LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 5-a | Halep a devenit a doua favorită după ce Na Li a fost eliminată în turul 3. Cu o finală la Londra, Simona urcă pe locul 2 mondial

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 5-a | Halep a devenit a doua favorită după ce Na Li a fost eliminată în turul 3. Cu o finală la Londra, Simona urcă pe locul 2 mondial
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (22 ani) a învins-o cu 6-3, 4-6, 6-4 pe Lesia Tsurenko, în turul secund. În următoarea partidă o va înfrunta pe Belinda Bencic. Partida se dispută sâmbătă.

22:06 Victorie clară obținută de Andy Murray (cap de serie numărul trei) în fața favoritului numărul 27, Roberto Bautista-Agut. Britanicul s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 6-3, 6-2, la capătul unui meci ce a durat doar 95 de minute. În optimi, Murray îl va întâlni pe Kevin Anderson (cap de serie numărul 20).

21:30 Organizatorii au anunțat programul zilei de sâmbătă la Wimbledon. Partida Halep – Bencic se va disputa pe terenul doi, după meciul Raonic – Kubot, din întrecerea masculină, ce va începe de la 13:30. Cel mai probabil, meciul Simonei nu va începe mai devreme de ora 16:00.

19:50 Dominika Cibulkova (foto) este a patra jucătoare din Top 10 care a fost eliminată la Wimbledon, scor 4-6, 2-6 cu Lucie Safarova. În schimb, Petra Kvitova a reușit să egaleze situația la seturi în jocul cu Venus Williams, în acest moment fiind 4-3 pentru cehoaica în „decisiv”. În cele din urmă, Kvitova s-a impus cu 9-7 în setul desisiv și s-a calificat în optimi.


18:40 Alte două jucătoare din Top 10 sunt în dificultate în acest moment, în turul 3 al competiției. Petra Kvitova și Dominika Cibulkova sunt conduse cu 1-0 la seturi de Venus Williams, respectiv Lucie Safarova. Cibulkova are de recuperat un break și în setul doi.


18:00 Roger Federer l-a criticat pe Rafael Nadal pentru faptul că spaniolul trage de timp între puncte! Jucătorul elvețian a spus despre întârzierile lui Rafa că nu sunt „Cool”! Nu este pentru prima dată când Federer îl atacă pe Nadal pe această temă. În turneele de Grand Slam, timpul permis jucătorilor între două puncte este de 20 de secunde. Dacă se depășește acest timp, în mod normal tenismenii ar trebui sancționați de arbitri. Și în finala de la Roland Garros dintre Maria Șarapova și Simona Halep, rusoaica a prelungit cât a putut de mult pauza între puncte, încercând în mai multe rânduri să taie elanul româncei.


17:52 Na Li este a treia jucătoare din Top 10 care părăsește turneul de la Wimbledon, după Jelena Jankovic și Viktoria Azarenka. Este pentru a 11-a oară în Era Open când unul dintre primii doi capi de serie este eliminat din turneu din prima săptămână. Jucătoarea cu statut cap de serie numărul 2 pleacă acasă în prima parte a competiției pentru al doilea an consecutiv.


17:45 Djokovic a trecut peste căzătura din setul 3 și s-a calificat fără emoții în optimi, după ce a câștigat în minimum de seturi cu Gilles Simon, scor 6-4, 6-2, 6-4. A fost a 35-a victorie consecutivă pentru Nole în fața unui jucător din Franța. În optimi, favoritul nr. 1 va înfrunta un alt jucător din Hexagon, pe Jo Wilfried Tsonga. Toate meciurile din optimi, atât de la ferminin, cât și de la masculin, se vor disputa luni.


17:30 Surpriză de proporții pe terenul numărul 1. Chinezoaica Na Li, cap de serie numărul 2, a fost eliminată de cehoaica Barbora Zahlavova, cu 7-6, 7-6. Simona Halep a devenit astfel a doua favorită la Wimbledon, după lista capilor de serie, în spatele Serenei Williams. Mai mult, dacă va ajunge până în finală la Londra, românca va deveni numărul 2 mondial. Diferența de puncte dintre Na Li și Simona Halep, în acest momnet, este de 825 în favoarea asiaticei.


17:07 Emoții pentru fanii lui Djokovic. După câteva minute de îngrijiri medicale, Nole a reluat partida cu francezul Gilles Simon. A fost mai degrabă o sperietură pentru suporterii lui Djokovic, dar și pentru loja sârbului, în care se regășește inclusiv Boris Becker. În orice caz, Novak servește cu mâna dreaptă. El mai are nevoie de câteva game-uri, iar apoi se poate odihni până luni, când va disputa următorul meci.


17:00 S-a accidentat Nole? Șoc pe Centre Court. Djokovic a căzut într-un moment în care s-a întins după o minge. Sârbul s-a rostogolit pe iarbă și se pare că s-a accidentat la umărul stâng. Partida a fost imediat întreruptă la 2-0 la seturi și 3–2 pentru Nole. Principalul favorit la Wimbledon primește acum îngrijiri medicale.


16:33 Monica Niculescu a părăsit turneul de la Wimbledon și în proba de dublu. Românca și partenera ei, Klara Koukalova, au fost învinse cu 6-2, 4-6, 6-4 de spaniolele Garbine Muguruza și Carla Suarez Navarro, într-un meci din turul secund. Partida a început cum nu se poate mai prost pentru Monica, Koukalova i-a servit o minge direct în cap.


16:20 Simona Halep o va înfrunta pe Belida Bencic în turul 3, într-o partidă programată sâmbătă. Românca se afla în fața unei situații inedite, va întâlni pentru prima dată o adversară cu cinci ani mai tânără decât ea. Până acum, Halep era obișnuită să înfrunte adversare mai în vârstă, fiind considerată o jucătoare din noul „val”. Bencic a reușit însă să-și facă loc în cele mai bune 100 jucătoare ale lumii la numai 17 ani. Simona și adversara din Elveția se vor întâlni pentru prima dată în circuitul WTA.

Citește aici cronica meciului Simona Halep – Lesia Tsurenko


16:06 Novak Djokovic este în avantaj cu Gilles Simon după un prim set câștigat cu 6-4. Nole n-a mai pierdut în fața unui jucător francez din noiembrie 2010, când a fost învins de Llodra în optimi la Paris. De atunci, sârbul a câștigat 34 de meciuri în fața reprezentanților Franței.


15:57 Simona Halep reușește să câștige partida cu Lesia Tsurenko după o oră și 48 de minute de joc. A fost un meci mult mai dificil decât ne-am așteptat cu toți, ucraineanca evoluând mult peste locul ocupat în WTA, 170. Reprezentanta României a fructificat a patra minge de meci pe care și-a creat-o. Meciul l-a terminat cu un break după ce Tsurenko reușise în game-ul anterior să câștige pe serviciul Simonei. Prin această victorie, Halep a înregistrat și cea mai bună performanță personală la Wimbledon.


15:45 Românca a avut două mingi de meci, dar Tsurenko a reușit să le salveze și să rămână pe moment în joc (scor 5-3). Halep servește însă pentru meci. S-a jucat deja o oră și 41 de minute. Partida Halep – Tsurenko va decide ultima jucătoare care accede în turul 3.


15:25 Simona Halep a reușit să treacă peste momentele mai dificile de la sfârșitul setului secund și este din nou la conducerea jocului. După primele trei game-uri disputate în decisiv, românca are 3-0. Ea a renunțat și la șepcuță, iar pe chipul ei se poate observa determinarea. În cazul în care va obține calificarea, Simona va înfrunta o jucătoare de 17 ani în turul 3, Belinda Bencic (Elveția), care s-a impus cu 6-4, 7-5 în partida cu Victoria Duval, cea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea.


15:20 Caroline Wozniacki este în revenire de formă. Daneza s-a calificat pentru prima dată în optimile competiției în ultimii trei ani. Fostul lider mondial a înregistrat o victorie clară în turul trei, scor 6-3, 6-0 cu Ana Konjuh.


15:18 Statele Unite contraatacă. După prima dată după foarte mult timp, Statele Unite are mai multe jucătoare pe care contează în fazele superioare într-un turneu de Grand Slam. Alături de surorile Williams, echipa SUA are alte trei reprezentante în turul trei, pe Riske, Keys și Davis.


15:12 După 66 de minute, Simona Halep și Lesia Tsurenko vor juca un set decisiv. Ucraineanca a reușit să restabilească egalitatea după ce românca a avut 3-0 în setul secund. Adversara îi oferă o replică peste așteptări. Mai jos aveți statistica setului doi:


15:06 De la 3-0, tabela s-a „transformat” în 3-5 în setul secund. Simona Halep se află în fața primului moment dificil la Wimbledon, după ce jocul ei a scăzut în intensitate. S-au înmulțit și greșelile neforțate, dar românca are capacitatea de a reveni în orice moment.


14:57 Tsurenko reușește să refacă handicapul de un break din setul secund, într-un moment al jocului în care Simona părea că deține controlul total. Halep nu se mișcă pe teren așa cum și-ar dori, iar adversara face încă un break. Ucraineanca a ajuns la patru game-uri consecutive!


14:51 Site-ul oficial al competiției a surprins cadre cu câțiva dintre cei mai importanți jucători de la Wimbledon, care s-au trezit devreme pentru a ajunge în cadrul complexului. Roger Federer și Andy Murray și-au făcut încălzirea pentru meciurile de azi, în timp ce Madison Keys și Maria Șarapova au părut destinse după victoriile de ieri, din turul secund.

More practice court action from #Wimbledon#Nadal #Hewitt #Djokovic #Tsonga pic.twitter.com/AFKKrQO2Ei

14:50 Eleva lui Wim Fissette accelerează și se desprinde la 3-0 în setul secund, în numai 8 minute. Simona Halep este foarte aproape de o nouă priemieră în carieră, cel mai bun rezultat la Wimbledon. Până acum, ea a atins în trei rândul turul secund pe iarba londoneză.


14:40 De 34 de minute a avut nevoie Simona Halep pentru a câștiga primul set cu Lesia Tsurenko. La final, diferența a fost făcută de două break-uri, scor 6-3. Ucraineanca a avut șansa de a face re-break la 4-3, dar Simona a ieșit din încurcătură cu primul serviciu. După un debut echilibrat, acum meciul pare la discreția româncei. Mai jos aveți și statistica primului set:


14:38 Simona Halep are și suporteri de lux la Wimbledon. Nadia Comăneci este alături de numărul 3 mondial și o urmărește la meciul cu Lesia Tsurenko.


14:30 Lesia Tsurenko prinde o zi excelentă, însă Simona reușește să-și impună punctul de vedere. Primul break al jocului îl realizează după 24 de minute, scor 4-3. Halep a fructificat prima șansă de break care s-a ivit în acest meci. Se va simplifica acum jocul româncei?


14:26 Fabio Fognini a fost amendat cu 27.500 de dolari pentru comportament nesportiv și gesturi obscene pentru meciul din primul tur cu Alex Kuznetsov (SUA). De la începutul anului și până în prezent, italianul a adunat amenzi în valoare de 54.100 de dolari. Citiți aici ce a făcut concret Fabio Fognini la meciul său de debut la Wimbledon.


14:20 Românca pare nemulțumită de racordajul rachetei și decide să-și schimbe „instrumentul” de joc. Tsurenko evoluează peste poziția ocupată în prezent în circuitul WTA – locul 170. Simona a egalat, scor 2-2, după un game în care a avut ceva emoții. După un alt game pierdut în fața ucrainencei, Halep umblă din nou la termobag-ul cu rachete.


14:16 Lesia Tsurenko rezistă bine în fața Simonei Halep după primele schimburi ale jocului. Românca dictează ritmul, însă mai are unele ajustări de făcut. După trei game-uri (scor 1-2), Simona conduce cu 5-1 la puncte câștigătoare, dar și cu 4-2 la erori neforțate.


13:55 Vom avea o nouă amânare? Deasupra arenerelor de la Wimbledon sunt nori amenințători, dar soarele încearcă să-și facă apariția. Simona Halep și Lesia Tsurenko sunt pe teren și așteaptă tragerea la sorți. Deocamdată, arbitrul de scaun încă nu a dat OK-ul pentru ca jucătoarele să înceapă încălzirea. După câteva minute de pauză … aplauze! Copii de mingi au intrat pe teren, iar Simona a ales să primească în primul game al meciului. Partida va începe în maximum 10 minute.


13:47 Primele meciuri ale zilei vor începe curând. Simona Halep tocmai a intrat pe terenul nr. 2 pentru meciul cu Lesia Tsurenko. Cele două au mai jucat un meci pe iarbă în istoria confruntărilor directe, în 2013, la s’Hertogenbosch. Atunci Simona i-a cedat adversarei numai patru game-uri, impunându-se cu 6-3, 6-1. Ulterior, Halep și-a trecut în palmares al doilea titlu din carieră, primul și singurul pe iarbă. Câte game-uri credeți că va ceda azi eleva lui Wim Fissette?


13:30 Organizatorii de la Wimbledon au anunțat că meciurile vor începe mai târziu cu cel puțin 15 minute din cauza vremii. Să sperăm că vom avea tenis cât de curând. Sunt însă șanse ca aceasta să fie doar o primă amânare pe ziua de azi. Prognoza meteo pare destul de capricioasă, astfel că n-ar fi exclus să avem parte de mai multe întreruperi sau amânări.


13:10 La Wimbledon nu plouă și probabil că se vor putea juca meciuri de la ora 13:30. Totuși, terenurile au fost acoperite cu prelate, având în vedere că o burniță amenință turneul în ziua a cincea.


12:25 Roger Federer se află într-o formă sportivă foarte bună după ce soția i-a oferit de curând o nouă pereche de gemeni. Elvețianul s-a calificat joi seara, în două reprize, în turul 3, după o victorie în trei seturi fața luxemburghezului Gilles Muller: 6-3, 7-5, 6-3. A fost a patra victorie a lui Federer în fața adversarului din turul secund. La conferința de presă, Maestro Swiss a aflat de la jurnaliști că de fiecare dată când l-a învins pe Muller, el a câștigat turneul respectiv. S-a întâmplat la Bangkok 2005, Indian Wells 2005 și US Open 2008. „Sunt bucuros să aud acest lucru„, a declarat Federer.


11:30 La masculin, doar 12 capi de serie din 32 au fost eliminați în primele două tururi (n.r. trei favoriți nu și-au încheiat încă meciurile din turul secund). Numele mari sunt în turneu, cu o singură excepție, David Ferrer, învins în cinci seturi de Andrei Kuznetsov (Rusia).


11:25 Aproape 50% din capii de serie ai turneului feminin au fost deja eliminați în primele două tururi. Mai exact, 14 favorite au spus deja adio competiției, dintre care și două jucătoare din Top 10, Jelena Jankovic și Viktoria Azarenka. Cei mai mulți capi de serie au fost eliminați de pe sfertul de tablou al Simonei Halep, cinci din opt. În schimb, partea de tablou în care se regăsesc Maria Șarapova și Serena Williams a rămas cea mai compactă din acest punct de vedere. Din cei opt capi de serie, numai Pavlyuchenkova a fost eliminată. În turul 3 vom avea deja un meci redutabil, Bouchard – Petkovic. Iar în optimi am putea avea alte două partide foarte interesante, Serena Williams – Bouchard și Șarapova – Kerber.


Simona Halep va intra de la ora 13:30 pe terenul 2, denumit și „Cimitirul Campionilor”, pentru meciul din turul secund cu Lesia Tsurenko (Ucraina). Partida ar fi trebuit să se desfășoare joi, însă cele două jucătoare nu au mai apucat să intre pe „gazon”. În primul rând pentru că meciurile dinainte s-au prelungit cu mult peste estimările inițiale. Krgyos și Gasquet au jucat aproximativ patru ore, apoi Tsonga și Querrey au fost nevoiți să joace până la 14-12 în „decisiv” pentru a fis atbilit câștigătorul. Spre seară, la Wimbledon a început să și plouă, astfel că toate partidele, cu excepția jocului Federer – Muller au fost amânate pentru ziua a cincea.

Datele problemei din meciul Simona Halep – Lesia Tsurenko au rămas neschimbate, singura diferență constând în faptul că jucătoarele nu vor mai fi nevoite să aștepe terminarea altor partide pentru a intra pe teren, ci vor deschide ziua pe terenul nr. 2. De remarcat faptul că în turneul feminin doar două jocuri nu au fost încă terminate, acesta în care va evolua eleva lui Wim Fissette și întâlnirea Victoria Duval – Belinda Bencic. Câștigătoarele celor două partide se vor înfrunta în turul 3.

 

Simona Halep este singura reprezentantă a României rămasă în competiție în turneele de simplu. La dublu, în schimb, jucătorii români își pot face calcule. Astăzi, pe arenele de la Wimbledon, avem trei reprezentanți în aceste întreceri:

Monica Niculescu / Klara Koukalova – Gabrbine Muguriza / Carla Suarez Navarro, ora 13:30, turul 2 (teren 8)

Irina Begu / Karin Knapp – Ekaterina Makarova / Elena Vesnina, ora 17:30, turul 1 (teren 16)

Elina Svitolina / Florin Mergea – Olga Savchuk / Andre Begemann, ora 19:00, turul 1 (teren 16)

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între…