LIVE BLOG | Halep, ELIMINATĂ‚ de la Turneul Campioanelor după un meci de coșmar: 3-6, 6-7 cu Cibulkova! Simona a luptat eroic, dar a jucat cu dureri

LIVE BLOG | Halep, ELIMINATĂ‚ de la Turneul Campioanelor după un meci de coșmar: 3-6, 6-7 cu Cibulkova! Simona a luptat eroic, dar a jucat cu dureri
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a fost eliminată de la Turneul Campioanelor după o înfrângere dramatică: 3-6, 6-7 cu Dominika Cibulkova (8 WTA), în ultima rundă a Grupei Roșii.
  • Halep avea nevoie de cel puțin în set pentru a păstra șanse la calificarea în semifinale.

Simona Halep părăsește Turneul Campioanelor încă din grupe, după un scenariu înfiorător, identic cu cel de anul trecut! Halep a debutat cu victorie în grupe, la fel ca și în 2015, pierzând apoi în același mod neverosimil următoarele două dueluri. De această dată însă, jucătoarea antrenată de Darren Cahill a avut ghinionul să se accidenteze înaintea meciului contra Dominikăi Cibulkova, slovaca trecând de Simona cu 6-3, 7-6(5), după o oră și 50 de minute de luptă.

Simona a intrat pe teren cu un bandaj serios la genunchiul stâng, deplasându-se extrem de greu în startul setului inaugural! Constănțeanca și-a pierdut serviciul din prima, iar Dominika a dominat clar primele trei game-uri în care Simona a reușit un singur punct, scor 3-0. Halep a ajuns târziu la atacurile furtunoase ale adversarei, astfel că nu a putut crea probleme la retur nici în game-urile care au urmat. Cibulkova și-a ținut serviciul până la 6-3, oferind o mostră de determinare și agresivitate.

Halep a început slab și manșa secundă, și-a cedat serviciul din prima, însă a început să uite de dureri la jumătatea manșei. Adrenalina a făcut ca Simona să zboare dintr-un colț în altul, iar rebreak-ul reușit pentru 4-4 a crescut dramatismul în arena din Singapore. În ciuda faptului că a controlat finalul de set și a condus cu 5-4, apoi cu 6-5, lucru apreciat și de Darren Cahill într-o pauză de coaching, Halep nu a mai rezistat în fața unei adversare dezlănțuite. Cibulkova a egalat de fecare dată, iar în tie-break a fost mult mai proaspătă: 6-3, 7-6(5).


13:00 Simona Halep ratează calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după un final de meci DRAMATIC: 3-6, 6-7(5) cu Dominika Cibulkova! Constănțeanca și-a ridicat nivelul în setul al doilea și a luptat formidabil în ciuda accidentării de la genunchi, însă Cibulkova a jucat senzațional astăzi, fructificând prima minge de meci care i s-a ivit în tie-break! Slovaca rămâne în cursa calificării, având nevoie ca Angelique Kerber să treacă cu 2-0 la seturi de Madison Keys!


12:54 Se schimbă terenul la 3-3 în tie-break, după o greșeală neforțată a Cibulkovei.


12:51 Un tie-break va decide jucătoarea care rămâne în cursa pentru calificare: 3-6, 6-6! Simona câștigă un prim punct fabulos, dar e epuizată fizic, Dominica adjudecându-le pe următoarele două (1-2 în tie-break).


12:43 Simona reușește un nou game teribil, 6-5! Constănțeanca prinde curaj și îl cheamă pe Darren Cahill pentru o sesiune de coaching. Acesta i-a spus că face o treabă excelentă având în vedere problemele pe care sportiva le are la genunchi.


12:39 Halep – Cibulkova 3-6, 5-5! Slovaca joacă impecabil game-ul, astfel că suspansul continuă într-un set pe care îl trăim cu sufletul la gură!


12:35 Halep rezistă mingilor de break, își pune toate forțele în reverul ei fabulos și câștigă un game URIAȘ: 3-6, 5-4! Chiar dacă șchioapătă în continuare, Simona compensează cu o dorință fantastică de a rămâne în cărți la Turneul Campioanelor.


12:22 Simona se luptă admirabil pentru fiecare punct, câștigă câteva raliuri epice și recuperează break-ul: 3-6, 4-4! Urmează un game crucial.


12:13 Halep – Cibulkova 3-6, 3-4! Slovaca rămâne în față, profitând de un atac ratat complet de Simona. Constănțeanca nu poate îndoi genunchiul, lovește de sus, iar mingea trimisă în lung de linie ajunge în fileu.


12:10 Halep face rebreak după un forehand trimis mult în aut de Cibulkova, 3-3! Avem din nou speranțe!


12:06 Simona pierde din nou controlul, 3-6, 2-3! Dominika și-a recăpătat agresivitatea, câștigând mai multe puncte în urma unor atacuri nimicitoare.


12:02 Cibulkova răspunde cu un game rapid și egalează la 2! Din nou, Halep e sufocată de atacurile furtunoase ale adversarei.


11:58 Halep reintră în meci! Simona traversează o perioadă de joc bună, își ridică nivelul în raliurile din spatele terenului, conducând pentru prma oară, 2-1!


11:51 Simona face în sfârșit un game excelent la retur, luându-și serviciul înapoi, 1-1! Important e ca Halep să echilibreze meciul, iar cu trecerea timpului să uite de dureri.


11:47 Setul al doilea începe la fel de prost ca și primul, cu un break rapid al slovacei: 3-6, 0-1! Gluma se îngroașă, mai ales că Cibulkova nu și-a cedat serviciul până acum.


11:40 Cibulkova câștigă setul inaugural cu 6-3, iar Halep nu mai sigură de calificare nici dacă va întoarce scorul! Pentru a spera în continuare, ea e obligată acum să câștige cel puțin un set și să spere la o victorie a nemțoaicei Kerber. Limbajul corpului generează însă îngrijorare în tabăra Simonei, după cum se vede ș pe chipul managerului Virginia Ruzici.


11:38 Simona forțează și rămâne în set, câștigând primul ei game alb! Dominika va servi însă pentru set la 5-3.


11:36 Cibulkova e dezlănțuită pe propriul serviciu, impune ritmul fără probleme și face 5-2! Halep va servi pentru a rămâne în set.


11:30 Halep – Cibulkova 2-4! Simona controlează bine ultimele puncte și reușește cel mai solid game de până acum.


11:27 Dominika își păstrează break-ul, scor 4-1, după o greșeală ușoară a Simonei! Românca nu poate împinge în piciorul stâng și trimite în fileu.


11:22 Simona punctează pentru 1-3, dar problemele ei de deplasare sunt evidente! Halep ajunge cu întârziere la mingile violente ale slovacei, din cauza durerilor pe care le resimte la genunchi.


11:17 Halep e dominată copios de Cibulkova în startul meciului, iar slovaca face repede 3-0! Statistica punctelor câștigate e uluitoare: 12-1 pentru Dominika.


11:13 Cibulkova pare hotărâtă și câștigă primul game, pe propriul serviciu, 1-0! Halep are un plasture destul de mare la genunchiul stâng, dar să sperăm că nu e vreo problemă serioasă.


11:05 Simona și Dominika au intrat la încălzire, tragerea la sorți fiind câștigată de slovacă. Cibulkova a ales să înceapă cu serviciul


10:50 Halep a găsit timp să se și distreze înaintea ultimei etape a grupelor. Simona și-a așezat un biscuit pe frunte și a încercat să-l prindă fără fără a-și folosi mâinile. Nu i-a ieșit, însă imaginile sunt amuzante.


10:35 Simona și-a stabilit tactica pentru meciul de azi, mizând pe faptul că poate specula punctele slabe ale adversarei: „Cibulkova nu se mișcă la fel de bine precum Kerber și mereu am avut senzația că pot puncta împotriva ei. Trebuie să fiu agresivă, să îmi fac jocul meu, să fiu acolo pentru fiecare punct, deoarece ea luptă până la final și nu trebuie să-mi pierd concentrarea”, a declarat Halep înaintea meciului.


10:25 Simona Halep trebuie să țină cont de faptul că, dacă cedează set astăzi, Angelique Kerber se califică automat în semifinale! În această situație, e foarte posibil ca nemțoaica să nu mai forțeze în meciul cu Keys, iar Simona să tremure pentru calificare! Un argument care susține teoria respectivă este acela că Angelique a avut un sezon epuizant, cu aproape 80 de meciuri disputate, astfel că nu ar mai fi interesată să petreacă prea mult timp pe teren.


10:15 Salutare, prieteni! Să vedem cum arată grupele de la Turneul Campioanelor după două runde. Halep și Keys au câte o victore în Grupa Roșie, astfel că ocupă locurile 2-3, după Kerber (2 victorii). Simona se află înaintea americancei, pentru că a învins-o cu 6-2, 6-4 în primul meci, iar rezultatul direct este al doilea criteriu de departajare după numărul victoriilor. În semifinalele de sâmbătă se vor întâlni locul 1 din Grupa Roșie cu locul 2 dn Grupa Albă ș locul 2 din Grupa Roșie cu locul1 din Grupa Albă. Eu sunt Alex Tăcină și sper ca meciul de astăzi să nu fie ultimul al Simonei pe care îl urmărim împreună în 2016!


A venit momentul adevărului pentru Halep, care astăzi este obligată să treacă de ultima clasată din Grupa Roșie pentru a merge în careul de ași din Singapore! Simona are nevoie de o victorie în minimum de seturi pentru a fi sigură de calificarea în semifinale, altfel va depinde de rezultatul din meciul Angelique Kerber – Madison Keys (ora 14:30). Simona poate rata calficarea dacă se impune cu 2-1 la seturi, iar Keys o învinge cu 2-0 pe Kerber, existând și posibilitatea ca românca să se califice cu o înfrângere cu 2-1 la seturi (Kerber trece de Keys).

În cazul în care pierde cu 2-0 la seturi în fața debutantei Dominika, toate șansele constănțencei vor fi spulberate! Partea bună e că Halep s-a descurcat excelent în ultimul duel cu Cibulkova, slovaca neavând replică în fața elevei lui Darren Cahill în finala de la Madrid 2016, scor 6-2, 6-4. Totuși, istoria meciurilor directe e de partea Dominikăi, aceasta conducând cu 3-2 la general. Meciul de la Singapore va fi transmis în direct de posturile Digisport 2 și Dolce Sport 2, putând fi urmărit în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin cont
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin…
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă