LIVE BLOG US Open, prima zi | Oprită în primul tur de Smitkova: Mitu a contat un set, apoi serviciul a scos-o din cărți. Djokovic – iute ca racheta. Debutul Serenei, umbrit de accidentata Diatchenko. Nadal încheie epic show-ul

LIVE BLOG US Open, prima zi | Oprită în primul tur de Smitkova: Mitu a contat un set, apoi serviciul a scos-o din cărți. Djokovic - iute ca racheta. Debutul Serenei, umbrit de accidentata Diatchenko. Nadal încheie epic show-ul
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Cea de-a 135-a edție a US Open-ului a debutat luni, în ultima zi a verii.
  • Singura reprezentantă a României în prima zi de concurs, Andreea Mitu (75 WTA), a părăsit turneul de la Flushing Meadows încă din primul tur, fiind învinsă în minimum de seturi, după 83 de minute, de Tereza Smitkova (Cehia, 100 WTA): scor 6-7(4), 2-6.
  • Șase capi de serie au părăsit luni competiția pe tabloul feminin, ceea ce, cumulat cu retragerea Mariei Șarapova, înseamnă că șapte din totalul 16 favorite plasate pe jumătatea de tablou a Serenei Williams nu se mai află în cursă. Surprizele zilei: Dominica Cibulkova (50 WTA) a detonat prima bombă a US Openului, eliminând-o pe Ana Ivanovic (#7) 6-3, 3-6, 6-3. Mladenovic – Kuznetsova (#30) 6-3, 7-5. Tatishvili –  Karolina Pliskova (#8), 6-2, 6-1. Franțuzoaica de 18 ani, Oceane Dodin, a eliminat-o la primul US Open al carierei pe Jelena Jankovic (# 21), 2-6, 7-5, 6-3. Allertova – Suarez Navarro (#10): 6-1, 7-6(5). Vandeweghe – Stephens (#29) 6-4, 6-3.
  • În competiția masculină, surprizele au avut alte proporții: Benoit Paire l-a trimis acasă pe finalistul ediției precedente, Kei Nishikori (#4), 6-4, 3-6, 4-6, 7-6(6), 6-4. Monfils (16 ATP) a abandonat în final de set trei în fața lui Marchenko. În schimb, nu mai puțin de cinci meciuri s-au încheiat prin abandon.
  • Pe întreaga perioadă a celor două săptămâni de tenis, urmărim împreună acțiunea de la US Open, în format LIVE BLOG, pe www.prosport.ro: evoluția românilor, parcursul favoriților, surprizele zilei. Turneul este transmis de Eurosport și Eurosport 2.

 

UPDATE 06:45 Nadal steals the show in New York!  „Rafa” încheie în patru seturi meciul cu Borna Coric, 6-3, 6-2, 4-6, 6-4. Croatul arată în ultimele două seturi cam cum va arăta viitorul, dar ibericul are resursele fizice și mentale pentru a încasa cu brio atacurile strălucitorare ale mult mai tânărului adversar. Borna Coric s-a făcut remarcat încă o dată, dar timpul său încă mai așteaptă. Nadal continuă cursa la US Open/

Și astfel, prima zi de tenis de la New York se încheie cu un spectacol pe cinste.


UPDATE 05:50 Pupicul magic: Coric sărută racheta și îi câștigă set lui Nadal. Coric a început puternic setul, cu break și 2-0, Rafa a răspuns pe loc, a egalat la doi, iar ibericul l-a putut tempera pe Coric doar până în game-ul 11. La 5-6, croatul a pus totul pe tavă, serviciul unu al lui Rafa nu a mai prins terenul, iar prima minge de set a fost convertită. Coric a întors statistica la rubrica lovituri câștigătoare, dominând net  setul trei: 13-5. La general, rămâne avantaj Nadal, 2-1.


UPDATE 05:00 „Rafala” Nadal îl lovește pe Coric: ibericul își asigură liniștea în manșa secundă cu un break alb în game-ul trei. Coric clatină din cap, iar jocul său pierde un procent, la capitolul intensitate, suficient pentru Nadal să facă un pas în plus în teren și să lege o serie de cinci game-uri. Zero mingi de break irosite de Nadal, zero oportunități pentru tânărul Borna – sunt reperele meciului la 6-3, 5-2 pentru Nadal. Și rămân aceleași preț de încă un game, cât îi trebuie „Matadorului” să se desprindă la 2-0 pe tabelă, cu noi lovituri spectaculoase.


UPDATE 04:35 Ultimul meci rămas neîncheiat pe terenurile exterioare, Fognini – Johnson, s-a încheiat. Condus cu set la zero, italianul s-a trezit și a preluat conducerea, 2-1, însă conform scenariului cunoscut, constanța – pentru Fognini – rămâne o mare necunoscută. Americanul Johnson a avut astfel șansa împingerii meciului în decisiv, servind la 5-3 pentru transformarea meciului într-un sprint de un set. Capriciosul Fognini a mai schimbat însă o dată soarta meciului: a  egalat, preluat conducerea, 6-5 și a câștigat în tiebreak. Scor final: 2-6, 6-3, 6-4, 7-6(2).


UPDATE 04:20 Duelul Nadal – Coric pare că poate compensa marile lipsuri ale duelului Serenei Williams. Spectatorii sunt răsfățați cu excuții la limită ale ambilor jucători, accelerări de talie mondială, de pe forehand și de pe rever. Echilibrul este fragil, Coric pune presiune pe Nadal, care însă, în momentele cele mai dificile, se poate baza pe serviciu. Nadal atacă și rupe ritmul în game-ul opt, trecându-și în cont un break alb, grație unui lob spectaculos. Și Nadal încheie manșa tot cu un game alb, pentru un 6-3 de moral.


UPDATE 03:45 Revenirea lui Nadal. Iberciul a câștigat 20 din ultimele 21 de partide disputate la New York. Coric, campion la US Open la juniori, este următorul pe lista învinșilor?


UPDATE 03:25 Primul meci al Serenei se încheie înainte de limită: Diatchenko abandonează, după o discuție lungă cu medicul, care, regulamentar, nu are voie să îi ofere un nou tratament în cadrul unui time-out, pentru aceeași accidentare. Serena Williams reușește prima din seria necesară de șapte succese, 6-0, 2-0, cronometrul indicând 33 de minute de joc, însă mult timp, americanca a fost nevoită să privească în gol, în așteptarea adversarei sale. Tot prin abandon se încheie și evoluția favoritului 16 al gtabloului masculin, Gael Monfils, în fața ucrainianului Marchenko.


UPDATE 03:22 Diatchenko continuă meciul, după o pauză lungă de vestiare, dar jocul său stârnește mai multă milă și compasiune, decât orice altceva. Serena adună punct după punct, dar fără a putea impresiona, în fața unei adversare învinse de accidentare.


UPDATE 03:15 Game, set, meci Smitkova 7-6(4), 6-2. Aventura Andreei Mitu la primul său US Open durează doar 83 de minute. Tricolora nu a reușit să țină ritmul cu adversara sa decât un set.


UPDATE 03:12 Serena Williams își în trece în cont primul set al unui meci ciudat cu rusoaica Diatchenko, după 23 de minute, 6-0. Rusoaica este vizibil accidentată, incapabilă să servească sau să se bazeze pe picior pentru a pune forță și a controla lovitura. Brad Gilbert, cere însă, pe Twitter, ca arbitrul să încheie meciul, atât de evidentă este suferința rusoaicei și de greu de suportat aspectul jocului.


UPDATE 03:10 Mitu întrerupe seria de trei game-uri a adversarei, cu un break, dar își cedează imediat, pentru a treia oară, serviciul. Smitkova servește la 5-2 pentru victorie.


UPDATE 03:05 Dublu break pentru Smitkova: Andreea se oprește la două puncte câștigate în game-ul de serviciu, iar Smitkova se desprinde la trei lungimi. 4-1


UPDATE 03:00 Smitkova prinde elan: 2-1 cu break. Andreea câștigă la limită primul game, având nevoie de zece puncte pentru a tranșa duelul. Smitkova prinde avânt, după o lansare de 12 puncte câștigată și câștigă la retur, la 15.


UPDATE 02:42 Debut cu set pierdut pentru Andreea Mitu la New York: Smitkova gestionează mai bine tiebreak-ul primului set, câștigându-l cu 7-4, în 47 de minute de la primul serviciu, grație celor trei puncte adjudecate la retur, în final de manșă. Cifrele de pe prima minge a Andreei sunt mai bune decât cele ale cehoaicei Smitkova (nouă procente în plus la frecvența primului serviciu și un 76% față de 65% la eficiența serviciului întâi). Serviciul doi a fost punctul nevralgic pentru Mitu, care nu a câștigat decât două puncte, din zece jucate.


UPDATE 02:40 Revoltă pe Twitter: după ce organizatorii au dat-o în bară cu o introducere de 30 de minute înaintea tragerii la sorți a tablourilor de concurs, acum, ceremonia de deschidere care amână intrarea pe teren a Serenei Williams cu peste 40 de minute a stârnit o mini-revoltă. „O vrem pe Serena!” anunță fanii, răspicat.


UPDATE 02:30 Andreea servește bine sub presiune, la 5-6, împingând decizia primului set în tiebreak.


UPDATE 02:23 „Mă simt singură. Sper să mă susțină totuși și pe mine cineva”, povestea Vitalia Diatchenko, pentru New York Times, prefațând marele duel cu Serena Williams care va începe în scurt timp pe Central. jucătoarea aflată pe poziția 86 în lume mărturisea că părinții nu au putut-o însoți peste ocean, iar marea ei teamă este că va intra pe teren și nu va vedea nici un spectator de partea ei în tribune.


UPDATE 02:20 Re-break Smitkova. Mitu cedează un game în oglindă, la 15, ratând desprinderea la două game-uri.


UPDATE 02:15 Break Andreea! Game-ul șapte îi aduce o victorie importantă  sportivei pregătite de Adrian Marcu. După cinci mingi de break salvate pe prorpiul serviciu, bucureșteanca găsește breșa pe serviciul adversarei sale și preia conducerea pe tabelă, 4-3.


UPDATE 02:10 Iat-o pe Andreea în echipamentul pentru US Open. Dacă se joacă în America, Neal Trousdale este, din nou, pe urmele româncelor.


UPDATE 02:05 Punch și counter-punch. Schimbul al treilea de terenuri este unul de foc: Andreea este forțată să salveze două mingi consecutive de break și, o dată ajunsă la 2-2, replica tricolorei este pe măsură, dar la fel de indecisă la finalizare, pentru că și Smitkova își câștigă game-ul, tot după două oportunități de break anulate. 3-2 pentru Smitkova.


UPDATE 02:00 Trei game-uri de tatonare: Mitu și Smitkova își iau pulsul, își câștigă lansarea lejer și schimbă terenurile la 2-1 pentru cehoaică.


UPDATE 01:50 Start pentru Andreea Mitu și prima sa aventură pe tabloul principal de la Flushing Meadows. Organizatorii au schimbat terenul, plasând duelul pe arena cu nummărul 16. Smitkova servește prima.


UPDATE 01:40 „În sfârșit, Genie!”. Bouchard le face pe plac fanilor săi: câștigă în minimum de seturi, 6-4, 6-3.


UPDATE 01:25 Bye, bye Sloane Stephens! A 29-a favorită  este și ea eliminată de la New York. Coco Vandeweghe a rămas concentrată după interviul dintre seturi, a pus pe tabelă un 6-3, 6-4 convingător și-a asigurat prezența într-un nou duel sută la sută american, cu Bethanie Mattek-Sands.


UPDATE 01:20 Let me entertain you – next level. Ultima fiță în tenis, transmisiune tv și jurnalism este să faci un interviu cu jucătoarea, la pauza dintre seturi. Americanca Coco Vandeweghe a reușit să își șocheze colegele de circuit, acordând un flash-interviu de câteva secunde reporterului ESPN, după adjudecarea primului set, 6-4, în fața conaționalei Sloane Stephens. Reacțiile de pe Twitter ale danezei Caroline Wozniacki sau ale britanicei Laura Robson fac toți banii. Cine mai este atent că cel mai probabil, vom adăuga o nouă victima pe lista surprizelor zilei de luni?


UPDATE 01:00 „Nole” a lansat provocarea la US Open: sârbul știe să impresioneze publicul, speciliștii, adversarul de pe teren dar și cei pe care urmează să îi întâlnească. 73 de minute, doar 3 game-uri cedate, 27 de lovituri câștigătoare și 7 erori neforțate, iată bilanțul unei victorii mai mult decât confortabile în fața brazilianului Souza.


UPDATE 00:45 Djokovic, un fel de Ronnie O’Sullivan la debutul de la US Open. Persoana desemnată pentru a actualiza constant contul oficial de Twitter al US openului este cu siguranță este un fan al snooker-ului. Iar Djokovic îi amintește de Ronnie O’Sullivan – „Racheta” este introdusă în arena de joc de fiecare dată de Rob Walker cu fraza „ai clipit, l-ai pierdut”. Oricum, s\rbului i se potrivește: a câștigat două seturi în 49 de minute.


UPDATE 00:40 Să fie Bouchard una dintre favoritele care rezistă acestei prime zile a US Openului? Canadianca vine după eliminări consecutive în primul tur, la Wimbledon și Roland Garros, dar începutul pare promițător la US Open: prim set câștigat cu 6-4 cu americanca Riske. Greșeșlile sunt în continuare multe în jocul său – 20 față de 16 ale adversarei, dar scorul o avantajează.


UPDATE 00:25 Simona nu joacă în prima zi a US Openului, dar a fost prezentă în complexul de la Flushing Meadows. Timea Babos este tare mândră că s-a antrenat pentru startul US Openului cu a doua jucătoare a lumii. Babos nu are deloc un meci ușor în primul tur: adversara sa este campioana dde la New York din 2011, Sam Stosur – acum favorită 22 la trofeu.


UPDATE 00:20 Djokovic, pe repede-înainte: sârbul câștigă porimul set în 23 de minute.


UPDATE 23:55 Programul zilei a doua: patru românce intră în concurs mâine. Vestea bună: Simona deschide ziua pe arena centrală, deci nu trebuie să facem noapte albă pentru meciul ei. Vestea proastă pentru fanul român: sunt trei meciuri „tricolore” care se joacă în același timp – Halep – Erakovic (Arthur Ashe), Dulgheru – Kerber (favorită 11) (Grandstand), Begu (favorită 28) – Govortsova (Terenul 5). Vestea și mai proastă: Niculescu închide ziua pe Terenul 16, împotriva Panovei.


UPDATE 23:45 Campionul rămâne în cursă. Victorie de rutină pentru Marin Cilic, 6-3, 7-6(3), 7-6(3) cu argentinianul Pella. Dacă prima zi pare a fi transformat turneul de Grand Slam într-un International, așa cum scrie Robert K în secțiunea de comentarii, în concursul băieților lucrurile stau diferit. Nimic nou însă pentru sportul alb.


UPDATE 23:25 Victorie Williams. Venus Williams. Publicul american și-a făcut încălzirea pe Central, cu un al doilea meci consecutiv ajuns în set decisiv. Ivanovic nu a scăpat de Cibulkova, Venus i-a domolit elanul lui Puig. Pune și Djokovic de-un decisiv? Sârbul s-a declarat nemulțumit de jocul său, dând exemplul Cincinnati. Vorbe-n vânt? Tactică? Efectul Federer, după ce elvețianul i-a refuzat Golden Masters-ul? Puțin probabil să ne lămurim complet după meciul de acum cu brazilianul Joao Souza.


UPDATE 23:05 Ce face Andreea Mitu înaintea debutului său la US Open? Se alătură luptei HEAD Tenis, împotriva SIDA. A distribuit un filmuleț cu Maria Șarapova din cadrul campaniei „Cel mai lung raliu” și doi euro vor fi donați de producătorul de echipament sportiv.


UPDATE 22:55 Fernando Verdasco se califică în turul doi, la capătul unei lupte de aproape trei ore cu Tommy Haas. Germanul a părut mereu că are inițiativa, câștigând primul și al treilea set, dar regula seturilor impare câștigate s-a rupt în momentul critic, spaniolul controlând autoritar decisivul și impunându-se cu scorul general 3-6, 6-1, 6-7(3), 6-3, 6-1. Raonic este adversarul logic, pe mai departe, dar… ce va mai fi, om mai vedea, cum spune cântecul.


UPDATE 22:45 Dramatism pe Arthur Ashe Stadium: Venus Williams ratează închiderea meciului din turul întâi în fața lui Puig. A servit pentru meci la 5-3 în manșa a doua, fără a ajunge la minge de victorie, apoi în tiebreak a ratat patru mingi de meci, dintre care trei consecutive.


UPDATE 22:25 O-CE-AN(E)! Debut magnific pentru franțuzoaica Oceane Dodin la US Open: invitată de organizatori direct pe tabloul principal, la 18 ani, Dodin repetă performanța de la Australian Open, acolo unde câștiga, tot din postura de beneficiară a unui wildcard, în fața americancei  sale mult mai bine clasate, Alison Riske (40 WTA). La US Open, Dodin a învins o jucătoare chiar mai bună: fostul lider mondial, JJ Jankovic, a 21-a tenismenă a momentului.


UPDATE 22:15 Seria surprizelor continuă pe tabloul feminin: Karolina Pliskova, a opta pe lista capilor de serie, este învinsă de americanca Ana Tatishvili, 6-2, 6-1, într-un meci care nu a ajuns la o oră completă de joc. Eliminarea în 53 de minute a cehoaicei trage un semnal de alarmă în cazul unei jucătoare ajunse în Top 10 cu performanțe în scădere și mediocre în turneele de Grand Slam: după un tur trei la Australian Open, au urmat două eliminări în turul doi, la Roland Garros și Wimbledon, iar acum vine un KO în primul tur la US Open. Și cum remarcă Steve Tignor, ea ar fi trebuit să o oprească pe Serena Williams în sferturi…


UPDATE 22:05 Campionul în exercițiu începe cursa de apărare a titlului. Startul croatului Marin Cilic este bun, în fața unui adversar care nu are de ce să îi pună probleme. Și cine putea fi ultimul jucător care și-a apărat titlul? Roger Federer este, desigur, răspunsul corect.


UPDATE 21:55 Cum spunea anul trecut Brad Gilbert, „surprizele sunt molipsitoare”. Svetlana Kuznetsova părăsește și ea competiția, învinsă de Kristina Mladenovic. Dar, așa cum comentează și Adi, în secțiunea de comentarii, „nu este o supriză prea mare, fiindcă a scos-o Mladenovic, care e în formă în acest an„.


UPDATE 21:30 Finalistul ediției precedente a US Openului este eliminat! Kei Nishikori nu supraviețuiește testului numit Benoit Paire, francezul fiind inspirat, hotărât și prieten cu liniile în momentele importante. De la două mingi de meci în tiebreak-ul setului patru, japonezul a scăzut în intensitate și de la OK a devenit KO.


UPDATE 21:15 Nishikori, în corzi. Benoit Paire reușește break-ul în game-ul cinci al decisivului. Nishikori a avut prima șansă în set, împingând peste limită în game-ul secund, dar deși Paire cade, se lamentează și mai ratează câte o minge, rămâne în față. Game-ul cinci este câștigat clar de francez, care preia conducerea 3-2.


UPDATE 21:10 Știm deja un meci de miercuri, pe Grandstand. Câțiva fani s-au întrebat de ce Mardy Fish, un jucător american cu o poveste impresionantă, nu a jucat pe Central: Mardy a cerut expres să fie programat pe Grandstand, o arenă pe care o consideră mai intimă. De aceea, probabil și partida sa cu Feliciano Lopez, cap de serie 15, calificat în turul doi după o victorie 7-6(5), 6-1, 6-3 în fața georgianului Basilashvili, va fi distribuită pe același teren, al treilea al complexului, deși are toate datele pentru o programare pe Ashe.


UPDATE 21:02 Mardy „Die another day” Fish: ziua retragerii lui Mardy Fish se amână, pentru că jucătorul de 34 de ani s-a impus, în patru seturi, în fața italianului Cecchinato, scor 6-7, 6-3, 6-1, 6-3. Americanul încheie cu as și nimeni din America nu rămâne indiferent. Dacă nu știți deja povestea care l-a impresionat și la întors pe terenul de tenis și pe Andy Roddic, vă recomand să o faceți acum.


UPDATE 21:00 Radek Stepanek s-a convins: ceea ce începe prost, se termină și mai și. După un prim set cedat la zero în fața turcului Ilhan, Stepanek a egalat la seturi, dar revenirea sa a fost temporară. Cehul, un adevărat specialist al competiției pe echipe a tenisului masculin – Cupa Davis – a renunțat la luptă în start de set patru, atunci când Ilhan conducea 6-0, 2-6, 6-4, 3-2.


UPDATE 20:50 Paire-show! Problemele finalistului de anul trecut de la Flushing Meadows, Kei Nishikori, continuă: francezul Paire anulează două mingi de meci și împinge partida într-un set cinci, decisiv, care, spre deosebire de scenariul standard din celelalte trei turnee de Grand Slam, se va încheia cu tiebreak, la 6-6, dacă niciunul dintre jucători nu se desprinde pe tabelă. Brad Gilbert a sesizat deja oboseala în jocul lui Nishikori.


UPDATE 20:45 „Stan The Man”? Nu! „Haas The Man”. Pare a fi ziua veteranilor la US Open, cu Radek Stepanek, Mardy Fish și Tommy Haas – toți trecuți de ceva timp de borna 30 de ani,  toți pe teren în startul zilei de luni. Jucătorul german care cu două zile în urmă avea parte de o întâlnire specială cu o fană, care i-a făcut o super-dedicație pe tricou, se simte excelent și pe teren, într-un duel pe placul doamnelor, cu spaniolul Fernando Verdasco: Hass a câștigat primul set, cu 6-3.


UPDATE 20:25 Eliminarea Anei Ivanovic curăță un sfert doi de tablou deja privat de prezența Mariei Șarapova, cea care nu a luat startul la New York, din cauza unei accidentări. Niciuna dintre jucătoarele rămase pe lista capilor de serie nu pare o amenințare pentru Serena Williams, în vederea semifinalelor: #10 Suarez N #13 Makarova #17 Svitolina #21 Jankovic #25 Bouchard #30 Kuznetsova.


UPDATE 20:20 Cibulkova produce primul cutremur la US Open: „Domi” termină la turație maximă partida cu a șaptea favorită, Ana Ivanovic, câștigându-și biletul pentru turul doi, scor 6-3, 3-6, 6-3, după o luptă spectaculoasă de două ore și două minute de tenis pe contre, serii de game-uri, atacuri și reușite de generic. Cât de departe poate ajunge „Pome”? Meciul doi i-o aduce ca adversară pe americanca venită din calificări, Jessica Pegula.


UPDATE 20:10 Iar Don Fabio este nemulțumit și face tărăboi în afara terenului, nu doar pe teren. Acum, italianul anunță că US Open, un turneu care le face pe plac fanilor publicând zilnic programul de antrenament al jucătorilor, este cel mai slab turneu când vine vorba despre programări și transportul oficial, nerăbdarea sa atingând cote maxime după 45 de minute de așteptare. Partea bună: Flavia Pennetta îi este alături.


UPDATE 20:05 Don Juan lipsește de la New York, dar gândul îl poartă pe terenul pe care câștiga primul titlu de Mare Șlem, în 2009, după o finală memorabilă cu Roger Federer.


UPDATE 19:55 Meciul contrelor continuă în bătălia Ivanovic – Cibulkova: jucătoarea din Serbia începe cu break, Cibulkova atacă și este răsplătită pe tabelă cu două break-uri consecutive. Domi preia conducerea 3-1 în decisiv. Regula în acest meci a fost că jucătoarea care a câștigat primul break a pierdut setul respectiv.


UPDATE 19:45 Primele victorii la masculin: prim set de 6-0 am văzut, prim abandon pe tabloul maculin am văzut, pentru că reprezentantul Taipei-ului, Lu, nu a rezistat pe teren în fața lui Kukushkin decât până la scorul de 6-3, 6-3, 3-0 pentru kazah, iar David Goffin este primul jucător cu victorie completă pe tabloul băieților. Favoritul 14 este urmat la câteva minute distanță de bulgarul Dimitrov (favorit 17), învingător 6-4, 6-2, 6-4 în fața austarlianului Ebden.


UPDATE 19:35 Revine Kei, revine și Ana. Finalistul ediției 2015 a echilibrat duelul cu Paire, egalând la seturi, iar Cibulkova s-a ofilit, după ce a ratat trei mingi consecutive de dublu break în setul doi, la 3-1. Ivanovic câștigă cinci game-uri consecutive și împinge duelul în decisiv, la 3-6, 6-3.


UPDATE 19:25 Este fan Simona, dar pe cine nu impresionează Cibulkova în acest moment? Slovaca vine ca un tăvălug peste Ivanovic pe Central, urcă la fileu, aleargă după fiecare minge și conduce cu set și break. 6-3, 3-2.


UPDATE 19:15 Radwanska și Makarova, primele favorite care trec testul primului meci de la US Open. Poloneza, cap de serie 15, a trecut cu scorul 6-3, 6-2, în 65 de minute, de Siniakova, în timp ce rusoaica Makarova, care încă le mai dă fiori fanilor tricolori, a trecut într-o oră și 13 minute de brazilianca Pereira, cu un dublu 6-3 pentru favorita 13.


UPDATE 19:10 America stă cu sufletul la gură pentru doi oameni și acum suspină. Mardy Fish scapă printre degete victoria în primul set al duelului cu Marco Cecchinato: americanul a servit pentru 1-0 la 5-4, nu a putut însă închide jocul. S-a văzut condus cu 6-5, după două game-uri pe muchie de cuțit, în care a ratat o minge de break și a împins la limită decizia în tiebreak, după ce a salvat trei mingi de set ale adversarului. Iar Cecchinato a ridicat nota de plată în tiebreak, acolo unde Fish a avut din nou primul mini-break, dar a trecut linia de sosire al doilea, cu un 7-5 înscris pe tabelă în favoarea italianului de pe poziția 106 ATP.


UPDATE 19:00 „Pome” Power, Ana drama! Cibulkova are o revenire interesantă în primul set al duelui cu Ivanovic: de la 0-2 își impune jocul, atacă reverul Anei și punepresiune pe fragilul serviciu al fostului lider mondial. Rezultatul: sârboaica cedează trei break-uri consecutive, singurul game pe care aceasta reușeșste să și-l mai treacă în cont în manșa întâi fiind un break. 6-3 pentru Cibulkova, pe Central. Și iată cum Ivanovic (cap de serie 7) și Kei Nishikori (cap de serie 4), depășit cu 6-4 în primul set de Benoit Paire, sunt primii capi de serie care intră în zona „alertă de eliminare prematură”.


UPDATE 18:55 Dimitrov chiar are de ce să fie entuziast. Bulgarul a făcut show pe terenul de antrenament înainte de startul turneului. Continuă pe teren, câștigând primul set al duelului cu australian Ebden, luând totodată avantaj de un break în debutul setului doi.


UPDATE 18:45 Stepanek a călcat strâmb. Cehul de 36 de ani a început dezastruos meciul cu turcul Ilhan: 0-6, în 32 de minute.


UPDATE 18:35 „Special K”, probleme speciale la revenirea la New York. Benoit Paire a dat drumul la bombardament și a reușit break-ul în fața finalistului din 2014. Francezul conduce și se ceartă cu arbitrii. Niciun moment fără acțiune pe Louis Armstrong.


UPDATE 18:25 Revenirea Cibulkovei. Pe terenul central, începe unul dintre meciurile vedetă ale primului tur, pe tabloul feminin. Îi dăm cuvântul lui Domi: „Doi ani am avut dureri. Nu erau dureri sfâșietoare. În februarie, după Antwerp, mi-am luxat glezna și doctorul mi-a spus ok, Domi, osul este prea mare, trebuie să îl bărbierim. jucătoarele au răs de reacția mea, la revenire. Le spuneam ‘ah, dar totul este la fel!’ Nu am pierdut prea multe„, a spus Cibulkova pentru site-ul WTA. Din păcate pentru fanii lui „Pome”, Ana Ivanovic are un start lansat, cu break și desprindere la 2-0 ]n start de prim set.


UPDATE 18:15 Dați un search pe Google. Știați că până și motorul de căutare sărbătorește startul US Open-ului? Prima dată, Google și-a modificat logo-ul pentru a celebra, în mai 2010, a 30-a aniversare a celebrului joc Pac-Man.


UPDATE 18:08 Mardy, un tenismen grăbit. Primul punct de la US Open 2015 se joacă pe Grandstand și îl are îm prim-plan pe Mardy Fish, americanul care, la 34 de ani, a revenit în competiție pentru a spune Adio, „în termenii săi”, nu ai accidentărilor. Fish este și primul jucător care câștigă un game la această ediție. Coincidență frumoasă, coincidență în stil american. Or fi regizat asta?


UPDATE 18:00 Salutare! Tenisul se mută în complexul de la Flushing Meadows pentru următoarele două săptămâni. Stăm împreună cu ochii pe cele mai importante faze ale ultimului turnue de Mare Șlem. Cine câștigă, cine impresionaează, cine dezamăgește, cine face surpriza anului? Cine o încurcă pe Serena – dacă o încurcă? Cine se pune cu Djokovic? Ce face Federer? Sunt Cezara Paraschiv și răspunsurile primei zile le vom afla împreună. Start la tenis, New York!


US Open 2015, maratonul de două săptămâni de tenis-spectacol pe ciment american, începe luni după-amiază cu multe meciuri interesante pentru un prim tur al unui tablou cu 128 de poziții. Experimentul cu formula de 15 zile, în care finala masculină era izolată în startul săptămânii a treia poate fi trecută oficial la capitolul eșecuri, organizatorii revenind la un format competițional standard, la zece ani distanță de la momentul în care terenurile de la  New York își schimbau culoarea, de la verde la albastrul pe care îl vedem de-a lungul întregului sezon nord-american în tenisul de astăzi.

Debutul Andreei Mitu

Din trupa de cinci tenismene tricolore care își testează forțele la Flushing Meadows, Andreea Mitu își face debutul absolut în competiția de prim-rang a seniorilor, la ediția 2015 a turneului câștigat în 2015 de Serena Williams – la feminin și de Marin Cilic – la masculin. Andreea vine după trei tentative eșuate de a trece de tabloul de calificări de la US Open, iar tragerea la sorți a fost una blândă, bucureșteanca evitând un duel în primul tur cu o jucătoarea aflată pe lista capilor de serie. Pe hârtie, sportiva pregătită de Adrian Marcu și de fitness coach-ul Ionuț Gavrilă are avantajul unei poziționări mai bune în clasamentul WTA, avantajul experienței într-un turneu major, după parcursul până în optimile de finală de la Roland Garros – în fața unei jucătoare tinere, de doar 20 de ani, avantajul moralului. Cu toate acestea, singurul meci direct i-a revenit la mare luptă cehoaicei, pe zgura din Germania.

Ambele jucătoare caută la New York primul succes în circuitul nord-american de vară pe tabloul principal. Într-un sezon al premierelor pentru Andreea, New York-ul îi face cu ochiul.

Duelurile zilei

Dominica Cibulkova (50 WTA) – Ana Ivanovic (7 WTA). Meciul care decshide programul pe Arthur Ashe Stadium, de la ora 18:00 este, dincolo de înfruntarea unora dintre cele mai frumoase, sexy și admirate jucătoare din circuit, un duel în primul tur între tenismene care știu ce înseamnă o finală de Grand Slam, Top 10-ul și lumina reflectoarelor. Ivanovic și-a regăsit pe alocuri forma în ultimele luni, iar Cibulkova, scoasă pe tușă de o accidentare la picior care a necesitat intervenție chirurgicală, își croiește din nou drum spre treptele de sus ale ierarhiei mondiale. Duelul pornește de la echilibrul 2-2 în întâlnirile directe, jumătate dintre acestea fiind decise într-un set trei, iar fanii anticipează spectacol, din partea a două jucătoare care investesc foarte mult din punct de vedere emoțional pe teren.

Nishikori (4 ATP) – Paire (41 ATP). Pe Louis Armstrong Arena se succed, de la prima oră, cei doi finaliști ai ediției 2014, la masculin. Învinsul Kei Nishikori primește replica inconstantului, dar spectaculosului Benoit Paire. Cilic are apoi meciul mai ușor, cu argentinianul Guido Pella, un meci care ar trebui să fie un test de rutină. Pentru japonez însă, meciul de debut de poate complica, cu condiția ca jucătorul care a făcut în acest sezon un salt de aproximativ 100 de poziții, de pe 135 ATP pe locul 41, să prindă o zi inspirată, scurtele să-l asculte și atacurile sale să prindă liniile.

Mladenovic (40 WTA) – Kuznetsova (30 WTA). Vorbind de meciuri echilibrate și dueluri între jucătoare cu stiluri diferite, Terenul 5, cu partida a doua, are o ofertă interesantă. Franțuzoaica Mladenovic este o jucătoare de atac, care și-a impus cu succes în 2015 tactica în fața unor jucătoare de top, Simona Halep fiind victima sa cea mai importantă. Rusoaica, de partea cealaltă, are arme, experiență și o predispoziție pentru meciuri maraton.

Nadal (10 ATP) – Coric (35 ATP): ultimul duel al zilei, pe Arthur Ashe Stadium este unul dintre cele mai ofertante meciuri din primul tur. Două generații se ciocnesc brutal într-un meci echilibrat, între doi jucători despărțiți de 25 de poziții, Coric fiind la un pas să prindă la limită lista capilor de serie. Croatul are un succes în fața lui Nadal, este în formă, în timp ce spaniolul suferă la niveul constanță, încredere și rezultate în 2015. Comparat de multe ori cu Nadal, marketat de sponsori pentru a semănă pe cât posibil cu „Matadorul”, Coric dă un examen important pe a doua cea mai mare arenă de tenis din lume, într-un meci care va arăta și se va simți diferit, sub nocturna de pe Arthur Ashe.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…