România - Cehia 1-1 | Niculescu produce surpriza şi readuce echipa în meci: 6-3, 6-4 cu Kvitova. Victoria carierei pentru Moni! Halep, învinsă de Pliskova

6 feb 2016 96023 afişări Comentează şi tu Tenis
România - Cehia 1-1 | Niculescu produce surpriza şi readuce echipa în meci: 6-3, 6-4 cu Kvitova. Victoria carierei pentru Moni! Halep, învinsă de Pliskova
  • Naţionala României se află la egalitate cu Cehia, scor 1-1 după prima zi, în meciul care contează pentru sferturile Grupei Mondiale din Fed Cup.
  • Simona Halep (3 WTA) a pierdut duelul cu Karolina Pliskova (13 WTA) în prima partidă desfăşurată în Sala Polivalentă din Cluj, scor 7-6(4), 4-6, 2-6.
  • În al doilea meci al zilei, Monica Niculescu (37 WTA) a reuşit o victorie de generic: 6-3, 6-4 cu Petra Kvitova (9 WTA).
  • Duminică se va decide echipa calificată în semifinale, după meciurile: Halep - Kvitova, de la ora 13:00, Niculescu - Pliskova, după ora 15:00, şi Mitu/Olaru - Strycova/Allertova, după ora 17:00.

UPDATE 18:20 Naţionala României rămâne în cărţi după o primă zi teribilă, trăită cu emoţii şi cu nervii întinşi la maximum: 1-1 împotriva celei mai titrate echipe din ultimul deceniu în Fed Cup, Cehia (campioană în 2011, 2012, 2014 şi 2015). Simona Halep a luptat şi ea exemplar în faţa Karolinei Pliskova, a cedat fizic pe final, însă Monica Niculescu a dat dovadă de un spirit de luptă ieşit din comun. Sportiva în vârstă de 28 de ani învinge o jucătoare de Top 10 într-un meci extrem de important: 6-3, 6-4 contra Petrei Kvitova (9 WTA), la 5 ani de la un alt succes răsunător, reuşit contra chinezoaicei Na Li: 6-4, 6-0 la China Open 2011.

Victoria din Fed Cup are însă o importanţă istorică, ţinând cont că poate contribui la o calificare în semifinalele competiţiei inter-ţări din tenisul feminin. La cum au arătat cele patru jucătoare de simplu sâmbătă, e clar că româncele pot reuşi marea surpriză în ziua decisivă. Important e ca Simona Halep să se reculeagă până mâine, la ora 13:00, atunci când va întâlni, în faţa unui public incredibil, o Petra Kvitova rănită şi ieşită din formă.


UPDATE 18:05 Ce victorieeee! Monica Niculescu obţine cel mai mare succes al carierei, printr-un joc fantastic, în faţa dublei campioane de la Wimbledon, Petra Kvitova, scor 6-3, 6-4! România păstrează şanse reale la calificarea în semifinalele Grupei Mondiale datorită spiritului de luptă extraordinar arătat de Monica: "Mă simt excelent, iar publicul a fost minunat. Vă iubesc, vă mulţumesc că aţi fost aici. Datorită vouă am câştigat", le-a transmis Moni spectatorilor la final.


UPDATE 18:00 Monica Niculescu se apropie de victoria carierei, scor 6-3, 5-4! Kvitova ratează atacurile de forehand pe bandă rulantă, în timp ce Niculescu nu oferă cadouri. Petra serveşte pentru a rămâne în meci!


UPDATE 17:50 Niculescu - Kvitova 6-3, 4-3, iar România se află la două game-uri de egalare la general. În tribunele Sălii Polivalente din Cluj se fac valuri mexicane!


UPDATE 17:46 Sperăm cu toţii la un break decisiv, însă Petra Kvitova joacă mai atent cu serviciul şi egalează la 3!


UPDATE 17:40 Monica serveşte incredibil în continuare, 3-2! Avem toate ingredientele pentru o surpriză prin care Niculescu să readucă România în meci!


UPDATE 17:30 Niculescu rămâne pe val: 2-1! Monica reuşeşte şi un as în game-ul trei din setul doi şi îl face pe Ilie Năstase să tresară! Kvitova pare dezorientată în acest moment.


UPDATE 17:20 Rebreak Niculescu, 1-1! În niciun moment nu i-a permis Moni adversarei să se desprindă la două game-uri diferenţă, iar regula se menţine şi în manşa secundă.


UPDATE 17:17 Kvitova prinde câteva retururi bune şi începe setul secund în forţă, 1-0!


UPDATE 17:13 SEEEET România, 6-3!!! Niculescu mai face un break şi va începe cu serviciul în actul doi. Nu neapărat suprafaţa lentă ori jocul slab al cehoaicei, ci mai degrabă puterea de luptă a Monicăi a făcut diferenţa în primul set!


UPDATE 17:10 Kvitova îşi ia un break înapoi, dar Niculescu o bagă din nou în corzi: românca îşi creează 3 mingi de set!


UPDATE 16:56 Supeeerb joacă Moni, care se desprinde la 5-2, cu dublu break, în faţa celei mai bune jucătoare din lotul campioanei en-titre! Marele Ilie Năstase priveşte din tribune şi pare a fi mândru de Niculescu, care urmează să servească pentru set!


UPDATE 16:50 "Mo-ni-ca" este sloganul preferat de spectatorii clujeni, care o împing de la spate pe favorita lor! Niculescu le mulţumeşte câştigând un game de mare importanţă: 4-2!


UPDATE 16:42 Kvitova câştigă în sfârşit pe propriul serviciu, 3-2! Nu mai puţin de 7 mingi de dublu break a irosit Moni în game-ul precedent.


UPDATE 16:35 Game interminabil: încă se joacă la 3-1! Monica nu-şi lasă adversara mult mai titrată să se apropie pe tabelă, iar românca forţează dublu break-ul! Niculescu găseşte cu o precizie uluitoare unghiurile terenului şi luptă pentru desprindere în prima manşă!


UPDATE 16:27 Niculescu joacă excelent în startul meciului, iar slice-urile ei o incomodează vizibil pe Kvitova: 3-1, după o serie de trei game-uri consecuitive.


UPDATE 16:20 Campioana de la Wimbledon 2011 şi 2014 şi-a făcut serviciul în debutul partidei. Arbitrul de scaun, necunoscător al limbii române, anunţă că urmează Monica la serviciu: <<"Nici-culescu" to serve>>!


UPDATE 16:15 A început al doilea meci al zilei, dintre Niculescu şi Kvitova. Cehoaica serveşte prima şi are ceva probleme, game-ul inaugural ajungând acum la egalitate.


UPDATE 15:55 Pentru ca şansele echipei noastre să rămână reale la finalul zilei, e nevoie de o surpriză a Monicăi Niculescu în faţa Petrei Kvitova, în meciul care va începe în aproximativ 15 minute. Altfel, ar fi un miracol ca Halep şi compania să câştige toate cele trei partide programate duminică şi să acceadă în acest mod în semifinale.


UPDATE 15:45 Victorie pentru Cehia în primul meci al disputei cu România! Simona Halep pierde în faţa Karolinei Pliskova, scor 7-6, 4-6, 2-6 după o luptă de două ore şi 11 minute, iar şansele naţionalei tricolore scad considerabil. Practic, Simona a cedat jocul care era cel mai accesibil dintre cele 5 programate în Sala Polivalentă din Cluj. Halep a alergat enorm şi a lovit mingea cu o dorinţă teribilă, însă a părut epuizată în decisiv.


UPDATE 15:38 Halep îşi pierde serviciul de două ori în decisiv, scor 2-5, iar înfrângerea pare inevitabilă. Jucătoarea numărul unu a României cedează iniţiativa şi nu mai vedem pumnul strâns, ci capul plecat.


UPDATE 15:30 Break Cehia, 3-2 în decisiv! Halep aleargă formidabil pentru orice minge, însă efortul ei nu are rezultat pe tabelă. Pliskova este super agresivă şi face primul break în actul al treilea.


UPDATE 15:26 Pliskova revine de la 0-30 şi egalează în setul trei, 2-2! Meciul este absolut faboulos: schimburi spectaculoase şi contre pe viaţă şi pe moarte între Halep şi Pliskova.


UPDATE 15:23 Halep - Pliskova 7-6, 4-6, 2-1! Parcă niciun game nu mai e uşor în Sala Polivalentă din Cluj, dar Simona se descurcă sub presiune şi câştigă la 30 cu serviciul.


UPDATE 15:20 Pliskova egalează la 1, iar Simona va servi cu mingi noi. În manşele decisive din Fed Cup se joacă fără tie-break. Statistica actului doi, care ne arată o realizare notabilă a jucătoarei noastre: Halep a reuşit mai mulţi aşi decât Pliskova (3-1). 


UPDATE 15:15 Halep conduce cu 1-0 în decisiv! Game de moral adjudecat de campioana noastră, care salvează şi două mingi de break! Serviciul o scoate din încurcătură pe Simona.


UPDATE 15:02 SET Cehia, 7-6(4), 4-6! Pliskova se mobilizează şi închide cu sânge rece un set care a durat 48 de minute! Sperăm ca Simona să se adune în decisiv, pentru că avem nevoie de victorie ca de aer!


UPDATE 14:58 Simona ratează două mingi de 5-4, iar Karolina returnează din ce în ce mai puternic şi face break. Cehoaica serveşte pentru a egala la seturi, la 5-4!


UPDATE 14:53 Rebreak România, 4-4!!! Simona îşi creează avantaj cu reverul, revine de la 15-40 şi câştigă pe serviciul advers!


UPDATE 14:45 E important că Simona trage cu dinţii de acest set şi face 3-4, după ce a fost condusă cu 15-30! Aşteptăm un scurtcircuit pe serviciul cehoaicei!


UPDATE 14:42 Spre deosebire de primul act, în care şi-a pierdut serviciul de 3 ori, Pliskova pare invincibilă în setul secund: 4-2!


UPDATE 14:35 Ne aşteptăm la un set cel puţin la fel de tensionat ca şi primul. Asta pentru că Pliskova conduce cu break, 3-2! Simona este încurajată în continuare, atât de public, cât şi de staff-ul echipei, iar sportiva luptă exemplar pentru fiecare minge.


UPDATE 14:27 Simona se relaxează după câştigarea primului act, iar Karolina profită şi vine în faţă, 2-1 cu break.


UPDATE 14:20 Start cu dreptul şi în setul doi: game la 30 câştigat de Halep pe propriul serviciu! Tatăl Simonei a izbucnit după câştigarea primei manşe, una dură şi tenisonată.


UPDATE 14:16 Seeeeet România, 7-6(4)!!! Halep a jucat fantastic în tie-break, procurându-şi două mingi de set după un raliu magnific de 15 schimburi! Pliskova returnează afară şi România câştigă prima manşă în faţa campioanei en-titre!


UPDATE 14:11 Halep se descurcă de minute în tie-break şi conduce cu 5-2! Fizioterapeuţii lotului naţional fac şi ei parte din galeria tricoloră.


UPDATE 14:07 Simona îşi perde şi ea concentrarea pe propriul serviciu şi se face 6-6! Tie-break-ul va decide soarta unui set pe care românca l-a avut în mână de două ori.


UPDATE 14:02 România intră încă o dată în avantaj, 6-5! Simona rupe serviciul advers pentru a 3-a oară, iar jucătoarea de 24 de ani are acum o nouă şansă de a închide manşa!


UPDATE 13:55 Game nebun pierdut de Simona pe propriul serviciu, iar setul intră în prelungiri, scor 5-5! Halep a ratat o minge de set, a salvat 4 mingi de break, însă a cedat la a 5-a. Tatăl sportivei trăieşte la tensiune maximă fiecare punct.


UPDATE 13:47 Nu renunţă Pliskova, care vine la 5-4! Cehoaica pare nemulţumită de arbitrii de linie, dar nu mai are timp de proteste: Simona vine la serviciu şi poate închide ACUM primul set!


UPDATE 13:42 Halep - Pliskova 5-3! Halep e prea puternică pe propriul serviciu, iar Pliskova serveşte pentru a rămâne în primul set!


UPDATE 13:38 Halep - Pliskova 4-3! Cehia se apropie periculos, după un game adjudecat la 40. Căpitanul Alina Tecşor încearcă să îi ofere câteva sfaturi Simonei Halep, la pauza dintre game-uri.


UPDATE 13:32 Halep - Pliskova 4-2! Simona se mobilizează şi îşi fructifică serviciul pentru a doua oară. Românca loveşte mingile cu putere, împinsă de la spate de un public formidabil.


UPDATE 13:28 Halep - Pliskova 3-2! Un nou break reuşit la 30 de România şi observăm că serviciul Pliskovei nu este deloc eficient astăzi.


UPDATE 13:24 Pliskova face rebreak-ul imediat, scor 2-2. Cehoaica a oprit punctul şi a cerut un challenge inspirat: mingea Simonei a fost afară!


UPDATE 13:20 Break Simona, 2-1. După ce a rezistat cu greu pe propriul serviciu, constănţeanca se dezlănţuie la retur! "Si-mo-na" strigă suporterii români, printre care şi această fană care se roagă înaintea fiecărui punct. E clar că Halep are cei mai pătimaşi fani.


UPDATE 13:15 Game lung câştigat de Halep, 1-1! Jucătoarea noastră a salvat două mingi de break în faţa unei adversare care loveşte furioasă în fiecare minge. Echipamentul Simonei este unul inedit pentru ea, asemănător cu al naţionalei de fotbal!


UPDATE 13:10 Pliskova începe cu un game alb, scor 0-1. Arma principală a cehoaicei este serviciul, iar Karolina ne dă un semnal că vrea să şi-o folosească eficient şi astăzi.


UPDATE 13:05 Simona şi Karolina au intrat pe teren, iar acum îşi fac încălzirea. Atmosfera e absolut superbă în Sala Polivalentă din Cluj, cu peste 7.000 de oameni prezenţi, printre care şi 70 de suporteri cehi.


UPDATE 12:55 Simona s-a încălzit înaintea meciului schimbând mingi cu Andreea Mitu. Spectatorii, care au avut acces în sală încă de la ora 11:00, au putut să urmărească ultimele lovituri exersate de constănţeancă.


UPDATE 12:45 Simona Halep l-a sărbătorit şi ea pe Gică Hagi, fostul jucător al naţionalei împlinind vineri 51 de ani. Sportiva l-a felicitat pe "Rege" de la Cluj, printr-un mesaj scris pe tort.


UPDATE 12:30 Vreţi să ştiţi ce nu s-a văzut la TV de la tragerea la sorţi care a avut loc vineri? De exemplu, cehoaicele au fost derutate atunci când primarul Clujului le-a întâmpinat la eveniment. Kvitova şi colegele ei par a spune: "Oare trebuie să aşteptăm să se căsătorească cineva"?


UPDATE 12:15 Aflăm lucruri interesante despre jucătoarele care vor evolua astăzi pentru România!  Într-un binterviu acrodat Dolce Sport, Simona Halep şi Monica Niculescu şi-au exprimat gusturile în materie de filme. Era oarecum previzibil: filmul preferat al Simonei este "Pretty women", probabil datorită faptului că a fost difuzat în anul în care s-a născut Halep (1991), în timp ce Monica adoră blockbusterul "Gladiatorul", asta pentru că se aseamănă cu personajul principal Russell Crowe (şi ei îi place să taie... mingi).


UPDATE 12:00 Simona Halep a făcut ultimul antrenament înaintea meciului cu Karolina Pliskova. Jucătoarea numărul 1 din echipa noastră ştie că este obligată să înceapă cu victorie, astfel că este extrem de motivată încă de la antrenamente (foto - Facebook FRT). Eu sunt Alex Tăcină şi vă voi ţine la curent cu tot ce se întâmplă la Cluj.


Reprezentativa României joacă un meci istoric la Cluj, în perioada 6-7 februarie, împotriva celei mai puternice echipe din Fed Cup, Cehia. Tricolorele evoluează pentru prima dată în Grupa Mondială, în actualul format, duelându-se pentru un loc în semifinale cu campioanele ultimelor două ediţii. Petra Kvitova şi compania au triumfat în competiţia inter-ţări din tenisul feminin în anii 2011, 2012, 2014 şi 2015, naţionala Cehiei având în palmares un total de 9 titluri (campioană şi în anii 1975, 1983, 1984, 1985 şi 1988).

Trei avantaje ale României: suporterii, suprafaţa şi rezultatele directe

Cel puţin prin prisma cărţilor de vizită, Simona Halep, Monica Niculescu, Andreea Mitu şi Raluca Olaru pleacă cu şansa a doua în faţa Petrei Kvitova, Karolinei Pliskova, Barborei Strycova şi Denisei Allertova. Dar româncele deţin şi ele atuuri importante, cum ar fi cei 7.000 de suporteri, suprafaţa de joc lentă, dar şi rezultatele directe.

Simona Halep nu a pierdut niciun meci în faţa cehoaicelor pe care le va înfrunta la simplu: 2-0 la general cu Kvitova (6-2, 6-2 în finală la New Haven 2013 şi 6-7, 6-3, 6-2 în semifinale la Madrid 2014), respectiv 3-0 la general cu Pliskova (6-4, 7-6 în finală la dubai 2015, 6-4, 6-4 în optimi la Indian Wells 2015 şi 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney 2016). Monica Niculescu a cedat singurul meci direct disputat contra Petrei Kvitova în circuit (4-6, 1-6 la Eastbourne 2013), câştigând ambele dueluri cu Karolina Pliskova (6-3, 6-1 în sferturi la Nantes 2012 şi 6-1, 6-1 în calificări la New Haven 2014).

Câştigătoarea meciului dintre România şi Cehia va juca în semifinalele Fed Cup cu una din formaţiile Germaniei sau Elveţiei. Partidele de la Cluj sunt transmise în direct de Dolce Sport 1 şi live blog pe www.prosport.ro.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.