LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 8-a | Happy Halep. Simona s-a calificat în sferturi printr-un joc impecabil: 6-3, 6-0 cu Diyas. Nadal, umilit de un puști de 19 ani. Șarapova, eliminată

LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 8-a | Happy Halep. Simona s-a calificat în sferturi printr-un joc impecabil: 6-3, 6-0 cu Diyas. Nadal, umilit de un puști de 19 ani. Șarapova, eliminată
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 3 WTA) a învins-o pe Zarina Diyas (Kazahstan, 72 WTA), într-un meci contând pentru optimile de finală de la Wimbledon, scor 6-3, 6-0
  • Halep o va întâlni miercuri, de la ora 14:00, în sferturile de finală ale celui mai prestigios turneu de tenis, pe Sabine Lisicki (Germania, 19 WTA), finalista ediției precedente. Germanca a trecut de Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 65 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-4
  • Dacă va trece de Lisicki, Halep va juca în semifinale cu câștigătoarea meciului dintre Angelique Kerber (favorita 9) și Eugenie Bouchard (favorita 13)

UPDATE 23:15 S-a încheiat ziua a opta, iar tenisul spectacol va continua miercuri, de la 14:00, cu Simona Halep și Sabine Lisicki pe Central. În ultimul meci, Petra Kvitova, singura campioană de la Wimbledon rămasă în cursă, nu i-a lăsat nicio șansă revelației Barbora Zahlavova. Petra s-a calificat în semifinale, acolo unde o așteaptă compatrioata Lucie Safarova (Cehia). Rezultatele de marți, de pe cele mai importante trei terenuri ale complexului All England Club.


UPDATE 21:30 Tecău și Rojer au cu ce! Românul și olandezul le-au predat o lecție de „dublu” lui Feliciano Lopez și lui Jurgen Melzer (Spania/Austria): 7-6, 6-3, 7-6. În turul trei urmează favoriții cinci, Paes/Stepanek (India/Cehia).


UPDATE 21:10 Bomba turneului! Locul 144 ATP, Nick Kyrgios, l-a trimis acasă pe liderul mondial, Rafael Nadal, scor 7-6, 5-7, 7-6, 6-3. Australianul de 19 ani, aflat în premieră pe tabloul principal la Wimbledon, îl va întâlni pe canadianul Milos Raonic în sferturi. Kyrgios, probabil, i-a făcut un bine lui Nadal. Cum ar fi arătat o întâlnire cu Federer sau Djokovic pentru spaniol?

19-year-old @NickKyrgios knocks out world No.1 Rafael Nadal to reach the #Wimbledon QF on his tournament debut pic.twitter.com/H4URIE2UE8


UPDATE 21:05 Kyrgios îl conduce pe Nadal cu 5-2 și în actul patru. Prietenii din naționala de fotbal a Spaniei i-au pregătit deja șezlongul lui Rafa, pe plajă la Mallorca.


UPDATE 20:45 Liderul mondial, din nou aproape de o „performanță” prin care va intra în istorie. După Darcis și Rosol, un alt nume mare răsare din iarba londoneză, la fel ca ciupercile după o ploaie sănătoasă în Regat. Nick Kyrgios, australianul de 19 ani, îl conduce pe Nadal cu 7-6, 5-7, 7-6.

A big return from Kyrgios & the young Aussie has taken the 3rd set over Nadal. He now leads 7-6, 5-7, 7-6 #Wimbledon pic.twitter.com/WCIE81zfYd


UPDATE 20:30 Andreea Raicu jubilează în tribune. Tecău și Rojer au câștigat și al doilea set cu Lopez/Melzer, 7-6, 6-3. Horia și Jean-Julien se află la un pas de turul trei.


UPDATE 20:20 Nadal continuă „jocul impresionant” la Wimbledon. Puștiul australian în vârstă de 19 ani, Nick Kyrgios, i-a luat primul set, dar liderul mondial a echilibrat meciul, 7-6, 5-7, 5-5.


UPDATE 20:05 Halep și Lisicki își vor disputa un loc în semifinale miercuri, de la ora 14:00, pe legendarul Central de la Wimbledon. Sabine are puțin timp la dispoziție pentru a-și calma durerile de la mână.

Tomorrow’s schedule @Wimbledon pic.twitter.com/fTPZu6SHMd


UPDATE 19:55 SET pentru cuplul Rojer/Tecău (Olanda/România) în fața perechii Lopez/Melzer (Spania/Austria), 7-6. Românul și olandezul se simt pe suprafața de la Wimbledon ca peștii în apă. Andreea Raicu, prietena lui Horia, aplaudă din lojă reușitele favoriților.


UPDATE 17:55 Strigătele nu se mai aud pe Center Court, pentru că  pericolul numărul unu a fost eliminat. Maria Șarapova (cap de serie numărul 5), coșmarul lui Halep de la ultimele două finale (Madrid și Roland Garros), a pierdut cu Angelique Kerber (favorita 9), scor 7-6, 4-6, 6-4. Astfel, în cazul unei calificări în careul de ași, Simona va întâlni câștigătoarea partidei dintre Angelique Kerber și Eugenie Bouchard (favorita 13). Chiar și cu eliminarea Mariei, urmează meciuri de foc pentru a treia jucătoare a lumii.

Sharapova OUT at Wimbledon! Angelique Kerber beats Maria Sharapova 7-6, 4-6, 6-4 in the Round of 16. pic.twitter.com/85HuBHPuA3


UPDATE 17:40 Thriller cu țipete de film horror pe Central. Șarapova revine de la 5-2, salvează minge de meci și servește acum pentru a egala la 5.


UPDATE 17:25 „Nu puteam să-mi mișc brațul, serveam cu 80 de km/h. Nu țin minte să fi servit atât de slab în viața mea, de aceea am fost nevoită să chem trainerul”, declarația Sabinei Lisicki după victoria din optimi. Greu de crezut că germanca se va recupera 100% până la meciul de miercuri cu Halep.


UPDATE 17:15 Kerber îi rupe serviciul Șarapovei, 4-1. O situație neprevăzută: „Masha” are putea părăsi un turneu de Grand Slam înaintea prietenului Dimitrov. Nici pe bulgar nu-l vedem bine, pentru că va juca în sferturi cu Andy Murray, campionul en-titre.


UPDATE 17:00 „Special Key” în acțiune. S-a încheiat Federer-Robredo, dar tenisul încântător continuă pe iarba londoneză. Kei Nishikori, cel mai rapid jucător la retur din Top 20, i-a luat primul set celui mai puternic tenismen din Top 20 la serviciu, Milos Raonic, 6-4. Șarapova și Kerber au intrat în decisiv pe Central, 4-6, 7-6. 


UPDATE 16:40 Final de piesă cu happy end pentru actorul Roger. „Swiss Maestro” și-a încheiat reprezentația pe Terenul 1. Calificare în sferturi după 6-1, 6-4, 6-4 cu Tommy Robredo.

@rogerfederer races into @Wimbledon QFs with 61 64 64 victory over @TRobredo. #ATP #tennis http://t.co/h6ucsGy4ch pic.twitter.com/Gs0PTO0tbs


UPDATE 16:20 Maria se află în corzi și strigătele marcă înregistrată abia acum se pornesc cu adevărat. Jucătoarea momentului, Șarapova, are probleme cu Angelique Kerber pe Central. Tie-break-ul primei manșe, dintre posibilele adversare din semifinale pentru Halep, a fost câștigat de germancă după o luptă captivantă, 7-6 (4).

Do you think Angelique Kerber will knock out Maria Sharapova? Tag #verylikely or #notachance & #theworld pic.twitter.com/n6YqtuKhdW


UPDATE 16:10 Nu e Virtua Tennis, nici Top Spin și nici alt joc video. Roger Federer joacă în direct pe Digisport 2 și arată un tenis încântător pe iarba de la All England Club. 6-1, 6-4 cu alt veteran, Tommy Robredo.


UPDATE 15:45 Sabine Lisicki (19 WTA) este adversara Simonei Halep din sferturile de finală. Germanca a trecut de Shvedova (6-3, 3-6, 6-4) după un meci chinuit, în care a comis, țineți-vă bine, 20 de duble greșeli! Finalista din 2013 a servit doar patru ași și în actul doi și nu a câștigat niciun punct cu serviciul al doilea. Cu siguranță Simona n-o va ierta în cazul unei astfel de „performanțe” la serviciu și în meciul următor.

Ecstatic Lisicki celebrates her 6-3, 3-6, 6-4 win over Shvedova. She’s thru to the QFs @Wimbledon to face Halep. pic.twitter.com/g3k2HRfLHC


UPDATE 15:30 Lisicki și cum să câștigi urât. La 1-1 și minge de break pentru Shvedova în decisiv, Sabine nu a mai așteptat pauza și a cerut timp medical de 10 minute. Apoi, cazaca s-a deconcentrat și germanca și-a făcut serviciul. Lisicki conduce cu 4-3 și la serviciu urmează Yaroslava.


UPDATE 15:25 Statistica meciului care a durat doar 57 de minute. Simona a realizat 17 lovituri câștigătoare și a făcut 9 greșeli neforțate, în timp ce Zarina are 9 winnere și 21 de erori neprovocate.


UPDATE 14:45 Meci, Simona Halep: 6-3, 6-0 cu Zarina Diyas (Kazahstan). Românca a reușit cea mai clară victorie a sa la Wimbledon 2014, calificându-se în sferturile de finală. A treia jucătoare a lumii a demonstrat o precizie elvețiană la serviciu, caracteristică jucătorului ei favorit, Roger Federer. Niciun break nu a reușit Zarina și a comis o mulțime de greșeli neforțate, presată de mingile care s-au întors ca dintr-un perete în terenul său.


UPDATE 14:35 Cu un picior în sferturile de finală se află Halep, pentru că are 4-0 și în actul doi. Antrenorul Wim Fissette se așează confortabil în scaunul său și privește mulțumit la tabela de scor.


UPDATE 14:25 Simona controlează și setul doi, 2-0. Diyas își pierde calmul și ia la țintă fileul. Greu pentru orice jucătoare din circuit să-și păstreze nervii tari în fața jocului fără greșeală al româncei.


UPDATE 14:15 SET HALEP, 6-3. Încă un break reușit de constănțeancă vine exact la momentul potrivit. Diyas pare copleșită de jucătoarea pe care o are în față și trimite o dreaptă mult în out, la minge de set. 5 greșeli cu forehandul are Zarina, niciuna Simona.


UPDATe 14:05 Formidabil serviciu! Nu i-a lăsat nicio șansă Simona adversarei până acum pe propriul serviciu. Precizie de Top 3 WTA pentru româncă, 8 mingi din 9 câștigate cu prima minge. Nici o cazie de break în dreptul lui Diyas.


UPDATE 14:01 Simona prezintă un bandaj uriaș deasupra genunchiului, însă nu arată adificultăți în deplasarea din teren.

Third seed Simona Halep v Zarina Diyas – watch live on http://t.co/ba0dV8iArB pic.twitter.com/3zJWo9gd1G


UPDATE 13:57 Halep a pus stăpânire pe joc. Primul joc serivicul i-a revenit lui Diyas, care a arătat că deține o dreaptă puternică, dar Simona nu e impresionată și întoarce scorul cu o serie de trei game-uri, 3-1.


UPDATE 13:45 A început meciul, cu Zarina Diyas la serviciu. 1,72 este înălțimea cazacei, 1,68 a româncei.


UPDATE 13:37 Jucătoarele se află la încălzire pe Terenul 2. Halep și Diyas au intrat în arenă cu o întârziere de cinci minute. Wim Fissette, antrenorul, Virginia Ruzici, managerul, și părinții Simonei sunt în aceeași lojă. 


UPDATE 13:25 Soare și cer senin la Wimbledon. Vreme perfectă pentru tenis, 20 de grade Celsius. Obiceiul spune câ în zilele în care dimineață apare soarele la Londra, după-amiază plouă. Prognoza meteo este însă liniștitoare pentru fanii tenisului: zi însorită la All England Club.

Sunny and warm today at #Wimbledon. Which means it’ll probably rain later. #howitworkshereapparently pic.twitter.com/khDslvX4bo


UPDATE 13:15 De la 13:30, avem doar două meciuri pe tabloul de simplu: Halep-Diyas și Lisicki-Shvedova. Apoi, de la 15:00, geniul lui Federer se ciocnește pe Terenul 1 cu reverul de maestru al lui Robredo. Tot în optimi, un meci de zile mari se anunță și Nishikori-Raonic, după 15:00, o confruntare dintre viitoarele staruri ale tenisului mondial. Șarapova, favorita cinci, și Kerber, favorita nouă, intră pe Center Court de la aceeași oră 15:00.


UPDATE 12:50 Sperietoarea campioanelor de la Roland Garros. Asta chiar e o performanță care exprimă forța pe iarbă a Sabinei Lisicki. În anii 2011, 2012 și 2013, campioanele de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, au pierdut la Wimbledon, al treilea Grand Slam din calendar, chiar în fața lui Lisicki. Li Na a cedat în 2011, 3-6, 6-4, 8-6 în turul doi cu germanca, Maria Șarapova a fost învinsă de Sabine în 2012, 6-4, 6-3 în optimi, iar Serena Williams a pierdut cu Lisicki în 2013, 6-2, 1-6, 6-4 în optimi. Ar urma Șarapova în semifinalele din 2014, dar până acolo Halep ar putea să curme „blestemul Lisicki”.


UPDATE 12:25: Dacă americanii nu ne dau mari speranțe, să vedem ce cred bookmakerii despre Halep. Constănțeanca se află pe locul al cincilea într-un clasament al cotelor la pariuri, cu 9,00 pentru câștigarea trofeului. Primele două favorite sunt Maria Șarapova (campioana din 2004), cu o cotă de 3,25, și Petra Kvitova  (campioana din 2011), cu 3,50. Pe poziția a treia și a patra se situează Eugenie Bouchard, cu 7,50 cotă, și Sabine Lisicki (finalista din 2013), cu 8,00.


UPDATE 11:30: Jurnaliștii americani de la portalul Bleacher Report nu sunt încrezători în potențialul Simonei pe suprafața verde: „Halep va pierde înaintea semifinalelor, pentru că iarba nu este suprafața ei cea mai bună. Simona nu are energia și timpul pentru a răspunde loviturilor puternice. Jocul rapid o favorizează pe potențiala adversară din sferturi, Sabine Lisicki”. 


Simona Halep (cap de serie numărul trei) joacă marți pentru accederea printre cele mai bune opt jucătoare de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam din calendar și singurul desfășurat pe iarbă. Adversară îi va fi o sportivă din generația tânără, Zarina Diyas (Kazahstan, 72 WTA), care la 20 de ani se află în cea mai bună formă a carierei.

Momentul culminant de la turneele majore, cu care se putea lăuda Zarina până la startul Wimbledon, era reprezentat de un tur trei la Australian Open 2014. Coincidență sau nu, tot Simona îi oprea ascensiunea pe hardul australian, 6-1, 6-4. Datele problemei s-au modificat, pentru că iarba deține farmecul ei, fiind cea mai rapidă și imprevizibilă suprafață din circuit. Iar Diyas nu va avea nimic de pierdut și va ataca, sperând ca jocul din spatele terenului prestat de Halep să fie deturnat de loviturile sale riscante.

Cele mai periculoase trei favorite, eliminate din turneu

De partea cealaltă, finalista de la Roland Garros trebuie să profite de oportunitatea pe care o ară în față. Ca și la Openul Francez, primele două favorite au părăsit competiția încă din prima săptămână: Serena Williams (1 WTA), învinsă de Alize Cornet (24 WTA) în turul trei, cu 1-6, 6-3, 6-4 și Li Na, care a pierdut în aceeași fază, 7-6, 7-6 cu Barbora Zahlavova (43 WTA). De asemenea, al patrulea cap de serie, Agnieszka Radwanska, s-a împotrmolit în optimi, în fața Ekaterinei Makarova (22 WTA), scor 6-3, 6-0.

Finalista din 2013, posibila adversară din sferturi

În cazul unei victorii, Halep o va întâlni în sferturile de finală ale celui mai prestigios turneu de tenis pe câștigătoarea partidei dintre Sabine Lisicki (Germania, 19 WTA), finalista ediției precedente, și Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 65 WTA).

Simona Halep (România) – Zarina Diyas (Kazahstan), ora 13:30, pe Terenul 2

Parcursul lui Halep la Wimbledon 2014 – primul tur: 6-2, 6-2 cu Teliana Pereira (Brazilia, 88 WTA), turul doi: 6-3, 4-6, 6-4 cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 170 WTA) și turul trei: 6-4, 6-1 cu Belinda Bencic (Elveția, 71 WTA). Cea mai bună performanșă a româncei la All England Club era reprezentată de turul doi, atins în 2011 și 2013. 

Parcursul lui Diyas la Wimbledon 2014 – primul tur: 7-6, 6-4 cu Kristina Mladenovic (Franța, 104 WTA), 7-6, 5-7, 6-2 cu Carla Suarez Navarro (Spania, 15 WTA) și turul trei: 7-6, 3-6, 6-3 cu Vera Zvonareva (Rusia, 566 WTA).

Horia Tecău (România) și Jean-Julien Rojer (Olanda) întâlnesc marți cuplul Feliciano Lopez/Jurgen Melzer (Spania/Austria), după ora 18:30, într-un meci contând pentru turul doi al tabloului de dublu.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup