Hat-trick la Wimbledon! Nole Djokovic câștigă o finală magnifică: 7-6, 6-7, 6-4, 6-3 cu Roger Federer

Hat-trick la Wimbledon! Nole Djokovic câștigă o finală magnifică: 7-6, 6-7, 6-4, 6-3 cu Roger Federer
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) l-a învins duminică pe Roger Federer (Elveția, 2 ATP) în finala de la Wimbledon, scor 7-6(1), 6-7(10), 6-4, 6-3, adjudecându-și al treilea titlu la All England Club.

UPDATE 20:00 „Pentru astfel de meciuri te antrenezi și muncești toată viața”, ne-a spus Novak Djokovic în încheierea festivității de premiere. Determinarea lui Nole a fost, pentru a 20-a oară, peste geniul lui Roger Federer. Campionul sârb îl egalează pe elvețian în duelurile meciurilor directe (20-20), iar finala de la Wimbledon rămâne una clasică. După ce a pierdut dramatic setul secund, Nole a fost nemilos pe propriul serviciu, Federer nemaiputând obține niciun break în actele 3 și 4. Centralul de la Wimbledon, luat cu asalt de celebrități, a fost un vulcan care a vibrat alături de Roger Federer, dar care a erupt pentru Nole Djokovic, după 3 ore de joc. Alex Tăcină vă mulțumește pentru că ați urmărit meciul pe www.prosport.ro, nu înainte de a-l felicita și pe Horia Tecău, campionul nostru de dublu la Wimbledon 2015.


UPDATE 19:55 Djokovic, cu marele trofeu în brațe: „E un previlegiu să joc împotriva lui Federer, tenismenii din generația mea au fost inspirați de el. Voi sărbători victoria cu un pahar de vin”.

. @DjokerNole receiving his #Wimbledon trophy 💪🏼💪🏼 pic.twitter.com/x2BV9rilSg


UPDATE 19:50 Roger Federer a venit cu zâmbetul pe buze la festivitatea de premiere: „Novak a jucat formidabil astăzi, dar a făcut-o și pe durata întregului turneu. Eu rămân motivat și înfometat de trofee”.


UPDATE 19:37 Iarba are gustul victoriei! Nole, cu același gest ca și după finala din 2014, confirmă încă o dată că este cel mai bun jucător din lume, îl învinge pe septuplul campion de la Wimbledon, și ajunge la 9 titluri de Grand Slam în palmares.

Sweet victory (AFP) http://t.co/R6T2coc02Q pic.twitter.com/uSalOkXmUy


UPDATE 19:30 Novak Djokovic e campionul de la Wimbledon 2015! Sârbul își apără titlul în fața lui Roger Federer, câștigând finala cu scorul de 7-6, 6-7, 6-4, 6-3!

Novak Djokovic​ wins his third Wimbledon title beating Roger Federer 7-6, 6-7, 6-4, 6-3. Congratulations Novak pic.twitter.com/DXtKmmGOUr


UPDATE 19:25 Djokovic își mai face o dată serviciul și sârbul pare de neoprit. Novak se războiește și cu un fan care a făcut zgomot în timpul primului său serviciu. Nole nu-i rămâne dator spectatorului și îl ceartă imediat.


UPDATE 19:17 Doar două game-uri îl mai despart pe Novak Djokovic de al treilea trofeu de campion la Wimbledon, scor 4-3 în setul 4! Andrei No ne spune că nu este una din zilele bune ale elvețianului, care face prea multe greșeli neforțate. 

The many faces of Novak Djokovic, but it’s currently all looking rosy for the world No.1 as he goes 4-2 up in the 4th pic.twitter.com/i3PkTwGnmd


UPDATE 19:10 Moment greu pentru Federer, care își pierde serviciul în setul patru, 2-3. Ultimul jucător care a câștigat seturile 4 și 5 în finala de la Wimbledon a fost Jimmy Connors, contra lui John McEnroe, la ediția din 1982: 3-6 6-3 6-7 7-6 6-4. Greu de crezut că îl va putea copia și Roger Federer.


UPDATE 19:00 Federer își ține serviciul, după un stop perfect la fileu, scor 2-1. Elvețianul are un fan senzațional în tribune. Deși este îmbrăcat în costum, domnul din imagine fluieră ca un ultras pentru favoritul său.

This guy is the peRFect ambassador for #FedFam! #Wimbledon pic.twitter.com/GhLtIjNp2y


UPDATE 18:50 SET Novak Djokovic, 7-6, 6-7, 6-4! Break-ul reușit la 1-1 a fost decisiv pentru ca sârbul să-și adjudece manșa a treia. Nole a fost de neatins pe propriul serviciu.

¡¡Novak Djokovic golpea de nuevo!! Dos sets a uno (7-6 6-7 6-4) para el serbio ante Federer. #Wimbledon pic.twitter.com/Wk71rinrWR


UPDATE 18:40 S-a reluat finala, iar Djokovic rămâne lucid și duce scorul la 4-2 în setul trei. Vedem încă o legendă în tribune, pe fotbalistul Thierry Henry.

Thierry Henry, la leggenda dei ‘Gunners’ a #Wimbledon! pic.twitter.com/Hq5C2lj64k


UPDATE 18:23 A început ploaia la Londra, iar organizatorii vor lua o decizie în scurt timp. Dacă nu se oprește ploaia, acoperișul retractabil va fi tras.


UPDATE 18:18 Nole s-a enervat după setul pierdut și a încercat să-și rupă tricoul. Nu a reușit, s-a calmat și bine a făcut, pentru că între timp reușit break-ul în setul trei, 3-1.


UPDATE 18:07 Reacție fantastică a spectatorilor britanici, în momentul în care Federer a câștigat setul doi. Arena centrală de la All England Club s-a cutremurat la propriu! Kate Winslet, aflată la meci, nu a mai simțit la fel de multă adrenalină din ziua în care s-a scufundat Titanicul.

#NovakDjokovic saves break point to hold in four-deuce game. Kate Winslet has thoughts. 5-6, Federer to serve. pic.twitter.com/QnENuVZynl


UPDATE 18:00 Seeeet Roger Federer, scor 6-7(1), 7-6(10)! Maestrul elvețian închide setul cu stil, după un serviciu-vole câștigător. Roger a revenit incredibil de la 3-6 în tie-break și s-a impus cu 12-10, salvând în total șase mingi de set.

SET #Federer !!!! 1 set partout !!! http://t.co/wXT1LJaXar #Wimbledon #TDF2015 #CyclismActu pic.twitter.com/nMGKEfn0ln


UPDATE 17:55 Desfășurare ireală a scorului din tie-break-ul setului doi: Federer are minge de set, la 8-7, după ce a revenit de la 3-6.


UPDATE 17:50 Finala are un nou tie-break și suspansul crește în intensitate. Pentru oamenii aflați în arena centrală, în fața televizoarelor și în complexul de la All England Club este un meci superb.

Tak kebagian tiket, tak masalah. Para penggemar masih bisa nonbar final #Wimbledon melalui layar lebar #MSportsLIVE pic.twitter.com/dwrtUxMaIH


UPDATE 17:40 Spectatorii sunt trup și suflet cu Roger, dar Nole se luptă admirabil și conduce cu 6-5 în manșa secundă. Martina Navratilova spune, în direct la BBC, că nu are cuvinte pentru a descrie acțiunea care are loc pe centralul de la Wimbledon.


UPDATE 17:32 A venit timpul ca Federer să salveze și el minge de break la 4-5, pentru a supraviețui în set, scor 5-5.

Federer, crucially, survives a set point to hold for 5-5 #Wimbledon pic.twitter.com/HA3PF7l2xK


UPDATE 17:25 Novak și Roger nu se bat numai pentru un premiu în valoare de 1,88 milioane de lire sterline, ci și pentru o cină delicioasă. După modelul chef Scărlătescu la Arenele BNR, Jamie Oliver (dreapta sus) se află și el în tribune, pregătit pentru a-i găti campionului. Între timp, Federer servește pentru a rămâne în setul doi, la 4-5.


UPDATE 17:15 Federer ratează alte două mingi de break, iar Djokovic vine din nou în avantaj, 3-2 în setul doi. Actorul Benedict Cumerbatch, alias Sherlock Holmes, a venit la Wimbledon pentru a investiga cazul nedeslușit al înfrângerii Simonei Halep din primul tur. Cum nu a găsit un răspuns, a rămas și la finala băieților.


UPDATE 17:05 Novak servește primul în actul doi și o face bine, scor 2-1. Cititorul cu nickname-ul „Un fan” ne spune la secțiunea de comentarii că Nole Djokovic are stilul Simonei Halep, pentru că ambii s-au intersectat cu Victor Ioniță. Într-adevăr, Djokovic este „frate” cu fostul antrenor al Simonei, iar sârbul a avut de învățat multe lucruri de la Victor. Nu numai pe plan profesional, ci și cultural: Ioniță l-a învățat pe Djokovic versurile trupei Sistem.


UPDATE 16:55 Seeet Nole Djokovic, 7-6(1)! Șansele ratate se răzbună și în tenis, iar sârbul câștigă un set în care nu a condus în niciun moment, până la 6-6. Djokovic a fost agresiv în tie-break, și-a deschid excelent unghiurile terenului, și nu i-a mai oferit lu Federer șansa să vină în față.

.@DjokerNole saves 2 set points to take 1st set 7-6(1) over @rogerfederer in #Wimbledon final. http://t.co/BdAAlTvPrZ pic.twitter.com/ZkFFDqly9q


UPDATE 16:50 Liderul mondial scapă de un game dificil, salvează două mingi de set și trimite manșa în tie-break. Actorul John Hurt, în vârstă de 75 de ani, este nedumerit și o întreabă pe domnișoara de lângă el cât este scorul. Am reușit să-i citesc pe buze și cred că ea i-a replicat: „Intră pe www.prosport.ro”.


UPDATE 16:42 Setul intră în prelungiri, iar Djokovic servește pentru a trimite manșa în tie-break. Îl avem și pe Bradley Cooper în tribune, care arată ca după o „mare mahmureală”. E duminică, iar în Londra sunt o mulțime de pub-uri.


UPDATE 16:32 Ce replică din partea lui Djokovic, care fructifică o minge de rebreak, printr-o execuție superbă de rever, scor 3-4. Hugh Grant gustă din plin meciul, care are un început de thriller hollywoodian.


UPDATE 16:30 Breeak Roger, care joacă la fel cum o făcea în tinerețe, rupând ritmul cu veniri la fileu, scor 4-2!


UPDATE 16:25 Federer atacă fiecare minge și conduce cu 3-2. Cei mai buni prieteni ai oamenilor, câinii, s-au plictisit să alerge după mingile de tenis pentru a își distra stăpânii. Câinele lui Matteo Pelli, un jurnalist italian, este interesat să vizioneze cum se lovește o minge cu racheta și nu și-a ales un moment rău, finala de la Wimbledon.

Tutti ma proprio tutti ad ammirare il Re #Wimbledon #kingroger pic.twitter.com/HCShHYLToa


UPDATE 16:15 Roger a început agresiv la serviciu, iar elvețianul câștigă primul game, 1-0. Mirka, soția lui Roger, aplaudă în picioare startul meciului. Vedem că are în dotare și o geantă destul de mare, în care bănuiesc că se găsesc și scutece pentru perechea de gemeni născuți anul trecut.


UPDATE 16:05 Nole și Fedex se află la încălzire și meciul va începe outdoor. Ploaia s-a oprit, iar acoperișul nu a mai fost tras. Nume celebre în loja regală: Bradley Cooper, Hugh Grant, Lewis Hamilton, Rod Laver și Bjorn Borg.

Here we go! #Cheese #Wimbledon pic.twitter.com/07JY9FIiQy


UPDATE 15:55 Alex Del Piero a venit la meci, pentru a-l susține pe Roger Federer. Doar elvețianul știe să o dea cu efect, așa cum o făcea legenda lui Juventus pe terenul de fotbal. În plus, Novak Djokovic este fanul echipei AC Milan, rivala de moarte a „Bătrânei Doamne”.


UPDATE 15:45 Roger Federer a încheiat sesiunea de antrenament și s-a îndreptat către vestiare. Iată ce diferență între ținuta oamenilor de ordine de la Wimbledon, care l-au escortat pe elvețian, și a bodyguarzilor prezenți la turneele din România. În imaginea din dreapta, doi oameni de ordine din Galați, care „îi țin spatele” Simonei Halep pentru a o apăra de copiii care cereau autografe.


UPDATE 15:30 La Londra plouă și sunt șanse mari să se joace indoor, cu acoperișul tras. Asta schimbă datele problemei și avantajat pare a fi Federer. Chiar dacă Djokovic a câștigat ultimele trei dueluri în sală, lui Roger îi place să evolueze indoor, jocul devenind mult mai rapid.


UPDATE 15:15 Salut, sunt Alex Tăcină și voi comenta alături de voi o finală istorică, dintre doi jucători cu stiluri total diferite. Va câștiga Federer, cu tenisul său care îmbină loviturile clasice de iarbă, sau Djokovic, liderul mondial și cel mai în formă jucător al momentului? Părerile voastre contează cel mai mult, astfel că le voi publica pe cele mai interesante. Mihaela Tudorica vrea un motiv de sărbătoare în această duminică de iulie: „Hai Roger! Fă-mi o bucurie”, în timp ce Cobra are o opinie categorică: „Nu pot să accept altceva decât victoria lui Roger Federer. Cât s-a luptat în decursul ultimilor ani să ajungă să câștige din nou aici și ce aproape a fost anul trecut. Dacă există un Dumnezeu, atunci Roger trebuie să câștige. Djokovic mai are destul timp și oricum nu va ajunge la performanțele maestrului. Nici el și nici alt tenisman”. Tudorash ne oferă și un pronostic: „3-2 pentru Djokovic”.


Rivalitatea dintre Djokovic, campion en-tire la Wimbledon, și Federer, câștigător a 7 titluri la All Engand Club, a ajuns la episodul cu numărul 40. Elvețianul conduce cu 20-19 în meciurile directe, înaintea finalei turneului dotat cu 26,75 de milioane de lire sterline, dar sârbul a triumfat în ultima bătălie din cadrul unui turneu de Grand Slam. Novak l-a învins pe Roger în finala de la Wimbledon 2014, cu scorul de 6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7, 6-4, într-un ultim act în care suspansul a fost dus la extrem de Federer, care a salvat o minge de meci în setul 4.

Nole Djokovic și-a mai adjudecat un titlu la Wimbledon, la ediția din 2011, și are un sezon fenomenal, dar Roger Federer spune că deține antidotul pentru jocul sârbului: „Am pierdut finala de anul trecut în fața lui, apoi finala de la Indian Wells și Roma, dar și eu l-am învins la Shanghai și Dubai. Cu siguranță că știu ce trebuie să fac pentru a-l bate„, a spus Roger după victoria impresionantă din semifinale, 7-5, 7-5, 6-4 cu Andy Murray (Marea Britanie). Nici Nole nu a avut prea mari bătăi de cap în semifinale, trecând în minimum de seturi de Richard Gasquet (Franța), scor 7-6(2), 6-4, 6-4, astfel că ambii jucători se află la capacitate maximă din punct de vedere fizic.

Finala anului din tenisul mondial va putea fi urmărită live blog pe www.prosport.ro și în direct pe Digisport 2.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te…
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre…
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată, cu talie de viespe și posterior de 30.000 € 😲
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată, cu talie de viespe și…
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Cum funcționează înșelăciunea prin metoda „pomana”. În locul bijuteriilor de aur a primit șervețele și o monedă de 50 de bani
Cum funcționează înșelăciunea prin metoda „pomana”. În locul bijuteriilor de aur a primit șervețele și o monedă de 50 de…
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri:
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri: "Tot oraşul ar putea veni la…
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și…