LIVE BLOG | Roland Garros, ziua a cincea. Strălucesc și în „Orașul luminilor”. Halep – Watson 6-2, 6-4. Cîrstea-Pereira 6-2, 7-5. Simona și Sorana, în turul trei

LIVE BLOG | Roland Garros, ziua a cincea. Strălucesc și în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, singurul turneu de Grand Slam disputat pe zgură, după 6-2, 6-4 cu Heather Watson. Constănțeanca se va întâlni cu Maria-Teresa Torro Flor (55 WTA) în faza următoare.
  • Sorana CÎrstea a acces și ea în turul trei al competiției, acolo unde va juca cu sârboaica Jelena Jankovic (favorita 6). Sorana a învins-o cu 6-2, 7-5 pe Teliana Pereira (Brazilia)
  • Monica Niculescu a pierdut în manșa secundă, în fața Paulei Ormaecha (Argentina), scor 6-2, 5-7, 2-6.
  • În urma eliminărilor premature ale primelor două favorite, Serena Williams și Li Na, Halep are acum a doua șansă la cucerirea marelui trofeu, din postura de cap de serie numărul patru.

Game, set și meci, Halep: 6-2, 6-4 cu Heather Watson (92 WTA), într-o oră și 19 minute. Simona s-a calificat pentru prima dată în carieră în turul al treilea la Paris, după un joc în care și-a demonstrat clasa încă o dată. Geometria perfectă desenată de loviturile constănțencei a început să devină regulă pe terenurile de tenis. Accelerările pe care le-a produs au destabilizat-o pe Watson încă din startul meciului, iar britanica nu s-a putut desprinde în niciun moment cu break. În faza următoare, jucătoarea antrenată de Wim Fisstte o va întâlni pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), o altă sportivă din generația tânără.


Statistica meciului Halep – Watson: Cinci mingi de break a fructificat Simona din 13 șanse, în timp ce Watson a reușit două game-uri pe serviciul adversarei din patru ocazii. Patru ași și două duble greșeli comise de româncă, doar un serviciu direct câștigător și două duble greșeli pentru britanică.


UPDATE 20:02 Watson și-a realizat serviciul, strângând scorul la 4-3. Însă, Halep s-a desprins încă o dată. 5-3, grație unei drepte câștigătoare în diagonală.


UPDATE 19:55 SImona își menține superioritatea de pe linia de fund, iar punctele cheie îi revin în continuare, 4-2.


UPDATE 19:45 Watson vine la fileu, încearcă scurte, lovește în forță, însă încercările ei prin care dorește să o surprindă pe Halep eșuează. A patra jucătoare a lumii găsește răspuns oricărei lovituri. Ultima, o alunecare superbă spre o scurtă pe care o întoarce decisiv în terenul lui Heather, 3-1.


UPDATE 19:42 Trei break-uri s-au produs în actul doi, din trei game-uri. Simona conduce cu 2-1 și urmează la serviciu.


UPDATE 19:33 171 de km/h a fost cel mai puternic serviciu al…ambelor jucătoare. O statistică la care egalitatea apare mai rar la într-un meci de tenis. Se întâmplă la Halep – Watson.


UPDATE 19:30 Set Halep, 6-2. Watson reușește să rămână în schimburi…până la un moment dat. Pentru că avalanșa loviturilor Simonei Halep mătură zgura de pe Terenul 1.


UPDATE 19:25 Dublu-break Halep. Returul Simonei funcționează perfect, iar greșelile adversarei nu întârzie să apară, 5-2. 80% este procentajul mingilor câștigate de constănțeancă cu primul serviciu. Doar 50% pentru Watson.


UPDATE 19:15 Încă două break-uri de fiecare parte au dus scorul la 3-2 pentru Halep. Watson caută liniile terenului, însă Simona contrează perfect cu reverul în lung de linie, surprinzând-o pe britanică.


UPDATE 19:05 Simona a reușit break-ul, în al treilea joc al meciului. O dreaptă în cros, la 15-40, a țintuit-o pe Watson pe linia de fund, 2-1. Tribunele sunt aproape pline pe Terenul 1 din complexul Stade Roland Garros.


UPDATE 18:58 Watson a câștigat primul game al partidei, în urma unui backhand al Simonei care izbește fileul. Heather este speranța britanicilor la Paris, în absența Laurei Robson, accidentată.


UPDATE 18:50 Halep și Watson se află la încâlzire, iar britanica a ales să servească prima. În cazul unei victorii, Simona s-ar califica pentru prima dată în carieră în turul al treilea la Roland Garros.


UPDATE 18:45 Urmează Simona. Britanicul Andy Murray, favorit 7, și-a încheiat misiunea pe Terenul 1: 6-3, 6-1, 6-3 cu Marinko Matosevic (Australia).


UPDATE 18:30 Meci, Sorana Cîrstea, 6-2, 7-5. Românca și-a adus aminte de vremea când ajungea până în sferturile de finalâ la Paris și a jucat cu o ambiție care s-a reflectat în agresivitatea dreptei și rapiditatea reverului său. În turul al treilea o așteaptă a șasea favorită a competiției, Jelena Jankovic.


UPDATE 18:21 Cîrstea a servit sub presiune, la 4-5, însă și-a menținut nervii tari și a egalat la 5.


UPDATE 18:15 Sorana și-a cedat serviciul pentru prima dată în meci. Pereira a egalat la 4, după care și-a realizat serviciul rapid, cu elanul oferit de break-ul tocmai reușit, 5-4.


UPDATE 18:07 Break realizat de Cîrstea și în setul al doilea. Chiar în al șaptelea game, despre care se vorbește că este cel mai predispus de a fi câștigat de cel care primește. 6-2, 4-3, iar Sorana mai are nevoie de două game-uri pentru calificarea în turul trei.


UPDATE 18:00 Pereira reușit să se adune, ridicându-și nivelul de joc. Se află la conducere în actul al doilea, 3-2, fără break. Însă Sorana nu ia piciorul de pe accelerație, iar pe propriul serviciu arată aceeași forță ca în prima manșă.


UPDATE 17:45 Set Cîrstea, 6-2. Nicio șansă de break nu i-a oferit Sorana adversarei, în cele 27 de minute petrecute pe teren. Un tenis solid prestat în primul set de a 25-a favorită a competiției.


UPDATE 17:38 Scorul devine 4-2 pentru Cîrstea, în urma unui rever al braziliencei care iese de puțin în out. Pereira evoluează cu un bandaj imens la piciorul drept.


UPDATE 17:32 Început furios pentru Cîrstea. Ritmul româncei la serviciu o pune în mare dificultate pe braziliancă. 3-1 pentru Sorana, iar Pereira urmează la serviciu.


UPDATE 17:27 „Selfie” de campioană. Kim Clijster, de două ori finalistă la Paris (2001 și 2003), asistă ca simplă spectatoare la partidele de joi. Și se bucură de ambianță.


UPDATE 17:20 Sorana a început cu break în partida cu Pereira. Sfert-finalista de la Roland Garros 2009 pleacă cu prima șansă în fața braziliencei. 1.5 este cota româncei la pariuri, 2.50 i-au acordat bookmakerii Telianei.


UPDATE 17:14 „Matadorul” a învins în turul doi. Rafael Nadal n-a petrecut mult timp pe Philippe Chatrier, cu austriacul Dominic Thiem: 6-2, 6-2, 6-3. În actul următor, campionul en-titre îl va întâlni pe Leonardo Mayer (Argentina).


UPDATE 17:08 Andy, apoi Simona. Halep va evolua împotriva lui Watson imediat după încheierea meciului de pe Terenul 1, dintre Andy Murray (Marea Britanie) și Marinko Matosevic (Australia). Campionul de la WImbledon conduce cu 4-3 în primul set.


UPDATE 17:00 Sorana Cîrstea și Teliana Pereira vor începe jocul în 15 minute. Partida de pe Terenul 3,  Andreas Seppi (Italia) – Juan Monaco (Argentina) s-a încheiat mai repede decât se preconiza, 6-2, 6-4, 6-4. 


Pentru întâia oară în istoria Roland Garros, primii doi capi de serie au părăsit competiția înainte de turul al treilea. Serena Williams (favorita 1) a pierdut în două seturi cu Garbine Muguruza (Spania), în timp ce chinezoaica Li Na (favorita 2) a fost eliminată de Kristina Mladenovic (Franța), în trei manșe.

Două surprize care confirmă încă o dată că visul unei victorii într-un turneu de Grand Slam poate deveni realitate pentru orice tenismen, indiferent de locul din clasament. Totodată, două cadouri menite să-i ofere Simonei Halep (cap de serie numărul patru) statutul de jucătoare cu a doua șansă la cucerirea marelui trofeu, după Agnieszka Radwanska. O cupă care a mai fost adjudecată de o singură reprezentantă a României, Virginia Ruzici (1978), cea care o manageriază pe Simona în prezent. Un prim obstacol în calea aspirației lui Halep îl reprezintă Heather Watson, marea speranță a britanicilor, la 22 de ani.

În turul al treilea poate ajunge și Sorana Cîrstea, care își caută forma din 2009, atunci când a ajuns până în sferturile de finală la Paris. 

Meciurile de joi ale reprezentantelor României:

Teliana Pereira (Brazilia) – Sorana Cîrstea (România) – turul secund – după ora 16:00

  • Pereira conduce la întâlnirile directe cu 1-0: 3-6, 6-3, 7-6, la Charleston 2014 (zgură)
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Pereira – turul doi la Roland Garros 2014, Cîrstea – sfert de finală la Roland Garros 2009
  • Suprafața favorită: Pereira – zgură, Cîrstea – hard

Pereira este o jucătoare clasică de zgură, imprimând lift loviturilor de fiecare dată. Singura victorie din carieră a braziliencei la o jucătoare din Top 30 s-a produs în 2014, când a învins-o pe Cîrstea. Stilul de joc al Soranei este complet diferit de cel al Telianei, căutând să închidă punctele rapid. 

Heather Watson (Marea Britanie) – Simona Halep (România) – turul secund – după ora 17:30

  • Halep conduce la întâlnirile directe cu 1-0: 4-6, 6-4, 6-2, la US Open 2013 (hard).
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Watson – turul trei la Australian Open 2013 și turul trei la Wimbledon 2013, Halep – sferturi la Australian Open 2014.
  • Suprafața favorită: Watson – hard, Halep – zgură.

Watson se deplasează foarte rapid în teren, joacă inteligent și deține un serviciu puternic. De partea cealaltă, Halep se află într-o formă apreciabilă, reușind o demonstrație de forță în primul tur, 6-0, 6-2 cu Kleybanova. După ce a câștigat US Open 2009 ,la juniori, Heather a fost comparată ca stil de joc cu Martina Hingis, în timp ce Nick Bolletieri i-a caracterizat jocul de picioare ca fiind „fabulos”.

  • Pe tabloul masculin nu se mai găsește niciun român, Victor Hănescu pierzând în turul I cu Gael Monfils (Franța)
  • În competiția de dublu de la Roland Garros vor evolua joi și alți reprezentanți ai României: Tecău/Rojer (România/Olanda) – Monroe/Stadler (SUA/Germania), Barthel/Razzano (Germania/Franța) – Begu/Knapp (România/Italia) și Niculescu/Koukalova (România/Cehia) – Puig/Wickmayer (Puerto Rico/Belgia).
  • La dublu-mixt, Horia Tecău și Sania Mirza (India) vor întâlni perechea Matkowski/Peschke (Polonia/Cehia)

 

 

 

 


A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște, face primele declarații: 'Stimulatoarele cardiace nu pot face...'
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște, face primele declarații: 'Stimulatoarele cardiace…
E gata! Pe urmele lui Ronaldo: a scris istorie la Real Madrid, iar acum semnează cu Al-Nassr
E gata! Pe urmele lui Ronaldo: a scris istorie la Real Madrid, iar acum semnează cu Al-Nassr
Cristina Spătar, implicată într-un accident: „Au venit cei de la SMURD, m-au scos de acolo”
Cristina Spătar, implicată într-un accident: „Au venit cei de la SMURD, m-au scos de acolo”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Rapid poate da lovitura: 10 milioane de euro! Impresarul anunță: „Napoli îl vrea”
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă după ce a mâncat pește macrou
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă după ce a mâncat pește…
Viorel Lis, din ce în ce mai rău. E imobilizat și nu mai poate mânca. Oana Lis, solicitare disperată: "Mi-e așa milă"
Viorel Lis, din ce în ce mai rău. E imobilizat și nu mai poate mânca. Oana Lis, solicitare disperată: "Mi-e…
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl întreabă: - Ce faci...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e la cură de slăbire, îl…
Meteorologii anunţă o
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii…
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani cash
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani cash
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Amintiri de la Sevilla, meciul în care Helmut Duckadam a reușit o performanță unică în lume: a apărat 4 lovituri de la 11 metri VIDEO
Amintiri de la Sevilla, meciul în care Helmut Duckadam a reușit o performanță unică în lume: a apărat 4 lovituri…
Jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, al 82-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice
Jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, al 82-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”