter.com/KmtGgs3sCi


UPDATE 20:45 Mergea și Bopanna au un break în față în setul doi, scor 5-3. Nu pot reproduce cuvintele pe care Florin le-a adresat în românește fraților Bryan, în game-ul câștigat contra serviciu.


UPDATE 20:40 Serena se dezlănțuie în „sfertul” cu Vika, iar scorul este 3-6, 6-2, 4-1. Ce reacție are Williams, care strigă către loja ei! Greu de spus dacă îl urmărește din priviri pe Drake ori pe Patrick.


UPDATE 20:30 Florin își pierde serviciul la 5-6, iar americanii Bryan/Bryan câștigă un set disputat, scor 5-7. Mergea și Bopanna au ratat cinci mingi de break, iar asta i-a costat prima manșă.


UPDATE 20:15 Serena Williams egalează la seturi cu Vika Azarenka, scor 3-6, 6-2, dar în loja americancei se întâmplă lucruri halucinante. Rapperul Drake (dreapta jos), fostul iubit al Serenei, a luat loc pe același rând cu antrenorul Patrick Mouratoglou (stânga jos), despre care se spune că are statut de actual iubit. Francezul pare că nu mai poate urmări nici meciul din cauza nervilor, privind undeva în pământ: „Oare ce caută ăsta aici”, pare a spune Patrick.


UPDATE 19:55 A început jocul dintre echipele Mergea/Bopanna și Bryan/Bryan, iar americanii servesc primii. Scorul este 2-2 și totți cei patru jucători au fost foarte atenți la serviciu până acum.


UPDATE 19:45 Rapperul Drake s-a pozat alături de toate personalitățile de la Wimbledon. Ultimul vizat a fost John McEnroe, fost lider ATP, dar probabil că Drake îl așteaptă și pe Horia Tecău în drumul către vestiare.


UPDATE 19:30 Tecău și Rojer merg în semifinale la Wimbledon 2015, după un meci în care românul și olandezul au jucat incredibil: 6-4, 6-3, 7-6(2) cu Matkowski și Zimonjic, favoriți 7! Fantastic! Horia și Julien au pierdut doar 12 mingi pe propriul serviciu, dintr-un total de 80 jucate! „Andrei No” ne reamintește că cei doi au atins faza semifinalelor la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon în 2015.


UPDATE 19:20 Pe Central se prefigurează o mare surpriză! Wim Fissette își pune amprenta asupra jocului Viktoriei Azarenka, iar bielorusa face spectacol în meciul cu favorita principală Serena Williams (SUA), scor 6-3! Ce privire îi aruncă Azarenka lui Wim, antrenor la care Simona Halep a renunțat prea ușor!

Upset alert: @vika7 wins the first set 6-3 over Serena Williams. #Wimbledon pic.twitter.com/cq2RtNT1oY


UPDATE 19:10 Pentru o clipă am crezut că Justin Bieber se află în tribune la meciul lui Horia! Tipul cu ochelari (hanorac alb) este însă prea bine îmbrăcat pentru a fi Justin. Tecău și Rojer joacă fără greșeală și în setul trei, scor 4-4.


UPDATE 18:50 „Sandman” ne transmite la secțiunea de comentarii că un secret al jocului solid prestat de Horia își are originea în colaborarea cu olandezul Jean-Julien Rojer: „Horică joaca extraordinar. Cred că are și cel mai bun partener de până acum”. Posibil să ai dreptate, dar să nu uităm că alături de suedezul Robert Lindstedt a ajuns în trei finale la Wimbledon.


UPDATE 18:40 Tecău și Rojer câștigă și setul doi, 6-4, 6-3! Horia are un retur teribil astăzi, deși în mod normal nu excelează la acest capitol. Probabil cel mai bun meci făcut de cei doi în acest an, ținând con că au în față doi super jucători de dublu, Marcin Matkowski și Nenad Zimonjic!


UPDATE 18:35 Acum puteți regla volumul televizoarelor la nivel normal! Maria Șarapova a închis meciul cu Coco Vandewege, scor 6-3, 6-7, 6-2, iar rusoaica joacă cu Serena Williams sau Victoria Azarenka în a 20-a semifinală de Grand Slam a carierei.

Maria Sharapova drops her 1st set of The Championships but moves into the SF with a 6-3, 6-7, 6-2 win over Vandeweghe pic.twitter.com/ei2ek4Bf0t


UPDATE 18:25 A plecat acasă și ultima jucătoare cu origini românești de pe tabloul de simplu, Timea Bacsinszky, elvețianca al cărei tată a emigrat din România înainte de Revoluție. Timea a pierdut cu Garbine Muguruza, scor 7-5, 6-3, iar spanioloaica este prima semifinalistă din 2015.

#Wimbledon: @GarbiMuguruza of Spain beats Switzerland’s @TimiBacs 7-5, 6-3, enters 1st Grand Slam semi-final pic.twitter.com/QFvPl9rsfa


UPDATE 18:10 SET Horia și Julien, scor 6-4, după doar o jumătate de oră de joc! Început solid reușit de „ai noștri”, care au servit doi ași în primul act.


UPDATE 18:00 Tecău și Rojer au făcut break-ul, la prima minge de game pe serviciul adversarilor. Perechea româno-olandeză conduce cu 4-3, moment în care Șarapova se desprinde și ea în meciul cu Vandewege, 3-0 în decisiv.


UPDATE 17:45 Tecău și Rojer sunt conduși cu 2-1, fără break, de Matkowski și Zimonjic. Fețele lor la pauza dintre game-uri ne arată că Horia și Julien sunt destul de relaxați.


UPDATE 17:35 Spre bucuria producătorilor de dopuri pentru urechi, Șarapova pierde setul doi la tie-break, iar meciul cu Coco Vandewege intră în decisiv (6-3, 6-7). E primul set pe care îl cedează rusoaica la această ediție de Wimbledon.


UPDATE 17:15 Proaspătă mămică, Sarah Hopkins, urmărește meciurile alături de bebelușul ei. Sper totuși că Sarah nu se uită la meciul Mariei Șarapova cu Coco Vandewege (scor 6-3, 5-6), pentru ca micuțul să nu întâmpine probleme cu auzul mai târziu.

In case you were worried…he does have eyes! Watching some morning Wimbledon with mom! #JackHopkins #54HoursOld pic.twitter.com/UT64vGihLZ


UPDATE 16:50 Pippa Middleton, sora Ducesei de Cambridge, a venit și ea marți în Loja Regală, probabil pentru a vedea cu ochii ei costumația cu care Ilie Năstase i-a dat pe spate pe englezi.

Ilie Năstase se află la Wimbledon și a atras toate privirile prin apariția sa extravagantă. Uniforma de general al Armatei Române l-a făcut pe „Nasty” să arate ca un dictator sud-american, au spus jurnaliștii englezi.


UPDATE 16:30 Victorie pentru liderul mondial Novak Djokovic, care luptă „până la moarte” și câștigă cu scorul de 6-7, 6-7, 6-1, 6-4, 7-5, în fața lui Kevin Anderson (14 ATP). În sferturile de finală, pe prietenul lui Victor Ioniță îl așteaptă un duel incendiar, cu Marin Cilic (Croația).

#Wimbledon@Kevinanderson18 fought hard, but was eventually outdone 7-5 by @djokernole in the final set. #SSTennis pic.twitter.com/QGZl06lb90


UPDATE 16:20 Breeeak Nole Djokovic, iar sârbul servește pentru meci la 6-5! Strigătul de războinic al lui Nole nu l-a trezit însă din somn pe Miguel Angel Jimenez, un celebru jucător de golf, care nu pare interesat de tenis.

The Most Interesting Man in Golf was caught napping at Wimbledon? http://t.co/YHUHVw7ZSR pic.twitter.com/8V4oBoqwEP


UPDATE 16:10 Scandal de proporții la Wimbledon! Nick Kyrgios, eliminat luni de Richard Gasquet, în faza optimilor de finală, a fost ținta unui atac rasist venit de la un nivel înalt. Dawn Fraser, campioană olimpică la natație, în prezent politician în Australia, i-a transmis lui Nick că „ar trebui să se ducă acolo de unde vin părinții săi”. Kyrgios, locul 29 ATP, s-a născut în Australia, dar tatăl lui este grec, iar mama sa are origini malaeziene.


UPDATE 15:45 Anderson servește cu peste 200 de km/h și face 2-1 în setul 5. În cazul în care auziți diverse zgomote deranjante pe transmisia de la Digisport 2, să nu umblați la setările televizoarelor. Bruiajele vin de pe celălalt teren, unde Maria Șarapova (Rusia) a început primul sfert de finală la fete, în compania americancei Coco Vandewege.


UPDATE 15:30 Vești bune! Prelatele sunt îndepărtate la All England Club! Djokovic și Anderson încep de la 0-0 în decisiv, cu sud-africanul la serviciu.

Good news… The covers are off #Wimbledon pic.twitter.com/U0ZULKWkRm


UPDATE 15:10 Ploaia ne strică planurile. Djokovic și Anderson au intrat pe teren pentru a începe decisivul ultimului meci din optimile masculine, dar s-au întors îmediat înapoi la vestiare. Norii sunt amenințători și stropii de ploaie nu permit desfășurarea unui meci pe iarbă în condiții de siguranță.

WATCH Djokovic & Anderson have returned for their one-set shootout but with a few drops of rain in the air… http://t.co/fR2aVVjK5i


UPDATE 14:50 Rapperul Drake a asistat luni la meciurile de la Wimbledon și este așteptat să o facă și astăzi. E posibil să se întâlnească la Londra cu Marcel Pavel, care îi susține de fiecare dată pe jucătorii tricolori.

Marcel Pavel a lipsit de la petrecerea de rupere a turtei pentru fetița sa, încurajând-ui pe Simona Halep și Horia Tecău în timpul turneului de la Wimbledon 2014.


UPDATE 14:30 Salut, sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu acțiunea care începe pe iarba londoneză în jumătate de oră. Pentru că este ora prânzului, iată ce desert ne propune celebrul bucătar Jamie Oliver, aflat acum în complexul de la All England Club. Tind să cred că organizatorii de la Wimbledon au copiat modelul de la Năstase-Țiriac Trophy, acolo unde Chef Scărlătescu le-a gătit fanilor de la Arenele BNR.


Ziua a 8-a de la Wimbledon, turneu doat cu premii în valoare totală de 26,75 milioane de lire sterline, este una importantă pentru cei mai buni jucători de dublu ai României, Horia Tecău (7 ATP la dublu) și Florin Mergea (15 ATP la dublu).

Horia, în echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer, joacă pentru accederea în semifinalele de la All England Club, după ora 17:00, împotriva perechii Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic (Polonia/Serbia). Tecău se simte excelent pe iarba londoneză, ținând cont că a reușit să atingă trei finale la Wimbledon, în cadrul edițiilor din 2010, 2011 și 2012, toate pierdute împreună cu suedezul Robert Lindstedt.

Florin Mergea și Rohan Bopanna (India) evoluează marți, în aceeași fază a competiției, dar echipa româno-indiană va avea parte de un meci infernal, după ora 18:00. Florin și Rohan, aflați și ei într-o formă de zile mari (titlu la Stuttgart și finală la Halle în sezonul de iarbă), se vor duela cu cei mai buni tenismeni de dublu ai ultimului deceniu, americanii Bob Bryan și Mike Bryan (favoriți numărul 1).

În proba de simplu feminin sunt programate sferturile de finală: Maria Șarapova (Rusia) – Coco Vandewege (SUA), de la ora 15:00, Garbine Muguruza (Spania) – Timea Bacsinszky (Elveția), după ora 15:30, Serena Williams (SUA) – Victoria Azarenka (Belarus), după ora 16:30, și Madison Keys (SUA) – Agnieszka Radwanska (Polonia), după ora 17:00.

De la ora 15:00 se va relua și ultima „optime” de pe tabloul masculin, dintre liderul mondial Novak Djokovic (Serbia) și Kevin Anderson (Africa de Sud, 14 ATP), întreruptă luni seară la scorul de 6-7(6), 6-7(6), 6-1, 6-4, din cauza întunericului.

Meciurile de la Wimbledon pot fi urmărite live blog pe www.prosport.ro și în direct pe programele Digisport. La simplu nu a mai rămas nicio reprezentantă a României pe tabloul feminin, în timp ce la masculin nu am avut niciun român calificat.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup