LIVE BLOG | Simona Halep s-a calificat în optimi, la Dubai. „Genie” Bouchard a dat o replică dârză, dar românca și-a croit culoar cu lovituri de excepție

LIVE BLOG | Simona Halep s-a calificat în optimi, la Dubai.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) – Eugenie Bouchard (79 WTA), 7-6(4), 6-4, în turul doi la Dubai. Simona o învinge pentru a patra oară în carieră pe cea mai de succes jucătoare a Canadei din ultimii ani, după un meci spectaculos, în care „Genie” a accesat un nivel de joc neașteptat de ridicat.
  • Adversara din optimi a Simonei se alege la capătul partidei dintre Lesia Tsurenko (23 WTA) și Lin Zhu (107 WTA), învingătoare în fața campioanei de la Doha, Elise Mertens.

 

Simona Halep a depășit o provocare importantă, marți, în turul secund al turneului de la Dubai, în fața unei adversare super-motivate, care, timp de o oră și 42 de minute, a semănat mult mai mult cu jucătoarea care lua cu asalt circuitul în 2014, decât cu sportiva fragilă care cu greu a legat victorii în ultimii ani. 

Românca a presărat de-a lungul ambelor seturi execuții spectaculoase, chiar dacă în debutul primului act, reprezentanta Canadei a fost mai agresivă și a părut chiar că poate să își creeze avantaj. Totuși, Halep a pus întreaga experiență a ultimelor meciuri în momentele-cheie ale partidei, fructificând prima minge de break, pentru 4-2 în manșa inaugurală, Chiar dacă a egalat, Bouchard a fost jucătoarea a doua în următorul moment important – tiebreak-ul setului întâi. Halep a reușit apoi să facă diferența devreme în setul secund, confirmând break-ul după un game maraton pe lansare, încheiat cu un passing desemnat de WTA „lovitura meciului”.

Din ce în ce mai autoritară pe serviciu, Simona a dominat apoi duelul din punct de vedere fizic, fiind mai fit decât Bouchard, care a acuzat, din nou, câteva probleme la nivel abdominal. Totuși, până la ultimul punct, partida a rămas la fel de spectaculoasă, victoria Simonei venind suficient de clar.

â–º GAM E, SET, MECI SIMONA HALEP 7-6(4), 6-4.

â–º Al nouălea punct câștigat consecutiv de Simona, cu serviciul, o duce la 5-3 și o lungime de victorie. Bouchard pare că ezită, pierzând primul punct pe lansare, însă revine cu patru puncte consecutive, forțând-o pe româncă să servească pentru victorie.

â–º Bouchard cere sfatul antrenorului și lasă de înțeles că are un disconfort fizic. Simona se impune la zero pe serviciu, apropiindu-se la două game-uri de prezența în optimi.

„Nu vreau să îți rupi stomacul și să stai pe bară două luni. Dar, nu sunt eu în măsură să o spun. Nu e stomacul meu”, i-a transmis Michael Joyce lui Genie Bouchard.

â–º Dacă până acum Simona a reușit cele mai frumoase lovituri, Bouhcard dă o replică fantastică într-un game cinci al setului doi complicat de trei duble greșeli. Urcă la fileu, trimite un passing de generic și strânge scorul în setul 2, 2-3.

â–º Bouchard salvează un game pe lansare de aproape 8 minute, jucând tenis total, agresiv, însă românca o pune, practic, imediat să revină la linia de serviciu, cu un hold autoritar pentru 3-1.

â–º Simona confirmă break-ul cu emoții. La 40-15, românca este inspirată să ceară Challenge la o minge ce a prins de puțin tușa, însă Bouchard tot egalează scorul în game. Bouchard anulează alte mingi de game ale româncei, cu retur în lung de linie și apoi o doză de șansă cu fileul. Halep pune punct cu un spectaculos passing de forehand.

â–ºBREAK HALEP:  Bouchard supralicitează loviturile, iar Simona Halep are două mingi de break în primul game al manșei a doua. A doua jucătoare a lumii o execută pe mai tânăra sa adversară cu un retur în lung de linie, pentru 1-0.

â–º SET HALEP, 7-4 în tiebreak. Simona începe prompt cu serviciul, apoi pierde tempo-ul după o lovitură mai scurtă cu dreapta, cedând inițiaitiva în schimb – fapt ce o determină să riște în lung de linie, fără succes. Imediat, este rândul lui Bouchard să domine un schimb lung de mingi, fiind încurcată de intervenția fileului, care îi îmblânzește mingea Simonei, pentru un atac imparabil și un prim mini-break, de 2-1. Românca nu este sigură de corectitudinea anunțului de out la primul serviciu ce urmează și ajunge să dea dublă greșeală, prilej pentru Bouchard de a schimba racheta, la 2-2. Simona trimite un serviciu decisiv, apoi variază ritmul în raliu și schimbă terenul la 4-2. Simona își apără avantajul în primă fază, însă iese pe locul doi într-un nou schimb prelungit, în care ajunge să se apere mult înapoia liniei de fund a terenului. Servind la 4-5, Bouchard ratează cu dreapta, apoi ratează din nou un voleu cu tot terenul liber.

â–º Decizie la tiebreak în primul set. Bouchard rămâne capacitată în atac și egalează o dată în plus. 6-6.

â–º Simona își asigură tiebreak-ul, după un game în care greșelile s-au împărțit. 6-5

â–º Simona nu reușește să se agațe de game-ul zece, fiind fragilă cu returul și ratând din spatele terenului. 5-5

â–º Game mai simplu pentru Simona, cu puncte mai scurte și un as, pentru 5-4. Bouchard va servi sub presiune, intrând cu o frecvență a primei mingi de 44%.

â–º 25 de minute și, după un schimb de break-uri, partida rămâne sub semnul echilibrului. Bouchard revine de la 0-30, supraviețuind unui punct în care a fost pe punctul de a fi surprinsă pe avansarea înainte, însă lobul Simonei iese afară. Halep are, totuși, din nou minge de break după un nou trasor trimis cu dreapta în lung de linie, însă de această dată nu pune mingea în teren cu returul pe mingea a doua. Genie se mobilizează cu reverul, finalizând de pe centrul terenului, iar al doilea game consecutiv îi revine.

â–º REBREAK BOUCHARD. Simona începe spectaculos game-ul, dar cedează inițiativa și ajunge, cu dreaptă în fileu, să piardă rapid avantajul luat în game-ul anterior.

â–º BREAK SIMONA HALEP, 4-2! Fanii români se fac auziți cu al lor „Si-mo-na! Si-mo-na!” în timp ce Bouchard se pregătește să servească. Halep răspunde cu un retur frumos în lung de linie, dar ratează următoarea execuție, spre tușa cealaltă. Bouchardcu procentaj modest la fecvența primului serviciu, comite dublă, apoi Simona duce game-ul la 30-30 cu un atac bine țintit spre reveryl advers. Cu un retur excelent, Halep gestionează bine avantajul având răbdare în poziție avanată spre fileu, procurându-și astfel minge de break. Simona convertește din prima și tribuna erupe.

â–º Bouchard are mingea în rachetă la scorul de 30-30 pe serviciul româncei, după un forehand violent trimis pe tușă, însă ratarea de la voleu, cu tot terenul în față, o costă. Simona Halep închide prompt, pentru 3-2.

â–º Bouchard face un game mare pe serviciu, până în momentul în care Simona îi arată pe viu cât de bine face acea tranziție lăudată de sportiva din Canada înainte de meci, dintre defensivă și ofensivă. Game-ul îi revine însă fără emoții elevei lui Michael Joyce. 2-2

â–º Un lucru este cert: Simona are de alergat în acest start de meci, însă efortul ei este răsplătit. Două servicii babane o duc pe româncă la 2-1, după 9 minute de la startul partidei. Românca nu dă semne de oboseală fizică, ceea ce este o veste bună după finala de la Doha.

â–º Bouchard încearcă să fie agresivă, atacă la fileu, însă îi lasă o portiță descisă româncei, după o dublă greșeală. La 15-30, Halep ratează un retur cu forehand-ul, în fileu, iar Bouchard se eliberează de presiune și egalează pe tabelă, la 1.

â–º Prima care găsește tușa este Bouchard, speculând pe serviciul doi al Simonei și câștigând astfel primul punct al partidei. Simona răspunde în game-ul imediat următor cu o minge similară și avansează spre 40-15, jucând solid cu dreapta. Bouchard scapă o minge de atac, în momentul în care preluase inițiativa în punct, permițându-i Simonei să închidă game-ul inaugural, la 30, chiar dacă a jucat mai mult cu al doilea serviciu.

â–º Simona Halep este pregătită pentru ieșirea pe teren. Românca va deschide partida cu serviciul.

Evident, Eugenie Bouchard a savurat puțin Dubai-ul înainte de startul competiției. Trebuie spus că, dacă se va impune astăzi, Bouchard ar urma să își recâștige poziția de număr unu în Canada, în fața Biancăi Andreescu.

13:20 Ne pregătim pentru startul meciului Simona Halep – Eugenie Bouchard. Ons Jabeur (Tunisia, 56 WTA) nu a putut duce până la capăt disputa cu Elina Svitolina, programat pe central înaintea duelului numărului doi mondial, abandonând în setul secund, la scorul de 6-7, 0-4.


Halep – Bouchard este unul dintre cele mai interesante dueluri propuse de tabloul primului turneu de categorie Premier 5 al sezonului 2019 în această fază a competiției, alături de confruntările Naomi Osaka (#1) – Kristina Mladenovic sau Karolina Pliskova (#4) – Dominika Cibulkova.

Cele două sportive au bătut simultan la porțile marii performanțe în 2014. Cu trei ani diferență de vârstă între ele, Halep și Bouchard erau, în urmă cu cinci ani, pe lista revelațiilor tenisului feminin, trecându-și în premieră în CV prezențe în finalele turneelor de Mare Șlem, ba chiar disputându-și în meci direct biletul pentru meciul cu trofeul pe masă, la Wimbledon. Vecine în Top 10, cu un plus în clasament și la capitolul trofee pentru româncă, Halep și Bouchard promiteau, după trei confruntări nu foarte echilibrate, dar interesante, să devină protagonistele unei rivalități de viitor în WTA. Asta însă nu s-a întâmplat, viitorul celor două fiind cât se poate de diferit.

Pornind, practic, de la o linie de start comună, Halep și Bouchard au oferit unul dintre cele mai relevante exemple de traiectorii alternative. Halep impresiona prin jocul fizic, de anduranță, rezistență, deplasare în teren, în timp ce Bouchard, mai agresivă – și datorită celor 10 cm în plus la înălțime, avea datele pentru a deveni „noua Șarapova”.

Pentru Simona, 2014 a fost cu adevărat un punct de start, românca prinzând rădăcini stabile în Top 10 și devenind din ce în ce mai performantă. Pentru Eugenie, 2014 a rămas anul de referință al carierei, sportiva din Canada devenind rapid o starletă a circuitului, mai mult decât o campioană, dând lovitură după lovitură, dar departe de teren, pe plajă, în nenumărate pictoriale sexy, prin declarații bombastice, dar și prin instanțele de judecată.

  • De la debutul în Top 10, pe 27 ianuarie 2014, Simona Halep a adunat 265 de săptămâni consecutive între cele mai bune zece sportive ale lumii. Este un record în derulare în actuala configurație a Top 10-ului WTA.

În topurile marketabilității tinerilor sportivi, Bouchard puncta excelent, mult mai bine decât o făcea Halep în 2014. Simona este însă, în 2019, jucătoarea consacrată pe teren și prin rezultate, sportiva cu 64 de săptămâni petrecute pe prima poziție WTA, cu patru finale de Grand Slam jucate, 18 titluri adunate și alte 16 finale, în timp ce Bouchard a rămas cu un unic trofeu obținut în 2014, 5 finale, navigând în clasament la limita top 100 și devenind dependentă de wildcard-uri pentru a evita tablourile de calificare.

„Voi ieși pe teren și voi încerca să îmi ofer cea mai bună șansă. Nu vreau să am vreun regret – acesta este obiectivul meu. Nu mai încerc să fiu o perfecționistă în acest moment. Știu că jocul meu este la nivel maxim când atac loviturile, dar contează și să îți alegi mingile. Cred că acum sunt mult mai conștientă de ceea ce fac pe teren. Îmi dau seama când sunt mai agresivă, când sunt mai puțin agresivă și acesta este un plus. Să găsești echilibrul – iată marea provocare”
Eugenie Bouchard, pentru WTA, înaintea duelului cu Simona Halep

3-1 este scorul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Eugenie Bouchard:

  • Indian Wells 2014, victorie Halep 6-2, 1-6, 6-4
  • Wimbledon 2014, victorie Bouchard 7-6(5), 6-2
  • Turneul Campioanelor 2014, victorie Halep 6-2, 6-3
  • Australian Open 2018, victorie Halep 6-2, 6-2

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…