LIVE BLOG Turneul Campionilor | Masterclass Federer! Geniul elvețian s-a calificat în semifinale după 7-6, 5-7, 6-1 cu Zverev! Tecău și Rojer, eliminați

LIVE BLOG Turneul Campionilor | Masterclass Federer! Geniul elvețian s-a calificat în semifinale după 7-6, 5-7, 6-1 cu Zverev! Tecău și Rojer, eliminați
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Horia Tecău (România) a pierdut al doilea meci de la Turneul Campionilor, alături de Julien Rojer (Olanda), cei doi fiind depășiți cu 7-6(3), 7-6(6) de Henri Kontinen (Finlanda) și John Peers (Australia). 
  • Ținând cont că a fost învinsă și în prima rundă (1-2 cu Herbert/Mahut), echipa româno-olandeză nu mai are nicio șansă la calificarea în semifinale. Celălalt meci al grupei s-a încheiat cu victoria echipei Harrison/Venus: 6-7(4), 6-4, 10-5 cu Herbert/Mahut.
  • La simplu, a fost spectacol total în O2 Arena din Londra, pentru că marele Federer l-a învins pe Zverev cu 7-6(6), 5-7, 6-1. În cealaltă partidă a grupei „Boris Becker”, Sock a trecut de Cilic cu 5-7, 6-2, 7-6(4).

00:27 Game, set și meci pentru marele Roger Federer, care mai face un pas către al 7-lea titlu al carierei la Turneul Campionilor! Roger este primul jucător calificat în semifinale, după 7-6(6), 5-7, 6-1 cu Alexander Zverev! Elvețianul are două victorii în grupă, iar ultimul meci cu Marin Cilic va fi unul de antrenament, ținând cont că sportivul croat nu mai păstrează nicio șansă la calificare. În schimb, neamțul Zverev va disputa joi duelul decisiv cu americanul Sock: cert e că un debutant va ajunge în careul de ași!

E adevărat că Zverev i-a luat un set lui Federer, însă chiar și așa se poate spune că maestrul din Basel i-a predat o lecție mult mai tânărului său adversar. O lecție despre pregătire mentală! Elvețianul a jucat inteligent atunci când a fost nevoie, revenind incredibil de la 0-4 în tie-break-ul primului set. După un act secund în care Alexander a impresionat, Roger a ieșit din nou la rampă, în decisiv, cu loviturile sale de pe altă planetă, adjudecându-și victoria după două ore și 15 minute.


00:14 Fanii lui Federer răsuflă ușurați! Magicianul mai face un break în actul al treilea, scor 4-1, iar Zverev îngenunchează în fața regelui!


00:08 Se repetă scenariul din setul secund! Roger e pe val și conduce cu 2-1 cu break, rămâne de văzut dacă Alexander mai are vieți.


23:55 Meciul dintre Federer și Zverev devine un thriller veritabil! Neamțul prinde încredere și egalează la seturi, luându-i serviciul campionului elvețian pentru a doua oară! Scor 7-6(6), 5-7, iar primul jucător calificat în semifinale se va decide după un set decisiv!


23:43 Federer – Zverev 7-6, 5-5! Avem prelungiri și în setul secund, după un game în care Roger se impune categoric!


23:34 Zverev are însă resurse nebănuite, iar neamțul reaprinde disputa cu Federer: 7-6, 3-4!


23:20 Descătușarea lui Roger. Elvețianul nu mai stă la discuții cu adversarul său și face break-ul în setul secund: 7-6, 2-1!


23:10 Magie din partea lui Federer! Cel mai mare tenismen din toate timpurile câștigă primul set în fața lui Zverev, scor 7-6(6)! Revenire de zile mari a elvețianului care a fost condus cu 4-0 în tie-break! La 36 de ani, Federer are nervii la fel de tari ca acum 10 ani, se mobilizează exemplar și convertește cu stil a treia mingea de set! Roger e la un pas de calificarea în semifinalele Turneului Campionilor.


23:05 Ce răsturnare de situație! Federer părea în control, dar elvețianul ratează mingi de set la 6-5, apoi Zverev pornește ca din pușcă în tie-break: 4-0.


22:41 Fedex și Zverev merg umăr la umăr: 5-4, după un nou game convingător al maestrului din Basel.


22:32 Situația e sub control după cinci game-uri: Federer abia s-a încălzit și conduce cu 3-2, fără break!


22:15 Extraterestrul a coborât în O2 Arena din Londra! Federer e gata să ne ofere o nouă demonstrație de tenis: elvețianul servește primul în meciul cu Zverev.


21:45 Ziua a început prost și se sfârșește și mai prost pentru Tecău! Românul e OUT de la Turneul Campionilor după ce francezii Herbert și Mahut au pierdut în celălalt meci la grupei, 7-6(4), 4-6, 5-10 cu Harrison/Venus. Horia Tecău și Jean Julien Rojer ocupă ultimul loc înaintea ultimei etape, cu 0 în dreptul victoriilor, Harrison și Venus și-au asigurat prezența în careul de ași (2 victorii), în timp ce echipele Herbert/Mahut și Kontinen/Peers, ambele cu câte un succes, vor juca un meci decisiv pentru calificarea în semifinale.


18:50 Debutantul Jack Sock obține prima victorie la Turneul Campionilor, la capătul unui thriller de două ore și 31 de minute! Americanul l-a învins pe Marin Cilic cu scorul de 5-7, 6-2, 7-6(4), iar croatul se pare că nu va trece de grupe nici de această dată. Marin a mai ratat calificarea în semifinalele Turneului Campionilor în anii 2016 și 2014.


Tecău și Rojer nu au putut duce la capăt o revenire ireală, iar românul și olandezul pierd cu scorul de 7-6(3), 7-6(6) în fața campionilor en-titre Kontinen și Peers! Horia și Julien au salvat nu mai puțin de 11 mingi de meci (patru la 3-5, trei la 4-5, una la 5-6 și alte trei la 3-6 în tie-break), dar nu au reușit în niciun moment să treacă la conducere. Horia și Julien nu și-au mai asumat riscuri atunci când s-au văzut aproape de linia de sosire, iar Henri și John i-au pedepsit, returnând excepțional a 12-a minge de meci!

Horia și Julien, campionii ediției din 2015, nu au nicio victorie după două runde în grupă, dar încă mai speră la o calificare miraculoasă. Pentru ca perechea româno-olandeză să rămână în carți, e nevoie ca francezii Herbert și Mahut să nu piardă cu Harrison/Venus, într-un meci programat de la ora 20:00. Chiar și așa, Tecău și Rojer ar fi la mâna rezultatelor în ultima etapă.


15:48 Horia trimite setul în tie-break, dar nu înainte de a înfrunta încă o minge de meci a adversarilor, a 9-a! Tecău a avut din nou sânge rece, servind un as la punct decisiv!


15:42 Tecău și Rojer rămân în meci după un nou game de infarct! Horia și Julien revin de la 15-40, egalează la 5, iar asta înseamnă 7 mingi de meci salvate în două game-uri! Kontinen și Peers rup însă seria adversarilor și fac 6-5 cu serviciul.


15:38 Revenire miraculoasă pentru Tecău și Rojer, scor 6-7, 4-5! Cei doi au făcut rebreak-ul după ce Kontinen și Peers au avut 5-3, 40-0 și serviciul! Ce mental puternic pentru Horia și Julien, care își adjudecă patru puncte la rând.


15:23 Colaps pentru echipa româno-olandeză: Tecău/Rojer – Kontinen/Peers 6-7, 1-4! Favoriții numărul 2 au reușit un nou break pe serviciul lui Horia, după un vole de rever trimis în banda fileului de sportivul nostru.


15:14 Crește presiunea în O2 Arena: Tecău și Rojer sunt conduși cu 7-6 și 2-1! 


SET Kontinen/Peers, scor 7-6(3) cu Tecău/Rojer! Campionii en-titre câștigă un prim set care a fost pe muchie de cuțit, beneficiind de câteva cadouri ale adversarilor. Dacă Horia și-a pierdut serviciul după un game în care a comis două duble greșeli, a venit rândul lui Julien să facă două duble greșeli în tie-break!


14:50 Horia își repară greșeala și trimite un retur perfect, recuperând break-ul la timp! Se face 5-5, după ce Kontinen și Peers au servit pentru set!


14:37 Kontinen și Peers au break în față, 4-3! Tecău și-a cedat serviciul la scorul de 2-2, după o dublă greșeală comisă la punct decisiv.


14:27 Tecău/Rojer – Kontinen/Peers 2-2! Românul și olandezul au pus probleme în ambele game-uri de retur, însă campionii en-titre scapă deocamdată.


14:13 Start joc pentru Horia, în a doua etapă a grupelor de la Turneul Campionilor! Tecău și Rojer au început cu dreptul în fața echipei Kontinen/Peers: 1-0 după un game solid făcut de Horia pe propriul serviciu.


Tecău și Rojer, obligați să-i învingă pe favoriții numărul 2

După ce a pierdut dramatic în meciul de debut (6-1, 6-7, 8-10 cu francezii Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut), românul Horia Tecău revine în O2 Arena împreună cu Julien Rojer. Campionii din 2015, favoriți 3 la ediția turneului din acest an, dotat cu premii de 8 milioane de dolari, au o misiune infernală, contra capilor de serie numărul 2, Henri Kontinen și John Peers. Totuși, adversarii lui Horia nu se află în cea mai bună formă, iar acest lucru s-a văzut din plin în prima rundă, când au cedat cu 4-6, 6-7 în fața lui Ryan Harrison (SUA) și Michael Venus (Noua Zeelandă). Dacă intră Tecău în cursa pentru calificare sau pică pe ultimul loc în grupă, vom afla împreună după ora 14:00.

Federer se luptă cu Zverev pentru șefia grupei

Meciuri de foc putem urmări în direct la Digisport 2 și în proba de simplu! Marin Cilic (Croația) și Jack Sock (SUA), joacă cu cuțitul la os după ce au cedat în prima etapă a grupei „Boris Becker”! Debutantul Sock a prins in extremis ultimul loc calificabil și trebuie să îi țină piept experimentatului Cilic, care a mai participat de două ori la Turneul Campionilor, în anii 2016 și 2014, neajungând niciodată în semifinale. Roger Federer (Elveția), cel mai titrat jucător din istoria Turneului Campionilor (6 titluri), și Alexander Zverev (Germania) își dispută primul loc în grupă, ambii având câte o victorie până acum: Federer l-a învins pe Sock în prima partidă (6-4, 7-6), în timp ce Zverev a trecut de Cilic cu 6-4, 3-6, 6-4.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă vina pe stres
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă vina pe stres
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă