LIVE BLOG US Open | Halep se califică în optimi după un meci INFERNAL: 6-1, 2-6, 6-4 cu Babos! Simona câștigă dramatic și urmează să o înfrunte pe Suarez Navarro

LIVE BLOG US Open | Halep se califică în optimi după un meci INFERNAL: 6-1, 2-6, 6-4 cu Babos! Simona câștigă dramatic și urmează să o înfrunte pe Suarez Navarro
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep, a 5-a favorită a turneului, a învins-o sâmbătă pe Timea Babos (Ungaria, 34 WTA) în turul trei de la US Open, scor 6-1, 2-6, 6-4.
  • Halep o va înfrunta pe Carla Suarez Navarro (Spania, favorită 11) în optimile Grand Slamului disputat la Flushing Meadows.

Halep supraviețuiește celui mai bun thriller de la US Open

Halep a câștigat cel mai spectaculos meci disputat la US Open în acest an, învingând-o pe Babos cu 6-1, 2-6, 6-4! Dar duelul dintre Simona și Timea nu a fost unul impresionant prin prisma unor lovituri de geniu ale celor două jucătoare, ci datorită atitudinii și spiritului de luptă demonstrat de Simona și Timea. Ca o comparație, dacă un duel între Djokovic și Nadal arată ca un film de acțiune cu efecte speciale, partida disputată de Halep și Babos a fost un thriller cu accente horror. Dar în care, spre bucuria noastră, personajul principal, Simona Halep, a scăpat cu bine de atacurile unei jucătoare decise să obțină victoria carierei.

Răsturnări incredibile de situație pe centralul Arthur Ashe

Cine mai credea că seara de sâmbătă va deveni una palpitantă după un set adjudecat cu 6-1 de Simona? Probabil că nici Timea, însă sportiva din Ungaria s-a gândit că nu are ce pierde. A început să lovească fără frică, trimițând adevărate bombe în terenul româncei! Până să se dezmeticească Halep, outsidera realiza o serie incredibilă de 6 game-uri. Babos a avut 2-0, apoi 3-1 în actul decisiv, moment în care experiența acumulată de constănțeancă în trei ani petrecuți în Top 10 WTA și-a spus cuvântul. Simona a întors scorul și a făcut 4-3, dar dramatismul avea să continue pe centralul Arthur Ashe…

Ultimele două game-uri au fost câștigate in extremis de Halep

Timea Babos a menținut nivelul, iar la 4-4 beneficia de două șanse de break uriașe: 40-15 pe serviciul Simonei! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a redevenit dinamică în ciuda efortului depus și le-a salvat pe ambele, făcându-și serviciul după două ore de joc. Ultimul game al meciului a avut un istoric identic, Timea cedând sub o presiune imensă. Sportiva maghiară a avut 40-15, dar a încheiat în genunchi, după o dublă greșeală. Victoria cu peripeții obținută de Simona s-ar putea să-i decepționeze pe mulți înaintea duelului din optimi cu Suarez Navarro, însă istoria turneelor de Grand Slam ne-a demonstrat că trebuie să treci prin foc pentru a-ți atinge obiectivul.


20:30 Victorie pentru Halep, după o partidă interzisă cardiacilor: 6-1, 2-6, 6-4 cu Babos, în două ore și 10 minute de luptă! Timea e răpusă de o dublă greșeală, iar Darren Cahill răsuflă ușurat! Eleva lui a revenit de la 1-3 în decisiv, salvând și două mingi de 5-4 ale adversarei! Simona a fost testată pentru prima oară la US Open 2016, jucătoarea din Ungaria devenind extrem de agresivă după un set câștigat la pas de „Halepeno”. Constănțeanca a făcut diferența într-un final de meci dramatic, având o atitudine extraordinară și luptând până la capăt pentru o victorie care îi aduce 235.000 de dolari.

Halep se pregătește pentru duelul din optimi cu Suarez Navarro (cap de serie numărul 19), sportivă care a avut un meci mult mai facil în turul trei. Iberica a trecut cu 6-4, 6-3 de Elena Vesnina (Rusia, favorită 19), iar Simona a vorbit deja despre următoarea provocare: „Am jucat de multe ori împotriva ei. Mă aștept să fie un meci dificil, dar voi lupta pentru a merge în sferturi”! Ne așteptăm și noi la un duel teribil luni seară, mai ales că scorul meciurilor directe dintre Halep și Suarez Navarro este unul ce amplifică suspansul: 5-5!


20:21 Halep – Babos 6-1, 2-6, 5-4! A venit rândul Simonei să salveze mingi de break, două la număr, pentru ca apoi să profite de greșelile adversarei. A 5-a favorită e la un game de calificarea în optimi, iar Timea servește pentru a rămâne în meci.


20:17 Incredibil, dar adevărat: Halep ratează trei mingi de break, iar Babos egalează la 4! Simona servește acum sub o presiune imensă.


20:08 Halep face 4-3, după un nou game muncit! Simona a crescut ritmul loviturilor, iar Timea nu-i mai poate perfora atât de ușor defensiva.


20:02 Simona e din nou în cărți: 6-1, 2-6, 3-3! Halep egalează după un raliu senzațional (24 de lovituri), iar jocul Timeei începe să scârțâie. Halep se resimte din punct de vedere fizic, însă cel mai important e că a revenit pe tabelă.


19:55 Halep strânge scorul din nou, 2-3, așa că speranța rămâne vie! Simona trebuie să forțeze ACUM pe retur.


19:53 Continuă coșmarul: Babos își face serviciul și conduce cu 3-1 în decisiv! Halep nu mai atacă, așteptând greșeala adversarei, iar această tactică nu poate fi decât catastrofală, pentru că Timea se află într-o zi de grație.


19:48 În sfârșit, Halep câștigă un game și rupe seria incredibilă a adversarei: 6-1. 2-6, 1-2! Partea proastă e că Babos urmează la serviciu, iar jucătoarea din Ungaria pare extrem de hotărâtă să nu mai cedeze vreun break.


19:45 Continuă seria neagră a Simonei (6-1, 2-6, 0-2), sportiva noastră pierzând 6 game-uri la rând. Halep a cedat inițiativa pentru moment, iar Babos conduce cu break în decisiv.


19:28 Babos egalează la seturi, scor 6-1, 2-6! Halep depune armele în manșa secundă, iar outsidera trimite meciul în decisiv după un game de serviciu lejer. Să sperăm că Simona va face pasul în față și va prelua controlul în setul al treilea.


19:25 Scorul setului doi este unul neverosimil: 5-2 pentru Babos! Jocul Simonei nu se mai leagă pentru moment și ne îndreptăm spre un decisiv pe care nimeni nu îl anticipa după un prim set încheiat cu 6-1.


19:15 Babos face un nou break, 6-1, 2-3! Simona are probleme în a contra atacurile furioase ale adversarei, atacuri care în primul set nu prea găseau terenul.


19:05 Simona face rebreak, 2-2 în setul secund! Babos și-a ridicat nivelul în setul doi, dar Halep se agață de fiecare minge și câștigă pentru a 4-a oară pe serviciul advers.


18:57 Halep are probleme pentru prima oară, iar Babos conduce cu 2-1 în actul secund! Timea a prins câteva retururi năucitoare, așa că meciul se încinge.


18:50 Halep – Babos 6-1, 1-0! Simona controlează jocul în continuare, iar Timea nu găsește niciun plan de joc. Ultima scurtă ratată complet spune totul.


18:45 Seeet pentru Simona Halep, scor 6-1! Românca închide manșa superb, cu un atac dezlănțuit în diagonală! Babos nu poate riposta, iar Halep câștigă setul inaugural după numai 25 de minute, grație unui joc perfect, calm, așezat.


18:40 Halep – Babos 5-1! Simona defilează în continuare și se desprinde din nou la 4 game-uri pe tabelă, după ce și-a prins adversara pe picior greșit cu un forehand decisiv.


18:37 Babos sparge gheața și câștigă primul game, scor 4-1! Sportiva maghiară a prins puțin curaj după un prim as reușit în fața Simonei.


18:30 Simona își continuă turul de forță și face 4-0! Timea se uită în gol, fiind descumpănită de apărarea solidă a româncei.


18:27 Halep conduce deja cu 3-0, după numai 7 minute de joc! Simona stă sus în teren, returnează extrem de agresiv și face dublu break.


18:25 Simona nu are probleme pe propriul serviciu și închide game-ul secund cu un rever de clasă mondială: 2-0!


18:22 Halep începe cu break, 1-0! Simona a returnat excelent în primul game, fructificând mingea de break după un atac construit perfect.


18:20 Începe meciul cu Babos la serviciu! Simona are un echipament diferit astăzi, dar numai în partea de sus. Maieul roșu a fost înlocuit cu unul albastru.


18:10 Ce a spus jucătoarele înainte de intrarea pe teren, la deja tradiționalele interviuri: „Consistența pe care am arătat-o de-a lungul anului îmi dă încredere astăzi”, a declarat Timea, în timp ce Simona a spus: „E deosebit că joc din nou pe Arhur Ashe. Astăzi vreau să îmi păstrez stilul. O cunosc destul de bine pe Timea și știu că va fi un meci greu”.


18:05 Eurosport, postul care va transmite meciul, a dat legătura pe centralul Arthur Ashe. Iar Simona și Timea se lasă așteptate.


17:55 Adversara Simonei are o armă de temut, serviciul (Babos a fost pe locul 3 în clasamentul așilor din 2015), dar și un punct slab pe care nu îl poate ascunde. Timea nu are tocmai un corp tras prin inel, burtica dând-o de gol la meciul din turul doi (6-2, 6-4 cu Hogenkamp).


17:30 Primele două meciuri jucate de Halep la US Open au fost extraordinare, însă sportiva noastră nu s-a lăsat mai prejos nici la conferințele de presă. Simona a fost surprinsă în câteva ipostaze memorabile, în funcție de desfășurarea evenimentelor din sală (foto: pagina de Facebook Simona Halep Band):


„Oau, câți jurnaliști au venit pentru mine la conferință!”


„Dar printre ei zăresc și câțiva români…”


„Oh, nu… Și unul dintre ei chiar se pregătește să-mi adreseze o întebare!”


17:15 Salutare, prieteni! Trebuie să știți că meciul Simonei se va desfășura în condiții diferite față de partida precedentă cu Safarova. Nu mai e cazul ca organizatorii să tragă acoperișul pe Arthur Ashe, pentru că la New York este o vreme perfectă pentru tenis: 23 de grade Celsius și 0% șanse de ploaie. Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi acțiunea de la US Open.


Pe centralul Arthur Ashe, același teren unde Simona a defilat în primele două tururi (6-0, 6-2 cu Kirsten Flipkens și 6-3, 6-4 cu Lucie Safarova), se întâlnesc două jucătoare aflate probabil în cea mai bună formă a carierei. Halep a câștigat 15 din ultimele 16 meciuri dispuate în circuitul WTA, în timp ce Babos a reușit două victorii de răsunet în ultima lună: le-a învins pe Belinda Bencic și Dominika Cibulkova la Cincinnati, cu 7-5, 6-2, respectiv 4-6, 6-3, 6-1. De remarcat faptul că organizatorii de la US Open o tratează pe Simona ca pe o mare vedetă, puțini tenismeni având onoarea să joace toate meciurile din primele trei tururi pe arena centrală într-un turneu de Grand Slam.

Avantajele Simonei nu sunt reprezentate doar de seria victoriilor și familiarizarea cu reperele terenului central, ci și de istoria meciurilor directe cu sportiva din Ungaria. Halep conduce cu 2-1, învingând-o pe Babos în sferturi la Budapesta 2013 (zgură), scor 7-5, 6-1, și în optimi la Guangzhou 2015 (hard), cu scorul de 6-4, 6-0. De partea cealaltă, Timea a produs surpriza în Fed Cup 2014, trecând de Simona cu 1-6, 7-5, 6-3 într-un meci desfășurat pe hard indoor.

Câștigătoarea duelului dintre Halep și Babos, transmis în direct de Eurosport, o va întâlni în optimile de finală pe sportiva care va triumfa în meciul Carla Suarez Navarro (Spania, favorită 11) – Elena Vesnina (Rusia, favorită 19). Tot sâmbătă, în probele de dublu de la US Open, mai sunt programate alte trei meciuri în care sunt implicați români: Horia Tecău/Jean Julien Rojer (România/Olanda) vs Mate Pavic/Michael Venus (Croația/Noua Zeelandă), de la 18:00, Monica Niculescu/Vania King (România/SUA) vs Lyudmyla Kichenok/Nadya Kichenok (Ucraina), de la 18:00, și Horia Tecău/Bethanie Mattek Sands (România/SUA) vs Santiago Gonzalez/Abigali Spears (Mexic/SUA), după 21:30.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen