LIVE BLOG, Wimbledon, ziua a 6-a | Niculescu prinde săptămâna a doua, optimile de finală, după o victorie în două seturi cu Kristyna Pliskova, scor 6-3, 7-5. Următoarea adversară: Timea Bacsinszky. „Blestemul” lui Nadal!

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG, Wimbledon, ziua a 6-a |  Niculescu prinde săptămâna a doua, optimile de finală, după o victorie în două seturi cu Kristyna Pliskova, scor 6-3, 7-5. Următoarea adversară: Timea Bacsinszky.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Monica Niculescu (27 ani) și-a egalat cea mai bună performanță din carieră într-un turneu de Grand Slam, accederea în optimile de finală. După ce a reușit un astfel de parcurs la US Open, în 2011, Moni a atins turul 4 și la Wimbledon, în urma unei partide cu Kristyna Pliskova, pe care a controlat-o în cea mai mare parte: 6-3, 7-5.

Singurul moment mai dificil l-a avut în game-ul 19, când Niculescu a fost nevoită să salveze nu mai puțin de 5 mingi de set ale cehoaicei la 4-5. Monica a rezistat însă eroic, iar în final a obținut una din cele mai prețioase victorii ale carierei. În optimi, Niculescu va juca luni împotriva elvețiencei Timea Bacsinzsky, o jucătoare mult mai bine cotate în WTA.

20:00 Surpriză mare în turnmeul feminin. Campioana en-titre, Petra Kvitova, a fost eliminată de Jelena Jankovic, care s-a impus în decisiv cu 6-4. Cehoaica a avut un set și jumătate la discreție și totuși sârboaica a reușit să răstoarne rezultatul și să se califice în optimi. În urma acestui rezultat, Halep va fi în fața lui Kvitova după Wimbledon.


19:25 La 36 de ani și 134 de zile, Ivo Karlovic a devenit cel mai în vârstă jucător care a ajuns în optimi de la Niki Pilic în 1976. Croatul a servit nu mai puțin de 46 de ași (!) în partida cu Jo Wilfried Tsonga, scor 7-6, 4-6, 7-6, 7-6.


19:20 Brownmania! Victoria obținută în fața lui Rafael Nadal l-a făcut celebru pe Dustin Brown în întreaga lume, nu numai prin coafura cu care se prezintă de ani bun în circuit, dar și cu jocul spectacol. El a cucerit deja fani, meciurile lui au născut … patimi!


19:10 Petra Kvitova a fost atât de aproape de victorie cu Jankovic, dar acum este din nou la un set distanță. Jankovic a reușit să revină în game-ul opt, când a făcut break, iar apoi a restabilit egalitatea la seturi: 7-5.


18:50 Petra Kvitova este tot mai aproape de calificarea în optimi în partida cu Jelena Jankovic, 6-3, 4-3 cu break în setul doi. Sârboaica și-a început deja show-ul obișnuit atunci când jocul nu-i iese.


18:33 Irina Begu și Monica Niculescu, revenită pe teren după succesul la simplu, au fost eliminate în turul secund al turneului de dublu. Scorurile au fost identice, 6-4, 6-4, în partidele Gajdosova / Tomljanovic – Arruabarrena / Begu și Babos / Mladenovic – Niculescu / Savchuk.


18:10 Zi neagră pentru tenisul german la Wimbledon. Toți cei patru reprezentanți care au intrat sâmbătă la simplu, Sabine Lisicki, Dustin Brown, Angelique Kerber și Tatjana Maria, au fost eliminați în turul 3.


17:46 Timea Bacsinszky este următoarea adversară a Monicăi Niculescu. Jucătoarea din Elveția nu a stat la discuție cu Sabine Lisicki, pe care a învins-o în 68 de minute cu 6-3, 6-2. În vârstă de 26 de ani, Bacsinszky este într-o formă desosebită, ea a jucat și semifinale la Roland Garros în urmă cu aproximativ o lună.


17:42 Roger Federer a mai făcut un pas către al 8-lea titlu din istorie la Wimbledon. Elvețianul a rezistat fără probleme în fața serviciilor tari ale lui Sam Groth – 21 de ași – și s-a impus în patru seturi: 6-4, 6-4, 6-7, 6-2. În optimi, Federer îl va înfrunta pe Bautista Agut.


17:14 În duelul posibilelor adversare ale Monicăi Niculescu în optimi, Timea Bacsinszky o conduce pe Sabine Lisicki cu 6-3, 1-1.


17:13 „Blestemul” lui Rafa! O statistică interesantă spune că jucătorii care l-au învins pe Nadal la Wimbledon au pierdut imediat în turul următor. Așa s-a întâmplat în acest an și cu Dustin Brown. În trecut au pățit-o Nick Kyrgios (2014), Steve Darcis (2013), Lukas Rosol (2012), Gilles Muller (2005).


17:00 Recordul rezistă! Partida dintre Marin Cilic și John Isner s-a mai întins doar pe durata a două game-uri după maratonul de joi, încheiat pentru că s-a lăsat noaptea. Parzida s-a reluat în setul 5, la 10-10, iar croatul a reușit să câștige două game-uri consecutive. Astfel, recordul jocului Isner – Mahut, peste 11 ore și 183 de game-uri rezistă fără probleme. Partida Cilic – Isner s-a încheiat cu 7-6, 6-7, 6-4, 6-7, 12-10.


16:35 Australianul Sam Groth a reușit un serviciu de 147 mph în partida cu Federer, adică 236,5 km/h, fiind al doilea din istoria turneului, după cel al lui Taylor Dent – 148mph, adică 238,1 km/h.


16:29 Caroline Wozniacki s-a calificat în optimile de finală, după o victorie facilă în fața italiencei Giorgi, scor 6-2, 6-2, astfel că se apropie amenințător de Simona Halep în ierarhia mondială. Daneza a ajuns la 5.000 de puncte în WTA, fiind acum la 151 de puncte în spatele româncei, care a rămas pentru moment pe locul 3. Petra Kvitova și Caroline Wozniacki au șanse să o detroneze pe Halep de pe această poziție după turneul londonez. Atât Wozniacki, cât și Kvitova, care în clasamentul LIVE a căzut pe locul 4, trec peste Simona dacă se califică în sferturi.


16:08 Aventura lui Dustin Brown la Wimbledon s-a încheiat, germanul fiind învins cu 3-1 la seturi de Viktor Troicki. Brown a făcut nu mai puțin de 11 duble greșeli, cam multe la acest nivel, dar se pare că are viitorul în față.


15:52 În urma succesului din turul 3 la Wimbledon, Monica Niculescu ajunge pe locul 41 în ierarhia WTA. Ea se apropie astfel de cea mai bună clasare, locul 28 ocupat în februarie 2012.


15:26 Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce s-a impus cu 6-3, 7-5 în fața Kristynei Pliskova. Victoria a fost conturată în aproximativ o oră și 40 de minute. 


15:22 Break Niculescu! Monica a scăpat cu bine dintr-un game care ar fi putut închide setul secund în favoarea adversarei și imediat a făcut break: scor 6-5. Deplasarea în teren este încă la parametrii optimi, spre desosebire de Pliskova, care a început să dea semne de oboseală. Niculescu servește pentru meci


15:17 Monica Niculescu s-a impus în cel mai epuizant game al meciului (numărul 19), care a avut nu mai puțin de 7 egalități. Românca a rezistat eroic, reușind să salveze nu mai puțin de cinci mingi de set ale cehoaicei.


15:11 Deși a fost eliminat în turul secund la Wimbledon, Rafa Nadal rămâne în topurile specialiștilor. Spaniolul este văzut ca favorit numărul 3 la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, după Novak Djokovic și Andy Murray și înaintea lui Stan Wawrinka și Roger Federer..


15:08 Garbine Muguruza a câștigat un prim set maraton în fața germancei Angelique Kerber, în 83 de minute, cu 7-6. Adversara a avut nu mai puțin de 9 mingi de set, dar spaniola a rezistat eroic și s-a impus cu 14-12 în tie-break!


15:01 Se pare că Dustin Brown și-a trăit momentul de glorie în turul secund, în fața lui Rafael Nadal. Acum, germanul nu mai reușește să-și facă jocul spectaculos, fiind condus cu 2-0 la seturi de Viktor Troicki.


14:58 Pliskova a făcut rebreak pentru a doua oară în acest set: 4-4. Procentajul punctelor câștigate pe primul serviciu a mai scăzut în cazul Monicăi Niculescu, sub 70%, de aici provenind și dificultatea de a se desprinde din nou în fața cehoaicei.


14:53 Break Niculescu! Monica a forțat în game-ul 7 al setului doi, pe serviciul adversarei și a avut de câștigat. Cu a patra șansă avută la dispoziție, românca a făcut break și a preluat din nou conducerea: 4-3!


14:47 Financial Time a realizat o infografie extrem de interesantă în privința celor mai buni jucători din toate timpurile la Wimbledon, cum au evoluat ei de-a lungul timpului: Navratilova, Graf, Serena Williams – feminin; Bjorg, Sampras, Federer – masculin.


 14:41 După cel mai lung game al jocului, Pliskova a restabilit egalitatea în setul doi: 2-2. Niculescu a salvat trei mingi de break, a avut la rândul ei două șanse de a stabili scorul la 3-1, dar a apreciat greșit un volley și a pierdut ulterior și game-ul. Între timp, cehoaica a trecut în avantaj: 3-2. 


14:25 Monica își continuă parcursul foarte bun din ultimele minute și reușește break-ul la startul setului doi, chiar la zero! Pliskova pare într-o cădere după ce a iroist șansa rebreak-ului la sfârșitul primului set. 16-0 la capitolul erori neforțate este scorul în acest moment pentru Pliskova.


14:22 Set Monica Niculescu. Românca a câștigat primul set cu 6-3, după 36 de minute. Eleva lui Călin Ciobagiu a rezistat cu bine asaltului la retur declanșat de Pliskova și chiar dacă cehoaica a reușit patru puncte consecutive, Niculescu a rămas calmă și a pus punct final setului. Statistica primului set:


14:13 Break Niculescu! Românca a reușit să rupă echilibrul primului set, slice-urile Monicăi fiind tot mai deranjante pentru Pliskova, care a început să greșească mai des: 5-3. Reprezentanta țării noastre servește pentru set!


14:08 Românca își câștigă serviciul fără probleme, având un procentaj foarte bun al punctelor obținute cu primul serviciu – 81%. Îmbucurătoarea este și o altă statistică, în primele 7 game-uri (scor 4-3) Moni nu a făcut nicio eroare neforțată!


14:01 Monica Niculescu se deplasează foarte bine pe teren în game-ul 5 și rămâne în avantaj: 3-2. Nicio jucătoare nu a reușit pentru moment să câștige pe serviciul adversarei.


13:57 Pliskova egalează pe tabelă. Monica nu găsește soluții pentru a pune presiune pe serviciul adversarei. Mai mult, emoțiile își spun cuvântul până acum, jucătoarea din Slatina adunând 9 greșeli neforțate, aproape dublu față de Pliskova, cu 5.


13:52 Monica își adjudecă game-ul cu două puncte făcute din primul serviciu, care începe să fie mult mai precis, 2-1


13:49 Pliskova câștigă și ea game-ul pe erorile neforțate făcute de Monica, 1-1


13:45 Game alb pentru Monica care își câștigă fără probleme serviciul, 1-0.


13:44   Începe meciul Monicăi Niculescu cu Kristyna Pliskova. Eleva lui Călin Ciorbagiu este la serviciu.


13:40  Revelația ediției din acest an, Dustin Brown are toate motivele să râdă. După o victorie de senzație în fața lui Rafa Nadal, germanul este la un pas de a ajunge, în premieră, în a doua săptămână  a turneului. Brown îl va întâlni astăzi, într-un meci din turul 3, pe Viktor Troicki

 


13:35 Unul din cele mai așteptate paertide ale zilei este cea dintre John Isner și Marin Cilic, întreruptă joi seara din cauza întunericului, într-un moment în care scorul era 2-2 la seturi și 10-10 în „decisiv”. Interesul este în creștere având în vedere un alt meci istoric făcut de Isner la Wimbledon, acum 5 ani, 70-68 cu Mahut în setul decisiv, joc care a durat peste 11 ore! În total, cei doi au jucat 183 de game-uri în 2010! Isner și Cilic au disputat până în prezent 69 de game-uri în cele patru seturi plus cele jucate în „decisiv”.


13:00 Ce spuneți, săriți peste prânz pentru o tartă cu căpșuni? Desertul este deja preparat pentru spectatorii de la All England Club, deși nici nu a început programul de tenis! 


12:40 Vremea este ideală pentru tenis, azi, la Londra. La ora 10:00 se înregistra o temperatură de 23 de grade Celsius. Cu excepția unei reprize de ploaie la începutul zilei a patra, Wimbledon a fost ferit în acest an, până în prezent, de intemperii.


12:35 Și în ziua a 6-a la Wimbledon, în scenă vor fi câțiva mari campioni, în frunte cu Roger Federer, Andy Murray și Petra Kvitova. Britanicii sunt deja pregătiți cu tot arsenalul pentru jocului lui „Mury” cu italianul Seppi.


12:20 Vineri s-au stabilit primele patru meciuri din optimi pe tabloul feminin, fază în care vom avea parte de un mare „derby”, un meci între Serena și Venus Williams. Vom avea parte de un „clasic”, având în vedere faptul că cele douiă surori s-au întâlnit pentru prima dată în urmă cu 17 ani (!) și au cotabilizat 25 de confruntări directe. Ar fi de remarcat totuși că în ultimii 5 ani, surorile Williams s-au aflat față în față numai de două ori. Serena este în avantaj la „general” cu 14-11, dar și la Wimbledon, scor 3-2.


12:07 Monica Niculescu și-a atins deja cea mai bună performanță la Wimbledon, prin calificarea în turul 3, fază pe care nu a mai atins-o niciodată! În cazul unei succes, eleva lui Călin Ciorbagiu își va egala și cel mai bun rezultat într-un turneu de Grand Slam – optimi de finală – pe care l-a înregistrat în 2011 la US Open.

La cea mai bună peformanță se află și Krystina Pliskova, care se află pentru prima dată într-un tur 3 la un turneu de Grand Slam. La casele de pariuri, reprezentanta României este cotată cu prima șansă la calificarea în „optimi”


12:00 Monica Niculescu este ultima reprezentantă a României pe tablourile de simplu la Wimbledon, așadar și singura care mai poate continua în săptămâna a doua pe iarba londoneză. În 2014, România a rezistat până apraope de final la Wimbledon, după ce Simona Halep a ajuns până în semifinalele competiției.

De la ora 13:30, românca o va înfrunta pe „geamăna” Kristyna Pliskova (Cehia), jucătoare care ocupă locul 134 în ierarhia WTA. Cele două jucătoare se înfruntă pentru prima dată în circuit:

Dacă în fața Kristynei va juca pentru prima dată, cu sora acesteia, Karolina, jucătoare aflată în Top 15, Monica s-a întâlnit de două ori și a câștigat de fiecare dată.


Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, locul 48 WTA, o va întâlni pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, poziția 134 în ierarhia mondială, sâmbătă, în turul trei la Wimbledon, în primul meci de pe terenul 18, programat cu începere de la ora 13.30.

Monica Niculescu va evolua tot sâmbătă și la dublu, unde, alături de Olga Savciuk (Ucraina), le va întâlni pe sportivele Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța – favorite 4), în turul doi. Meciul este al treilea de pe terenul 8.

În meciul patru de pe terenul 5, perechea Horia Tecău/Katarina Srebotnik (România/Slovenia – favoriți 6) va întâlni învingătorii din meciul Eric Butorac/ Katalin Marosi (SUA/Ungaria) – Rohan Bopanna/Maria Jose Martinez Sanchez (India/Spania), în turul doi al probei de dublu mixt.

În turul doi la dublu feminin, în al doilea meci de pe terenul 7, Irina-Camelia Begu și Lara Arruabarrerna vor întâlni perechea australiană Jarmila Gajdosova/Ajla Tomljanovici.

La simplu junioare, Jaqueline Cristian va juca în primul tur compania chinezoaicei Wushuang Zheng, favorită 16, în primul meci programat pe terenul 9.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”