US Open, ziua a 5-a | Rafa Nadal, doborât din toate punctele de vedere. Irina Begu, Raluca Olaru și Horia Tecău au avut o amiază perfectă. Monica Niculescu a părăsit turneul după ce a fost eliminată și la dublu

Redactor:
Marius Hutu
US Open, ziua a 5-a | Rafa Nadal, doborât din toate punctele de vedere. Irina Begu, Raluca Olaru și Horia Tecău au avut o amiază perfectă. Monica Niculescu a părăsit turneul după ce a fost eliminată și la dublu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu și Raluca Olaru s-au calificat în premieră în optimile de finală ale turneului de la Flushing Meadows după ce s-au impus cu 7-5, 6-4 în partida cu favoritele numărul 8, Garbine Muguruza și Carla Suarez Navarro.
  • Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au respectat statutul de mari favoriți în partida cu Begemann și Marach: scor 6-2, 6-1 în primul tur al turneului de dublu
  • Monica Niculescu a părăsit turneul de la US Open, după ce a fost eliminată în turul secund și în proba de dublu. Niculescu / Savchuk – Kudryavtseva / Pavlyuchenkova 6-7 (7), 3-6.
  • Surpriza zilei a 5-a: Rafael Nadal a fost trimis acasă de Fabio Fognini, după ce spaniolul a condus cu 2-0 la seturi. 

08:33 Înfrângere grea pentru fostul număr 1 mondial. Rafael Nadal a pierdut incredibil partida cu Fabio Fognini, după ce a condus cu 2-0 la seturi și 3-1 în setul trei. Italianul a rezistat eroic și a întors partida, câștigând în decisiv cu 6-4. În setul 5 s-au înregistrat nu mai puțin de 7 break-uri.

Rafael Nadal a pierdut a doua partidă la US Open în ultimii 5 ani. În 2010 și 2013 a obținut trofeul, iar în 2012 și 2014 nu a participat. 2015 este și primul an în care Rafa nu câștigă niciun Grand Slam, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2004, când el avea doar 18 ani. Apoi, Fabio Fognini a obținut primul succes pe hard în fața unui jucător de Top 10 în acest sezon.


07:35 Din ce în ce mai greu. Rafael Nadal a fost egalat la seturi de Fabio Fognini, după ce a condus cu 2-0. Iar astfel de cazuri sunt rare în cariera spaniolului. Este pentru a 5-a oară când Rafa este egalat după ce a avut 2-0.


07:27 Tenis la miezul nopții. La această oră încă este în plină desfășurare partida dintre Rafael Nadal și Fabio Fognini. Spaniolul conduce cu 2-1 la seturi, dar italianul vine tare din urmă, având 4-3 în „manșa” a patra. La New York s-a trecut de miezul nopții.


Nord-americancele au promovat în „bloc”. Eugenie Bouchard a avut nervii tari în partida cu Cibulkova și în cele din urmă a reușit să se califice mai departe după ce a ieșit învingătoare în „decisiv”, scor 6-3. Așadar, o posibilă semifinală cu Serena Williams rămâne în picioare. Numărul 1 mondial a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Mattek-Sands, scor 3-6, 7-5, 6-0.

Într-o altă partidă, Madison Keys a eliminat-o pe Agnieszka Radwanska cu 6-3, 6-2, dar acest rezultat nu mai este o surpriză, având în vedere evoluția celor două jucătoare din ultimul an.


00:55 Nu a fost chiar simplu. Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală ale turneului, dar a avut de tras în fața italianului Andreas Seppi, care i-a dat o replică foarte bună liderului mondial. Nole a câștigat în trei seturi, cu 6-3, 7-5, 7-5. Meciul dintre Cibulkova și Bouchard  continuă, în schimb, după ce slovaca a restabilit egalitatea la seturi, scor 6-4 în actul doi. Genie a avut 3-1 în setul doi, dar nu a reușit să și fructifice avantajul clar pe care l-a avut în acel moment.


00:02 Meci epic pe Louis Armstrong. Genie Bouchard și Dominika Cibulkova au jucat 71 de minute pentru a ajunge la o concluzie în primul set. Jucătoarea din Canada s-a impus în tie-break, cu 11-9, după ce a salvat 5 mingi de set ale adversarei. Să fie oare și meciul revenirii în prim-plan a vedetei nord-americane? Dacă trece de Cibulkova, Makarova ar fi principala adversară pentru Bouchard în drumul spre o semifinală cu Serena Williams.


00:00 Și Italia încă mai așteaptă să-i ia un set lui Nole. Djokovic a câștigat și setul secund în partida cu Andreas Seppi, scor 7-5, după ce a reușit 3 game-uri consecutive la final.


23:50 Simona va juca în nocturnă pentru calificarea în optimi. Organizatorii tocmai au anunțat programul zilei a 6-a, în care o vom urmări la lucru și pe Simona Halep. Românca va juca cu Shelby Rogers pe Artur Ashe, în sesiunea de seară, începând cu ora 2:00.


23:45 Djokovic vs Italia 30-0! Andreas Seppi reușește să țină pasul cu Djokovic în setul secund, scor 5-5. Site-ul oficial al întrecerii se întreabă dacă italianul va reuși să-i ia un set lui Nole. Numărul 1 mondial are un record extraordinar în meciurile disputate cu toți jucătorii italieni începând din 2004


23:15 Ce se joacă la ora asta? Am intrat în a 5-a oră de jocuri la US Open în această zi de vineri, iar interesul este captat în principal de jocurile Novak Djokovic – Andreas Seppi și Eugenie Bouchard – Dominika Cibulkova. Nole a început relaxat, iar Seppi a reușit break-ul după primele minute de joc. Liderul mondial a revenit însă rapid și chiar fără a avea cel mai bun joc s-a impus la sfârșitul primului set cu 6-3.


22:56 N-a fost și ziua Monicăi! Niculescu și Savchuk s-au oprit în turul secund al probei de dublu, după ce au pierdut și setul secund cu 6-3. Kudryavtseva și Pavlyuchenkova au rupt echilibrul în game-ul 7 și au obținut victoria după o oră și 35 de minute.


22:25 Campionul rezistă. Marin Cilic a avut nevoie de patru ore de joc pentru a-l elimina pe Kukushkin. Deținătorul titlului a câștigat un meci de cinci seturi, cu trei tie-break-uri: 6-7, 7-6, 6-3, 6-7, 6-1.


22:16 În dificultate. Monica Niculescu și Olga Savchuk au pierdut primul set cu perechea rusă Kudryavtseva / Pavlyuchenkova, după 55 de minute de joc, la tie-break: 7-9.


22:02 Visul Belindei s-a terminat! Tânăra elvețiană Belinda Bencic s-a oprit în turul 3 la US Open, după ce a fost învinsă de experimentata Venus Williams. Jucătoarea de 35 de ani s-a impus în două seturi, cu 6-3, 6-4, în fața câștigătoarei turneului de la Toronto. Venus a ajuns la un meci distanță de un posibil sfert de finală cu Serena.


21:48 Atenție distributivă! Cu un ochi suntem atenți la meciul de fotbal Ungaria – România, iar cu altul la partida Monicăi Niculescu la dublu, în turul secund. Românca face pereche cu Olga Savchuk, iar debutul de joc în compania rusoaicelor Kudryavtseva / Pavlyuchenkova le-a fost favorabil, scor 3-1. Adversarele au reușit însă apoi 3 game-uri consecutive.


21:44 Allez la France! Jo Wilfried Tsonga mărește efectivul francezilor în optimile de finală la Flushing Meadows, după ce a câștigat partida cu ucraineanul Stakhovsky: 6-3, 7-5, 6-2. Tsonga va juca pentru a patra oară în optimi în ultimii 5 ani.


20:57 Calificare la pas. Horia Tecău și Jean Julien Rojer sunt în turul secund la US Open după un meci facil cu Begemann și Marach, scor 6-2, 6-1. În total, favoriții numărul 3 au petrecut pe teren numai 48 de minute, după ce au reușit 5 break-uri din tot atâtea șanse!


20:33 Eficiență maximă! Horia Tecău și Jean Julien Rojer au avut nevoie de 24 de minute pentru a se impune în primul set: scor 6-2. Favoriții numărul 3 au fructificat cele 2 șanse de break pe care le-au avut, iar serviciul le-a funcționat perfect! Horia și Julien au avut un procentaj de 92% pe primul serviciu și 80% pe serviciul doi. Mai concret, cei doi le-au cedat adversarilor Begemann și Marach doar 2 puncte în cele 18 servicii!


20:23 Terenul 6, teren românesc. După superba victorie a româncelor Raluca Olaru și Irina Begu, la „lucru”, pe terenul 6, a intrat Horia Tecău. Iar după primele 5 game-uri jucate alături de Jean Julien Rojer în partida cu Begemann / Marach, toate lucrurile par în regulă. Perechea româno-olandeză a reușit deja break-ul (scor 3-2 și serviciul).


20:20 Este și seara francezilor! KIKI Mladenovic a fost prima sportivă calificată în optimi, iar Benoit Paire este primul care a acces în aceeași fază, în turneul masculin. Francezul s-a impus în trei seturi în partida cu veteranul Robredo, scor 7-6, 6-1, 6-1. Cam în același timp cu partida Paire – Robredo s-a terminat și prima partidă de pe Artur Ashe, Ekaterina Makarova – Svitolina 6-3, 7-5.


19:47 Seara începe superb pentru tenisul românesc. Raluca Olaru și Irina Begu s-au calificat în premieră în optimile de finală la US Open, după ce s-au impus cu 7-5, 6-4 în fața cuplului spaniol Muguruza / Suarez Navarro. Perechea română s-a calificat mai departe la capătul unui meci pe care l-a gestionat perfect, mai ales după ce a făcut 1-0 la seturi. 

În actul secund, Raluca și Irina au jucat perfect la serviciu și nu le-au oferit nicio șansă de break adversarelor. Iar la 5-4 au forțat și au făcut break/ul victoriei. În optimi, cele două românce vor înfrunta surorile Chan (Taiwan), favorite numărul 9 la US Open.


19:20 Tabloul optimilor începe să prindă contur. Kristina Mladenovic (Franța) este prima sportivă calificată în turul 4, după o victorie scurtă în fața rusoaicei Kasatkina, cu 6-2, 6-3.


19:13 Campionul en-titre, în dificultate. Marin Cilic va avea serios de tras pentru a se califica în turul 4 și a continua astfel să spere că își va apăra trofeul cucerit anul trecut. Kukuhskin a câștigat primul set cu 7-5.


19:05 Entuziasmant! Raluca Olaru și Irina Begu au câștigat primul set (7-5) cu Muguruza și Suarez după aproximativ 50 de minute de joc. Româncele au început mai ezitant, iar în game-ul 3 și-au cedat serviciul, dar au revenit imediat cu un rebreak. Punctul setului a fost reușit de Raluca Olaru, cea care a avut un reflex extraordinar la un vole al Muguruzei, reușind să trimită mingea, mult din spatele terenului, între cele două adversare, rămase fără replică. Irina și Raluca au început bine și setul secund: game solid pe propriul serviciu.


18:40 Un altfel de Top: 5 mari jucători care au câștigat un titlu de Grand Slam fără a fi favoriți. Unul dintre aceștia s-a impus la US Open: 

  • Boris Becker – campion la Wimbledon, 1985
  • Mats Wilander – campion la Roland Garros, 1982
  • Andre Agassi – campion la US Open, 19994
  • Goran Ivanisevic – campion la Wimbledon, 2001
  • Gustavo Kuerten – campion la Roland Garros, 1997


18:24 Un mic dejun „fuerte” pentru Rafa Nadal înainte de joc. Spaniolul va închide ziua de tenis pe Artur Ashe (în jurul orei 3.30 în România) cu o partidă în compania italianului Fabio Fognini. Deocamdată Rafa s-a așezat la masă pentru un mic dejun consistent. Trebuie să fie în cea mai bună dispoziție, având în vedere că va juca împotriva unui jucător care l-a învins de două ori în 2015


18:10 Raluca Olaru și Irina Begu, în fața unei premiere. În câteva momente, Irina Begu și Raluca Olaru vor începe partida de dublu din cadrul turului secund cu Garbine Muguruza și Carla Suarez Navarro, perechea spaniolă fiind cap de serie numărul 8. Cele două românce au șansa de a se califica pentru prima dată în turul 3 la US Open, fie că este vorba de simplu sau de dublu. Raluca joacă pentru a treia oară pe tabloul principal la dublu, în timp ce Irina este la a 5-a prezență.


Simona Halep este singura reprezentantă a României care continuă aventura la Flushing Meadows în turneul de simplu, după ce Monica Niculescu a fost eliminată, joi noapte, de Flavia Pennetta. Numărul 2 mondial va avea vineri o zi mai relaxată, după ce în ziua precedentă a obținut două victorii, una la simplu cu Bondarenko și alta la „mixt”, alături de Horia Tecău.

În ziua a 5-a la US Open vor fi câțiva reprezentanți care vor evolua în turneele de dublu sau la juniori (calificări), cum e cazul fetelor Georgia Crăciun, Oana Gavrilă și Ioana Pietroiu. Seniorii vor putea fi urmăriți, vineri, toți pe terenul 6. Horia Tecău și Jean Julien Rojer, ajunși principalii favoriți ai turneului de dublu după eliminarea primelor două perechi, frații Bryan și Dodig / Melo, își vor face debutul în compania cuplului Begemann / Marach. Perechea româno-olandeză va intra pe teren după jocul dublului Olaru / Begu și înaintea partidei pe care o va susține Monica Niculescu.

Programul sportivilor români la dublu în ziua a 5-a la US OPEN

  • Irina Begu / Raluca Olaru – Garbine Muguruza / Carla Suarez Navarro (terenul 6, ora 18:10)
  • Horia Tecău / Jean Julien Rojer – Andre Begemann / Olivier Marach (terenul 6, în jurul orei 19:30)
  • Monica Niculescu / Olga Savchuk – Alla Kudryavtseva / Anastasia Pavlyuchenkova (terenul 6, în jurul orei 21:00)

La simplu, vineri sunt programate jumătate din jocurile turului 3, feminin și masculin. Spre exemplu, programul pe Artur Ashe este de cinci stele, la lucru putând fi urmăriți Novak Djokovic, Rafael Nadal, dar și surorile Williams.

ProSport vă invită să rămâneți alături de noi pentru a urmări și a comenta tot ce se întâmplă și în ziua a 5-a la US Open.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup