Tornada de la Indian Wells! Halep o spulberă pe Makarova și se califică în optimile de finală

Tornada de la Indian Wells! Halep o spulberă pe Makarova și se califică în optimile de finală
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o luni dimineață pe Ekaterina Makarova (Rusia, 32 WTA), scor 6-2, 6-4, și s-a calificat în „optimile” de la Indian Wells, competiție de categorie Premier Mandatory.
  • Halep, care este campioană en-titre, se va duela cu Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA) pentru un loc în sferturile de finală.

Simona Halep a câștigat un meci prin care confirmă revenirea la cel mai înalt nivel al tenisului feminin: 6-2, 6-4 cu Ekaterina Makarova, care până luni dimineață era recunoscută drept o jucătoare cu un serviciu redutabil.

Halep a reușit patru game-uri albe în victoria fulminantă contra Makarovei

Fanii Makarovei își vor pune însă întrebări după un meci în care rusoaica a reușit să câștige doar 5 game-uri pe propriul serviciu. Simona Halep a returnat agresiv, dar a fost extrem de consistentă și la serviciu. Românca în vârstă de 24 de ani a izbutit nu mai puțin de patru game-uri albe în fața Makarovei: trei game-uri la 0 cu serviciul și unul fără punct cedat la retur.

Rapiditatea cu care Simona Halep și-a adjudecat punctele, prin combinații superbe și un joc variat excelent, a fost năucitoare pentru adversară încă din startul meciului. Makarova, care nu excelează la deplasarea în teren, a fost surprinsă la 3-2, atunci când Halep i-a rupt serviciul pentru prima oară. Simona și-a prelungit seria până la 6-2 și 2-0, iar statistica primului act era fabuloasă: doar 4 greșeli neforțate pentru româncă, 15 în dreptul Makarovei.

Simona, al 15-lea succes al carierei la Indian Wells

Vântul a continuat să sufle cu putere, însă „Tornada Simona” a fost cea care a făcut ravagii pe teren. Chiar dacă Makarova a echilibrat meciul și a egalat la 2 în manșa secundă, Halep nu i-a permis în niciun moment rusoaicei să vină în față. Simona Halep s-a aflat în permanență în control, ajutată și de o pregătire fizică bine pusă la punct de Darren Cahill, la care australianul a lucrat timp de o săptămână și jumătate înaintea turneului. Break-ul decisiv, al patrulea al meciului pentru jucătoarea în vârstă de 24 de ani, a picat exact în momentul potrivit, la 6-2 și 5-4!

15th career @BNPParibasOpen win for @Simona_Halep!

Defeats Makarova 6-2, 6-4! #WTA pic.twitter.com/FIJuEdjIGu

Astfel, după ce în turul doi a cedat doar două game-uri (6-1, 6-1 cu Vania King), „Halepeno” obține o nouă victorie fulger, a 15-a a carierei la Indian Wells, în doar o oră și 6 minute de joc: 6-2, 6-4 cu Ekaterina Makarova. Urmează în noaptea de marți spre miercuri o confruntare cu Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA), în urma căreia campioana en-titre poate accede într-un sfert de finală istoric, contra Serenei Williams (1 WTA).

Celelalte optimi de finală stabilite luni, pe partea de tablou a Simonei Halep, în cadrul turneului de categorie Premier Mandatory, sunt: Serena Williams (SUA) – Kateryna Bondarenko (Ucraina), Agnieszka Radwanska (Polonia) – Jelena Jankovic (Serbia) și Petra Kvitova (Cehia) – Nicole Gibbs (SUA).


UPDATE 08:00 Break și victorieee pentru Simona Halep, scor 6-2, 6-4 cu Ekaterina Makarova! În sfârșit o recunoaștem pe sportiva noastră, care joacă tenisul cu care ne-a obișnuit și în 2015, atunci când a triumfat la Indian Wells. Campioana en-titre mai face un pas spre apărarea trofeului, câștigând într-o oră și 6 minute în fața rusoaicei pe care acum o conduce cu 3-1 la general! Simona a încheiat meciul în stil de mare jucătoare, cu un break, al patrulea al partidei pentru ea.


UPDATE 07:56 Halep – Makarova 6-2, 5-4!!! Presiune imensă pe umerii rusoaicei, care servește pentru a rămâne în meci! Simona și-a schimbat racheta la 4-4, iar decizia s-a dovedit una bună: game la 30!


UPDATE 07:50 Halep – Makarova 6-2, 4-3! Simona se apropie la două game-uri de victorie! Cel mai bun rever din circuitul feminin face diferența în game-ul 7 din setul doi, câștigat la 30 de „Halepeno”.


UPDATE 07:41 Halep nu este impresionată de revenirea adversarei și preia conducerea printr-un nou game la 0, al treilea reușit de eleva lui Darren Cahill. Makarova servește la 6-2, 3-2 pentru Halep.


UPDATE 07:37 Makarova egalează la 2, deși Halep a returnat destul de bine. Rusoaica a riscat însă și a salvat o minge de break la 30-40.


UPDATE 07:31 Halep – Makarova 6-2, 2-1! Simona a mai câștigat o dată pe serviciul advers, însă rusoaica răspunde și își ia break-ul înpoi, primul pentru ea astăzi.


UPDATE 07:26 Halep menține ritmul alert și începe cu dreptul în manșa secundă, scor 6-2, 1-0! Statistica primului set spune totul despre jocul solid al româncei: doar 4 greșeli neforțate, 15 în dreptul Makarovei.


UPDATE 07:22 SET Halep, 6-2 cu Makarova!!! A fost poate cel mai bun set reușit de Simona în 2016, sportiva noastră jucând fără greșeală contra numărului 32 WTA! Halep convertește prima minge de set, pe serviciul rusoaicei, după o combinație fantastică scurtă-voleu!


UPDATE 07:17 Halep se duce la 5-2 în fața Makarovei! Tenis de mare clasă jucat de Simona, care mai câștigă un game alb cu serviciul, după ce a mai făcut-o și în debutul partidei.


UPDATE 07:15 Break Halep, scor 4-2!!! Simona este prima care pune probleme pe serviciul advers, iar desprinderea vine după game-ul 6! Românca fructifică prima minge de break a meciului, ajutată de Makarova, care face dublă greșeală, incomodată de vântul puternic de la Indian Wells.


UPDATE 07:10 Halep – Makarova 3-2! Parcă asistăm la un meci din ATP! Niciuna dintre jucătoare nu a pierdut mai mult de un punct în game-urile de serviciu.


UPDATE 07:03 Halep – Makarova 2-1! Constănțeanca vine din nou în față, dar Makarova are replică și egalează în 2 minute, scor 2-2.


UPDATE 07:00 Halep – Makarova 1-1! „Nu este timp de puncte lungi”, par a spune cele două jucătoare. Makarova își câștigă și ea repede serviciul, la 15.


UPDATE 06:57 Halep – Makarova 1-0! Game excelent reușit cu serviciul de jucătoarea noastră, care se impune la 0! Simona își menține agresivitatea arătată în turul doi (6-1, 6-1 cu Vania King).


UPDATE 06:50 Jucătoarele au intrat la încălzire, nu înainte de a fi efectuată aruncarea monedei ce decide cine începe cu serviciul. Simona, care măsoară 1,68 m înălțime, va servi prima în fața rusoaicei de 1,80 m înălțime.


UPDATE 06:35 Halep – Makarova începe în 10-15 minute! Nadal a încheiat socotelile cu Muller pe terenul central, scor 6-2, 2-6, 6-4, astfel că se fac pregătirile pentru meciul campioanei en-titre.


UPDATE 06:30 Imagini video de la antrenamentul pe care Halep l-a efectuat înaintea meciului! Simona a exersat scurtele, semn că vrea s-o alerge pe Makarova, sportivă care nu se poate lăuda cu o mobilitate ieșită din comun.

@Simona_Halep warming up before her match tonight. pic.twitter.com/8E4yu84Bp1


UPDATE 06:15 Simona ne-a dezvăluit duminică un episod interesant petrecut în timpul carierei sale de junioare. Constănțeanca s-a aflat la un pas să-i fie copil de mingi lui Roger Federer, însă nu a fost lăsată de antrenorul din perioada respectivă. Este vorba despre meciul România – Elveția, jucat la București în anul 2004, pe vremea când Halep avea 12 ani: „Antrenorul, fostul antrenor sau al doilea antrenor, nu-mi mai aduc aminte pentru că am avut prea mulți‚ a considerat că e periculos pentru mine. Federer servea foarte tare, aveam 10 ani”, a spus Simona, apreciind cu o eroare de 2 ani vârsta pe care o avea atunci când Federer a venit la București.

Bineînțeles că organizatorii de la București nu aveau nevoie de serviciile Simonei Halep, ținând cont că se găseau o mulțime de „copii de mingi” pe străzile Capitalei, la fel ca în clipul de mai jos :).


UPDATE 06:00 Două rezultate înregistrate pe tabloul feminin, care ne-ar putea interesa în mod direct: Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA) a învins-o pe Kurumi Nara (Japonia, 89 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2, iar cehoaica este adversara pe care Simona Halep o va întâlni în cazul calificării în „optimi”. De asemenea, Serena Williams (SUA, 1 WTA), jucătoarea pe care Simona ar putea să o înfrunte în „sferturi”, a trecut de Yulia Putintseva (Kazahstan, 56 WTA) în turul trei, scor 7-6(2), 6-0.


UPDATE 05:45 Bună dimineața, fani ai tenisului! Așteptăm cu nerăbdare meciul campioanei nostre, de care ne mai desparte o singură partidă rămasă de disputat pe centralul de la Indian Wells: Nadal – Muller, scor 6-2, 2-5 în acest moment. Probabil că mai avem de așteptat în jur de 45 de minute, în condițiile în care „Rafa” nu renunță la ritualurile marcă înregistrată prin care întârzie în mod clar serviciul. Eu sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi Halep – Makarova.

#IndianWells Nadal vs Muller pic.twitter.com/rPBYNtOgxq


Simona vine după un meci în care a cedat doar două game-uri

Halep continuă cursa de apărare a celui mai important titlu câștigat în carieră, luptându-se cu Makarova după ora 06:30, în ultimul meci al sesiunii de seară de la Indian Wells. Sportiva antrenată de Darren Cahill pare că a depășit forma slabă pe care a traversat-o în primele două luni ale sezonului, semnalul revenirii fiind tras în meciul din turul doi. Chiar dacă a înfruntat o jucătoare mult mai slab clasată, Vania King (202 WTA), constănțeanca a arătat excelent din punct de vedere fizic și s-a impus cu 6-1, 6-1. Rusoaica Makarova vine și ea după o victorie în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4 în fața cehoaicei Lucie Hradecka (77 WTA).

Halep, avantajată de rezultatele directe

Halep a mai jucat trei meciuri cu Makarova în circuitul WTA, românca fiind jucătoarea care conduce la general, scor 2-1: 6-1, 7-6 în sferturi la New Haven 2013 (hard), 4-6, 0-6 în „sferturi” la Australian Open 2014 (hard) și 6-3, 1-6, 7-5 în „sferturi” la Dubai 2015 (hard). Simona și „Kate” au disputat trei partide de foc până acum, dar asta nu le-a împiedicat să coopereze în afara meciurilor oficiale. Cele două s-au antrenat împreună la turneul de la Sydney (Australia), în luna ianuarie, sesiune care poate fi urmărită mai jos.

Traseu mai lejer după eșecul suferit de Venus WIlliams

Câștigătoarea meciului Halep – Makarova va avea o rundă viitoare ceva mai accesibilă, după ce Venus Williams (SUA, favorită 10) a pierdut încă din turul secund. Kurumi Nara (Japonia, 89 WTA) sau Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA) sunt posibilele adversare ale Simonei Halep din faza optimilor de finală. Venus a fost eliminată fără drept de apel, scor 6-4, 6-3 pentru Kurumi Nara, dar Simona nu a scăpat încă de sora americancei, Serena Williams. Halep s-ar putea întâlni cu liderul mondial în sferturile de finală ale turneului dotat cu 6 milioane de dolari.

Meciul dintre Halep și Makarova poate fi urmărit în direct pe Dolce Sport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…