LIVE BLOG WIMBLEDON, ziua a 3-a | Simona Halep, victorie muncită cu Haddad Maia: viitoarea ei adversară din turul trei a stat pe teren doar 62 de minute. Ana Bogdan și Irina Begu, învinse în turul doi. Tecău și Rojer, OUT de la primul meci

LIVE BLOG WIMBLEDON, ziua a 3-a | Simona Halep, victorie muncită cu Haddad Maia: viitoarea ei adversară din turul trei a stat pe teren doar 62 de minute. Ana Bogdan și Irina Begu, învinse în turul doi. Tecău și Rojer, OUT de la primul meci
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep și-a câștigat, miercuri, biletul pentru turul al treilea la Wimbledon, cu o victorie 7-5, 6-3 la brazilianca Haddad Maia (97 WTA).
  • Ana Bogdan (115 WTA) nu a reușit surpriza împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia (22 WTA): a pierdut în două seturi, 4-6, 3-6.
  • Irina Begu a părăsit și ea turneul de la Wimbledon în turul doi. Ana Konjuh, favorita 27 a tabloului s-a impus cu 7-6(3), 2-6, 6-3, punând punct meciului cu un al patrulea break. Cu 34 de lovituri câștigătoare, față de 24 ale româncei, Konjuh reușește să revină după trei ani în turul trei de la All England Club.
  • Surpriză neplăcută pentru România, pe tabloul de dublu: Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au părăsit turneul încă din primul tur, învinși în minimum de seturi decise cu scor identic, 7-4 în tiebreak în favoarea perechii Kokkinakis / Thompson (wildcard pe tablou).
  • Monica Niculescu este în turul doi la dublu feminin. Românca și-a respectat statutul de favorită alături de chinezoaica Chan, cele două învingându-le cu 6-4, 3-6, 6-1 pe Olaru și Cepede.

Una din trei. Acesta este bilanțul României pe tabloul principal de simplu feminin  în ziua a treia de la Wimbledon. Simona Halep își continuă parcursul la All England Club fără set pierdut, însă calificarea a venit mai greu și cu mai multe emoții decât era de așteptat.

Aflată față în față cu o jucătoare înaltă, cu lovituri puternice, dar și cu apetit pentru jocul variat, a doua favorită a turneului s-a întrebuințat serios pentru a se impune în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia. Simona a ratat startul de meci, însă a reușit de fiecare dată când Haddad Maia a luat avantaj să reacționeze suficient de rapid. Constănțeanca a dus scorul la 3-3 de la 0-3, a reușit break în game-ul în care brazilianca a servit pentru manșă (la 5-3) și a dus revenirea până la capăt, ducând scorul la 7-5. Și în setul doi, fără a juca la cel mai înalt nivel, Simona a accelerat totuși la momentul oportun și a sprintat spre victorie cu o serie de patru game-uri, exact ca în setul inaugural: la 2-3 a început cu serviciu luat la 30, apoi a venit un break alb, game alb pe lansare și un nou break la 15. Per total, Simona a smuls o victorie importantă în minimum de seturi, dar cu destulă energie consumată.

În turul trei, Simona nu va avea de înfruntat o favorită: Shuai Peng a învins-o net pe Suarez Navarro, cu dublu 6-2.

Într-o manieră comparabilă, Caroline Garcia și Ana Konjuh au reușit să treacă, din postura de favorite, de Ana Bogdan și Irina Begu, fără a juca meciuri perfecte. Irina are motive să regrete game-ul slab pe serviciu de la 5-4 în manșa inaugurală, care i-ar fi putut aduce 1-0 la seturi și o cu totul altă dinamică în partidă. Totuși, favoritele 21 și 27 sunt cele care merg în șaisprezecimi.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au suferit o înfrângere-șoc în primul tur: într-un meci fără vreun break realizat, foștii câștigători de la All England Club au cedat trei tiebreak-uri cu scor identic, 4-7, în fața unei perechi australiene aflate pe tablou grației unui wildcard – Kokkinakis / Thompson. Marius Copil a părăsit și el competiția de dublu masculin încă din primul tur, alături de partenerul lui, Fernando Verdasco.

Monica Niculescu a adus o a doua jumătate de victorie românească miercuri, la dublu, alături de chinezoaica Chan, într-un meci contra perechii din care făcea parte și Raluca Olaru.


Aceasta a fost, pas cu pas, povestea zilei a treia a Wimbledonului. Joi, maratonul de două săptămâni al tenisului pe iarbă continuă cu Sorana Cîrstea luptând pentru un loc în turul 3 cu Bethanie Mattek-Sands, dar și cu debutul lui Florin Mergea la această ediție, în proba de dublu masculin, alături de Aisam-Ul-Haq Qureshi.

23:05 Petra Kvitova (12 WTA) este protagonista  celei mai mari surprize a zilei a treia la Roland Garros. Campioana de Birmingham a fost depășită de americanca Madison Brengle, scor 6-3, 1-6, 6-2. Jelena Ostapenko (13 WTA), învingătoarea-surpriză de la Roland Garros, a evitat upsetul în fața reprezentantei Canadei, Francoise Abanda (20 ani) – o altă fată-minune în circuit. Știm acum toate jucătoarele calificate în turul trei pe jumătatea inferioară: opt favorite și-au respectat statutul de capi de serie și au ajuns în șaisprezecimi.


22:55 Rafael Nadal câștigă al nouălea meci consecutiv fără a pierde set, de la startul Roland Garros-ului până în prezent. Spaniolul și-a asigurat prezența în turul trei cu un succes 6-4, 6-2, 7-5 în fața lui Donald Young. Americanul se poate mândri cu faptul că i-a luat lui Rafa break în final de meci: Nadal a servit pentru victorie la 5-4, dar Young a amânat deznodământul, egalând la 5-5. Campionul de la Roland Garros are acum o serie de 26 de seturi câștigate consecutiv. Toate meciurile de pe tabloul masculin programate pentru ziua a treia s-au terminat: 11 dintre cei 16 capi de serie repartizați pe jumătatea de tablou superioară au trecut de primele două tururi. Lucas Pouille este singurul favorit de pe tabloul băieților învins miercuri (Janowoicz, jucător intrat pe tablou cu clasament protejat, la revenirea după accidentare, l-a învins în patru seturi). Iar patru dintre jucătorii din afara listei capilor de serie calificați în șaisprezecimi vor juca între ei.


22:32 Simona Halep o va întâlni pe Shuai Peng (37 WTA) în turul trei. Chinezoaica a reușit surpriza în fața Carlei Suarez Navarro, impunându-se cu 6-2, 6-2, fără ca spaniola să aibă vreo minge de break în cele 62 de minute de joc.


22:26 VICTORIE pentru Simona Halep, 7-5, 6-3. Favorita doi merge în turul trei, cu un sprint declanșat la momentul oportun în manșa a doua.


22:20 Simona accelerează și câștigă două game-uri albe: mai întâi break, apoi pe serviciu. Face 5-3 și este la un game de turul trei.


22:13 Haddad Maia câștigă cel mai lung game al meciului, apărându-și serviciul, după 18 puncte, pentru a prelua conducerea cu 3-2. Brazilianca alternează loviturile de forță cu execuții de finețe, impresionează cu jocul de voleu și profită de lipsa de inspirație a Simonei, care mai irosește trei mingi de break. Șapte metri în plus a alergat Simona față de adversara ei.


22:02 21 de minute de joc pentru un 2-2 chinuit în setul doi. Simona salvează patru mingi de break – pe una dintre ele cu un rever în lung de linie superb, care prinde tușa, este însă surprinsă cu un slice scurt de Haddad Maia și hărțuită pe teren în permanență.


21:55 Darren Cahil îi face semn Simonei Halep să rămână calmă. Românca câștigă la 30 primul game de serviciu, pune presiune pe retur, dar brazilianca rămâne în față. Favorita 2 a greșit nerforțat de 17 ori, nu a venit niciodată la fileu pentru a ataca și a reușit 10 lovituri câștigătoare.


21:50 Caroline Garcia o învinge 2-0 pe Ana Bogdan, scor 6-4, 6-3, în 83 de minute.


21:45 Ana Bogdan este aproape de eliminare: Garcia a forțat exact când a avut nevoie, la 3-2 în setul doi, a luat break-ul și a confirmat cu game de serviciu alb. 5-2 și favorita 21 va servi pentru calificarea în turul 3.


21:43 Simona Halep câștigă primul set cu 7-5. Românca reușește să câștige patru game-uri la rând, cedând doar cinci puncte.


21:35 Ana Bogdan menține ritmul în partida cu franțuzoaica Garcia: nu a pierdut decât câte un punct în primele două game-uri de serviciu din setul 2.3-2 pentru favorita 21.


21:33 Răsturnările de situație continuă: Simona Halep reușește break-ul la 3-5, finalizând game-ul cu un rever câștigător. Românca reacționează la ceea ce face brazilianca și va fi nevoită să ia inițiativa.


21:30 Game excelent scos de nicăieri de braziliancă: are din nou avantaj de un break și va servi pentru primul set la 5-3. Al optulea winner al braziliencei îi aduce primul punct, Simona o ajută cu o dublă și o duce la 30-0, apoi returul braziliencei este convingător.


21:27 Simona Halep va servi cu mingi noi la 3-4. Haddad Maia a reușit să întrerupă seria de trei game-uri consecutive ale româncei, iar Simo arată că nu este mulțumită de jocul ei. A alergat foarte mult, a depus mult efort și totuși punctul i-a aparținut adversarei. Ecuația nu este rezolvată.


21:20 Marius Copil și Fernando Verdasco au părăsit învinși terenul. 6-3, 6-4, 6-4 este scorul cu care s-au impus favoriții Klaasen și Ram, în 80 de minute. Ana Bogdan a cedat primul set al partidei cu favorita 21, Caroline Garcia (4-6).


21:17 A trecut iureșul: lucrurile reintră ușor-ușor în normal pe Terenul 1. Haddad Maia arată semne de slăbiciune și începe să alterneze momentele wow – cum a fost un voleu-stop pus magistral din apropierea plasei, mai ales având în vedere înălțimea braziliencei, cu erorile. Haddad Maia face și dublă greșeală, începe să se simtă dominată în raliu, nu găsește lansarea corectă  a mingii și repetă rutina de serviciu ca Venus Williams, iar Simona profită și își ia înapoi break-ul. 3-2 pentru Haddad Maia, iar românca va servi pentru a egala


21:10 Simona pune primul game pe tabelă, dar și aici cu emoții. game-ul pe serviciu a trecut pe la egalitate.


21:05 Simona Halep greșește în acest început de meci: are cinci erori neforțate și un 0-3 imposibil de anticipat. Între timp, Ana Bogdan și-a pierdut serviciul, a revenit însă imediat, de la 2-4 la 4-4.


21:00 BREAK Haddad Maia. Simona Halep accesează deja cutiuța cu lovituri spectaculoase și scoate un passing de rever în cros, însă la 30-30 face dublă greșeală, iar brazilianca fructifică prima șansă.


20:57 Haddad Maia începe la serviciu partida cu Simona Halep și face 1-0.


20:55 2-0 la seturi în 50 de minute pentru Klaasen și Ram în fața experimentalului cuplu Copil / Verdasco: 6-3, 6-4.


20:51 Simona Halep și Haddad Maia au început încălzirea. Darren Cahill este la datorie. Ana Bogdan la ratat și ea o minge de break pe serviciul franțuzoaicei Garcia.


20:47 O minge de break salvată, patru egalități și un game de serviciu câștigat cu mari emoții o duc pe Ana Bogdan la 2-2 în debut de set doi cu Caroline Garcia.


20:45 Marius Copil și Fernando Verdasco sunt conduși cu set și 4-2 de perechea cap de serie numărul 7, Klaasen și Ram.


20:40 Ne pregătim de meciul SIMONEI HALEP. Venus Williams defilează în setul decisiv al meciului cu Wang și se impune cu 6-1. O oră și 51 de minute a durat partida a doua de pe Terenul 1.

 


20:35 Ana Bogdan trece cu brio testul primului serviciu. Românca nu are emoții, adjudecându-și jocul la 15. Garcia a reușit să o înghesuie o singură dată cu returul pe jucătoarea noastră.


20:25 Caroline Garcia începe cu serviciul partida cu Ana Bogdan. Românca se apără bine și reușește două lovituri de trecere bune, dar franțuzoaica își trece în cont primul game, după o egalitate.


20:22 Victorii britanice consecutive pe Central. După Johanna Konta, Andy Murray și-a obținut și el biletele pentru turul trei. Numărul unu mondial a trecut de germanul Dustin Brown în minimum de seturi, la 3, 2 și 2.


20:20 Marius Copil și Fernando Verdasco rămân la un break în urma perechii cap de serie 7, la 2-4. Klaasen și Ram au fructificat prima șansă de break a partidei.


20:10 Undă verde pentru meciul Anei Bogdan. Steve Johnson a câștigat biletul pentru turul trei, 6-3, 6-3, 4-6, 6-3 cu Radu Albot.


20:05 Venus se luptă și rămâne în turneu, cel puțin pentru încă un set. Americanca face break la 5-4 în setul doi al meciului cu Wand, iar pe Simona Halep o vom vedea pe teren în jurul orei 21:00.


19:45 Undă verde pentru debutul lui Marius Copil în proba de dublu. Arădeanul joacă alături de Fernando Verdasco împotriva perechii Klaasen / Ram.


19:35 Probleme pentru Venus Williams pe Terenul 1: americanca a pierdut primul set la chinezoaica Wang, 4-6, după ce a condus cu 4-2.


19:30 Pe terenul pe care așteptăm începerea partidei Anei Bogdan, moldoveanul Radu Albot  a redus diferența în meciul cu Steve Johnson, câștigând setul al treilea, 6-4, după ce americanul le luase4 pe primele două, 6-3, 6-3. Așteptarea se prelungește.


19:10 Show pe terenul Central de la Wimbledon. Andy Murray a primit ca provocare să îi facă față lui Dustin Brown. Și pare că nu vrea să câștige doar meciul, ci și concursul de lovitura zilei.


19:00 „Nu este în trecut în fișa postului, dar îi mulțumesc pentru că m-a ajutat să fac încălzirea”. Vika Azarenka a vrut să exerseze lovituri în timpul pauzei medicale solicitate de Elena Vesnina.


18:35 Sorana Cîrstea și Irina Begu nu vor mai evolua la dublu. Locul celor două pe tabloul principal a fost luat de o pereche din Statele Unite ale Americii – Weinhold / Whoriskey.


18:30 Kei Nishikori a câștigat în patru seturi meciul cu Stakhovsky. Acesta este primul meci de pe Terenul 1. Urmează partida Venus Williams (favorită 10) – Qing Wang și abia apoi va intra pe teren Simona Halep, pentru meciul cu brazilianca Beatriz Haddad Maia (97 WTA).


18:20 Konta supraviețuiește în turneu. După trei ore și 10 minute, britanica s-a impus cu 10-8 în decisiv într-un meci teribil de greu cu Donna Vekic. Konta a avansat la fileu de 29 de ori și a câștigat punctul de 22 de ori, a căzut, a salvat două mingi de break în decisiv – dincolo de 6-6, a trimis 55 de lovituri câștigătoare în total și este în turul trei, unde o va întâlni pe reprezentanta Greciei, Maria Sakkari (101 WTA). Este prima prezență în turul trei de la Wimbledon pentru Konta.


18:15 Încă o favorită e OUT. Barbora Strycova (cap de serie 22) părăsește competiția încă din turul doi, cu un scor straniu: a pierdut primul set 1-6, l-a câștigat pe al doilea 6-0, apoi tânăra Naomi Osaka a câștigat setul trei, decisiv, cu 6-4. La 19 ani, japoneza are acum setul complet de prezențe în turul trei, la toate turneele de Mare Șlem.


17:35 Maratonul zilei: Gilles Muller, din Luxemburg (26 ATP), a câștigat cu 9-7 setul decisiv al duelului cu fostul câștigător de la BRD Năstase Țiriac Trophy, Lucas Rosol. Aproape o lovitură câștigătoare pe minut s-a dat în acest meci. Au fost 169 winners, dintre care 70 de ași (45 Muller, 25 Rosol). În total, Muller a închis punctul cu lovitură decisivă de 95 de ori (din totalul său de 185 de puncte câștigate). Doar 72 de erori neforțate sunt trecute în statistica oficială a meciului (35 pentru ceh, 37 pentru Muller).


17:15 Konta smulge suspine de la cei care urmăresc Wimbledon-ul alături de noi, în secțiunea de comentarii. Britanica de pe poziția 7 WTA a câștigat primul set în tiebreak, după ce Vekic a servit la 5-3. Apoi, setul doi l-a pierdut cu 4-6. În primele cinci game-uri din decisiv, cele două jucătoare și-au câștigat cu lejeritate serviciul, cu doar un singur punct cedat pe lansare de fiecare dintre ele.


17:05 Start amânat pentru meciurile pe care le au de disputat Simona Halep și Ana Bogdan. Dacă prima estimare a fost 18:30, acum un debut după ora 20:00 este mai realist. Pe Terenul 1, Nishikori și ucrainianul Stakhovsky și-au împărțit primele două seturi ale meciului, 1-1, după două ore de joc. Pe terenul Anei Bogdan, Querrey și Basilashvili sunt în setul patru, iar meciul de fete va începe doar după încă un joc de băieți – Albot versus Johnson.


16:50 Românii mai au de disputat două meciuri de dublu astăzi: Marius Copil intră alături de Fernando Verdasco la dublu masculin, cel mai devreme în jurul orei 19:00, iar Irina Begu și Sorana Cîrstea sunt așteptate pe terenul după 17:40.

Copil avea așteptări mari în proba de simplu, unde a și tras un jucător venit din calificări. Iată ce a declarat Arădeanul după înfrângerea în patru seturi la Gojowczyk – jucător pe care îl învinsese în calificările de la Roland Garros.

„Am jucat fără să lovesc mingea, fără să ajung în față. Mi se pare că am fost crispat, emoționat, mâna tare, am fost și mai lent și de-aia nu mergeam în față. Nu făceam jocul meu deloc, am jucat după el. Cum voia el să joace, așa am jucat eu. Din tot tabloul ăsta, pe el îl știam cel mai bine. Am crescut cu el. De la 10 ani, când m-am mutat în Germania, m-am antrenat ani buni cu el și am avut același antrenor în Germania. Toți care sunt aici cu el au fost ani de zile și lângă mine. Știam că pe o suprafață super rapidă el joacă foarte bine. În restul sezonului sunt super mulțumit de cum am jucat, dar la Grand Slam, nu”,
Marius Copil, pentru treizecizero.ro


16:30 Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au părăsit turneul de dublu încă din primul tur, învinși în minimum de seturi decise cu scor identic, 7-4 în tiebreak în favoarea perechii Kokkinakis / Thompson. Australienii au ajuns pe tabloul principal de la Wimbledon grație unei invitații a organizatorilor. Tecău și Rojer au irosit câte două mingi de break consecutive în seturile doi și trei.


16:20 Tiebreak de totul sau nimic pentru favoriții nouă ai tabloului de dublu masculin. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer încep la serviciu al treilea tiebreak al meciului cu perechea australiană Kokkinakis / Thompson. În partidă nu s-a reușit niciun break. Luni, în prima zi de concurs la All England Club, uriașul Ivo Karlovic și Aljaz Bedene au jucat 61 de game-uri fără ca vreunul dintre ei să își piardă serviciul, – dar la simplu. Britanicul a făcut break-ul victoriei în game-ul 62, pentru 8-6 în decisiv (unul care nu se putea încheia cu tiebreak, conform regulilor de la primele trei turnee de Mare Șlem ale anului).


16:13 Dominica Cibulkova (favorită 8) și-a câștigat biletul pentru turul trei cu un dublu 6-4 cu americanca Brady și va fi următoarea adversară a Anei Konjuh.


16:00 Irina Begu părăsește turneul de la Wimbledon în turul doi. Ana Konjuh, favorita 27 a tabloului s-a impus cu 7-6(3), 2-6, 6-3, punând punct meciului cu un al patrulea break. Cu 34 de lovituri câștigătoare, față de 24 ale româncei, Konjuh reușește să revină după trei ani în turul trei. Irina a servit pentru 1-0 la seturi la scorul de 5-4 în manșa inaugurală, s-a agățat de adversara ei, însă jocul mai agresiv al croatei s-a dovedit câștigător.


15:56 La un game de eliminare. Irina Begu reușește să pună presiune pe serviciul croatei, ia trei puncte, însă nu ajunge la minge de break. De partea cealaltă a fileului, încrederea este la cote înalte, iar Ana închide game-ul de 5-3 cu un serviciu la teu care o prinde pe picior greșit pe Irina.


15:50 Begu pierde break de la 30-0 în game-ul șapte al decisivului. Konjuh a ridicat nivelul, nu a mai greșit neforțat în ultimele două game-uri și a făcut saltul de la 2-3 la 4-3. Irina caută sprijin în loja ei, însă balanța pare să încline destul de clar pentru moment în favoarea croatei, care nu a mai pierdut punct la serviciu în ultimele două game-uri jucate cu serva.


15:41 Mami Azarenka este în turul trei! Bielorusa a câștigat cu un dublu 6-3 meciul împotriva Elenei Vesnina, jucătoare cotată cu șansa a 15-a la trofeu. Mladenovic și Thiem, doi tineri jucători aflați în căutarea primului titlu de Mare Șlem, au venit să ia câteva notițe la meciul fostei câștigătoare de la Australian Open. În primul tur, Azarenka a revenit spectaculos și s-a impus în decisiv în fața lui Cici Bellis.


15:38 Monica Niculescu este în turul doi la dublu feminin. Românca și-a respectat statutul de favorită alături de chinezoaica Chan, cele două învingându-le cu 6-4, 3-6, 6-1 pe Olaru și Cepede.


15:35 UPSET ALERT: Horia Tecău și Jean-Julien Rojer se află într-o situație foarte complicată: au pierdut și al doilea set al meciului cu perechea Kokkinakis / Thompson, tot la tiebreak, tot cu 4-7. Meciul nu a avut niciun break într-o oră și 50 de minute de luptă. Se joacă trei din cinci,


15:31 Re-break! Replica Irinei vine imediat, prompt. Begu egalează la unu, câștigând pe serviciul advers cu un rever câștigător pe ultimul punct, iar fanii români din tribună își fac simțită prezența, cu încurajări.


15:28 Break pierdut în deschiderea decisivului de Irina. Konjuh trimite alte două lovituri decisive și are 1-0.


15:20 SET IRINA BEGU, 6-2! Românca împinge duelul cu favorita Ana Konjuh în decisiv, după al patrulea game câștigat la rând, pe o dublă greșeală a croatei.


 15:15 Begu rezistă. Se distanțează cu emoții la 5-2, după ce a salvat minge de re-break a Anei Konjuh.


15:10 BREAK Irina în setul doi și 4-2. Dubla greșeală cu care Konjuh a deschis game-ul șase a setat tonul pentru un al doilea break al partidei câștigat de Begu. Românca a reușit un rever câștigător (al 18-lea winner al meciului) și convertește prima minge de break, atunci când croata ratează ținta cu lovitura de dreapta.


15:05 Irina Begu se agață de setul doi: rezistă bine la serviciu, câștigând primele trei lansări la 30 și își oferă câte o șansă de break în fiecare game pe serviciul Anei Konjuh. 3-2 pentru româncă după primele cinci game-uri.


15:00 1-1 la seturi în confruntarea de la dublu a româncelor. Raluca Olaru și Veronica Cepede au câștigat setul doi al partidei cu perechea Chan / Niculescu, scor 6-3. urmează setul decisiv.


14:57 Irina Begu are prima minge de break și în setul doi. O ratează însă, iar după trei game-uri scorul este 2-1 pentru româncă, croata urmând la serviciu.


14:55 Victoria Azarenka se apropie amenințător de turul în care se poate întâlni cu Simona Halep. Bielorusa conduce 6-3, 3-1 după o oră și cinci minute de joc cu Elene Vesnina (cap de serie 15). Heather Watson așteaptă deja învingătoarea acestui meci aflat în desfășurare, în turul trei. Azarenka și Halep se pot întâlni în turul patru.


14:50 Meciul de dublu în care se întâlnesc două românce este unul cu destule răsturnări de scor: după ce Olaru și Cepede au dat start setului inaugural cu 2-0, dar au pierdut manșa 4-6, în setul doi situația urmează un scenariu în oglindă. Favoritele nouă, Niculescu și Chan au condus cu 2-0, dar au fost egalate, la 3-3.


14:45 SET PIERDUT DE IRINA BEGU. Ana Konjuh își adjudecă un prim set în care a avut inițiativa, cu un al 18-lea winner frumos pe prima minge de set, care face 7-3 în tiebreak și 1-0 la seturi pe tabelă. O dovadă în plus că tenisul răsplătește jocul agresiv și îndrăzneț.


14:38 START RATAT. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer pierd primul set al meciului cu perechea australiană ajunsă pe tabloul de la Wimbledon grație unui wildcard. Kokkinakis și Thomppson au câștigat în tiebreak, 7-4, un prim set în care tot ei au avut singura minge de break, în primul game. Favoriții nouă au însă timp să revină.


14:37 Begu forțează decizia în tiebreak cu un game alb pe serviciu.


14:35 Ana Konjuh a preluat conducerea pe tabelă, cu 6-5, revenind de la 4-5 cu serie de două jocuri. Croata a ajuns la 15 lovituri câștigătoare, are 3 din patru puncte câștigate la fileu, Irina a irosit trei mingi consecutive de break în acest game.


14:30 Irina Begu a ratat închiderea primului set la 5-4: pierde primele două puncte, apoi trimite o dublă greșeală care îi aduce croatei trei mingi consecutive de break. Românca reușește să o salveze pe prima, cu un forehand câștigător, dar favorita 27 are în continuare inițiativa pe serviciul mai moale al româncei și nu îi mai lasă loc de replică, egalând la 5-5.


14:26 SET pentru Niculescu și Chan. Favoritele 9 de la dublu feminin au revenit de la 0-2 și s-au impus cu 6-4 în fața perechii Cepede / Olaru, în 40 de minute. 


14:25 Irina servește pentru câștigarea primului set, la 5-4. Are procentaj la primul serviciu 68%, dar doar 4 din 9 puncte câștigate pe mingea a doua.


14:20 Irina confirmă avantajul luat în game-ul șapte și se distanțează la 5-3, după 34 de minute de joc. A salvat o primă minge de break a croatei Konjuh cu o dreaptă câștigătoare.


14:15 BREAK pentru Irina Begu, care preia conducerea, 4-3. Game-ul șapte a adus alte două mingi de break pentru Irina. Pe prima, Konjuh a atacat decis, a forțat-o pe Irina să se apere și finalizează cu rever câștigător. Pe a doua, în spatele serviciului doi, croata este din nou agresivă și închide cu o scurtă decisivă, spre care Irina nici măcar nu mai sprintează, Irina reușește un lob defensiv superb la egalitate, iar două erori consecutive ale favoritei 27 îi aduc primul break al meciului.


14:10 În primele cinci game-uri, Konjuh a reușit 7 lovituri câștigătoare (2 ași), Irina – 4 (tot cu 2 ași).


14:03 Irina egalează la doi, cu un game de serviciu încheiat cu as. Konjuh a reușit un retur superb în lung de linie, la care Irina a fost spectatoare, dar nu a ajuns la minge de break. Niculescu și Chan au revenit în duelul cu Cepede / Olaru, ducând scorul la 3-3. Tot 3-3 este și în partida Tecău / Rojer – Kokkinakis / Thompson.


13:58 Românca este prima care obține o minge de break în partida de pe terenul 17. Ratează însă returul, iar Konjuh pune punct game-ului cu serie consecutivă de trei puncte, în condițiile în care arbitrul Mohamed Lahyani anunță apăsat din scaun că ultimul rever al Irinei nu a prins tușa de fund.


13:51 Irina Begu își impune serviciul în fața favoritei 27, chiar dacă face și o dublă greșeală. La dublu, Raluca Olaru și Veronica Cepede au un start de meci cu două game-uri câștigate consecutiv împotriva perechii cap de serie numărul 9 – Niculescu / Chan (2-0).


13:49 Konjuh este cea care deschide cu serviciul partida. Croata face 1-0 pe tabelă, încheind un game presărat altfel cu erori, cu un forehand câștigător.


13:40 Salutare! Emoții triple de la prima oră, de pe trei terenuri! Irina Begu și Ana Konjuh s-au prezentat la fileu, iar de la aceeași oră, Horia Tecău dă start campaniei Wimbledon 2017, cu gândul la o nouă finală, în timp ce Monica Niculescu și Raluca Olaru se vor privi de o parte și de alta a fileului, miza fiind un loc în turul doi. Ne concentrăm pe meciul de simplu, dar urmărim și momentele importante de la dublu.


Trei sportive din România vor juca pentru un loc în turul trei pe tabloul de simplu feminin de la All England Club, în ziua a treia de la Wimbledon. Simona Halep a vorbit despre încrederea dobândită în jocul ei pe iarbă, dar și despre încrederea că poate obține un rezultat mare la această ediție. Ea revine pe teren, miercuri, pentru un duel ce se anunță dezechilibrat, cu brazilianca Beatriz Haddad Maia (97 WTA). Sportiva din Sao Paulo ajunge la partida cu Simona Halep după ce tocmai a câștigat primul meci pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem. La 1,84 m, Haddad Maia are un serviciu de luat în seamă, dar și experiența jocului la dublu în spate, în condițiile în care singurule două trofee WTA din palmaresul ei au venit în această probă.

Simona Halep a câștigat convingător primul meci la Wimbledon și este favorită la startul partidei din turul doi.

Irina Begu (64 WTA) este cea care intră prima în competiție, de la ora 13:30 – ora României. Duelul cu croata favorită 27 la All England Club, Ana Konjuh (29 WTA) este unul atractiv. Jocul sportivei de doar 19 ani, născută la Dubrovnik în a treia zi de Crăciun, este unul adaptat suprafeței. După ce în 2012 a jucat finală de Wimbledon la dublu fete, în 2013 Konjuh a câștigat titlul junioarelor la Australian Open și US Open. Mai important, la 16 ani, Konjuh impresiona pe cea mai importantă scenă a tenisului, cu o caificare în turul trei la Wimbledon, după victorii la Yanina Wickmayer și Marina Erakovic. Caroline Wozniacki a învins-o atunci pe Konjuh. Croata nu a repetat însă parcursul bun la următoarele două ediții.

Atât Irina, cât și Ana, au obținut victorii importante în primul tur: jucătoarea pregătită de Artemon Apostu Efremov a trecut cu 6-4, 6-2 de Naomi Broady, în timp ce Konjuh a trecut de „Bum-Bum” Lisicki, 6-1, 6-4.

După meciul de simplu și o scurtă pauză de odihnă, Irina Begu va reveni pe teren, pentru debutul în proba de dublu feminin, alături de Sorana Cîrstea.

Ana Bogdan ar putea juca în paralel cu Simona Halep, de la ora 18:30

Aflată la prima prezență pe tabloul principal de la Wimbledon, Ana Bogdan (115 WTA) va încerca să producă surpriza împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia (22 WTA), în ultimul meci programat pe Terenul 18. Pe acest teren sunt programate în total patru meciuri, iar Ana Bogdan va intra pe teren cel mai probabil după ora 18:30.

Favorita 21 a competiției feminine a venit la Londra după ce și-a stabilit un nou personal best în carieră, prin calificiarea în premieră în sferturile de finală într-un turneu de Mare Șlem, la Roland Garros.

Progrogramul românilor la dublu

În afară de Irina Begu și Sorana Cîrstea, România le mai trimite în luptă la dublu feminin pe Monica Niculescu și pe Raluca Olrau – cele care au meci direct pentru un loc în turul doi.

Iar la dublu masculin, intră în luptă Horia Tecău, alături de Jean-Julien Rojer și Marius Copil, alături de Fernando Verdasco.

Pe Terenul Central sunt programate în ordine, cu începere de la ora 15:00 – ora României, meciurile Johanna Konta – Donna Vekic, Andy Murray – Dustin Brown și apoi Rafael Nadal – Donald Young.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz