Halep a debutat cu o victorie categorică la Turneul Campioanelor: 6-2, 6-3 cu Bouchard. Simona, pe primul loc în grupa roșie

Halep a debutat cu o victorie categorică la Turneul Campioanelor: 6-2, 6-3 cu Bouchard. Simona, pe primul loc în grupa roșie
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a debutat cu o victorie la Turneul Campioanelor de la Singapore. Adversara sa, Eugenie Bouchard, a câștigat doar cinci game-uri în fața româncei

UPDATE 17:50 Halep a făcut un meci impresionant, în special cu serviciul: niciun game pierdut, 82% procentaj cu prima minge și 62% cu a doua. Românca a salvat două mingi de break din două șanse ale adversarei. Bouchard a câștigat 60% din punctele jucate cu primul serviciu și 46% cu al doilea. Pentru Simona urmează meciul de miercuri cu liderul mondial Serena Williams, jucătoarea aflată pe locul doi în Grupa Roșie.

Serena and Halep win openers at the #WTAFinals, follow @FortyDeuceTwits & @BenRothenberg in Singapore for updates. pic.twitter.com/45peYUeL4S


UPDATE 17:40 Halep, la interviul de după meci: „Am fost agresivă și n-am așteptat greșeala adversarei, sunt foarte fericită”. Apoi, a patra jucătoare a lumii s-a adresat și spectatorilor: „Cred că și vouă v-a plăcut! Mă simt foarte bine pentru că familia se află alături de mine, la fel ca și anul trecut, la turneul ‘minicampioanelor” de la Sofia. De abia aștept să joc cu Serena Williams. Nu am nimic de pierdut și voi da totul pentru a câștiga”.

Simona Halep joins Serena Williams at the top of red group leader board with 62 63 win over Bouchard at WTA Finals. pic.twitter.com/RuGRbB7yBh


UPDATE 17:35 Meci, Simona Halep! Românca se impune categoric, pierde mai puține game-uri decât Serena Williams în fața Anei Ivanovic (6-4, 6-4), și se poziționează pe primul loc în grupa roșie. Criteriul de departajare în cele două grupe de la Turneul Campioanelor, competiție dotată cu 6,5 milioane de dolari, este numărul victoriilor, apoi rezultatele directe, setaverajul în caz de egalitate în trei și numărul de game-uri câștigate.


UPDATE 17:30 Nicio emoție: Halep își face serviciul din nou și se află la un game de prima victorie din carieră la Turneul Campioanelor.


UPDATE 17:26 Bouchard nu renunță la luptă și strânge scorul, 4-3. Halep a câștigat 83% din mingile jucate cu primul serviciu, 62% procentaj pentru canadiancă cu prima minge.

What does this look say? Genie #Bouchard holds on & fires #Halep one of these. 4-3. #tennis #WTAFinals pic.twitter.com/BJDW7HGIwY


UPDATE 17:24 Game alb pentru Halep, care se apropie de victorie: 4-2!


UPDATE 17:20 Moment important: Halep ratează două mingi de dublu-break și Bouchard se apropie la 3-2.


UPDATE 17:15 Imposibil de rupt este serviciul româncei: 3-1, după un game câștigat la 15.


UPDATE 17:10 Break pentru Halep și în actul doi, 2-1! Bouchard trimite mult în out la prima minge de break din setul secund.


UPDATE 17:05 Simona egalează în setul doi, 1-1, grație unui semi-as.


UPDATE 17:02 Eugenie conduce pentru prima dată, 1-0. Canadianca a făcut 16 greșeli neforțate în prima manșă, doar două în dreptul româncei, care a jucat mult mai așezat.

#WTAFinals first set stats: Simona #Halep v Genie #Bouchard. UEs the key… #tennis pic.twitter.com/BGDYIXoGog


UPDATE 17:00 Set Halep, 6-2!! Constănțeanca își face serviciul la 15 și intră cu returul în actul doi.


UPDATE 16:56 Bouchard își regăsește ritmul la serviciu, 5-2. Halep servește acum pentru primul act.


UPDATE 16:52 Halep vine hotărâtă la fileu și duce scorul la 5-1 cu o dreaptă la care adversara nu mai poate ajunge.

All looking like this for Simona #Halep right now. 5-1. #tennis pic.twitter.com/WrWrOHTTJV


UPDATE 16:47 Finalista de la Wimbledon reușește să-și câștige serviciul pentru prima dată în meci, 4-1. Niciun as până acum.


UPDATE 16:42 Halep se duce la 4-0! Canadianca risipește punctele, iar Simona își face serviciul pentru a doua oară.


UPDATE 16:38 Dublu-break pentru Simona, 3-0! Bouchard pare încordată și face dublă-greșeală la minge de break.


UPDATE 16:35 2-0 pentru Halep! A patra jucătoare a lumii revine din nou de la 15-40 și își fructifică serviciul cu un forehand câștigător în cros.

Halep goes 2-0 up. As @geniebouchard struggles to find her range. #WTAFinals pic.twitter.com/L4MpCX3sDb


UPDATE 16:30 Break, Halep, 1-0! Bouchard a condus cu 40-15, însă n-a mai pus primul serviciu în teren. Simona începe ca din pușcă, cu game pe serviciul adversarei, grație a patru puncte consecutive.


UPDATE 16:25 Bouchard intră cu cea mai bună armă în meci: serviciul.


UPDATE 16:20 Grafica televiziunii o prezintă pe Halep: născută la „Costanta”, Bouchard la Montreal.

Say cheese! Simona #Halep and Genie #Bouchard strike a pose before their #WTAFinals match. #tennis pic.twitter.com/9KP2i2ujVV


UPDATE 16:15 Halep și Bouchard, cele două jucătoare care dubutează la Turneul Campionelor 2014, au intrat în arenă. Simona și-a făcut pașii pentru a intra cu piciorul drept pe teren. Ambele au un bandaj imens la coapsă.


UPDATE 16:10 Favorita grupei, Serena Williams, s-a impus în minimum de seturi: 6-4, 6-4 cu Ana Ivanovic.


UPDATE 16:05 Simona își face exercițiile cu TRX-ul la vestiare. Are același bandaj la coapsă ca și la Beijing.

Mientras Serena trata de cerrar el partido,Halep ya calienta en Singapur #vamos #WTAFinals pic.twitter.com/lgQFVOINim


UPDATE 15:55 Faza meciului Williams – Ivanovic: șpagatul liderului mondial. Serena se agită ca și cum ar juca meciul vieții și conduce cu set, 3-3 în al doilea.


UPDATE 15:45 Toți ochii vor fi pe Halep. Ediția din 2012 a Turneului Campioanelor a doborât recordul audienței în ceea ce privește competițiile WTA, fiind urmărită de 43 de milioane de telespectatori în întreaga lume. De asemenea, a fost atins și recordul de spectatori în arenă, 73.072 de fani venind la evenimentul acoperit în 167 de țări de către 22 de televiziuni internaționale.


UPDATE 15:40 Doar două jucătoare din România și două din Canada au mai participat în istorie la Turneul Campioanelor: Virginia Ruzici (1983 și 1984), Irina Spîrlea (1996, 1997 și 1998), respectiv Carling Bassett-Seguso (1984 și 1985) și Helen Kelesi (1988 și 1989).


UPDATE 15:25 SET pentru Serena Williams, 6-4, în celălalt meci al grupei. Americanca i-a făcut break Anei Ivanovic (Serbia) chiar la 5-4.


Prezentă în premieră la Turneul Campioanelor, Simona Halep este decisă să le demonstreze tuturor că și-a revenit atât fizic, cât și mental după perioada mai grea din ultimele luni. Românca va da piept în grupa roșie cu Eugenie Bouchard, Serena Williams și Ana Ivanovic și pare extrem de montată să își treacă în palmares o altă performanță deosebită.”Momentan sunt la al doilea vis, că primul a fost să joc o finală de Grand Slam. Vreau să fiu foarte concentrată pe acest turneu”, explica Simona înaintea partidei cu Bouchard, o adversară care nu i se potrivește din punct de vedere al stilului de joc. Totuși, canadianca a avut în utlima perioadă rezultate contradictorii, astfel că nu putem vorbi de o constanță în joc în ceea ce o privește.

Asemănări izbitoare între Halep și Bouchard

În urmă cu un an și jumătate, Bouchard era nevoită să joace calificări pentru a fi pe tabloul principal al turneelor importante. După un 2013 cu rezultate bune și foarte bune, jucătoarea de peste Ocean a fost singura care a concurat-o pe Simona Halep la titlul de sportiva cu cea mai fulminantă ascensiune din clasamentul WTA. În cele din urmă, campioana noastră (care a cucerit anul trecut 6 trofee) a primit această distincție, însă sportiva de 20 de ani a demonstrat că este, la rândul ei, o stea în devenire. 2014 a adus confirmarea formei în care se află, Bouchard atingând penultimul act la primele trei turnee de Mare Șlem (Australian Open, Roland Garros și finala la Wimbledon).

Din multe puncte de vedere, Halep și Bouchard se aseamănă izbitor nu doar din punctul de vedere al traseului – amândouă cunosc o ascensiune fulminantă -, ci și al stilului de joc. Ambele sunt foarte agresive pe teren, își asumă multe riscuri și sunt capabile oricând de lovituri neașteptate, care să destabilizeze din punct de vedere psihic adversarul.

În aceste condiții, Simona ar putea avea probleme, ea demonstrând în trecut că nu reușește să se adapteze foarte bine în partidele cu sportive care au un stil de joc foarte agresiv. Exemple în acest sens stau disputele pierdute cu Cibulkova, în „sferturi” la Australian Open, când românca nu a găsit răspuns la loviturile câștigătoare ale adversarei, dar și finala de la Roland Garros, când, deși a ținut aproape de Șarapova, nu a reușit să își impună jocul. Halep preferă să aibă în față o jucătoare de regularitate și să dicteze ea punctul, iar Bouchard nu se potrivește acestui „portret robot”. În ultima întâlnire directă, în semifinalele de la Wimbledon, Simona a fost pusă în dificultate în multe momente de returul iute al opozantei și de atacurile acesteia, dar a avut și alibiul accidentării la gleznă pentru înfrângere.

Și din punctul de vedere al mentalului, Eugenie stă excelent, ca și Halep, după cum au sesizat și jurnaliștii de la tennisworldusa.org. „O fată care adoră provocările și care se simte excelent sub lumina reflectoarelor, în turneele mari. Aceasta este Eugenie Bouchard, >, o jucătoare care este oricând capabilă de mari surprize, indiferent de adversar. Noua stea a tenisului din Canada, prima din țara ei care a câștigat un turneu de Grand Slam de juniori (n.r. – Wimbledon), evoluează întotdeauna cu mare stil. Trimite un număr impresionant de lovituri direct câștigătoare și este foarte puternică din punct de vedere psihic„, notau, în urmă cu puțin timp, ziariștii sursei citate.

  • Simona Halep și Eugenie Bouchard sunt singurele jucătoare din lume care au atins cel puțin „sferturile” în primele trei turnee de Mare Șlem din 2014. La US Open, ambele au părăsit competiția neașteptat de devreme. Simona a fost eliminată în turul trei de Mirjana Lucic-Baroni, în timp ce Bouchard a cedat în turul următor

6,5 milioane de dolari sunt premiile totale puse la bătaie la competiția din Singapore

Eugenie Bouchard este ca o pisică cu sânge rece. Această puștoaică de 20 de ani parcă are gheață în vene și ne-a demostrat încă o dată în ultima săptămână și jumătate că va fi o mare stea a tenisului mondial în anii ce vor veni. Nu e neapărat o schimbare de generații – sunt convins că Serena Williams și Maria Șarapova vor reveni în forță în turneele importante -, dar cu siguranță că atât Eugenie cât și Simona vor avea un cuvânt greu de spus în viitor. Românca are și ea doar 23 de ani și a demonstrat că e capabilă să se lupte de la egal la egal cu orice adversară
Nick Bolletieri, unul dintre cei mai celebri antrenori de tenis

Eu cred că e grupa perfectă! Cu cât e mai grea grupa, cu atât mai bine. Fata asta a venit de undeva din cer, într-un an de zile. Important e să vezi un singur lucru la Simona Halep, în acest turneu. Dacă este sau nu competitivă la nivelul acesta
Ion Țiriac

E foarte important pentru Simona primul meci, pentru că a avut o perioadă mai dificilă în ultimul timp. Să prindă încredere
Andrei Pavel, căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României


Halep e în căutarea revanșei, după ce la Wimbledon o accidentare și Bouchard i-au interzis a doua finală consecutivă de Grand Slam

1-1 este scorul întâlnirilor directe dintre Halep și Bouchard. Anul acesta, la Indian Wells, românca se impunea după un duel echilibrat, care a avut nevoie de set decisiv: 6-2, 1-6, 6-4. La Wimbledon, în semifinale, sportiva de peste Ocean își lua revanșa, 7-6, 6-2 (Simona a avut probleme evidente la gleznă).

Bouchard și Halep câștigă trofee, impresionează în WTA, dar doar canadianca excelează și la capitolul imagine. Citește aici o analiză în oglindă a celor două sportive, din punct de vedere al marketingului

 

HALEP – BOUCHARD E LIVE PE Dolce Sport și Digi Sport, DE LA 16:30. Desfășurarea partidei poate fi urmărită pe ProSport.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup