LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 2-a | O nouă înfrângere catastrofală pentru Simona Halep: 7-5, 4-6, 3-6 cu Jana Cepelova. Niculescu s-a calificat în turul doi. Mitu, eliminată de Govorțova

LIVE BLOG Wimbledon, ziua a 2-a | O nouă înfrângere catastrofală pentru Simona Halep: 7-5, 4-6, 3-6 cu Jana Cepelova. Niculescu s-a calificat în turul doi. Mitu, eliminată de Govorțova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Monica Niculescu (48 WTA) a învins-o pe Monica Puig (Puerto Rico, 91 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-1, și s-a calificat în turul secund la Wimbledon.
  • Simona Halep, favorită 3, a suferit o înfrângere dezastruoasă în primul tur, scor 7-5, 4-6, 3-6 cu slovaca Jana Cepelova (106 WTA). Simona nu reușește să își apere semifinala reușită anul trecut la Wimbledon, după ce la Roland Garros, în urmă cu o lună, a eșuat în manșa secundă, în încercarea de a-și apăra finala din 2014 (5-7, 1-6 cu Lucic-Baroni).
  • Andreea Mitu a pierdut cu Olga Govorțova (Belarus, 122 WTA), scor 6-1, 6-1.

UPDATE 21:30 Încheiem live blogul aici, cu o știre îngrijorătoare pentru fanii Simonei Halep. Sportiva poate coborî până pe locul 6 WTA pe 13 iulie, după turneul de la Wimbledon. Este o consecință a deciziilor mai puțin inspirate pe care constănțeanca le-a luat în acest sezon, dar pe care le poate îndrepta în pauza premergătoare sezonului de hard american. Alex Tăcină vă mulțumește pentru că ați urmărit desfășurarea meciurilor de marți pe www.prosport.ro și vă dă întâlnire miercuri, la o nouă zi de tenis spectacol, pe iarba de la All England Club.


UPDATE 20:30 Simona Halep nu intră în vacanță, pentru că va juca și în proba de dublu, miercuri, alături de Elena Bogdan. Echipa finalistelor de la Roland Garros 2008 – proba junioarelor, le vor întâlni în primul tur pe Flavia Pennetta (Italia) și Suwei Hsieh (China). Până atunci, a treia jucătoare a lumii are timp să ia o decizie serioasă în legătură cu antrenorii ei. Pentru a ne mai descreți puțin frunțile, vă dezvălui faptul că Simona are de unde alege. Artistul Lucian Viziru, un fan al sportului alb, s-a autopropus pentru a o antrena pe Simona Halep: „Pot să învăț tenis pe oricine, chiar și pe Simona Halep dacă vrea. Mi-aș dori să fiu antrenorul ei. Îmi aduc aminte că atunci când am pierdut un meci și eram mic, mama m-a tuns la chelie. Am moștenit talentul de la bunicul meu și sper să ajut copiii să învețe acest sport”, a spus cântărețul de curând. Un lucru e clar: Lucian Viziru nu ar fi putut avea rezultate mai slabe decât Victor Ioniță și Daniel Dobre la ultimele turnee de Grand Slam.


UPDATE 20:15 Andreea Mitu nu a fost capabilă să obțină cea mai bună performanță a carierei la Wimbledon, iar Olga Govortsova a învins-o cu 6-1, 6-1. Simona Halep ar putea fi răzbunată de Monica Niculescu peste două zile, care se va duela cu Jana Cepelova pentru un loc în turul trei.


UPDATE 20:10 Decizia de a-și concedia antrenorul, pe Victor Ioniță, cu o săptămână înainte de Wimbledon i-a afectat jocul Simonei, care în primul set a avut și probleme fizice. Nu a fost ceva grav, însă acele momente au părut să-și pună amprenta asupra concentrării ei. În seturile doi și trei, sportiva din Constanța și-a pierdut de șase ori serviciul, sub privirile înmărmurite ale nolui antrenor Daniel Dobre. 

World No.106 Jana Cepelova pulls off the upset of The Championships, knocking out 3rd seed Simona Halep 5-7, 6-4, 6-3 pic.twitter.com/hZXQTMnvQ9


UPDATE 20:00 Simona Halep pierde din nou în tururile inaugurale în cadrul unui turneu de Grand Slam, scor 7-5, 4-6, 3-6 cu Jana Cepelova (Slovacia)! Rezultat rușinos al favoritei numărul trei, care nu reușește să învingă o jucătoare mediocră, clasată pe locul 106 WTA. Haosul din stafful Simonei s-a reflectat în jocul ei, iar inconstanța este cuvântul care caracterizează cel mai bine tenisul prestat astăzi.


UPDATE 19:50 Game crucial câștigat de Simona, după ce Jana Cepelova a avut minge de 5-2. Simona se mobilizează însă și face 4-3, iar acum este obligată să-și câștige serviciu, la 4-3! „Let’s Go, Halep”, strigă spectatorii, iar Simona trage adânc aer în piept.


UPDATE 19:45 Cepelova câștigă două schimburi fantastice și se duce la 4-1. A 106-a jucătoare a lumii se află la două game-uri distanță de cea mai mare surpriză a turneului, eliminarea favoritei 3.


UPDATE 19:35 Simona părea că preia controlul în manșa decisivă, dar schimburile devin din nou chinuitoare de pe linia de fund. Cepelova conduce cu 2-1 și constănțeanca servește sub presiune. În tribune sunt și fani de la fotbal: un suporter al Barcelonei, de care Simona nu ar fi prea mândră. Campioana noastră ține cu Real Madrid!


UPDATE 19:25 Victorie pentru Monica Niculescu, scor 5-7, 6-3, 6-1 cu Monica Puig, după fix două ore de joc. Șanse mari să avem un duel românesc în turul secund, Monica – Simona.


UPDATE 19:20 SET Cepelova, 7-5, 4-6! Momente dificile, în care Simona își pierde concentrarea la serviciu. Campioana noastră izbește banda fileului la 30-40 și avem decisiv pe Court 1. Antrenorul slovacei, alias Andrei de la Alb-Negreu, sărbătorește cu pumnii în aer.


UPDATE 19:13 Halep rezistă în actul doi și face un re-break care amână decisivul, scor 4-5. Are acum câteva secunde de liniște, care îi permit să savureze cocktail-ul preparat de Teo Cercel.


UPDATE 19:07 Jana Cepelova continuă să lovească excepțional cu dreapta în cros și vine din nou în față, 4-3. În tribune nu sunt doar domnișoare care dau check-in-uri pe Facebook, ci și doamne trecute de vârsta a doua. Turneul de la Wimbledon este programat perfect pentru ele, imediat după plătirea pensiilor, astfel încât să-și poată achiziționa bilete la timp.


UPDATE 19:00 Se merge în continuare cap la cap cu serviciul, 3-2 pentru Cepelova, care strânge pumnul după preluarea conducerii. SET și pentru Moni Niculescu, care intră în decisiv cu Monica Puig, 5-7, 6-3!


UPDATE 18:53 Jana continuă să-i facă viața grea Simonei, 2-1. Slovaca are un serviciu excelent, chiar dacă măsoară numai 1,68 m înălțime. Nu îmi dau seama dacă Andrei de la Alb-Negru asistă la meci sau este antrenorul Cepelovei. Poate mă ajutați voi.


UPDATE 18:45 SET Simona Halep, scor 7-5! Favorita numărul trei nu a fost scoasă din ritm de întreruperea pricinuită de problemele fizice, câștigându-și ușor game-ul pe propriul serviciu! Comentatorul meciului de pe Digisport 2, Redfoo de România, este mulțumit și el de jocul româncei. Adrian Cruciat o antrenează pe Irina Begu, calificată deja în turul doi la Wimbledon.


UPDATE 18:40 Medicul care seamănă cu asistenta Sara Tancredi din Prison Break a apărut în sfârșit. Simonei i s-a desprins o unghie, iar degetul cu pricina este bandajat serios.


UPDATE 18:30 Simona face break și va servi din nou pentru set, la 6-5, dar campioana noastră ne dă emoții serioase. Halep cere intervenția medicului, iar acesta întârzie să apară. Durerile par a fi la o unghie de la piciorul stâng.


UPDATE 18:20 Cepelova supraviețuiește în set și face 5-4. Halep va servi pentru set într-un minut! Deasupra tabelei, Stere Halep pare dezamăgit pentru faptul că Virginia Ruzici l-a lăsat fără prosop. Vești mai puțin bune de pe Terenul 9, acolo unde Niculescu a pierdut primul set cu Puig, scor 7-5.


UPDATE 18:10 Breeeak Halep, 4-3! Simona se trezește și îi rupe serviciul adversarei. Cepelova a trimis un slice în out la minge de break, a cerut challenge, dar decizia arbitrilor a fost corectă. Îl avem în imagine și pe Daniel Dobre (stânga), noul antrenor care pare puțin afectat de miza partidei, alături de preparatorul fizic Teo Cercel, care urmărește meciul „like a boss”.


UPDATE 18:00 După un început perfect, Simona devine nesigură și pierde puncte importante. A treia jucătoare a lumii servește la 2-3.


UPDATE 17:54 Halep servește bine și menține avantajul de un break, 2-1. Simona este foarte agresivă și o sufocă pe Jana, noroc cu pauza dintre game-uri. Stere Halep și Virginia Ruzici se luptă în continuare pe prosop, deasupra tabelei de marcaj.


UPDATE 17:45 Simona impune un rimt alert și face break-ul cu o dreaptă superbă în lungul liniei, 1-0. Imagine fabuloasă în tribune! Stere Halep, tatăl Simonei, și Virginia Ruzici, managerul sportivei, se ascund sub același prosop de soarele arzător de la Londra.


UPDATE 17:40 Moni Niculescu a început în forță și conduce cu break, 2-1. Simona Halep și Jana Cepelova schimbă mingi la încălzire!


UPDATE 17:30 Sfaturile primite de „Unchiul Toni” de la Daniel Dobre și-au făcut efectul! Rafa Nadal îl învinge cu 6-4, 6-2, 6-4 pe brazilianul Thomaz Bellucci, iar Simona Halep intră în 15 minute pe Court 1, a doua arenă ca importanță de la All England Club.

¡Juego y segundo set Rafa Nadal! El español encara el partido y ya manda 6-4 6-2. pic.twitter.com/ddcb2xsY1m


UPDATE 17:20 Calificare rapidă pentru Fedex! Roger Federer, septuplu campion la Wimbledon, arată încă o dată de ce i se spune „Fedexpres” și îl învinge în puțin peste o oră pe bosniacul Damir Dzumhur, scor 6-1, 6-3, 6-3.

¡Debut plácido de Roger Federer que necesitó poco más de una hora para cargarse a Dzumhur por 6-1 6-3 6-3! pic.twitter.com/Cx2iWIvjiP


UPDATE 17:05 Odată cu achiziția noului antrenor, Simona Halep are un avantaj enorm în fața celorlalte jucătoare. Daniel Dobre cunoaște tot ce mișcă în tenisul feminin, având informații chiar și despre viața amoroasă a tenismenelor: „Sunt multe fete din circuit care au prieten, sigur că da. E un lucru firesc până la urmă. Depinde însă de la ce vârstă. După 22 de ani, în general, fiecare are o legătură, o relație. Multe dintre ele sunt și lesbiene, nu trebuie să ascundem acest aspect. În general spanioloaicele, dar nu contează orientarea sexuală”, a dezvăluit Dobre pentru ziarulring.ro.


UPDATE 16:45 Rafael Nadal a prins și el curaj după ce s-a antrenat lângă Simona Halep, iar spaniolul îl conduce cu 6-4, 6-2 pe Thomaz Bellucci. Un set ne mai desparte de meciul Simonei, iar fanilor constănțencei de pe Twitter le crește pulsul la fel ca lui Jim Carrey, în filmul „Masca”.

now it is his turn to play Simona and my heart knows perfectly haha😂😍🙈🙈💙 #Wimbledon pic.twitter.com/Fm6nugHMVc


UPDATE 16:25 Antrenorii Simonei Halep, Daniel Dobre și Darren Cahill, au însoțit-o pe sportivă la petrecerea jucătoarelor. Nu a lipsit nici managerul Virginia Ruzici sau fiica ei (foto dreapta). Din fotografie reiese că „Brică”, așa cum îi spun prietenii lui Daniel Dobre (stânga), nu dorește să învețe lucruri noi de la Darren, fostul antrenor al lui Andre Agassi. Dobre a stat la distanță, fiind sigur pe calitățile pe care le deține: „Dobre este un antrenor competent, cunoscut în tenisul românesc. Datorită pedagogiei și calităților lui de organizator, Tenis Club București (n.r. – academia deținută de Dinu Pescariu) a luat amploarea pe care o cunoaștem”, spune Sever Dron despre el, într-un interviu acordat ProSport.


Sursă foto: www.doartenis.ro.


UPDATE 16:10 Petrei Kvitova i-a prins bine antrenamentul cu Simona Halep! Campioana din 2011 și 2014 a demolat-o pe Kiki Bertens, scor 6-1, 6-0, obținând calificarea în 35 de minute de joc.


UPDATE 15:55 „Cobra” ne spune la secțiunea de comentarii că Serena Williams, Heather Watson și Liam Broady ar putea fi amendați după ce au înjurat în timpul meciurilor din prima zi. Cuvintele grele s-au auzit și pe transmisiile live, lucru care l-a determinat pe John McEnroe să arunce vina asupra organizatorilor, care au amplasat microfoanele prea aproape de teren. Cititorul „Shumudica” ne aduce aminte că Ilie Năstase a fost amendat și el, tot la Wimbledon, pentru că a jucat ținând o umbrelă în mâna stângă.


UPDATE 15:35 Simona, înconjurată de o mulțime de staruri la antrenamente. Constănțeanca a schimbat mingi cu Petra Kvitova, dar pe terenul alăturat se afla chiar Rafa Nadal. În tot acest timp, Daniel Dobre, noul antrenor al Simonei, i-a împărtășit din experiența sa lui Toni Nadal, unchiul și mentorul lui Rafa.


UPDATE 15:15 Petra Kvitova, înaintea de a porni în cursa de apărare a trofeului. Cehoaica joacă cu olandeza Kiki Bertens, de la 15:00, și pare puțin neliniștită. Oare a tulburat-o antrenamentul cu Simona Halep, simțind pe propria piele forța româncei?

A quiet moment for #PetraKvitova as she prepares to begin her #Wimbledon title defence … pic.twitter.com/D29y3To9Wj


UPDATE 14:55 În arene sunt și domnișoare care nu își concentrează atenția către acțiunea de pe teren. Ele vin la Wimbledon doar pentru a da check-in-uri pe Facebook.


UPDATE 14:35 Angelique Kerber a spulberat-o pe Carina Witthoeft, în duelul nemțoaicelor, cu 6-0, 6-0. Un set la 0 are denumirea de „bagel” în Anglia, în traducere „covrig”. Este deja al treilea „dublu bagel” la ediția din acest an, iar organizatorii de la Wimbledon ar trebui să includă covrigii în tradiționalul mic dejun de la All England Club.

Kerber is the first player through on Day 2 defeating Witthoeft 6-0 6-0! 🇩🇪 #Wimbledon pic.twitter.com/bLXI1aJlBh


UPDATE 14:20 În tribune este o căldură sufocantă, fotografia de mai jos fiind grăitoare. Domnul din imagine a renunțat la metodele tradiționale de protecție împotriva soarelui și a recurs la un procedeu neobișnuit.


UPDATE 14:05 Avem imagini proaspete și cu Simona! Jurnaliștii de la Wimbledon au surpins-o imitând mai multe stări.


Simona, după ce l-a concediat pe Victor Ioniță, cu o săptămână înainte de Wimbledon.


Simona, după întâlnirea cu noul antrenor, Daniel Dobre.


Simona, după ce a aflat că FRT i-a plătit biletele de avion lui Daniel Dobre.


UPDATE 13:45 Salut, prieteni! Sunt Alex Tăcină și le voi susține alături de voi pe jucătoarele noastre, care luptă în primul tur la Wimbledon. Până atunci, vreau să vă arăt cum au intrat spectatorii, marți, în complexul de la All England Club. O idee care poate fi adoptată și de organizatorii de la Bucharest Open, competiție care va avea loc peste două săptămâni. Directorul turneului, Dumitru Hărădău, ar putea fi astfel omul care îi conduce pe bucureșteni în spatele respectivului lanț.

Open the gates …. Day 2 is upon us #Wimbledon https://t.co/jMgRnrYouG


Simona Halep, a treia favorită a turneului și semifinalista de anul trecut, joacă după ora 17:00, în primul tur la Wimbledon, împotriva slovacei Janei Cepelova (106 WTA). Simona s-a antrenat înaintea meciului cu campioana en-titre, Petra Kvitova, cap de serie numărul doi, iar constănțeanca spune că are un moral ridicat: „Acum sunt încrezătoare că pot juca din nou un tenis bun. Îmi place jocul rapid, evoluez cu încredere. Mi-am îmbunătățit mult serviciul, ceea ce mă poate ajuta acum pe iarbă”.

Adversara Simonei are un sezon mediocru, iar cea mai importantă victorie din cariera ei s-a produs în 2014, la Charleston, atunci când a trecut de Serena WIlliams (1 WTA) cu scorul de 6-4, 6-4. Singura întâlnire directă dintre Simona și Jana a fost adjudecată fără probleme de româncă, în turul doi la US Open 2014, scor 6-2, 6-1. Meciul dintre Halep și Cepelova începe imediat după partida programată de la 15:00 pe Court 1, dintre Rafael Nadal (Spania) și Thomaz Bellucci (Brazilia).

Monica Niculescu (48 WTA) și Monica Puig (Puerto Rico, 91 WTA) se duelează și ele pentru un loc în turul secund al competiției dotate cu 27 de milioane de lire sterline, după ora 18:00. Monica pornește cu prima șansă, ținând cont că în sezonul de iarbă a demonstrat o formă excelentă, reușind să atingă finala de la Nottingham (6-1, 4-6, 2-6 cu Ana Konjuh). Niculescu a mai înfruntat-o pe Puig o singură dată în circuitul WTA, în cadrul unui turneu pe care eleva lui Călin Ciorbagiu l-a și câștigat, Guangzhou (China). Niculescu s-a impus cu 6-2, 6-2 în faza sferturilor de finală.

Andreea Mitu (71 WTA) debutează la ediția din 2015 a turneului care are o semnificație aparte pentru ea, după ora 20:00, în fața bielorusei Olga Govorțova. Andreea a reușit, la ediția precedentă de la Wimbledon, prima calificare pe tabloul principal într-un Grand Slam, iar asta o poate alimenta cu încredere. Va fi dificil însă cu Govorțova, o jucătoare slab clasată, dar cu un joc agresiv și un fizic impunător. Andreea și Olga nu se cunosc absolut deloc, ținând cont că nu s-au mai confruntat până acum în circuitul feminin.

Cealaltă româncă rămasă pe tabloul de simplu, Irina Begu, este deja calificată în manșa secundă, după ce luni a câștigat meciul cu Daria Gavrilova (Rusia), scor 7-6(6), 6-1. Partidele de la Wimbledon pot fi urmărite live blog pe www.prosport.ro și în direct pe programele Digisport.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup