PERFORMANȚĂ‚ | Miki-bis! Buzărnescu o învinge pentru a doua oară într-o lună pe Svitolina. Filmul meciului în care Mihaela a fost ca o stâncă, iar tresăririle Elinei au fost boante în fața forehandului româncei. Super-duel și în semifinale

PERFORMANȚĂ‚ | Miki-bis! Buzărnescu o învinge pentru a doua oară într-o lună pe Svitolina. Filmul meciului în care Mihaela a fost ca o stâncă, iar tresăririle Elinei au fost boante în fața forehandului româncei. Super-duel și în semifinale
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Mihaela Buzărnescu a obținut a doua victorie consecutivă în fața Elinei Svitolina, în sferturile turneului de categorie Premier de la Birmingham și o va înfrunta, sâmbătă, pe cehoaica Petra Kvitova, în prima sa semifinală pe iarbă.

Mihaela Buzărnescu semnează o nouă performanță superbă în circuitul feminin: a obținut a doua victorie în fața unei sportive din Top 5, s-a calificat în prima semifinală pe iarbă a carierei și va urca cel puțin două poziții în clasamentul WTA, spre o nouă cea-mai-bună-clasare-a-carierei – locul 28.

Determinată, agresivă și cumpătată în egală măsură, Mihaela Buzărnescu a demonstrat că este nașa Elinei Svitolina, continuând o serie incredibilă de seturi în fața numărului unu din Ucraina, începută la Roland Garros – 6-3, 7-5, 6-3, 6-2. Meciul de la Birmingham a fost spectaculos, jucat la un nivel ridicat și complet diferit față de duelul servelor dinainte, dintre Kvitova și Goerges. ‘Stângacea’ a câștigat în fața dreptacei în ambele partide care au închis programul de joc, vineri, la Birmingham, dar la capitolul impresie generală, Buzărnescu a fost peste dubla campioană de la Wimbledon pe care o va înfrunta în semifinale.

MIhaela Buzărnescu a izbutit să fie mai bună de pe linia de fund a terenului decât Svitolina, reușind accelerări și replici imparabile chiar și din situații în care părea dominată. Fiecare super-execuție a Elinei a fost ‘returnată’ în punctul imediat următor ca un pumnal înfipt în coastă. Iar eficiența în punctele decisive a fost impresionantă pentru Buzărnescu: 3 mingi de break salvate din 3, 4 convertite din 6 avute!

‘Miki’ a excelat la passinguri, a făcut-o din nou pe Elina, ca și la Paris, să se întrebe ce nenoroc i-a scos în față o astfel de adversară – care poate pune scurte pe care nu le găsești în niciun manual de tenis, lovite cu genunchiul pe iarbă și perfect amortizate, lunguri de linie brutale – din nimic. Numărul cinci mondial nu s-a simțit niciun moment confortabil, ba mai mult, a ajuns ca la Paris să trimită aiurea mingi pe care le-ar fi reușit în condiții normale 100 din 100, din poziții dominante la fileu. Chiar și cu aproape 15 procente în plus la frecvența primei mingi în manșa inaugurală – zece până la final de meci în plus față de Mihaela, Elina a pierdut de patru ori break, fără a reuși vreunul.

Dar dincolo de asptectul tehnico-tactic, Mihaela Buzărnescu a fost din nou puternică din punct de vedere mental. A știut să pună cele mai bune servicii în momente dificile, să uite greșelile și să ignore un avertisment dat de arbitră pentru depășirea timpului dintre servicii la un crucial 40-40 pe lansare, în final de set doi, care amenința să o readucă în meci pe jucătoarea din Odessa.

Mihaela Buzărnescu demonstrează, o dată în plus, că s-a adaptat la aerul duelurilor tari. La incredibila vârstă de 30 de ani.

AȘA AM TRĂ‚IT SFERTUL DE FINALĂ‚ MIHAELA BUZĂ‚RNESCU – ELINA SVITOLINA, DE LA BIRMINGHAM:

19:38 Game, set, meci Mihaela Buzărnescu! 6-3, 6-2 în fața Elinei Svitolina.

Românca a avut nevoie de doar 71 de minute pentru a-i administra sportivei din Ucraina o înfrângere chiar mai clară decât la Roland Garros.


19:27 GAME URIAȘ salvat de Mihaela Buzărnescu! Svitolina își arată clasă și amenință lansarea Mihaelei cu o combinație frumoasă rever-forehand ce iau la țintă reverul tricolorei, dar răspunsul jucătoarei antrenate de Septimiu Frățilă este mai tare: găsește în punctul imediat următor un passing spectaculos. La minge de break pentru Elina, Mihaela se menține perfect în raliu și se impune. Trece fantastic și peste avertismentul pentru întârzierea jocului primit la egalitate – un rever-cross uriaș, plat de tot, zguduie banda fileului doar trecând la milimetri distanță, o pune în încurcătură pe ucraineancă și îi dă româncei șansa unei finalizări clare cu forehandul. Mihaela rezistă și se duce la un game distanță de semifinale. Buzărnescu – Svitolina 6-3, 5-2.


19:21 ‘Super-Miki-Forehand’ e la datorie! Iar privirea Elinei Svitolinei, pierdută, aproape înlăcrimată – spune chiar totul. Buzărnescu – Svitolina 6-3, 4-1.


19:19 Suntem la 54 de minute de la startul meciului, iar Mihaela Buzărnescu este la trei game-uri distanță de o nouă victorie în fața Elinei Svitolina. Break Miki, 3-1, cu un retur imparabil. Buzărnescu – Svitolina 6-3, 3-1.


19:15 Este show total, iar forehandul Mihaelei este cireașa e pe tort, din nou. Mihaela scoate lovituri incredibile chiar și atunci când pare dominată în schimb. Buzărnescu – Svitolina 6-3, 2-1.


19:11 Raportul loviturilor câștigătoare nu mai este atât de categoric ca la Roland Garros, dar este tot favorabil Mihaelei (9-8). La erori, românca are -3 față de Elina (10-13). Așa s-a scris istoria primului set. Al doilea începe cu o tură autoritară pe lansare pentru Buzărnescu (care are acum 9 puncte câștigate consecutiv pe serviciu și două game-uri albe) și un răspuns prompt pentru Svitolina. Buzărnescu – Svitolina 6-3, 1-1.


19:07 Time-out medical pentru Svitolina înainte de startul setului doi, la mâna dreaptă. La Birmingham, s-a înregistrat deja un abandon în această zi – Lesia Tsurenko.


19:02 SET, Mihaela Buzărnescu, 6-3!

Românca este ghimpele din coasta Elinei și o domină, clar, la nivel mental. Elina revine de la 0-30 pe serviciu, apoi are un răspuns de top pe prima minge de set a Mihaelei – as, urmat de un punct ce o duce la avantaj dat violent cu forehandul. Dar, nu finalizează game-ul, iar românca se agaă cu toată determinarea, primul serviciu al Elinei nu mai prinde terenul și îi ușurează puțin misiunea lui Miki.


18:56 Mingi noi și game alb pentru Mihaela Buzărnescu. Alege cu multă grijă modul în care servește, variază, obține și al doilea as, iar pe Svitolina o vedem, din nou, ratând cu toate opțiunile pe masă, din apropierea plasei. Frustrarea este enormă pentru Elina.Buzărnescu – Svitolina 5-3


18:50 Mihaela Buzărnescu își confirmă break-ul. Știe cât să atace, iar Svitolina încearcă în zadar să o bată cu scurtă. Buzărnescu – Svitolina 4-2


18:46 Mihaela Buzărnescu pune pe tabelă primul break! Svitolina începe greoi game-ul după șansele ratate în precedentul, la 0-30 se reabilitează grație serviciului, dar Mihaela gestionează perfect momentul și fructifică a doua minge de break avută. Scenariul seamănă cu Roland Garros 2018… Buzărnescu – Svitolina 3-2


18:40 Svitolina câștigă cel mai lung raliu al meciului – un schimb de 20 de lovituri, care forțeaază egalitatea pe serva româncei. Ucraineanca ajunge inspirat în preajma fielului, dar Mihaela salvează prima minge de break a partidei cu un serviciu de top. Încă o ocazie trece pe lângă Svitolina, iar Miki rezistă și egalează, grație defensivei de pe partea de forehand. Svitolina rămâne fără opțiuni pe dreapta și scorul este egal. Buzărnescu – Svitolina 2-2


18:34 Mihalea Buzărnescu impresionează deja cu o scurtă pe care doar ea știe cum a făcut-o. A fost nevoită să pună genunchiul pe iarbă, la linia careului de serviciu, pentru a lovi mingea, iar modul în care o trimite de partea cealaltă a fileului îi uimește pe comentatorii de limbă engleză. Un prim wow pentru creativitatea româncei – într-un punct important în primul joc pe lansare, Se schimbă terenul fără vreo minge de break. Buzărnescu – Svitolina 1-2


18:25 Svitolina începe partida la serviciu. Mihaela Buzărnescu a returnat, până acum 79% dintre serviciile adversarelor din interiorul terenului. Acum însă, Svitolina este agresivă, se sprijină pe primul serviciu și nu clipește. Buzărnescu – Svitolina 0-1


18:05 Petra Kvitova a învins-o cu 6-1, 6-4 pe Julia Goerges și așteaptă în semifinale învingătoarea partidei Mihaela Buzărnescu – Elina Svitolina, care va începe în cel mai scurt timp, pe Centralul de la Birmingham.


Mihaela Buzărnescu – Elina Svitolina este derby-ul lunii iunie în tenisul feminin. Duelul de pe 1 iunie, în care ‘Miki’ a uimit din nou lumea întreagă, cu o demonstrație de tenis agresiv în turul trei de la Roland Garros, are parte de un episod doi, vineri, după ora 18:30, pe o altă suprafață – iarbă, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Birmingham. Partida este în format LIVE BLOG pe www,prosport.ro și în transmisiune directă pe canalele DigiSport.

Jucătoarea noastră, aflată în prezent pe locul 30 WTA, dar având garantată o nouă cea mai bună clasare WTA la începutul săptămânii viitoare, a făcut ravagii pe zgură cu forehandul ei încărcat de efect, împingând-o pe Svitolina în defensivă dincolo de limita în care aceasta se simte confortabil. Cu 31 de lovituri câștigătoare și un raport de reușită impresionant (38 de erori neforțate, în condițiile în care riscurile asumate constant au fost răsplătite mai ales în momente-cheie – vă amintiți, probabil, ce a făcut la retur Mihaela atunci când Svitolina servea pentru câștigarea setului doi), Buzărnescu a reușit să o frustreze pe sportiva din Ucraina, lăsând-o pe aceasta perplexă, cu erori grosolane și inexplicabile din poziții evidente (smash-uri ratate cu terenul liber, spații nefructificate).

Deși diferența de experiență acumulată la nivel Premier în circuitul WTA este evident în favoarea Elinei Svitolina, ambele jucătoare luptă astăzi pentru o primă calificare într-o semifinală pe iarbă. Interesant este că Mihaela Buzărnescu a jucat trei seturi în fiecare dintre cele patru victorii obținute pe iarbă în 2018, în timp ce Svitolina a pierdut jumătate din ultimele 4 partide ajunse în decisiv, în acest sezon.

  • Duelul din sferturile de finală de la Birmingham, MIhaela Buzărnescu (30 WTA) – Elina Svitolina (5 WTA) este al doilea meci direct dintre cele două sportive.

 

 

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup