Victorioasă la Wimbledon după doi ani! Halep a îngenuncheat-o pe Schmiedlova și va întâlni o veterană în turul doi. Begu și Țig, eliminate

Victorioasă la Wimbledon după doi ani! Halep a îngenuncheat-o pe Schmiedlova și va întâlni o veterană în turul doi. Begu și Țig, eliminate
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a trecut fără emoții de Anna Schmiedlova (Slovacia, 40 WTA), scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în turul doi la Wimbledon!
  • Irina Begu (27 WTA) a dezamăgit în primul tur de la Wimbledon 2016, pierzând incredibil contra nemțoaicei Carina Witthoeft (109 WTA), scor 1-6, 4-6.
  • Patricia Țig (100 WTA), la prima prezență pe tabloul principal într-un Grand Slam, a cedat și ea în minimum de seturi, scor 4-6, 4-6 cu Sara Errani (Italia, 21 WTA).

22:20 Închidem live blogul cu o veste bună! Simona Halep va întâlni în turul secund o adversară pe care ar trebui să o învingă fără probleme: Francesca Schiavone, locul 111 WTA! Italianca în vârstă de 36 de ani a produs surpriza în manșa inaugurală, trecând de Anastasija Sevastova (Letonia, 66 WTA), cu scorul de 7-6(7), 6-4. Simona a mai jucat contra Francescăi o singură dată până acum, la Marrakech 2013, românca pierzând meciul din „optimi” cu 6-3, 6-2. Diferența de valoare dintre Halep și Schiavone este acum una evidentă, anii trecând peste campioana de la Roland Garros 2010. Eu sunt Alex Tăcină și vă doresc o seară frumoasă în continuare!


20:55 Simona a convins din nou pe iarba de la Wimbledon, după doi ani, arătând cum se câștigă fără emoții un meci din primul tur! Într-o zi în care Garbine Muguruza, a doua favorită, s-a chinuit teribil cu Camila Giorgi (locul 67 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-4, semifinalista din 2014 a defilat în fața locului 40 mondial, Anna Schmiedlova: 6-4, 6-1.

Singurele probleme ale sportivei noastre au apărut în primul act, atunci când slovaca a revenit de la 1-4, egalând printr-o serie pe care nimeni nu o anticipa. Din acel moment însă, Halep și-a regăsit concentrarea și a intrat în controlul meciului cu o serie de 4 game-uri la rând. O singură sclipire a mai avut Anna, prin jocul câștigat la 0-2 în manșa secundă, pentru că Simona a pus-o la respect cu o nouă rafală de 4 game-uri, scor final 6-4, 6-1!

Simona Halep obține o victorie de moral, iar acum își așteaptă adversara pe care o va înfrunta în turul secund programat miercuri. Aceasta se va decide din meciul Anastasija Sevastova (Letonia, 66 WTA) – Francesca Schiavone (Italia, 111 WTA).


20:50 Victorie clară pentru Simona Halep în turul I la Wimbledon; 6-4, 6-1 cu Anna Schmiedlova! Simona revine cu victorie la Wimbledon, după ce la ediția precedentă a ieșit din primul tur! A 5-a favorită a competiției s-a impus într-o oră și 5 minute în fața campioanei de la BRD Bucharest Open 2015, controlând fără mari probleme meciul de pe Terenul 2! Am asistat la al 20-lea meci câștigat de Halep în acest sezon!


20:45 Halep – Schmiedlova 6-4, 4-1! Campioana noastră reușește dublu break-ul și se aprope la două game-uri de calificarea în turul doi! Simona s-a dezlănțuit cu un forehand câștigător în diagonală, apreciat până și de calmul antrenor Darren Cahill.


20:35 Setul doi e controlat tot de favorita noastră: 2-1 cu break! Simona a beneficiat de o șansă de dublu break, însă slovaca riscă și supraviețuiește în meci. Statistica primului act:


20:20 SET Halep, 6-4!!! Simona gestionează cu maturitate game-ul în care a servit pentru câștigarea primei manșe și își determină adversara să greșească la minge de set! Primul set a fost marcat, totuși, de multe erori neforțate: 13 pentru Simona, 15 în dreptul Annei. Halep are cifre mai bune și la mingile direct câștigătoare: 6-4!


20:05 Simona are 4-3 în prima manșă, dar trebuie să spunem că slovaca a câștigat ultimele două game-uri. Asta nu are trebui însă să ne sperie, pentru că Halep are break-ul în față și pare într-o formă excelentă. Dacă ne luăm după fotografia de mai jos, probabil că Virginia Ruzici s-a supărat după ce a citit în ProSport comentariul prin care i-am lăudat pe Daniel Dobre și Darren Cahill, așa că revin cu un compliment și pentru campioana de la Roland Garros 1978: Virginia Ruzici e cel mai bun manager din lume!


19:55 Halep – Schmiedlova 3-1! Campioana noastră e concentrată și lovește puternic, dar și precis. Revenire frumoasă de la 0-30 și Simona rămâne în control în primul set. Trebui să spunem că în tribunele Terenului 2 se află și Jana Cepelova, coșmarul Simonei de anul trecut, dar sperăm ca prezența ei să nu fie cu ghinion.


19:45 Halep face break-ul din prima, 1-0! Simona pune presiune încă din game-ul inaugural, luându-i serviciul adversarei la 30! Vedem și loja în care se află apropiații sportivei noastre, pe care încerc să-i descriu în câteva cuvinte: Daniel Dobre (stânga jos), zis și „Brică”, cel mai bun tehnician român, flancat de Andrei Cristofor, preparator fizic și mare rapidist. Echipa Simonei e completată de Darren Cahill, cel mai bun tehnician australian (foto dreapta) și Virginia Ruzici, manager OFICIAL, pe rândul de sus.


19:40 Stă să înceapă meciul Halep – Schmiedlova, jucătoarele aflându-se la încălzire. O vedem mai jos pe slovacă, îmbracată în rochia Nike pe care mai multe sportive au refuzat-o din cauza designului prea îndrăzneț.


19:30 Simona e așteptată pe Terenul 2, dar până atunci vă voi face o recomandare. Dacă vreți neapărat să urmăriți o luptă între Italia și Spania, nu vă uitați la meciul de la Euro, ci la duelul de pe Centralul de la Wimbledon. Italianca Giorgi face un meci mare în fața spanioloaicei Muguruza, scorul fiind 1-1 în decisiv. Campioana de la Roland Garros se află așadar în mare dificultate!


19:15 Cresc emoțiile noastre: aproximativ 15 minute au mai rămas până la meciul dintre Halep și Schmiedlova! Terenul 2 ar trebui să se elibereze imediat, având în vedere că Raonic îl conduce pe Carreno Busta cu 7-6, 6-2, 5-3!


17:15 Surpriză mare în turneul fetelor: Ana Ivanovic a fost prea obosită după ce aseară a susținut echipa iubitului Bastian Schweinsteiger la Euro, iar sârboaica favorită 23 a pierdut cu 6-2, 7-5 în fața Ekaterinei Alexandrova (Rusia), numărul 223 WTA! În același timp, Nole Djokovic, compatriotul Anei, nu a lăsat loc de dramatism și s-a impus fără emoții în primul tur, scor 6-0, 7-6, 6-4 cu britanicul James Ward.


17:00 Patricia Țig e eliminată și ea în două seturi, scor 6-4, 6-4 pentru Sara Errani! La primul meci al carierei jucat pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Patricia a rezistat o oră și 31 de minute, cu 28 de minute mai mult decât Irina Begu. Seturile pierdute de Țig au fost parcă trase la Indigo: românca le-a început pe ambele cu break, Errani întorcând scorul de fiecare dată. Experiența italiencei a fost decisivă, aceasta închizând cele două acte cu sânge rece. Serviciul eficient a ajutat-o pe Sarra, care i-a lăsat doar două break-uri Patriciei, românca cedându-și serviciul de prea multe ori: 4 break-uri a reușit Errani!


16:50 Cădere neașteptată a Patriciei! Italianca se află pe val și câștigă al 4-lea game consecutiv, astfel că românca e la un pas de eliminare. Sara Errani servește pentru calificarea în turul doi la scorul de 6-4 și 5-4!


16:45 Chiar când credeam că Țig este capabilă să reziste cu serviciul în setul doi, Errani își ia break-ul înapoi și egalează la 4! Noi facem o introspecție în trecut și vedem cum arăta centralul de la Wimbledon în anul 1921. Spre suprinderea mea, arena cosntruită de englezi în urmă cu aproape un secol era mai modernă decât actuala arenă de la BRD Bucharest Open.


16:25 „Pati” se descurcă de minune în setul al doilea cu Errani și de desprinde la 4-1! Deși diferența este de un singur break, Țig devine mare favorită la câștigarea actului secund.


16:06 Patricia Țig pierde primul set în meciul cu Sara Errani, scor 4-6! Continuă seria seturilor cedate de jucătoarele noastre în prima zi de la Wimbledon. „Pati” a început bine și a condus cu 2-0, dar n-a putut menține ritmul, Sara câștigând apoi de două ori pe serviciul gălățencei. Favorita a fructificat prima minge de set, la 40-15, iar românca va servi prima în manșa secundă.


15:55 În imaginea de mai jos, bucuria nemăsurată a britanicului James Ward nu a fost surprinsă după vreo victorie. Nici măcar după aflarea rezultatului Brexitului… Acesta a fost extaziat de câștigarea primului game în meciul cu Novak Djokovic, la scorul de 0-6, 0-3! Între timp, Țig își pierde serviciul: 4-3 pentru Errani.


15:45 Țig se află la egalitate cu Errani în primul set, scor 2-2! „Pati” a condus cu 2-0, dar italianca are experiența necesară pentru a gestiona presiunea și echilibrează jocul de pe Terenul 14.


15:35 Deși Campionatul European de fotbal se află în plină desfășurare, turneul de la Wimbledon atrage și el atenția în lumea sportului rege. Clubul Liverpool face un gest frumos pentru Caroline Wozniacki, fană declarată a „cormoranilor”, și îi urează succes danezei pe Twitter. Așteptăm reacții asemănătoare și din partea echipelor Viitorul Constanța și Oțelul Galați, ale căror susținătoare sunt Simona și Patricia.


15:20 În timp ce campionul en-titre Novak Djokovic a început să facă spectacol pe Central, în fața britanicului James Ward, noi ne pregătim de meciul Patriciei Țig. Agresiva noastra jucătoare întâlnește o adversară atipică pentru jocl pe iarbă, pe Sara Errani, într-o partidă care va începe în aproximativ 10 minute pe Terenul 14. Primul meci programat pe arena respectivă, care nu are acoperire video, s-a încheiat repede: Stakhovsky s-a impus cu 6-3, 6-4, 6-4 în fața lui Nishioka.


14:50 Irina Begu e prima favorită care pleacă acasă, după un meci extrem de slab, scor 1-6, 4-6 cu Carina Witthoeft!!! Begu a comis nu mai puțin de 30 de greșeli neforțate și a reușit doar 6 lovituri direct câștigătoare, iar cu o astfel de statistică nu poți emite pretenții la calificarea în turul secund de la Wimbledon!

Carina nu îi mai luase niciun set Irinei în precedentele două meciuri directe din WTA, însă duelul de la Wimbledon a fost controlat în mare parte de nemțoaică. Irina, a 25-a favorită a turneului, nu a rezistat în schimburile lungi și a servit fără vlagă, astfel că românca e eliminată după o oră și 3 minute de joc!


14:40 Crește dramatismul în meciul Irinei! Bucureșteanca a avut 4-3, dar Witthoeft a egalat cu o ușurință incredibilă, printr-un game alb! Urmează un game extrem de important, în care Begu va încerca să-și facă serviciul pentru a treia oară în meci.


14:20 Witthoeft preia controlul și în setul secund, face break-ul, dar Begu rămâne în meci cu un rebreak, scor 2-2! Begu și-a făcut pentru prima oară serviciul în game-ul inaugural al setului doi, după un as, însă românca nu a putut menține avantajul. Irina nu rezistă mai mult de două schimburi într-un punct în fața unei jucătoare din afara Top 100 WTA!


14:10 SET Witthoeft, după doar 22 de minute, scor 6-1! Prestația favoritei 25 este sub așteptări, sportiva noastră nereușind să câștige pe propriul serviciu până acum. Totodată, a fost primul set adjudecat de nemțoaică în circuitul WTA în fața Irinei!


14:05 Begu – Witthoeft 1-4! Românca joacă slab în continuare, comițând deja 4 duble greșeli. Cititorul Sorin remarcă faptul că nemțoaica are un avans considerabil, fără a se întrebuința prea tare: „Nici nu a cerut prosopul până acum”.


14:00 Begu – Witthoeft 1-2! Startul meciului nu e convingător pentru niciuna dintre jucătoare: nemțoaica a avut 2-0, iar Irina și-a luat repede break-ul înapoi. Serviciul româncei reprezintă una dintre cheile confruntării de astăzi.


13:45 Pe terenul 5 a început meciul dintre Irina Begu și Carina Witthoeft! Adversara Irinei, care nu a trecut niciodată de faza inaugurală la Wimbledon, a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească prima. Begu e ceva mai experimentată pe iarbă, cea mai bună performanță de la Wimbledon fiind reprezentată de turul trei, atins în anul 2015.


13:20 Simona Halep, urmărită de Virginia Ruzici la antrenamente. Simona și-a exersat serviciul cu 6 ore înaintea debutului la Wimbledon, fiind asistată și de Virginia Ruzici, managerul sportivei. În imagine se poate observa că ceva o neliniștește pe fosta campioană de la Roland Garros, posibil vreo negociere pentru contractele Simonei.


13:10 Salutare, prieteni ai tenisului! Cel mai vechi turneu de tenis din lume stă să înceapă, iar mingile sunt scoase acum de la… frigider. Trebuie să știți că mingile de la Wimbledon sunt ținute la rece pentru a nu suferi niciun fel de modificare cauzată de temperatura de afară. La ediția din acest an a celui de-al treilea turneu de Grand Sla al anuluim, organizatorii se așteaptă să fie folosite 54.250 de mingi de tenis. E cunoscut faptul că acestea sunt schimbate în timpul meciurilor, după fiecare 7 game-uri consumate. Eu sunt Alex Tăcină și sper că mingile din acest an vor fi cu noroc pentru toate cele 5 jucătoare care ne vor reprezenta la simplu. Succes, fetelor!


Trei jucătoare din România evoluează luni, în primul tur de la Wimbledon, turneu de Grand Slam desfășurat în perioada 27 iunie – 10 iulie. Irina Begu și Simona Halep sunt favorite clare, Patricia Țig are șansele ei, dar nimic nu e sigur pe o suprafața atât de imprevizibilă precum iarba.

Begu nu a avut probleme cu Witthoeft până acum

Irina Begu, jucătoare aflată într-o ascensiune formidabilă în 2016, dar care nu a confirmat în sezonul de iarbă, este favorită clară în meciul cu Carina Witthoeft. Diferența de clasă este evidentă în partida programată de la ora 13:30, pe Terenul 5, scorul întâlnirilor directe avantajând-o clar pe Irina. Românca are 2-0 la general și nu a cedat niciun set în fața Carinei: 6-3, 6-3 în primul tur la Bad Gastein 2013 (zgură) și 6-4, 6-4 în turul trei la Australian Open 2015 (hard).

Țig, debutantă în turneele majore, înfruntă o finalistă de Grand Slam

Zi memorabilă pentru Patricia Țig: gălățeanca joacă primul meci al carierei într-un turneu de Grand Slam, după ora 15:30, iar adversara e una pe măsură. „Pati” își măsoară forțele cu Sara Errani, sportivă cu un palmares formidabil. Errani, finalista de la Roland Garros 2012, are prima șansă în fața Patriciei, dar românca poate specula faptul că italianca nu se simte prea bine pe iarbă. Sara nu a impresionat niciodată la Wimbledon, turneul de la All England Club fiind singurul de Grand Slam la care nu a trecut mai departe de turul trei.

Misiune ușoară pentru Halep: slovaca Schmiedlova a pierdut ultimele 14 meciuri în circuitul WTA

Simona Halep începe asaltul la Wimbledon 2016 cu gândul că poate repeta semifinala din 2014 (6-7, 2-6 cu Genie Bouchard), cea mai bună performanță a unei românce în istoria turneului. Primul obstacol, Anna Schmiedlova, îi stă în cale după ora 19:00 și pare ușor de trecut, chiar dacă slovaca este campioana turneul BRD Bucharest Open 2015. Schmiedlova are un palmares mizerabil în acest sezon, înregistrând o singură victorie în circuitul WTA, în primul tur la Sydney (luna ianuarie). Anna a suferit 15 înfrângeri în 2016 și 14 eșecuri în ultimele 14 meciuri, astfel că ne așteptăm ca Simona să-i prelungească agonia slovacei.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon este transmis în România de programele Digisport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…