LIVE BLOG | Grande Simona! Halep se califică în semifinale la Roma, după o victorie extrem de valoroasă! Simona rămâne pe locul 1 și va fi principală favorită la Roland Garros

LIVE BLOG | Grande Simona! Halep se califică în semifinale la Roma, după o victorie extrem de valoroasă! Simona rămâne pe locul 1 și va fi principală favorită la Roland Garros
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (1 WTA) a trecut de Caroline Garcia (7 WTA) cu 6-2, 6-3, calificându-se în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma.
  • Simona a profitat și de înfrângerea suferită de Caroline Wozniacki în sferturi, păstrându-și coroana de lider mondial după victoria obținută vineri seară.
  • În semifinale, Simona o va înfrunta sâmbătă, după ora 18:00, pe marea rivală Maria Șarapova – rusoaica a eliminat-o pe Jelena Ostapenko în sferturi.

VICTORIE mare pentru Simona Halep, scor 6-2, 6-3 în fața Carolinei Garcia! Halep merge în semifinale la Roma și își păstrează coroana de lider mondial, asigurându-și în același timp prima poziție pe lista capilor de serie de la Roland Garros! Simona i-a fost superioară adversarei la toate capitolele și s-a impus lejer, după o oră și 15 minute de joc!

Halep a destabilizat-o pe Garcia încă din primul game, transmițându-i un semnal puternic, acela că îi va fi extrem de greu să își câștige serviciul pe centralul de la Foro Italico. Retururile năucitoare ale Simonei au generat nu mai puțin de 7 break-uri, iar serviciul constănțencei a fost de asemenea la înălțime. Cu excepția debutului partidei, în care Garcia a pus probleme, Halep a servit foarte solid.


Foto Cezara Paraschiv / ProSport

Simona este sigură că va ocupa locul 1 mondial pentru a 29-a săptămână la rând, dar rămâne cu ceva și mai important după o seară perfectă. Evoluția entuziasmantă a româncei contează cel mai mult, pentru că urmează o confruntare pe care Simona trebuie să o abordeze cu încredere maximă: super partida cu Maria Șarapova de sâmbătă!


23:33 Simona nu reușește să închidă partida cu serviciul și se face 6-2, 5-3! Oare cât mai rezistă Caroline?


23:29 Halep – Garcia 6-2, 5-2! Simona defilează și se desprinde decisiv, după al 6-lea game câștigat pe serviciul franțuzoaicei. Eleva lui Darren Cahill se așază liniștită în scaunul de odihnă, pregătindu-se să servească pentru meci.


23:25 Simona se „împrietenește” cu liniile terenului, câștigă două puncte la rând trimițând pe tușă și face 6-2, 4-2!


Foto Cezara Paraschiv / ProSport


23:22 Halep – Garcia 6-2, 3-2! Sportiva din Franța se chinuie în continuare, dar reușește să se apropie după un game adjudecat cu emoții.


23:16 Simona continuă să joace la un nivel ridicat, Caroline nu rezistă în fața „uraganului din Constanța”, iar scorul devine 6-2, 3-1!


23:12 Halep forțează și reușește break-ul și în manșa secundă: 6-2, 2-1! Iritată că Simona se apără foarte bine, Garcia se grăbește și trimite mult afară.


23:05 Începutul actului al doilea este echilibrat: 1-1! Garcia și-a câștigat pentru prima oară serviciul, dar Halep nu o lasă pe franțuzoaică să se bucure prea mult și egalează rapid. În setul inaugural, Caroline a comis 19 greșeli neforțate, față de 9 ale Simonei.


22:58 SEEET pentru Halep, scor 6-2 după 35 de minute! Liderul mondial mai face un game consistent, al patrulea consecutiv pe care îl câștigă, și nu îi lasă nicio șansă adversarei. Franțuzoaica a atacat fileul la minge de set, dar reacția Simonei a fost prea bună.


22:54 Simona se desprinde la 5-2, după o execuție superbă! Halep a atacat și a obligat-o pe Garcia să lovească moale, apoi a închis punctul cu un vole drive de rever.


22:50 Halep – Garcia 4-2! Simona se calmează și își câștigă în premieră serviciul!


22:47 Continuă festivalul break-urilor, pentru că Simona continuă să returneze solid: 3-2! Acum mai trebuie ca Halep să-și regleze și serviciul.


22:43 Halep – Garcia 2-2! Favorita principală nu poate fructifica break-ul nici de această dată, iar Caroline egalează din nou.


22:39 Trei break-uri în trei game-uri! Halep își creează avantaj cu reverul și își adjudecă un game muncit contra serviciului: 2-1!


22:29 Halep – Garcia 1-1! Franțuzoaica reușește rebreak-ul după o dublă greșeală a Simonei.


22:26 Start excelent pentru Halep, care îi ia serviciul adversarei din primul game: 1-0! Simona a returnat lung, iar Caroline a ratat execuția.


22:19 Halep și Garcia se află la încălzire, iar la tragerea la sorți s-a decis ca franțuzoaica să servească prima. A fost o pauză mai lungă după precedentul meci, deoarece spectatorii au fost nevoiți să părăsească arena pentru a le face loc oamenilor cu bilete în sesiunea de seară.


22:10 Simona Halep și Garcia se pregătesc de duelul care va stabili ultima semifinalistă de la Roma! Partida începe mai târziu decât preconizau organizatorii din cauză că au fost numai meciuri maraton pe arena principală de la Foro Italico, ultimul câștigat de Novak Djokovic în fața lui Kei Nishikori, scor 2-6, 6-1, 6-3.


21:10 Așteptarea se prelungește, deoarece meciul Novak Djokovic – Kei Nishikori, aflat în desfășurare pe central, a intrat în set decisiv. Partida băieților se va încheia în jurul orei 22:00, apoi Halep și Garcia își vor face apariția pe central.


19:15 Maria Șarapova (Rusia, 40 WTA, una dintre cele mai mari rivale ale Simonei Halep, este jucătoarea cu care eleva lui Darren Cahill s-ar putea confrunta în semifinale la Roma! „Masha” a eliminat-o pe Jelena Ostapenko (Letonia, 6 WTA), scor 6-7, 6-4, 7-5, iar în penultimul act se va duela cu câștigătoarea partidei Halep – Garcia! Am putea asista la a 9-a încleștare dintre Maria și Simona, rusoaica având 7-1 în meciurile directe cu actualul lider WTA. În cealaltă semifinală de la Foro Italico se vor lupta Elina Svitolina și Anett Kontaveit.


19:00 Veste extrem de importantă pentru Simona Halep, care va rămâne pe locul 1 mondial dacă o învinge pe Caroline Garcia! Simona trebuie doar să ajungă în semifinale pentru a-și păstra coroana, după ce Caroline Wozniacki (2 WTA) a cedat în sferturi, scor 3-6, 1-6 cu Anett Kontaveit (26 WTA). Sportiva nordică o putea detrona pe Halep dacă obținea un rezultat mai bun în această săptămână. Singurele ei speranțe se leagă acum de Garcia, pentru că o victorie a franțuzoaicei ar lăsa-o pe Halep la 60 de puncte în spatele lui Wozniacki.


Liderul mondial a avut o săptămână lejeră în capitala Italiei, cel puțin până în acest moment, petrecând doar 61 de minute pe teren cu Naomi Osaka. Ieri, românca a avut „bye”, după ce Madison Keys s-a retras din competiție, înainte ca jocul să înceapă. Așadar, Simona are bateriile încărcate pentru partida cu Garcia, una care nu se anunță deloc simplă. Adversara ocupă locul 7 mondial, iar în tururile precedente a dispus cu 2-0 de Timea Babos și Sloane Stephens.

În întâlnirile directe, Simona conduce cu 3-1, ultimele două confruntări având loc la sfârșitul anului trecut. Garcia a învins-o pe Halep în finala disputată în Beijing, dar românca și-a luat imediat revanșa la Turneul Campioanelor. De notat faptul că toate cele patru partide directe au avut loc pe „hard”.

Înaintea partidei Halep – Garcia va avea loc și întâlnirea Wozniacki – Kontaveit, una destul de importantă în economia bătăliei pentru locul 1 mondial. Indiferent de rezultatul acestei întâlniri, Simona oricum are nevoie de victorie pentru a-și apăra poziția. În clasamentul „live” WTA, Wozniacki este la această oră pe locul 1, având un plus de 60 de puncte în fața româncei.

Sunt toate premisele ca la ora jocului, tribunele „Centralului” din Roma să fie arhipline, iar Simona să beneficieze de o susținere foarte importantă din partea fanilor:  „Oamenii fac o atmosferă foarte frumoasă și bineînțeles că orice atmosferă de acest fel mă ajută și ajută orice jucător. E un teren deosebit, simți publicul aproape și o energie pozitivă. Simți că oamenii iubesc sportul, iubesc să se uite la tenis și asta îți dă și ție energie”, a spus Simona, la finalul meciului câștigat clar în turul al doilea, 6-1, 6-0 cu japoneza Naomi Osaka.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen