LIVE BLOG WIMBLEDON, ziua a 2-a | VICTORIE pentru Sorana Cîrstea: a luptat excelent și este a patra româncă în turul doi. Niculescu e OUT, deznodământ abrupt pentru Federer și Djokovic, Pliskova a impresionat

LIVE BLOG WIMBLEDON, ziua a 2-a | VICTORIE pentru Sorana Cîrstea: a luptat excelent și este a patra româncă în turul doi. Niculescu e OUT, deznodământ abrupt pentru Federer și Djokovic, Pliskova a impresionat
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea (63 WTA)  este a patra jucătoare din România calificată în turul doi la Wimbledon, pe tabloul de simplu feminin.
  • Jucătoarea din Târgoviște a reușit surpriza împotriva favoritei 23, Kiki Bertens (24 WTA), impunându-se pe Terenul 8 cu 7-6(4), 7-5 și se va lupta pentru un loc în turul trei cu americanca Bethanie Mattek-Sands, intrată pe tabloul principal cu un wildcard.
  • Monica Niculescu (51 WTA) a fost învinsă de Magdalena Rybarikova (87 WTA) în primul meci de pe Terenul 15, scor 4-6, 1-6.
  • Anastasia Pavlyuchenkova (cap de serie 16) a părăsit competiția încă din primul tur, după ce a ratat șapte mingi de meci în partida cu Arina Rodionova (166 WTA).
  • Victorii la indigo, prin abandonul adversarilor în prima jumătate a setului doi, pentru Roger Federer și Novak Djokovic.
  • Urmărim împreună, în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro, acțiunea zilei a doua de la All England Club, la capătul căreia vom ști distribuția completă a tabloului de 64 la simplu feminin și masculin.

România nu a  reușit să păstreze procentajul perfect de reușită în primul tur al tabloului feminin, dar Sorana Cîrstea ne-a încântat în ziua a doua a Wimbledonului cu o victorie mare, marți, în fața favoritei 23, Kiki Bertens.

O dată în plus, Cîrstea și-a demonstrat calitățile de luptătoare, într-un meci în care, pe alocuri, reprezentanta Belgiei a avut un plus. „Sori” și al ei „Haide!” au arătat însă hotărâre deplină și, astfel, scorul primului set s-a întors de la 2-5 la 5-5, deși Bertens a servit de două ori pentru victorie. Cu multă atenție și determinare, Sorana a dus revenirea până la capăt și a câștigat manșa la tiebreak, 7-4.

Lupta s-a încins și mai mult în setul doi: echilibrul a fost fragil, tensiunea mare, iar Sorana a trecut doar cu nervi de oțel peste ratarea închiderii meciului de la 5-4. A gestionat bine un moment ambiguu în care a reclamat un out nedat de arbitrii și a răspuns cu lovituri precise, pentru a-și apropia victoria. La 6-5, Cîrstea a avut poignet-ul ferm și a câștigat game-ul propriu la zero, trecându-și astfel în cont primul succes pe tabloul principal de la Wimbledon după 2013 încoace.

Monica Niculescu a fost singura româncă eliminată încă din primul tur: jucătoarea din Slatina a dispărut complet din joc după ce a pierdut la limită primul set al partidei cu Magdalena Rybarikova. Niculescu a început cu break meciul, la 2-0 a avut mingi de dublu break și 3-0, dar șansele ratate s-au răzbunat mai apoi într-o partidă disputată împotriva unei foarte agile jucătoare pe iarbă, cu patru titluri în sezon, dintre care două pe gazon, dar care nu s-a afirmat la Wimbledon. Rybarikova a luat break decisiv în ultimul game al Monicăi, iar reculul din jocul ei, în startul setului doi, a fost ca un start fals, Monica a început cu break și 1-0 manșa a doua, dar următoarele șase game-uri i-au revenit Rybarikovei.

Ziua a doua se încheie și cu multe controverse: de la reacția bizară a lui Tomic, care a declarat că s-a simțit plictisit și nemotivat pe teren, până la abandonurile pe bandă rulantă de pe tabloul masculin – șapte în total după primele două zile – și culminând cu veșnica polemică legată de felul în care organizatorii iau decizia de a întrerupe jocul la lăsarea întunericului.

Dacă la masculin Roger Federer și Novak Djokovic nu au avut ocazia să arate cu adevărat în ce formă de joc sunt, din cauza retragerii adversarilor, Karolina Pliskova a impresionat la feminin și și-a trecut puțin mai apăsat numele pe lista favoritelor la trofeu, cu o evoluție cu 35 de lovituri câștigătoare.

Maratonul de două săptămâni al tenisului pe iarbă continuă miercuri, la Wimbledon și pe www.prosport.ro, cu mai multe meciuri ale românilor: trei la simplu feminin și șase la dublu.

Povestea zilei a treia de la Wimbledon, pas cu pas

22:40 Două rusoaice – Svetlana Kuznetsova și Ekaterina Makarova au reușit să își adjudece biletele pentru turul doi înainte ca întunericul să dicteze întreruperea jocului. În același timp, Bianca Andreescu a pierdut meciul său de debut la un turneu de Mare Șlem al senioarelor, 4-6, 3-6 în fața Kucovei. După două ore și 41 de minute de joc, Paolo Lorenzi îl conduce cu 2-1 la seturi pe Zeballos, iar organnizatorii au coborât pe teren pentru a stabili dacă jocul se  mai reia – cu șanse mici de a încheia meciul în această seară. Acesta rămâne singurul meci în desfășurare în această a doua zi. Până la urmă, se mai joacă patru game-uri, până la 2-2, înainte de întrerupere.


22:20 Abandonul #7 la masculin. Feliciano Lopez este ultimul nume adăugat pe lista accidentaților care nu pot duce meciul la finiș. Profită francezul Mannarino, care merge în turul doi spre un duel cu Japonezul Sugita.


21:55 Lucie Safarova (favorită 32) și Kristina Mladenovic completează lista favoritelor care au trecut fără emoții, în minimum de seturi, în turul doi. Amândouă au învins jucătoare din Franța pentru a se califica: Dodin și, respectiv, Parmentier. Doar șase meciuri se mai joacă la această oră: Bianca Andreescu a echilibrat duelul cu Kristina Kucova, a dus scorul la 4-4, dar și-a cedat pentru a treia oară serviciul, Makarova a câștigat primul set cu Van Uytvanck, 6-3, iar Svetlana Kuznetsova este în primul set cu tunisianca Jabeur. La băieți, Dudi Sela domină decisivul cu Marcel Granollers, Zeballos și Lorenzi nu vor putea finaliza meciul în această seară, având fiecare câte un set câștigat, iar Mannarino îl conduce 2-1 la seturi pe Feliciano Lopez.


21:48 Duel „fresh” în turul doi: la 19 ani, Frances Tiafoe a câștigat primul său meci la Wimbledon, 6-3, 3-6, 7-6(5), 7-5 cu Robin Haase și a stabilit un duel al tinerii generații cu Sascha Zverev (20 de ani) pentru un loc pe tabloul de 32. Americanul a înregistrat totodată primul succes în fața unui tenismen din Top 50.


21:40 În ziua a treia, trei românce se vor lupta pentru un loc în turul al treilea de la Wimbledon. Irina Begu joacă de la ora 13:30, în timp ce Simona Halep și Ana Bogdan închid programul pe terenurile pe care au fost repartizate. Detalii:


21:30 Pe terenul 9, Bianca Andreescu joacă în aceste momente primul meci pe tabloul principal de senioare al unui Grand Slam. Startul este însă unul plin de emoții: două erori neforțate și o dublă greșeală o duc pe Kucova în poziție ideală pentru a câștiga break-ul cu un forehand decisiv. Jucătoarea din Slovacia face rapid 2-0.


21:25 Dominic Thiem (favorit opt) a obținut o victorie de rutină în fața canadianului Vasek Pospisil, scor 6-4, 6-4, 6-3, Tomas Berdych (favorit 8) a cedat un set în fața lui Jeremy Chardy, dar merge și el în turul doi (scor 6-3, 3-6, 7-6/4, 6-4), iar Grigor Dimitrov (favorit 13) a trecut cu  7-6(4), 6-2, 6-2 de argentinianul Diego Schwartzman.


21:20 O imagine care devine enervantă la Wimbledon: Feliciano Lopez cere și el intervenția medicului, înainte de începutul setului al treilea din partida cu francezul Mannarino.


21:10 Al treilea abandon al zilei pe tabloul masculin, al șaselea al turneului: Janko Tipsarevic (63 ATP) i-a strâns mâna americanului Jared Donaldson (67 ATP) după doar 12 minute de joc efectiv, la un scor sugestiv – 0-5. Dolgopolov, Klizan, Kyrgios, Troicki și Istomin sunt cei șase jucători care au abandonat în turul 1, în timp ce la feminin doar Potapova nu a putut duce meciul până la capăt.


20:30 Timea Bacsinszky a ajuns în set decisiv cu surprinzătoarea câștigătoare a aurului olimpic la Rio 2016, Monica Puig, iar daneza Caroline Wozniacki (6 WTA) trebuie să facă break în setul doi, la 4-5, sau va merge și ea la decizie în setul trei cu Timea Babos (42 WTA). La masculin, Grigor Dimitrov (11 ATP) are prim set câștigat la tie-break cu Diego Schwartzman și 4-2 – deși a trimis deja 10 duble greșeli. Iar asta ne aduce aminte de gluma dintre Andy Murray și sfatul dat cu luni în urmă adversarului său din primul tur: „să nu dai 20 de duble într-un meci!”.


20:15 Dezvăluire: Mandy Minella (31 ani) a anunțat astăzi că a jucat turneul de la Wimbledon fiind însărcinată în cel puțin patru luni. Sportiva din Luxemburg a câștigat, ieri, doar două game-uri în duelul din primul tur cu Francesca Schiavone (italianca s-a impus cu scorul de 6-1, 6-1).


19:35 Avertismentul Karolinei Pliskova. Favorita a treia de la Wimbledon a trimis nu mai puțin de 35 de lovituri câștigătoare în victoria din primul tur în fața rusoaicei Evgeniya Rodina. Jucătoarea din Cehia a încheiat meciul cu un bilanț foarte bun: 35 winners, 13 erori neforțate, în 70 de minute de joc și doar 17 game-uri (6-1, 6-4).


19:15 Chiar și statisticienilor de la ATP le este greu să scoată pe loc toate recordurile înregistrate de Roger Federer. La 35 de ani, elvețianul este acum jucătorul cu cele mai multe meciuri câștigate pe iarba de la Wimbledon – 85, cu unul mai mult decât amercianul Jimmy Connors, cel care obișnuia să facă dublu cu Ilie Năstase.


18:55 Deznodământ similar pentru primii doi favoriți de pe jumătatea inferioară a tabloului masculin: Roger Federer (cap de serie 3) a acces în turul doi după un scanariu identic cu cel care l-a trimis mai departe și pe Djokovic. Dolgopolov, adversarul elvețianului, a rezistat pe teren un game mai mult decât Klizan, renunțând în momentul în care Federer conducea cu 6-3 și 3-0.

Federer are un motiv în plus de bucurie: a intrat în clubul exclusivist al jucătorilor cu peste 10.000 de ași serviți în carieră. Până acum, doar croații păreau să aibă cheia de acces:Ivo Karlovic și Goran Ivanisevic sunt cei care mai reușiseră această performanță


18:40 „Bagel” în duelul fostelor jucătoare de Top 3: Agnieszka Radwanska a încheiat meciul cu Jelena Jankovic, fost număr unu mondial, cu un neverosimil 6-0, după un prim set de 66 de minute, câștigat tot de poloneză, în tiebreak.


18:25 Milos Raonic este un alt cap de serie calificat fără emoții pe tabloul de 64 și trebuie notat că, prin succesul înainte de limită de astăzi, Djokovic a urcat pe poziția a doua în topul celor mai multe meciuri câștigate în turneele de Mare Șlem.


17:40 Doar un set și două game-uri a stat pe teren Novak Djokovic, la primul meci disputat cu Andre Agassi și Mario Ancic în loja sa. Sârbul conducea cu 6-3 și 2-0 în momentul în care Martin Klizan a decis că nu mai poate continua partida din primul tur, iar veștile bune continuă pentru sârb, care va avea de înfruntat în meciul următor un tenismen care tocmai a câștigat primul meci de nivel main tour după mai bine de 11 luni. Dacă pe termen scurt acesta poate fi considerat noroc, pe termen lung, lipsa unor meciuri de construire a formei sportive se poate întoarce împotriva favoritului doi.


17:30 Tomic șochează din nou cu declarațiile de la conferința de presă, după un meci șters, care l-a determinat pe experimentatul său adversar, Mischa Zverev, să exclame: „nu înțeleg ce s-a întâmplat cu el„.

„Nu se putea să îmi pese mai puțin dacă fac un tur patru la US Open sau dacă pierd în primul tur. Am 24 de ani și îmi este greu să găsesc o motivație. Sincer – acolo pe teren, nu vedeam nicio motivație. Consider că acesta este unul dintre cele mai importante turnee ale lumii, iar eu nu găseam nimic de care să mă agăț pe teren. Am tot pățit-o. Nu găsesc nimic care să mă motiveze pe teren. E clar, a fost o problemă mentală. M-am simțit plictisit pe teren. Nu găsesc energia și bucuria de a munci, de a mă implica, de a lupta pentru trofee. Cei care mă critică pe rețelele de socializare cel mai probabil muncesc în fața unui calculator pentru 50 de dolari… asta trebuie să accept”,
Bernard Tomic, 59 ATP


17:15 Muguruza, fără emoții în turul doi. Chiar dacă a mers la Wimbledon alături de căpitanul nejucător al echipei de FED Cup a Spaniei, Conchita Martinez, întrucât antrenorul Sam Sumyk a plecat acasă, din cauza unor probleme personale, numărul unu din tenisul feminin spaniol a obținut o victorie facilă în primul tur de la Londra, în 61 de minute, în fața rusoaicei Ekaterina Alexandrova, cu doar șase game-uri cedate, scor 6-2, 6-4.


17:00 Surpriza zilei la masculin a fost produsă de veteranul David Ferrer (39 ATP), învingător în fața dublului semifinalist de la All England Club, Richard Gasquet (cap de serie 22), scor 6-3, 6-4, 5-7, 6-2.


16:50 Final de meci superb pentru Juan Martin del Potro și calificare în turul doi de la Wimbledon. Cele 58 de lovituri câștigătoare ale lui Kokkinakis nu au fost suficiente pentru a împlini pronosticul lui Mats Wilander – victorie în patru seturi pentru australian. Del Potro a debutat în sezonul de iarbă 2017 direct la All England Club, a variat inteligent jocul, și-a folosit armele în momente cheie și a încheiat un duel în care ambii jucători au căzut pe iarbă cu un game de 16 puncte, șapte mingi de meci, o scurtă de generic și un tweener replică la returul foarte lung al lui Kokkinakis care, deși nu i-a adus punctul, a ridicat spectactorii de pe Terenul 2 în picioare. 6-3, 3-6, 7-6(2), 6-4 este scorul care l-a dus pe campionul ediției 2009 a US Openului la un nou duel ce se anunță spectaculos, cu Ernest Gulbis.


16:45 HAASOME. Tommy Haas a jucat ultimul său meci la W imbledon, luni seară, pe micuțul teren 16, fiind învins în patru seturi de belgianul venit din calificări, Bemelmans. Tommy și-a luat „la revedere” de la turneu prin intermediul rețelelor de socializare cu un mesaj emoționant.


16:40 Angelique Kerber câștigă și ea primul meci la Wimbledon 2017, alăturându-i-se Simonei Halep în turul doi.


16:30 Dacă pe tabloul feminin Rodionova a reușit o victorie specaculoasă pentru Tennis Australia, la masculin lucrurile nu stau la bine pentru „Canguri”. Bernard Tomic a câștigat doar 11 game-uri în fața lui Mischa Zverev (favorit 27), iar Kokkinakis o ține din grimasă în grimasă în duelul cu Juan Martin del Potro, unul în care ambii jucători au alunecat pe iarbă, dar argentinianul conduce 2-1 la seturi și pune presiune pe serviciul australianului.


16:15 Sorana Cîrstea nu este singura jucătoare care a reușit surpriza în debutul zilei de marți, la Wimbledon: Anastasia Pavliucenkova, favorita 16 a tabloului feminin, a părăsit întrecerea încă din primul tur ca și Bertens, fiind învinsă de Rodionova, scor 3-6, 7-6(6), 9-7 în decisiv. Șapte mingi de meci a salvat australianca de pe poziția 166 WTA.

Rodionova are 27 de ani, dar nu a mai disputat până acum niciun meci pe tabloul principal de la Wimbledon.


16:10 Adversara Soranei Cîrstea în turul doi de la Wimbledon este americanca Bethanie Mattek-Sands. Fosta parteneră de dublu a lui Horia Tecău a avut nevoie de o invitație din partea organizatorilor pentru prezența pe tabloul principal, ocupă în prezent locul 103 WTA, iar Sorana are din nou bilanț perfect în meciurile directe: 2-0.


15:40 Cu ochii pe adversarele Simonei Halep în lupta pentru numărul 1 mondial. Între timp, pe Centralul de la All England Club, Angelique Kerber a luat un start fulminant în meciul cu Irina Falconi: două break-uri în primele trei game-uri, însă germana și-a cedat o tură de serviu, iar acum conduce cu 4-3.


15:30 VICTORIE pentru SORANA CÎRSTEA, 7-6(4), 7-5 în primul tur cu Kiki Bertens. Sportiva din Târgoviște a fost mult mai atentă la serviciu la a doua șansă de a închide partida, de la 6-5, și a obținut calificarea în turul doi – a patra pentru România la ediția 2017 a Wimbledonului – cu un game alb pe serviciu.


15:25 Sorana servește a doua oară pentru victorie și calificarea în turul doi, la 6-5. Românca a acuzat arbitrajul într-un moment crucial, la egalitate pe serviciul lui Kiki Bertens, reproșându-i arbitrei din scaun că nu a văzut o minge care a aterizat lângă tușă în apropierea ei. Românca gestionează însă excelent momentul diificil: dă winner pe tușă, apoi arată reflexe ideale la plasă și câștigă break-ul pe o eroare a olandezei.


15:15 Lupta continuă – Sorana ratează închiderea meciului: este rândul lui Bertens să lupte și să recupereze deficitul, după ce Sorana a făcut-o în primul set. Românca a început slab game-ul pentru victorie, cu dublă greșeală, a rămas în urmă la 0-30 după un atac inspirat al olandezei pe forehandul său, iar în final s-a văzut egalată pe tabelă, la 5-5, după ce nu a mai putut răspunde cu reverul loviturilor lui Bertens.


15:10 Sorana Cîrstea servește pentru calificarea în turul doi în meciul cu Bertens, după o luptă superbă, la 7-6, 5-4. Românca a reușit break-ul la 4-4, într-un game în care a reușit un singur winner, cu forehandul, dar în care Bertens a fost forțată să rateze ținta.


15:05 Monica Niculescu este prima româncă eliminată pe tabloul de simplu de la Wimbledon: Magdalena Rybarikova a salvat două mingi de break în ultimul joc, înainte de a desăvârși o victorie cu 6-4, 6-1, în 80 de minute, în fața sportivei din Slatina.


15:00 Pe terenul 8, după o tură de serviciu în care ambele jucătoare și-au câștigat lansarea la 15, Bertens păstrează avantaj de o lungime pe tabelă în setul doi al meciului cu Sorana Cîrstea, la 4-3. Monica Niculescu a pierdut al treilea break în setul doi, iar Rybarikova servește pentru accederea în turul 2 la 6-4, 5-1. Singurul game câștigat de Monica în acest set doi a fost un break în jocul inaugural.


14:55 Veștile de pe Terenul 15 nu sunt deloc încurajatoare: Monica Niculescu este condusă cu set și 4-1 de Rybarikova.


14:50 Meci intens pentru Sorana Cîrstea și Kiki Bertens. Românca egalează la 2-2 în setul doi, după ce a salvat două mingi de break. Românca arată frustrarea la o tușă clară a olandezei, apoi Bertens mai-mai că ar da cu racheta de pământ când Sorana o surprinde cu serviciul doi, la teu. Chiar dacă fileul o încurcă puțin, Sorana câștigă un game tensionat.


14:45 2-1 în 12 minute pentru Kiki Bertens în start de set doi cu Soarana Cîrstea. Belgianca a câștigat turele de serviciu mai lejer, la 30, în timp ce Sorana a trecut pe la avantaj în game-ul său.


14:35 Monica Niculescu a pierdut primul set al partidei cu Magdalena Rybarikova, scor 4-6, după 50 de minute de joc, deși are un procentaj foarte bun la primul serviciu pentru ambele circuite, feminin și masculin – 93%. Totuși, prima minge a Monicăi este departe de a fi o armă letală pe terenul de tenis. Jucătoarea pregătită de Călin Ciorbagiu a avut două mingi de dublu break și 3-0 în start de manșă și a pierdut jocul decisiv la 4-5, pe serviciu, după ce inițial anulase două mingi de set ale adversarei sale din Slovacia.


14:25 Primul set al meciului Cîrstea – Bertens se decide la tie-break.  Bertens atacă, dar ratează de puțin ținta, iar Sorana are primul mini-break în acest decisiv. Sorana sărbătorește și se încurajează după două puncte bune pe serviciu, ce o duc la 4-1. Bertens menține suspansul cu serviciul, dar Cîrstea reface diferența de două puncte variind intensitatea loviturilor. Avansează la 6-3, dar primele două mingi de set sunt pe retur. prima este anulată de favorita 23, însă pe a doua minge, olandeza îi pune setul în buzunar româncei, cu o dublă greșeală.


14:20 Sorana luptă fantastic și recuperează două break-uri, egalând-o pe Bertens în setul inaugural: este 5-5, în momentul în care setul avansează spre minutul 40. Cîrstea a jucat de două ori mai puține puncte cu primul serviciul decât Bertens. Sorana face 6-5, cu al patrulea joc consecutiv: aleargă fantastic, ca o gazelă, pentru a prinde un drop-shot al olandezei și preia conducerea pe tabelă pentru prima dată în meci. Pe terenul 15, Monica Niculescu se află la egalitate, 4-4, cu Magdalena Rybarikova.


14:15 Al doilea game consecutiv pentru Sorana Cîrstea: este un al doilea joc alb luat pe serviciu în partidă. Și iată cum se concentrează „Sori” pentru game-ul de la 4-5 în care trebuie să facă break din nou.


14:10 Re-break Sorana: Cîrstea îi refuză lui Bertens închiderea manșei, cu un break smuls la a treia oportunitate. Bertens alunecă pe iarbă și este la pământ la ultimul puncte al game-ului. Sorana va servi la 3-5


14:05 Sorana Cîrstea rămâne la două break-uri în urma favoritei 23, la 2-5: timingul pe lovitura de forehand a jucătoarei din Târgoviște este deificitar la un atac la plasă, care îi oferă alte două mingi de break olandezei. Bertens este sportiva mai exactă și va servi pentru set. Monica Niculescu și-a pierdut și ea serviciul pe Terenul 15, și în aceleași 23 de minute în care meciul de pe 8 este la o lungime de terminare, scorul în meciul ei este 2-2.


13:58 3-2 pentru Kiki Bertens după cel de-al treilea schimb de terenuri. Meciul de pe terenul 15 este, așa cum era de așteptat, mult mai lent.


13:50 Sorana Cîrstea răspunde cu game alb pe serviciu, iar Kiki Bertens merge la schimbul de terenuri cu 2-1. Pe terenul 15, Monica Niculescu a deschis meciul cu break pe serviciul Rybarikovei, a trimis și un prim rever câștigător și a avut trei urcări la fileu – toate reușite potrivit statisticii oferite de organizatorii de la Wimbledon pe site-ul oficial. Apoi face 2-0, după un game de serviciu cu două egalități, dar fără mingi de break.


13:48 2-0 și start pefect pentru Kiki Bertens, în opt minute. Sorana are două șanse de a-și lua break-ul înapoi, dar olandeza atacă decis la fileu pentru a o salva pe prima, iar serviciul o ajută smai departe ă salveze game-ul de la 15-40 și să pună avantaj de două lungimi pe tabelă.


13:43 Break cedat din primul game de Sorana Cîrstea. Românca are probleme în a pune în teren prima minge, iar Bertens beneficiază de trei mingi consecutive de break. Sorana le salvează pe primele două, impresionând cu o scurtă bine mascată, câștigătoare pentru 30-40, dar își pierde serviciul după ce trimite un forehand prea lung.


13:40 Dacă imagini de la meciul Monicăi nu avem, sperăm că măcar încurajările fanilor ajung până pe Teenul 15. Sorana Cîrstea joacă pe un teren televizat și începe meciul la serviciu.


13:30 Salutare! Verde și mov sunt culorile oficiale ale Wimbledonului, care pun în valoare albul imaculat al tenisului și al starurilor sale. Iar aceasta este imaginea cu care cei de la Wimbledon ne îmbie să intrăm în atmosfera zilei a doua. Vremea la Londra se anunță blândă, caldă (24 de grade Celsius), fără ploaie și cu un soare care va apărea când și când, numai bine pentru ca nimeni să nu facă insolație. Start joc, cu Monica, Sorana și DelPo.


Repartizate pe jumătatea superioară de tablou, alături de Angie Kerber și Karolina Pliskova – două dintre jucătoarele implicate în lupta pentru numărul unu mondial, Monica Niculescu (51 WTA) și Sorana Cîrstea (63 WTA) încearcă să păstreze procentajul perfect de victorii ale tricolorelor în meciurile inaugurale de la Londra. Dacă jucătoarea din Târgoviște nu a mai câștigat un meci pe main draw-ul londonez din 2013, Monica Niculescu a întrerupt în 2015 o serie de trei eliminări în primul tur, cu un parcurs superb până în optimi, iar anul trecut a plecat cu o victorie la simplu din capitala Angliei.

  • Trei românce sunt deja calificate în turul doi: Simona Halep, Irina Begu și Ana Bogdan.

Sorana Cîrstea este singura tricoloră care are a tras o favorită încă de la primul meci la All England Club: Kiki Bertens – a 23-a pe lista capilor de serie. Sportiva din Târgoviște are însă avantaj clar în bilanțul direct cu adversara ei, după partidele precedente: 3-0 și victorii  în condiții diferite – pe zgură, pe suprafață rapidă outdoor și pe suprafață rapidă în sală. Cel mai recent meci, din 2016 este de altfel și singurul pe care Sorana l-a câștigat în minimum de seturi – la Linz.

Monica Niculescu joacă și ea, ca și Sorana, împotriva unei jucătoare care nu a învins-o în circuit. Rybarikova are însă 13 victorii pe iarbă în acest sezon și două titluri: a câștigat cu o săptămână înaintea Wimbledonului turneul ITF de la Ilkley (pe iarbă), iar la startul circuitului de iarbă s-a impus la Surbiton. În singurul turneu WTA jucat pe iarbă, la Nottingham, Rybarikova a ajuns până în sferturi, unde s-a înciinat în fața britanicei Konta.

4 titluri ITF are Magdalena Rybarikova în 2017 – două pe iarbă, două pe hard.

Dacă România trage marți ambele gloanțe devreme, cu două partide programate la prima oră, programul zilei promite numeroase partide spectaculoase. Iată o selecție de meciuri de luat în seamă:

  • Angelique Kerber (favorită 1) – Irina Falconi (247 WTA) – meci cu impact asupra luptei pentru numărul unu, pe Terenul Central, de la ora 15:00
  •  Novak Djokovic (favorit 2) – Martin Klizan (47 ATP) – Terenul Central, în jurul orei 16:30
  • Roger Federer (favorit 3) – Alexander Dolgopolov (84 ATP) – primul meci pentru jucătorul creditat cu șanse importante pentru un al 8-lea titlu de record la All England Club, în jurul orei 18:30.
  • Juan Martin del Potro (favorit 29) – Thanasi Kokinakis (486 ATP) – de la ora 13:30, pe Terenul 2
  • Agnieszka Radwanska (favorită 9) – Jelena Jankovic (67 WTA) – meci între două foste jucătoare de Top 3 WTA., meciul 2 pe terenul 2, în jurul orei 15:30
  • Evgheny Donskoy (98 ATP) – Alexander Zverev (favorit 10) – oland Garros ratat de tânăra speranță a circuitului ATP, cu înfrângere la primul meci, debutul lui la Wimbledon este unul așteptat de toată lumea. Meciul se joacă în jurul orei 17:00 – pe terenul 3
  • Richard Gasquet (favorit 22) – David Ferrer (39 ATP) – de la ora 13:30, pe terenul 12
  •  
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen