LIVE BLOG US Open, ziua a 7-a | Halep și Tecău, calificare entuziasmantă în „sferturi” la dublu mixt. Begu și Olaru au cedat în decisiv cu surorile Chan. Simona joacă luni, după 19:30, în „optimi” la simplu

LIVE BLOG US Open, ziua a 7-a | Halep și Tecău, calificare entuziasmantă în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu și Raluca Olaru au părăsit competiția de dublu de la US Open, după ce au cedat în optimile de finală, scor 7-5, 1-6, 6-7, în fața surorilor Chan, reprezentantele Taipeiului.
  • Simona Halep și Horia Tecău au evoluat entuziasmant în proba de dublu mixt. Românii i-au învins fără emoții, scor 6-2, 7-5, pe Julia Goerges (Germania) și Nenad Zimonjic (Serbia) și s-au calificat în sferturile de finală, unde vor juca împotriva unui cuplu de legendă în istoria modernă a tenisului: Leander Paes (India) și Martina Hingis (Elveția).
     

01:38 Pe tabloul de simplu au mai rămas doar două meciuri de disputat. Liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, va da piept cu tenacele spaniol Roberto Bautista Agut, iar meciul va începe în aproximativ 30 de minute. La fete, Kiki Mladenovic și Ekaterina Makarova se vor duela, spre dimineață, pentru un loc în sferturile de finală. Eu sunt Cristian Voicu, vă mulțumesc pentru atenție, ne recitim cu proxima ocazie!


01:34 GAME, SET ȘI MECI SIMONA ȘI HORIA! Românii reușesc break-ul la 5-5, pe serviciul lui Goerges, apoi Simona face față presiunii, găsește un passing halucinand în lung de linie, cu reverul, pe lângă Zimonjic, și închide meciul, scor 6-2, 7-5. În sferturi, românii vor avea doi adversari de gală, legendarii Leander Paes și Martina Hingis.


01:14 Se termină și a doua serie, iar break-urile nu apar. Goerges și Zimonjic au avut o șansă, dar Simona a răspuns bine la fileu și a anulat-o. E 4-4 în setul secund și, surprinzător. nemțoaica se dovedește oponentul mai în formă.


01:00 Simona întoarce un game dificil, de la 0-30, iar scorul în setul secund e 2-2, după ce fiecare jucător a servit o dată. Începe seria a doua, cu Zimonjic la serviciu.


00:55 Rafa’s curse strikes again! Tradiția spune că omul care-l învinge pe Nadal la turneele de GS în afara finalei nu câștigă competiția. Fognini, călăul spaniolului din turul al treilea, are tot felul de probleme. Prima ar fi că e condus cu 2-0 de Feli Lopez, iar a doua că nu se simte deloc bine fizic și a chemat deja de două ori medicul turneului. Bine, a chemat doi medici, pentru că primul nu l-a mulțumit.


00:49 SET CONSTANȚA! Horia și Simona joacă superb, n-au emoții, și închid manșa rapid, scor 6-2. Cei doi constănțeni se simt bine, râd și glumesc, ceea ce nu face decât să ne bucure.


00:38 În cazul în care lucrurile nu merg bine, Horia ar putea proceda precum Verdasco în clipul de mai jos și i-ar putea spune Simonei unde să stea. Momentan, însă, nu e nevoie. Halep tocmai a dat un lob care l-a trimis în tribune pe Zimonjic și românii au două break-uri în față: 4-1 și serviciul la Horia.


00:32 BREAK! Julia e prima care-și cedează serviciul, după un retur superb al lui Horia, care l-a prins pe picior greșit pe Zimonjic, aflat în apropierea fileului. 2-1 pentru perechea română.


00:28 Băieții servesc bine! Nenad și Horia au deschis meciul și și-au câștigat fără emoții game-urile de serviciu. E rândul Juliei, apoi Simona va închide prima serie la serviciu.


00:24 Începe meciul românilor. Goerges și Zemonjic vor servi primii.


00:05 GAME, SET ȘI MECI CHAN/CHAN! Din nefericire, Irina și Raluca au cedat. După două ore și 42 de minute de luptă, româncele trebuie să se recunoască învinse, scor 7-5, 1-6, 6-7. Begu și Olaru rămân, totuși, cu o performanță bună la Flushing Meadows, unde au trecut de o pereche de top, Muguruza și Suarez, și au pierdut dramatic în fața altui cuplu de top 10. Imediat va începe și meciul de dublu mixt în care sunt implicați Simona și Horia.


23:54 A apărut programul zilei de luni. Pentru prima dată la acest turneu Simona Halep nu va mai juca pe Arthur Ashe, ci pe Louis Armstrong. Meciul ei contra nemțoaicei Sabine Lisicki va avea loc mâine, nu înainte de ora 19:30.


23:45 Continuă drumul Serenei. Campioana americană a trecut lejer de Madison Keys, scor 6-3, 6-3, după cel mai bun meci al său la acest turneu. În sferturi o va înfrunta pe Venus, sora mai mare a familiei Williams. Pe Terenul 17, româncele și-au luat înapoi break-ul pierdut la începutul setului, iar acum conduc cu 5-4 în ultimul set.


23:29 Vești de ultimă oră! Genie Bouchard s-a retras din proba de simplu de la US Open, după ce ieri anunțase că nu va putea juca la dublu și la dublu mixt. Contuzia la cap, căpătată după ce a alunecat în vestiar și a căzut a fost prea puternică, așa că italianca Vinci va merge direct în sferturile de finală. Cum s-ar spune, la omul sărac nici boii nu trag. Accidentarea lui Bouchard vine în singurul moment al sezonului în care a reușit să joace ceva și să lege câteva victorii. Ah, să nu uităm, vom fi nevoiți să o vedem pe Vinci într-un sfert de finală de Mare Șlem. Ă‚sta da chin.


23:16 Primul break al decisivului! Asiaticele câștigă al optulea game dintre ultimele 10 și preiau conducerea în decisiv: 2-1 și serviciul.


22:58 Irina are nevoie de îngrijiri medicale. Probleme la spate pentru româncă. Să sperăm că nu e nimic serios și că va putea juca la capacitate maximă în continuare. Între timp, Serena ia primul set cu Maddy Keys, 6-3.


22:50 Set decisiv! Încă un break al surorilor Chan, de data aceasta pe serviciul Irinei, face ca meciul să aibă nevoie de un al treilea set pentru a se decide perechea învingătoare. Statistica actului secund:


22:43 Avantaj surorile Chan! Raluca cedează serviciul, după un game maraton, iar asiaticele se desprind în setul secund, 4-1.


22:30 Echilibru în setul secund. Se merge cap la cap, deși româncele au ratat o minge de break în game-ul al treilea. E 2-1 pentru asiatice, iar româncele urmează la serviciu. Începe și meciul Serenei, pe Arthur Ashe, contra lui Madison Keys.


22:15 Set pentru românce! Un nou break reușit în game-ul al 11-lea le-a adus pe Irina și Raluca în postura de a închide manșa. Olaru a fost mult mai solidă, a întors game-ul de la 0-30, punând în teren câteva prime mingi de serviciu excelente. 7-5 pentru românce, după 50 de minute de joc.


22:03 Rebreak! Din păcate, după o perioadă în care au câștigat lejer game-urile de serviciu, Irina și Raluca au cedat exact când nu trebuia, la 5-4. Asiaticele au revenit în set. Este 5-5 și urmează la serviciu.


21:33 Început bun pentru românce! Un  break în primul game al meciului, urmat de un joc solid pe serviciul Irinei le aduc pe tricolore în avantaj: 2-0.


21:26 A început meciul, cu jucătoarele din Taipei la serviciu.


21:04 În sfârșit! Garcia și Srebotnik au avut nevoie de 2 ore și 50 de minute, trei tiebreak-uri și o revenire de la 0-1 la seturi pentru a trece de Bertens și Larsson, scor 6-7, 7-6, 7-6. În câteva minute, Raluca și Irina vor intra pe Terenul 17. Între timp, Cilic a trecut de Chardy, în timp ce Tsonga continuă forma excelentă din primele tururi. A ajuns la 11 seturi la rând câștigate la US Open, iar nici măcar unul nu a ajuns până în tiebreak. Impresionant.


20:22 Eliminată în ultimul tur al calificărilor de japoneza Mayo Hibi, Sorana Cîrstea și-a terminat vacanța la New York. La tenis, Cilic a câștigat setul al treilea al meciului cu Chardy și are un avantaj de două manșe la una, Tsonga și Paire merg cap la cap în primul set, în timp ce decisivul dintre Bertens/Larsson și Garcia/Srebotnik se anunță la fel de echilibrat precum primele două manșe: 3-2 pentru cuplul francezo-sloven.


19:59 Setul al doilea merge în dreptul perechii formate din Garcia și Srebotnik, ceea ce înseamnă că româncele mai au de așteptat. Pe Louis Armstrong a început un meci care se anunță proimițător, Paire vs. Tsonga.


19:43 Bertens și Larsson au fost la două puncte distanță de a închide meciul cu Garcia și Srebotnik, dar au eșuat. E 5-5 în setul secund, așa că vom fi nevoiți să mai așteptăm ceva până ce Irina și Raluca își vor face apariția pe teren.


19:03 Așa e primit marele Roger Federer după un antrenament la New York. Pe Terenul 17, departe de zgomotul produs de contactul dintre Federer și fani, Bertens și Larsson au câștigat primul set la tiebreak.


18:20 Cilic și Chardy au intrat pe Central. În mod normal, aici ne așteaptă un meci echilibrat, între doi jucători cu stiluri apropiate de joc.


18:04 Salutare, prieteni! E timpul pentru o nouă zi de spectacol de la US Open. Astăzi nu vom sta cu emoții doar pentru Simona, lucru pe care-l vom face mâine, ci pentru perechile de dublu și dublu mixt care vor intra în scenă ceva mai târziu. Momentan ne îndreptăm atenția spre Terenul 17, unde stă să înceapă meciul dintre Bertens și Larsson pe de o parte și Garcia și Srebotnik de cealaltă. Imediat după terminarea acestui duel, Begu și Olaru vor începe bătălia cu surorile Chan. So, stay tuned!


Rămasă doar cu Simona Halep pe tablourile de simplu de la US Open, România stă în continuare bine în probele de dublu. Dacă în competiția băieților Horia Tecău și Florin Mergea sunt obișnuiți cu fazele finale ale turneelor de Mare Șlem, ba chiar au o șansă mare la o nouă performanță importantă, surpriza a venit în acest an din partea cuplului format din Irina Begu și Raluca Olaru, cele care au ajuns până în optimile de finală, după o victorie impresionantă în fața ibericelor Garbine Muguruza și Carla Suarez-Navarro, favorite 8.

Terenul 17 va fi gazda românilor duminică. Mai întâi, nu înainte de ora 19:30, Irina Begu și Raluca Olaru vor da o bătălie dură pentru un loc printre cele mai bune 8 perechi ale turneului de la Flushing Meadows. Adversare le vor fi surorile Chan, specialiste ale probei de dublu, aflate într-o formă bună. Cu două turnee câștigate în 2015, Pattaya City și Cincinatti, Hao-Ching Chan și Yung Jan Chan pornesc ca favorite, dar jocul excelent arătat de tricolore în runda precedentă poate da peste cap calculul hârtiei.

Imediat după terminarea partidei în care sunt implicate Begu și Olaru pe Terenul 17 își vor face apariția Simona Halep și Horia Tecău. Aflați la prima experiență împreună la un turneu de Mare Șlem, cei doi constănțeni au șansa de a ajunge în faza sferturilor de finală la dublu mixt. În față le vor sta nemțoaica Julia Goerges și sârbul Nenad Zimonjic, cotați favoriți 8. Va fi al doilea meci al Simonei la dublu mixt, după cel din prima rundă de la US Open, când numărul 2 s-a descurcat excelent în echipă cu Horia, pierzând doar trei game-uri în duelul cu ibericii Parra Santonja și Marrero.

În competiția de simplu, arena Arthur Ashe propune o distribuție interesantă. Croatul Marin Cilic, campionul din 2014, va juca împotriva francezului Jeremy Chardy, aflat într-o formă foarte bună, urmând ca sesiunea de zi să fie încheiată de legendarele surori Williams, care se vor succede pe Centralul de la Flushing Meadows. Venus va intra prima în scenă, contra lui Annett Kontaveit, pentru ca Serena să încerce să mai facă un pas spre Marele Șlem, în cel mai așteptat meci al zilei, împotriva mai tinerei compatrioate Madison Keys. Sesiunea de seară va fi deschisă de sârbul Novak Djokovic și spaniolul Roberto Bautista Agut, iar ultima partidă a zilei le va opune pe franțuzoaica Kristina Mladenovic și rusoaica Ekaterina Makarova.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Florin Prunea a auzit că Niculae e OUT de la Rapid și a răbufnit
Florin Prunea a auzit că Niculae e OUT de la Rapid și a răbufnit
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu a avut nicio șansă
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu a avut nicio șansă
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Mara Bănică, de NERECUNOSCUT după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Mara Bănică, de NERECUNOSCUT după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Codrin Ştefănescu, prima apariţie după diagnosticul de cancer: Am cerut să îmi fie lăsat sicriul deschis indiferent cum o să arăt
Codrin Ştefănescu, prima apariţie după diagnosticul de cancer: Am cerut să îmi fie lăsat sicriul deschis indiferent cum o să…
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la 10 ani
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la 10 ani
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Controversă Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „Le dai oamenilor știri care le plac, indiferent dacă sunt adevărate sau nu?”
Controversă Mândruță-Dan Negru despre Lumina Sfântă: „Le dai oamenilor știri care le plac, indiferent dacă sunt adevărate sau nu?”
Bill May e pe cale să devină primul bărbat în înotul sincron olimpic
Bill May e pe cale să devină primul bărbat în înotul sincron olimpic
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri