LIVE BLOG US Open, ziua a 3-a | Românii la dublu: Mergea – autoritar, Niculescu – expeditivă, Begu și Olaru – super-revenire, Dulgheru pierde. Serena, nemulțumită, a luat măsuri imediat după victorie. Imaginile care fac înconjurul lumii: Bencic – victorie cu nervi și lacrimi, „Djoker-show” după gong. Halep, două meciuri în ziua a patra

LIVE BLOG US Open, ziua a 3-a | Românii la dublu: Mergea - autoritar, Niculescu - expeditivă, Begu și Olaru - super-revenire, Dulgheru pierde. Serena, nemulțumită, a luat măsuri imediat după victorie. Imaginile care fac înconjurul lumii: Bencic - victorie cu nervi și lacrimi,
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ziua a treia a US Openului programează duelurile a șapte tricolori, toți implicați în probele de dublu – feminin, masculin și mixt: printre altele, Florin Mergea își începe evoluția alături de Rohan Bopanna, din postura de capi de serienumărul șase.
  • Anda Perianu și Andrei Dăescu, foști jucători români care și-au câștigat un wildcard pe tabloul de dublu mixt de la US Open, jucând într-un turneu rezervat amatorilor, au fost eliminați de perechea Rodionova / Mirnîi, scor 2-6, 4-6.
  • La masculin, Florin Mergea și Rohan Bopanna și-au asigurat biletele pentru turul doi, la capătul unei evoluții sigure în fața perechii Krajicek / Monroe (SUA / SUA) – scor 6-3, 6-4.
  • Alexandra Dulgheru a părăsit concursul și la dublu feminin, alături de Christina McHale, la mai puțin de 24 de ore de la eliminarea de la simplu. Favoritele nouă ale tabloului, Yung-Jan Chan / Hao-Ching Chan (Taiwan / Taiwan) s-au impus 6-2, 6-4
  • Monica Niculescu merge mai departe, în turul doi, și la dublu, alături de Olga Savchuk. Cele două s-au impus 6-2, 6-1 în fața perechii Aoyama / Voracova, în 62 de minute.
  • Irina Begu și Raluca Olaru au semnat o revenire impresionantă, scor 2-6, 6-3, 6-2, în fața perechii Kalashnikova / Marosi.
  • Surprizele zilei: Grigor Dimitrov, favorit  17 pe tabloul masculin, este victima care ține capul de afiș în această a patra zi. Bulgarul a fost la un pas de a întoarce desprinderea la 2-0 la seturi a kazahului Kukushkin, dar finalizarea l-a trădat în decisiv: 6-3, 7-6(2), 2-6, 4-6, 6-4 este scorul care i-a asigurat lui Mihail un rendez-vous cu Marin Cilic, campion în 2014 la New York. În competiția feminină, Anastasia Pavliuchenkova (favorită 31) este deocamdată singura favorită eliminată, în minimum de seturi, de estonianca Kontaveit.

 

UPDATE 06:35 Nu mai are tribuna nici măcar pe jumătate plină, dar Djokovic este în turul 3: 6-4, 6-1, 6-2. O nouă demonstrație de încredere a liderului mondial încheie ziua a treia de tenis de la US Open. Sârbul simte că nu a fost suficient de spectaculos pe teren? Probabil, pentru că apelează la vechiul truc cu dansul pentru a smulge aplauze. Și își cheamă și un ajutor din tribune, pentru puțină variație în rutina clasică. Nu degeaba i se spune Djoker. Și în fine, New York-ul adoarme, atunci când Europa se trezește.


UPDATE 06:05 E iute, e furios, e periculos, e liderul mondial. Djokovic este autoritar în partida cu Haider Maurer: 33 de minute primul set, încheiat 6-4, 29 de minute cel de-al doilea, adjudecat 6-1.


UPDATE 04:40 Venus Williams își urmează sora în turul 3: 6-3, 6-7(2), 6-2 este scorul final în fața irinei Falconi. Cea mai vârstnică participantă de la US Open se ciocnește mai departe de tânăra Bencic, într-un război al generațiilor. Arthur Ashe Stadium îi aparține acum lui Novak Djokovic.


UPDATE 04:30 US Open-ul a stins lumina pe toate terenurile, mai puțin pe Central, unde este în plină desfășurare sesiunea de seară. Andreas Seppi (favorit 25) se mișcă extrem de confortabil în setul patru, după ce scapă de un 2-1 mai greu de întors pe tabelă, și încheie conturile cu Gabashvili 3-6, 6-3, 7-6(3), 6-1. Totuși – cine să-l invidieze pe „nefericitul” care așteaptă acum un duel cu Novak Djokovic sau o minune mare cât universul – un succes al lui Haider Maurer în fața liderului mondial?


UPDATE 04:25 Frații Bryan, „out”: cvintuplii campioni de la US Open, la dublu, au salvat patru mingi de meci în setul doi, dar a fost doar o amânare a deznodământului: conaționalii lor, Johnson și Querrey au câștigat, 7-6, 5-7, 6-3.


UPDATE 04:05 Irina Falconi face spectacol pe Arthur Ashe: rezistă în partidă, deși fostul lider mondial a servit de două ori pentru meci. Venus, de partea cealaltă, retrăiește într-un fel meciul din primul tur, prelungit surprinzător de Puig, tot după un tiebreak  complicat pentru veterana tenisului american. Acesta este ultimul duel de pe tabloul feminin care își va afla câștigătoarea, toate celelalte 15 locuri de pe tabloul șaisprezecimilor fiind deja ocupate.


UPDATE 03:50 Belinda Bencic desăvârșește un meci memorabil, în care a trecut prin întreaga paletă de emoții: 5-7, 7-6(3), 6-3, în 2 ore și 55 de minute de luptă. Cei de la WTA nici măcar nu mai trebuie să o aducă în fața camerei de luat vederi pentru provocarea „Emoji”. Le-am văzut pe multe dintre ele, într-un context cât se poate de real.


UPDATE 03:45 Jo Wilfred Tsonga impresionează în drumul spre turul doi: a fost de neatins la serviciu, în duelul direct cu Marcel Granollers, ibericul nereușind să își creeze nici măcar o oportunitate de break. Adăugăm 42 de lovituri câștigătoare în dreptul francezului și rezultatul este spectaculos. Tabela reține un 6-3, 6-4, 6-3, înaintea duelului direct cu ucrainianul Serghei Stakhovski.


UPDATE 03:40 Thriller-ul lui Bencic continuă: conaționala lui Federer este la un game distanță de turul trei, la 5-2, în condițiile în care game-urile sale de serviciu, din decisiv, sunt adevărate probe de anduranță: 16 puncte, 10 puncte, 12 puncte – iată succesiunea ultimelor trei. Cu toate acestea, Bencici a fost o stâncă: a salvat patru mingi de break, iar japoneza Doi intră ea în zona în care totul i se pare potrivnic.


UPDATE 03:25 Se vede efortul depus de Irina și de Raluca. Chiar dacă astăzi ziua a început cu vânt, umezeala și umiditatea sunt marii adversari ai celor aflați în competiție.


UPDATE 03:20 Colegul Cristi Voicu care este 100% impresionat de evoluția „Micuței Higins” – cea despre care de altfel jurnalista Carole Bouchard sugerează că ar fi poate mai aproape în aceste momente de „Micu’a Zvereva”: „Setul doi al meciului dintre Bencic și Doi e de pus în ramă. Cel mai nebun set al anului, de departe„.


UPDATE 03:15 Victorie pentru Irina Begu și Raluca Olaru: 2-6, 6-3, 6-2. O super-revenire a fetelor antrenate de Artemon Apostu-Efremov și Adrian Cruciat, meciul apropiindu-se de borna două ore de joc.


UPDATE 03:05 Belinda Bencic (favorită 12, 18 ani) este un fel de super-woman: salvează trei mingi de meci în fața japonezei Misaki Doi și forțează decisivul, după ce i-a smuls de două ori mai multe erori neforțate adversarei în setul doi, față de primul set. Sau, cum ne spune „Supersolo” în secțiunea de comentarii – este protagonistă într-un „thriller: au furat-o arbitrii, a plâns pe teren, a trântit rachete… meciul e de comă…”


UPDATE 03:00 Venus Williams nu este nici ea ferită de emoții pe Central, în fața lui Falconi, dar parcă problemele sale sunt mai mici decât ale Serenei. Americanca a luat rapid avantaj de un break, și-a pierdut serviciul la 4-2, dar nu s-a lăsat egalată, ci a răspuns cu două game-uri consecutive, care au dus-o la 1-0 la seturi pe Central, cu 6-3 pe tabelă.


UPDATE 02:55 Fetele noastre rămân la conducerea jocului: încep decisivul cu break alb, trec rapid și eficient peste propria lansare și pun din nou probleme la retur, într-un game cu două oportunități de break, salvat totuși de adversare. 2-1.


UPDATE 02:45 Este set decisiv pentru Irina Begu și Raluca Olaru. 11 procente în plus pentru tricolore la prima minge și 17 procente în jos, la aceeași rubrică a statisticii pentru Kalashnikova și Marosi sunt cifrele care sar în ochi.


UPDATE 02:40 În timp ce Irina Begu și Raluca Olaru se află la serviciu pentru a trimite partida lor de dublu cu Marosi și Kalashnikova în decisiv, vedem ce se  mai întâmplă în complexul de la US Open: Venus Williams a pornit ca din tun în partida cu conaționala Irina Falconi (4-1), Andreas Seppi (favorit 25) este într-o oarecare încurcătură, cedând primul set în fața lui Gabashvili (3-6), observăm un cuplu interesant, între foștii parteneri ai lui Florin Megrea și Horia Tecău – Dominic Inglot și Robert Lindstedt. Tsonga (favorit 19) domină duelul cu Granollers (6-4, 4-2), iar Robredo (favorit 24) – pe cel cu Sam Groth.


UPDATE 02:20 Surpriza zilei pe tabloul masculin: Mihail Kukushkin termină în cinci seturi ce n-aputut face în trei – îl elimină pe Grigor Dimitrov, favorit 17, scor 6-3, 7-6, 2-6, 4-6, 6-4. Pentru un loc în optimi, are duel e lux cu Marin Cilic, campionul en-titre.


UPDATE 02:10 Irina Begu și Raluca Olaru schimbă aspectul jocului: încep cu un 3-0 în setul doi, în timp ce Arena Centrală este gata de duelul fostului lider mondial, Venus Williams.


UPDATE 02:01 Victorie Rafael Nadal, 7-6, 6-3, 7-5, după un meci de două ore și 43 de minute. Chiar dacă nu a pierdut set, ca în primul meci, căderile din jocul ibericului au fost evidente. Dar, supraviețuiește încă un tur în turneu și are șansa de a îmbunătăți un pic, pentru a răspunde unei provocări mai mari în turul următor: Fabio Fognini.


UPDATE 02:00 Revenire pe bune sau doar un foc de paie? Irina Begu și Raluca Olaru câștigă două game-uri, la 0-5, și reduc handicapul. Aflăm în câteva minute, pentru că servesc Kalashnikova și Marosi. Și este set, 6-2. Rezultatele s-ar putea însă vedea în setul doi.


UPDATE 01:55 Darren Cahill se gândește probabil serios la posibilitatea de a deveni antrenor full-time pentru Simona. Altfel, de ce ar pune mâna pe o revistă românească? Oricum, prefațează bine meciul de mâine, de la dublu mixt al Simonei, alături de Horia.


UPDATE 01:45 Româncele, mitraliate pe terenul 16: Begu și Olaru sunt în corzi, la 0-4 cât arată tabela de scor, în duelul cu perechea ungaro-georgiană Marosi / Kalashnikova, cu 7 puncte câștigate, față de 17, în primele 13 minute


UPDATE 01:40 Și cam asta va fi distribuția unui sexy-duel din turul trei: Genie Bouchard vs Domi Cibulkova.


UPDATE 01:20 Victorie grea pentru Bouchard: 6-3, 6-7, 6-3 în fața Polonei Hercog și lacrimi pentru Genie. Canadianca reușește pentru prima dată după Australian Open să lege două victorii și se descarcă, izbucnind în lacrimi.


UPDATE 01:10 Organizatorii au publicat programul zile a patra: Simona Halep revine pe Central, de la ora 20:00, ora României, pentru duelul cu Kateryna Bondarenko, iar Monica Niculescu și Flavia Pennetta închid programul zilei, pe Terenul 17 – din fericire, televizat. Interesant este că mâine, Simona debutează în proba de dublu mixt, alături de Horia Tecău, pe terenul 6, adversari fiindu-le ibericii Arantxa Parra Santonja și David Marrero. Mitu intră și ea la dublu, la prima oră, alături de brazilianca Pereira, pe Terenul 6, împotriva favoritelor 3, Babos / Mladenovic, în paralel cu duelul Alexandrei Dulgheru și al lui Florin Mergea cu australienii Gavrilova / Peers, de pe terenul 14 – ambele programate la ora 18:00, ora României.


UPDATE 01:05 Nadal, 2-0 la seturi, 7-6, 6-3. Simplu? Nici pe departe, doar am stabilit că dacă e ușor, nu e „fun„. A început setul cu 0-2, a ratat passinguri, forehanduri, apoi Nadal cel puternic și al său „fearhand”, cum îi place lui Brad Gilbert să spună, au reapărut și setul s-a scurs, cu un 1-6 – bilanțul următoarelor șapte game-uri. Deloc rău.


UPDATE 00:55 This is how she does it: cu zece duble greșeli într-o partidă de două seturi, Serena Williams a avut motive să fie nemulțumită de serviciu. Reacția ei explică exact cât de mult vrea Marele Șlem, dar și cum ajungi să ai șanse în această cursă: a mers direct pe terenul de antrenament pentru a-și exersa serviciul – relatează corespondentul AFP, David James.


UPDATE 00:40 Victorie pentru Domi Cibulkova. „Jucătoare de buzunar” găsește resursele pentru a încheia învingătoare un meci în care a alternat momentele de sclipire cu erorile de pus în ramă, în galeria gafele anului. Adversara sa, Pegula are însă un mare merit, jucătoarea de 21 de ani arătând multe lovituri de clasă. „Domi” a stat însă mult pe teren, iar glezna sa ar putea cere decontul în meciurile următoare. Cibulkova s-a plâns la Toronto de acest aspect, dar de atunci, s-au scurs două săptămâni și jumătate.


UPDATE 00:35 Genie Bouchard (cap de serie 25) aruncă pe fereastră setul doi, cu greșeli monumentale. 6-3, 6-7(2).


UPDATE 00:30 Serena, clar nemulțumită de joc. La microfonul Eurosport, liderul mondial a mărturisit: „credeam că voi pierde tiebreak-ul. Nu am jucat deloc bine. Două seturi – e bine, dar dacă vreau să câștig următorul meci, trebuie să joc mult mai bine„. Adevărat doar pe jumătate, având în vedere că în fața sa, în turul următor, se va afla Bethanie Mattek-Sands, o jucătoare din partea căreia, cel mai probabil, puțini așteaptă surpriza.


UPDATE 00:25 VICTORIE PENTRU MONICA! Dacă la simplu a fost turnir-maraton, la dublu a fost plimbare în parc, cu doar trei game-uri cedate, alături de Olga Savchuk, 6-2, 6-1 în fața perechii Aoyama / Voracova, în 62 de minute.


UPDATE 00:17 Forehand câștigător, descătușare și SET NADAL! 7-6(5). La un pas să fie îngropat în tiebreak de greșelile de forehand, întors de la 2-0, la 3-5 de Schwartzman, Rafa profită de o eroare a adversarului și finalizează cu lovitura sa favorită. Ibericul cu siguranță dă senzația că dacă nu își complică singur existența, nu e el, varianta 2015.


UPDATE 00:10 Serena Williams câștigă, și o face în două seturi, 7-6, 6-3, într-o oră și 33 de minute: departe de nivelul maxim, liderul mondial își regăsește apetitul la retur, în  setul doi, câștigând de trei ori pe lansarea lui Kiki. Olandeza a ratat copilărește, în momente cheie, iar Serena este un contabil perfect. Două victorii din șapte. Numărătoare inversă continuă până la Marele Șlem.


UPDATE 00:05 Domi Cibulkova rămâne în turneu: a început setul doi cu serviciu pierdut, a câștigat bătălia de la 2-3, luând break alb și astfel echilibrând partida, a anulat patru mingi de break iar războiul l-a câștigat 7-5, după un nou break alb.


UPDATE 00:00 Nadal, scenariu cunoscut în 2015: îi tremură mâna la finalizare, în game-ul în care a servit pentru set și îi oferă break-ul cadou argentinianului Schwartzman, cu două erori consecurtive: prima prea lungă, a doua în fileu. 5-4.


UPDATE 23:55 Set Niculescu / Savchuk, 6-2! 35 de minute le-au fost suficiente celor două pentru a câștiga un set în care punctele importante le-au revenit, refuzându-le adversarelor 4 mingi de break.


UPDATE 23:45 Ritmul acțiunii este covârșitor, se întâmplă extrem de multe lucruri interesante la New York. Printre ele: ei bine, Monica Niculescu se pare că s-a recuperat bine după meciul maraton de ieri și acum joacă la dublu. Și joacă foarte bine. 4-2 alături de Olga Savchuk, pe care am văzut-o și la București, în duelul cu perechea Aoyama / Voracova.


UPDATE 23:40 Trimis de organizatori pe arena a doua a complexului Rafael Nadal este un om în misiune: start lansat, 3-0. Echipamentul o fi subiect de glumă, dar serviciul și dreapta spaniolului nu. Totul merge perfect deocamdată.


UPDATE 23:32 SET WILLIAMS! Serena Williams este la un pas de lacrimi, după câștigarea tiebreak-ului primului set, pe care Kiki Bertens are toate motivele să-l regrete. Olandeza susținută din tribune de Robin Haase a prins patru lovituri câștigătoare fabuloase în debut de tiebreak, a condus 4-0, dar peste ea au venit emoțiile, presiunea publicului și tăvălugul Serena Williams. Cinci puncte consecutive, moment de respiro, apoi alte două reușite o salvează pe Serena de un prim set pierdut la New York.


UPDATE 23:28 Dulgheru, out și la dublu: alături de Christina McHale, Alexandra se înclină în fața favoritelor 9, Chan / Chan, 2-6, 4-6. Și-a îmbunătățit performanța de la simplu cu două game-uri, dar înfrângerea e înfrângere.


UPDATE 23:25 Decizie la tiebreak în partida Williams – Bertens. Americanca a salvat din nou minge de break, are probleme la serviciu, dar supraviețuiește. Iar Bertens este din nou autoritară cu serviciul și totul depinde de tiebreak.


UPDATE 23:20 Nu mai este „omul în negru, camuflat”, ci „omul verde”, dar tot favorit al tribunelor. Rafael Nadal deschide cu serviciul partida de pe Louis Armstrong Arena.


UPDATE 23:10 Ce nebunie de meci: Domi Cibulkova pierde primul set al disputei cu americanca Pegula, 5-7, la capătul unui set cu 84 de puncte, 14 mingi de break și cinci game-uri câștigate contra serviciului. „Pome” a început cu deficit de două break-uri, le=a recuperat din mers, pe parcursul setului, a egalat la cinci dar imediat a clacat la serviciu.


UPDATE 23:08 Serena rămâne Serena și în momentul critic, ridică nivelul jocului, închide robinetul de greșeli iar Bertens cade în plasă: ratează cu dreapta, ratează consecutiv și visul unui 1-0 pe tabelă, la seturi, se destramă. 5-5.


UPDATE 23:05 Serena Williams mai are doar o șansă pentru a salva acest prim set: Bertens a tremurat o singură dată pe serviciu, în game-ul doi, însă chiar și așa, americanca nu a avut break point. În rest, servicii la 0, 15 și 30. Presiunea însă crește exponențial la 5-4 și serviciu.


UPDATE 23:02 Alexandra Dulgheru și Christina McHale se îndreaptă spre eliminare: au cedat break și în setul doi, la zero, în game-ul al șaselea. La 2-6, 2-4, luminița de la capătul tunelului pare depoarte tare.


UPDATE 23:00 Jucătoarea care a dat startul interviurilor între seturi, Coco Vandeweghe este eliminată de la US Open. Bethanie Mattek-Sands a învins-o net, 6-2, 6-1, în 70 de minute de joc. Iar fanii tenisului au taxat-o cu umor pe Twitter, pe Coco, cea care s-a răzbunat crunt pe rachetă.


UPDATE 22:50 Serena incapabilă să returneze, nu este o afirmație pe care o poți face de multe ori. Totuși, Bertens păstrează break-ul la capătul unui game în care în parte a avut mână forte în fața liderului mondial, în parte a trăit din nou din erorile Serenei. 3-1. Reia Williams scriptul Roland Garros și Wimbledon, cu meciuri de trei seturi? Și Williams are nevoie de primii doi ași pentru a câștiga pe serviciu și a reduce diferența la 2-3.


UPDATE 22:45 Cibulkova a avut și ea parte de un start la fel de dur în fața americancei Pegula, care reușește break în primul game, îl face și pe al doilea, iar slovaca nu poate recupera decât unul singur. 4-3 înainte de schimbul de mingi pentru Pegula. „Domi” cea care o mătura de pe teren pe Ana Ivanovic nu este încă prezentă pe teren.


UPDATE 22:40 Cine nu se teme de Serena și cursa ei pentru Marele Șlem? Kiki Bertens!  Olandeza lovește fabulos și are break în față în debut de set 1: reverul său lovește brutal linia, iar tentativa Serenei de a salva game-ul, cu venire în față, este taxată cu un passing de zile mari!


UPDATE 22:5 Set Chan / Chan. Lucrurile au mers din rău în mai rău pentru Alexandra Dulgheru, la fel ca la simplu, chiar dacă alături de ea s-a mai aflat un sprijin, americanca McHale. Toate game-urile pe propriul serviiciu le-a oferit mingi de break adversarelor, unul singur a fost salvat, din trei, iar re-break-ul venit târziu, la 1-5, a fost inutil, pentru că asiaticele s-au impus oricum, 6-2, în 32 de minute.


UPDATE 22:30 Serena Williams revine pe Arthur Ashe Arena: armata sa de fani este pe poziții. Primul meci s-a terminat prin abandonul adversarei. Ce poate face Kiki Bertens?


UPDATE 22:25 Victorii sincronizate pentru Radwanska și Raonic. Poloneza, cap de serie 15, pare în formă, cedând și în runda a doua tot doar cinci game-uri, la fel ca în primul tur: 6-3, 6-2 în fața conaționalei Magda Linette, victorie prin care își răzbună și sora, trimisă acasă de Linette. Aga ajunge la cota 100 victorii în Grand Slam-uri. Favoritul 10, Raonic oprește revenirea lui Verdasco și se impune, 6-2, 6-4, 6-7(5), 7-6(1).


UPDATE 22:15 Campionul ediției precedente, Marin Cilic este „fericit că am terminat în trei seturi”, în fața rusului Evgheni Donskoy. 6-2, 6-3, 7-5.


UPDATE 22:10 Start ratat pentru Alexandra Dulgheru și Christina McHale, la dublu: perechea româno-americană are în față cuplul favorit nouă, Chan / Chan și serviciul le trădează de la prima rotație. 2-0 pentru asiatice.


UPDATE 22:05 Probabil nicăieri în lume crampele musculare nu se tratează cu un cocktail Margarita, dar aceasta este invitație pe care Andy Roddick i-o face lui Mardy Fish, la capătul ultimului meci din cariera de jucător. Se pare că cei doi au făcut planuri cu mult timp în urmă.


 UPDATE 21:55 Doi capi de serie s-au salvat spectaculos, în cinci seturi: David Goffin (favorit 14) a evadat din strânsoarea lituanianului Berankis, după ce a fost condus cu 1-0 și apoi 2-1 la seturi, asigurându-și în final biletul pentru turul doi cu 5-7, 6-4, 3-6, 6-2, 6-1. Similar, Roberto Bautista Agut (favorit 23) a ținut sub control revolta conaționalului său, Careno Busta, 4-6, 6-4, 6-0, 2-6, 6-4. Coincidență, cei doi se vor duela pentru un loc în optimi – și chiar dacă ambii vor resimți oboseala, cu siguranță nici unul nu își va permite să dea vina pe prospețimea adversarului.


UPDATE 21:45 Bethanie Mattek-Sands, încă un dezastru vestimentar? Pe Louis Armstrong Arena, începe al doilea duel all-american al zilei. Mattek-Sands o înfruntă pe Coco Vandewaghe.


UPDATE 21:30 „Don Juan Fabio” Fognini a făcut spectacol cu o ședință foto pe placul multor fane ale sportului alb. Pe teren, îi merge la fel de bine: 2-0 la seturi, 6-3, 6-4 în fața lui Pablo Cuevas. Un alt „Don Juan” al circuitului, Fernando Verdasco, începe să se simtă și el bine: condus cu 2-0 la seturi de Milos Raonic, spaniolul s-a mobilizat și a redus din diferență, după un tiebreak pe muchie, adjudecat la 5.


UPDATE 21:22 Este victorie pentru Feliciano Lopez! Favoritul 18 merge mai departe la capătul unui duel care frânge puțin inimilor fanilor sportului alb. Pentru Fish, revenit în circuit după o operație pe cord și probleme de anxietate, aventura pe terenul de tenis se încheie totuși abrupt și dureros, la propriu.


UPDATE 21:18 Mardy Fish, răpus de crampe. Americanul se îndoaie de durere și se îndoaie și pe tabelă, cedând  break în fața lui Feliciano Lopez, în game-ul opt al setului 5. Lopez a excelat la capitolul ași, iar acum, Fish este incapabil să alerge, dar și să împingă așa cum trebuie pe lovitură. La 5-3, plus serviciul pentru Deliciano, zarurile par a fi aruncate.


UPDATE 21:00 Mariusz Fyrstenberg și Santiago Gonzalez sunt adversarii din turul trei pentru Florin Mergea și Rohan Bopanna. Cuplul polonezo-mexican – unul în care tenismenii au început anul jucând împreună, apoi au experimentat alte combinații și s-a reunit pentru sezonul de iarbă – a revenit după pierderea la tiebreak a primului set în fața polonezilor Bednarek / Janowicz și s-au impis 6-7, 7-6, 6-4. Vă reamintesc, cei doi sunt poziționați pe sfertul de tabloul dominat de perechea cap de serie nunmărul doi, Dodig / Melo.


UPDATE 20:50 Mai în glumă, mai în serios, „Cobra” are dreptate, în secțiunea de comentarii, care anunță că meciul Fish – Lopez va fi meciul dimineții, a anticipat bine. Duelul nu se încheie cu succesul americanului în patru seturi, pentru că jocul său pare a intra brusc în colaps. Feli Lopez supraviețuiește – și meciul nu a ajuns încă nici pe departe la dramtismul din partida din primul set de la Australian Open, cu Denis Kudla, câștigat 10-8 în setul cinci. În ianuarie, americanul a servit pentru meci și a pierdut în final. Acum, meciul se va încheia însă cu tiebreak, dacă se ajunge la 6-6.


UPDATE 20:45 Game, set, meci Florin Mergea și Rohan Bopanna. Autoritar, aparent simplu, cu nouă ași și un procentaj solid, de 83% puncte câștigate în spatele primului serviciu, favoriții șase se impun în 68 de minute, 6-3, 6-4, în fața americanilor Krajicek / Monroe.


UPDATE 20:40 Favoriți, fără probleme la masculin: David Ferrer (favorit 7) muncește pentru victorie, în fața lui Krajinovic, 7-5, 7-5, 7-6(4), Marin Cilic (favorit 9) a câștigat primul set al duelului din turul doi, cu rusul Donskoy, iar Milos Raonic (favorit 10) conduce 6-2, 6-4 în fața lui Verdasco, într-un meci în care serviciul canadianului este la superlativ.


UPDATE 20:35 Break pentru Mergea și Bopanna. Favoriții șase pun presiune și valorifică prima oportunitate de break a setului doi. Serevesc la 4-3. Tot break vedem și pe Armstrong Arena: Fish site presisnea și deplasarea pe teren îl trădează. Feliciano Lopez se salvează, la 5-5 în setul patru.


UPDATE 20:32 Mardy Fish va servi pentru meci. Prima evadare din setul patru, la 2-0 nu a fost decisivă, americanul fiind întors de Feli Lopez. La 6-2, 3-6, 6-1 și 5-4, poate închide meciul?


UPDATE 20:30 Fără probleme pentru Mergea și Bopanna în primele două game-uri de serviciu, în setul secund. Intrați cu avantajul de a servi primii, americanii Krajicek și Monroe au câștigat mai greu pe serviciu, fiind împinși chiar la egalitate, dar, rămân la conducere, până la 3-2.


UPDATE 20:20 „Fish-Lopez, meciul serii”, ne anunță în secțiunea de cometarii Maxi P. Și pe bună dreptate. Ritmul este alert, schimburile de mingi intense, apar și eforturi defensive fabuloase. Iar atmosfera contează și ea. Mardy Fish a preluat conducerea, 2-1 la seturi, iar în cel de-al patrulea, este 4-3, fără break pentru Lopez.


UPDATE 20:10 SET BOPANNA / MERGEA, 6-3. Setul se încheie cum a început: cu game alb de serviciu, la exact 30 de minute de la prima lansare. Americanii Krajicek și Monroe le-au pus probleme o singură dată la retur, iar procentajul lor la prima minge este scăzut, de 54%.


UPDATE 20:05 La un game de 1-0 la seturi. Mergea și Bopanna au salvat un game important de serviciu, cu două oportunități de break pentru americani. 5-2 arată tabelă. Știți ce contează cel mai mult pentru partenerul lui Florin? Ne-a împărtășit chiar indianul, cu câteva zile înainte de turneu.


UPDATE 19:55 Le merge bine: Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au desprins la 4-2 după doar 20 de minute de joc, pe Terenul 14.


UPDATE 19:50 Lucky, lucky, good loser. Rusoaica Daria Kasatkina, intrată pe tablou grație retragerii Mariei Șarapova, merge din victorie în victorie – după un succes în fața australianecei fostă-rusoaică, Daria Gavrilova, 6-2, 4-6, 7-5, urmează o victorie clară, cu dublu 6-4 în fața Anei Konjuh. Mladenovic, cea care în primul tur a eliminat-o pe Kuznetsova, sau Bojana Jovanovski îi vor da replica în turul trei.


UPDATE 19:45 prima victimă: Anastasia Pavliuchenkova este prima favorită eliminată în această zi a treia de US Open. Estonianca Kontaveit s-a impus în fața jucătoarei cu șansa a 31-a la trofeu, 7-5, 6-4.


UPDATE 19:42 Start perfect pentru Florin Mergea și Rohan Bopanna la US Open, împotriva perechii Austin Krajicek / Nicholas Monroe: game autoritar de serviciu, urmat de break. Seria de puncte aduăugate pe tabelă în fața americanilor se încheie abia după ce ambii jucători ai perechii cap de serie 6 au servit și și-au câștigat game-ul.


UPDATE 19:40 A revenit Bautista Agut, au revenit problemele lui Feliciano Lopez. Roberto a egalat la seturi în duelul iberic de pe terenul 7, 3-6, 6-4 în duelul cu Carreno Busta, dar „Deliciano”, favoritul lui Judy Murray a rămas din nou în urmă, în meciul cu Fish., 0-3 Și pentru că suntem la capitolul „Armada spaniolă”, să notăm că David Ferrer are deja 2-0 la seturi în fața sârbului Krajinovic, după două seturi adjudecate cu 7-5.


UPDATE 19:30 American dream, varianta ex-tenismeni. Anda Perianu și Andrei Dăescu au părăsit turneul de la US Open, în proba de dublu mixt: au câștigat 7 game-uri în fața perechii Rodionova / Mirnîi, învingători 6-2, 6-4.


UPDATE 19:25 Feliciano Lopez revine: al 18-lea favorit al tabloului masculin a replicat cu set câștigat, 6-3, după ce Mardy Fish, jucătorul care își ia adio de la tenis în acest turneu, a declanșat alerta de surpriză, trecându-și în cont primul set, 6-2. Roberto Bautista – Agut (favorit 23) încă are probleme pe Terenul 7, în fața conaționalului său, care conduce pe tabelă, 6-4, 4-4.


UPDATE 19:15 Madison Keys o urmează în turul trei pe Madison Brengle. Primele două victorii ale zilei le aparțin favoritelor locale. Mattek-Sands – Vandeweghe este un duel direct care le mai garantează o jucătoare calificată, victorii se așteaptă și din partea surorilor Williams. Cu mai puține șanse, Jessica Begula va spera cu siguranță că povestea se repetă pentru Domi Cibulkova – victoria grea cu Ivanovic să își pună amprenta asupra jocului său, așa cum a mai pățit-o deja, în US Open Series, după o victorie în fața lui Sloane Stephens, nesusținută.


UPDATE 19:05 Americanii au în acest start de zi trei cam aceeași problemă pe care au avut-o românii ieri: prea multe meciuri ale reprezentantelor Unchiului Sam care joacă în aceeași zi, în același timp. Madison Brengle câștigă duelul sută la sută american cu Ana Tatishvili, 6-3, 6-2. O mostră de „winning ugly” și tenis procentaj? Clar: Brengle a încheiat meciul în 55 de minute, cu un deficit net la capitolul lovituri câștigătoare, 7 față de cele 16 ale conaționalei sale, dar mult mai puține erori: 6 – 34.


UPDATE 18:55 Probleme pentru Smitkova, jucătoarea care a barat drumul Andreei Mitu, la simplu: Madison Keys are toate cheile și răspunsurile pe Arthur Ashe Stadium, câștigând autoritar primul set, 6-1, în condițiile în care jucătoarea din Cehia a avut 14 greșeli neforțate și zero lovituri câștigătoare.


UPDATE 18:45 SET Rodionova / Mirnîi, 6-2 în fața perechii Perianu / Dăescu. Pentru că statistica nu ne spune mare lucru: doar că Mirnîi și Rodionova au convertit trei din trei mingi de break, iar românii noștri doar 2 din 4, terminăm povestea: Dăescu este antrenor-asistent la Universitatea Cornell, făcând parte din staff-ul „Big Red”, secția tenis, sub îndrumarea fostului său antrenor, Silviu Tănăsoiu – fost antrenor și partener de viață al Andei Perianu. Cei doi tricolori au făcut echipă în turnee rezervate amatorilor (deschise foștilor jucători de tenis) și profitând de sistemul piramidal al sportului american, au obținut un wildcard pe tabloul de concurs, câștigând un astfel de turneu.


UPDATE 18:30 Veste proastă de pe Terenul 14: Rodionova și Mirnîi au rupt deja ritmul meciului: 4-1, după mai puțin de 15 minute de joc. Și reluăm povestea: Andrei Dăescu este și el… fost jucător de tenis, acum în vârstă de 27 de ani. În 2012, Andrei juca alături de Florin Mergea și împreună câștigau șapte turnee ITF – Futures: în România, Franța, Germania, Croația și Canada. În plus, Andrei Dăescu a jucat pentru România în Cupa Davis. În tenisul românesc, vedem cum tot mai mulți foști jucători fac pasul spre antrenorat: este și cazul lui Dăescu, care, spre deosebire de Cruciat, Ioniță, Apostu-Efremov și Sabău, a făcut-o în Statele Unite. Modelul? Poate Gabi Trifu.


UPDATE 18:25 V-a stârnit curiozitatea cuplul Perianu – Dăescu, care deschide balul pentru România, în această a treia zi? Ei bine, Anda Perianu este în fapt o o fostă jucătoare de tenis a României, acum în vârstă de 35 de ani, retrasă din activitatea competițională în 2009. Cel mai bun an al său, 2006, a urcat-o până pe poziția 120 WTA, iar palmaresul său include trei titluri ITF în palmares, la simplu, alte cinci la dublu și o victorie în fața unei foarte tinere Lucie Safarova, nimeni alta decât cahoaica din Top 10 mondial. Revenind în prezent, zapp-ăm rubrica de live score a turneului și vedem că începutul este echilibrat, pentru ineditul cuplu: 1-1 în fața perechii Rodionova / Mirnîi


UPDATE 18:10 Salut! Start la tenis în ziua a treia a US Openului: privim evoluțiile favoriților de la simplu, contabilizăm surprizele și le ținem pumnii românilor prezenți în concurs, la dublu. De șapte ori, „Hai România!”


Ziua a treia aduce zero evoluții românești la simplu, dar nu mai puțin de șapte motive de a avea emoții pentru ai noștri, la dublu. Departe de reflectoarele marilor terenuri și a carelor de transmisie tv, vedem la lucru două echipe sută la sută românești pe tablourile de dublu, dar și debutul lui Florin Mergea.

„Dodo” și „Robs”, favoriți șase la New York, vin după o pauză de două săptămâni în care au pus la punct stategia de concurs, și-au încărcat bateriile și au îmbinat antrenamentele cu puțină relaxare. Mergea a spart gheața șa New York în 2014, câștigând primul meci de dublu pe tabloul masculin, iar în 2015 va căuta să-și stabilească un nou season best.

Partenere de antrenament, sub comanda cuplului Adrian Cruciat – Artemon Apostru-Efremov, Irina Begu și Raluca Olaru fac echipă la dublu, în premieră într-un turneu de Mare Șlem.

Iată programul complet al românilor care intră astăzi în concurs:

  • Monica Niculescu / Olga Savchuk (România / Ucraina) – Shuko Aoyama / Renata Voracova (Japonia / Cehia), – Terenul 7 (meciul al treilea) – dublu feminin
  • Alexandra Dulgheru / Christina McHale (România / SUA) –  Yung-Jan Chan / Hao-Ching Chan (Taiwan / Taiwan – favorite 9) – Terenul 10 (meciul al treilea) – dublu feminin
  • Anda Perianu / Andrei Dăescu (România / România) – Anastasia Rodionova / Max Mirnîi (Australia / Belarus),- Terenul 14 (primul meci, de la ora 18:00, ora României) – dublu mixt
  • Florin Mergea / Rohan Bopanna (România / India – favoriți 6) – Austin Krajicek / Nicholas Monroe (SUA / SUA) – Terenul 14 (al doilea meci de pe terenul 14 – dublu masculin
  • Irina Begu / Raluca Olaru – Oksana Kalașnikova / Katalin Marosi (Georgia / Ungaria) – Terenul 15 (ultimul meci) – dublu feminin
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea de la Mangalia care a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, propusă pentru suspendare
Procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea de la Mangalia care a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, propusă…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”