LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 2-a | Româncele, „PA-PA” Paris din primul tur: 7 seturi jucate, 0 câștigate și un abandon. Begu, Niculescu, Țig și Ana Bogdan sunt OUT. Favoriții, OK: Rafa e prompt, Nole dă „viralul zilei”

LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 2-a | Româncele,
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Primele două românce intrate în focurile tabloului feminin de simplu, Monica Niculescu (54 WTA) și Ana Bogdan (106 WTA), au fost eliminate, luni la prânz, în primul tur la Roland Garros, în minimum de seturi.
  • Niculescu a fost învinsă cu 5-7, 1-6 de Anett Kontaveit, iar Ana Bogdan s-a înclinat, 3-6, 4-6, în fașa tunisiencei Ons Jabeur.
  • Patricia Țig a abandonat după un set și un game în partida din primul tur cu favorita 16 a tabloului, Anastasia Pavlyuchenkova (scor 6-1, 1-0 și abandon pentru rusoaică).
  • Irina Begu a încheiat o zi neagră a tricolorelor, fiind învinsă în minimum de seturi de o jucătoare din afara Top 100, Duque-Marino, scor 7-6(2), 6-4.
  • Am urmărit împreună, în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro, meciurile zilei a doua la Roland Garros. Partidele de la French Open sunt transmise pe canalele Eurosport.

Au fost șase, au jucat patru, au clacat toate, mai sunt două. Iată bilanțul româncelor în meciurile din primul tur al tabloului principal din proba feminină de simplu de la Roland Garros, la capătul zilei a doua a ediției 2017. Luni a fost zi neagră pentru Irina Begu (46 WTA), Monica Niculescu (54 WTA), Ana Bogdan (106 WTA) și Patricia Țig (120 WTA). Marți, șansele României se agață din nou de Simona Halep (4 WTA), care va intra pe teren în ultimul meci de pe arena principală Philippe Chatrier, pentru duelul cu Jana Cepelova, și de Sorana Cîrstea (64 WTA), cea care deschide programul pe Terenul 5, împotriva chinezoaicei Shuai Peng, de la ora 12:00.

Cele patru românce intrate în concurs pe zgura pariziană nu au reușit să câștige măcar un set, luni, iar problemele fizice au accentuat coșmarul.

Patricia Țig a mers nerefăcută la Paris și nu a rezistat pe teren mai mult de un set și un game, în fața Anastasiei Pavlyuchenkova. Pati a intrat în meci cu genunchiul bandajat și după numai cinci game-uri, la 1-4 pentru adversară, cerea intervenția fizioterapeutului pentru dureri în zona lombară. A încercat să revină, dar i-a strâns mâna adversarei după primul game al setului doi, găsind apoi cu greu forța de a se apleca pentru a-și srânge lucrurile înainte de a părăsi terenul.

Monica Niculescu s-a târâit până la finiș în meciul cu Anett Kontaveit, cu un picior stâng bandajat de sus până jos, dar cu extrem de puține șanse de reușită, în special după un prim set epuizant, cedat din neatenție dar și din încăpățânarea de a urma o tactică falimentară în fața estoniencei, 5-7. Moni a clacat în setul doi, oferindu-i meciul pe tavă puștoaicei de doar 21 de ani.

Ana Bogdan a fost depășită de Ons Jabeur la îndrăzneală, agresivitate, construcția punctului și implicare. Câștigătoarea din 2011 a turneului junioarelor de la Roland Garros a pus presiune constantă pe serviciul Anei și a câștigat grație celor patru break-uri împărțite echilibrat între cele două seturi.

Irina Begu a părut capabilă să întoarcă meciul cu Duque-Marino, de la set și 4-0 pentru columbiancă. Irina ar fi trebuit să câștige setul inaugural, însă scurtele enervante ale columbiencei, o ceartă cu arbitra plus o ramă buclucașă i-au stricat starea de spirit și i-au provocat eșecul în tiebreak. Semnalul revenirii a venit abia la 0-4 în manșa a doua, dat de Duque-Marino, prin înmulțirea numărului de greșeli, dar la 4-4 Irina a risipit tot ceea ce reușise să adune în ultimele jocuri, cedând inexplicabil de ușor la serviciu. Columbianca a taxat-o și a închis partida la serviciu.

22:00 Final controversat în ziua a doua de la Roland Garros: Fernando Verdasco (37 ATP) și Sascha Zverev (10 ATP) au făcut front comun pentru a întrerupe duelul programat târziu pe arena Philippe Chatrier la scorul de 1 la 1 la seturi, deși lumina ar fi îngăduit încă o jumătate de oră de joc, spre dezamăgirea fanilor rămași în tribună în ciuda picăturilor de ploaie, pentru a vedea tenis spectacol. Cei doi își vor relua duelul marți, după meciul Konta – Su-Wei Hsieh.

Acesta este finalul poveștii zilei a doua de la Roland Garros, una dintre cele 15 ce vor completa volumul French Open 2017. La fel cum Verdasco și Zverev reiau mâine firul duelului, așa va curge în continuare și povestea Regatului Roșu pe www.prosport.ro.


21:00 Maratoniștii de 30+. Doi jucători trecuți de 30 de ani au făcut spectacol la Paris în ziua a doua, cu meciuri în care, o dată în plus, sfidează limitele corpului uman. Dominicanul Victor Estrella Burgos (36 ani) a revenit de la 0-2 la seturi și l-a învins cu 6-2 în decisiv pe Teymuraz Gabashvili, la capătul a 4 ore și 20 de minute de joc. 6-7(9), 2-6, 7-6(3), 6-3, 6-2 este scorul de pus în ramă pentru Burgos. Al doilea erou: David Ferrer. Finalistul ediției 2013 a stat pe teren cu șapte minute mai mult decât Burgos și a înregistrat scorul zilei în decisiv: 13-11 în fața americanului Donald Young.


20:30 Franța crede mai departe în Kiki! Numărul 13 pe lista capilor de serie i-a purtat noroc Kristinei Mladenovic în ziua de luni: a trecut peste durere și rămâne în cursă la Paris, după un maraton de trei ore fără un minut, adjudecat 9-7 în decisiv în fața americancei de pe poziția 88 WTA, Jennifer Brady. O oră și 25 de minute a durat doar ultimul set al partidei din primul tur.


20:20 Cea mai bine clasată jucătoare rămasă pe tablou după eliminarea liderului Angie Kerber, Karolina Pliskova, a debutat cu victorie la pas în primul de la Roland Garros.


19:40 Irina Begu părăsește și ea turneul de la Roland Garros încă din primul tur, la capătul unei zile de coșmar pentru tricolore. Columbianca Duque-Marino a valorificat a doua minge de meci, pentru un succes 7-6(2), 6-4.


19:38 Coșmarul nu se mai termină: Irina dă cu piciorul unei reveniri aproape eroice, de la 0-4, la 4-4, cu o nonșalanță dureroasă: rămâne în urmă pe serviciu la 0-40, iar columbianca mai înfige o scurtă în inima fanilor români, care îi aduce break și șansa de a servi la 5-4.


19:35 Irina Begu egalează la 4 în setul doi, ajutată și de o dublă greșeală a columbiencei.


19:30 Irina Begu câștigă  un game uriaș pe retur: după șapte mingi de break ratate, fie cu tentativă eșuată de retur decisiv pe mingea a doua, fie pe o defensivă spartană a columbiencei, fie pe alte scurte de generic, Irina reușește să recupereze un break și să înjumătățească diferența pe tabelă, la 2-4, cu o combinație stânga-dreapta care o face pe columbiancă să se împiedice și să privească neputincioasă cum mingea zboară câștigător pe lângă tușa opusă.


19:15 După doar 17 minute consumate din setul doi, tabela arată dramatic pentru Irina Begu: 0-4 pentru Duque-Marino! Begu evită totuși pierderea manșei la zero, câștigându-și serviciul la 30. 1-4.


19:05 Dificultățile continuă pentru Irina Begu: jocul fragmentat propus de Duque-Marino aduce un nou break în contul jucătoarei aflate cu 69 de poziții mai jos în clasamentul WTA. Columbianca își valorifică serviciul, la 15, apoi obține un al doilea break în setul doi, cu lovituri de dreapta brutale ce îi aduc controlul într-un nou raliu de minge de break: Marino face astfel tranziția din defensivă extremă în atac și finalizează din apropierea plasei cu voleu drive. La 3-0, cu două break-uri avantaj, columbianca este cu un picior și două mâini în turul doi.


19:00 Avem tiebreak, dar Irina își pierde și setul, și cumpătul! Duque-Marino găsește o scurtă foarte bună în start de tiebreak, spre disperarea Irinei, care își pierde de două serviciul. Begu răbufnește, aruncă racheta, dar la 0-3 are parte de o ceartă cu arbitra de scaun, care arată urma greșit la un serviciu controversat al columbiencei. Irina ia un mini-break înapoi, însă totul pare că merge împotriva ei: prinde o ramă care o duce pe Marino la 5-1. La 5-2, Duque-Marino servește și folosește aceeași combinație letală care o scoate din răbdări pe tricoloră – scurtă plus lovitură a doua decisivă, apoi își adjudecă manșa, 7-2, cu serviciu nereturnat de Irina.


18:40 Salvează setul Irina, cu un re-break în oglindă, la 15. Jocul nu este deloc plăcut ochiului, dar, după o tură se serviciu adjudecată de sportiva care a lansat jocul, Irina va servi pentru a forța tiebreak-ul.


18:35 Irina aruncă un break înspre Duque-Marino, la 3-4, deși beneficia de mingi noi. Vizibil lipsită de inspirație, cu atacauri hazardate la fileu depășite cu passinguri facile de columbiancă, Irina a făcut două duble greșeli, ultima la 15-40, oferindu-i adversarei sale șansa de a servi la 5-3 pentru manșă.


18:29 Game făcut în premieră pe serviciu de Irina Begu. Însă același lucru îl face și columbianca, astfel încât Duque-Marino are 4-3.


18:20 Irina Begu are și ea un start complicat de partidă: și-a pierdut primele două ture de serviciu, însă a echilibrat cu două re-break-uri. Scorul: 3-2 pentru Duque-Marino, înaintea unui nou game de serviciu pentru Irina.


18:13 Patricia Țig abandonează în start de set doi. Doar trei minute a rezistat pe teren în setul doi Patricia Țig: reușind cu mare greutate să treacă mingea peste fileu la serviciu, incapabilă să răspundă returului venit de pe partea cealaltă a terenului, Pati a cedat break la zero și s-a îndreptat spre scaun pentru a-i strânge mâna adversarei. Iar imaginile sunt concludente: românca reușește cu greu să se aplece pentru a-și strânge lucrurile în termobag.


18:07 Deznodământ logic în primul set: Patricia Țig pierde următoarele două game-uri după time-out-ul medical și, împlicit, setul inaugural. favorita 16 a turneului are 6-1 pe tabelă în fața unei adversare cu mișcarea clar limitată. Doar 41% dintre primele servicii ale Patriciei prind terenul.


18:05 Irina Begu își începe și ea partida pe terenul cu numărul opt, tot la retur, ca și toate celelalte românce intrate în cursă luni.


17:55 Mai multe probleme pentru Țig: la schimbul de terenuri, la 1-4, Patricia cheamă fizioterapeutul pentru o problemă în zona lombară. Reluarea meciului se amână în timp ce Patricia primește îngrijiri medicale.


17:50 Dureroasă maniera în care Patricia Țig își pierde serviciul, în game-ul patru, pe o dublă greșeală care o duce pe Pavlyuchenkova la 3-1. Meciul nu are încă ritm pe terenul 16, iar Pati nu pare capabilă să lovească mingea la sută la sută nici cu serviciul, nici în raliu.


17:46 Start destul de ezitant de meci pe terenul 16 din partea ambelor sportive, presărat cu erori: Pavlyuchenkova a salvat două mingi de break în game-ul inaugural, Pati a bâlbâit game-ul următor, dus rapid la 40-0, dar încheiat la avantaj, după o minge de break salvată. Rusoaica a mao câștigat uin game pe lansare, pentru 2-1.


17:35 „Uta Cristian” ne atrage atenția în secțiunea de comentarii asupra unui meci interesant, între fostul campion de la US Open, Marin Cilic (8 ATP) și Ernest Gulbis (230 ATP). Letonul, considerat cândva un „viitor posibil campion”, cu personalitate puternică și lovituri sănătoase, dar o atitudine la fel de păguboasă precum cea arătată de Tomic, sau Fognini, sau Kyrgios.. a dispărut de pe radarul tenisului mare. „La meciul dintre Gulbis și Cilic, mai mulți spectatori decât vor fi la fete în tot turneul !!”, scrie Cristian. Distribuția a fost cu siguranță interesantă. Croatul Cilic a câștigat duelul de pe terenul 2 în trei seturi identice, de 6-3.


17:25 Un film pe care l-am mai văzut la Monica: Pati Țig intră pe teren cu un bandaj mare pe genunchiul drept. Începe meciul la retur, iar prima misiune: să aducă primul set pentru România în această a doua zi a Roland Garros-ului.


17:10 Ne pregătim pentru debutul Patriciei Țig pe tabloul principal de la Roland Garros! Favoritul 32 al tabloului masculin, Mischa Zverev, este out din primul tur, învins în patru seturi de italianul Napolitano.


16:50 Misiune îndeplinită pentru Rafa Nadal: victorie 6-1, 6-4, 6-1 într-o oră și 52 de minute în fața unui adversar incomod, care a reușit să pună presiune în setul doi cu o serie irezistibilă de scurte și lovituri de rever pe tușă, să conducă cu 3-1 și să ridice de câteva ori publicul în picioare. Ca și principalul său rival de pe jumătatea inferioară, Nadal nu a făcut un meci fantastic, dar a avut un prim set foarte convingător, a recuperat căderea din setul doi, recalibrându-și din mers lungimea loviturilor, iar în final a gestionat slăbiciunile din jocul francezului, care a acuzat o accidentare, a căzut și și-a limitat deplasarea laterală.


16:35 Djokovic, victorie și show alături de copiii de mingi. Campionul în exercițiu a început cu o victorie fără strălucire colaborarea cu Andre Agassi: 6-3, 6-4, 6-2 în două ore și 29 de minute cu Marcel Granollers.


16:20 Duel exotic pe Terenul 17: două tinere jucătoare din generația 97-98, ambele de culoare, s-au duelat pentru un loc în turul doi, iar Francoise a bătut-o pe… franțuzoaică. Puțin mai experimentata Abanda (Canada) s-a impus 6-3, 6-4 în fața reprezentantei gazdelor, Tessah Andrianjafitremo. Cine se încumetă la un exercițiu de dicție cu numele lui Tessah?


16:00 Certitudine. meciul Patriciei Țig va începe mult mai târziu decât am anticipat. Cel mai mare dintre frații Zverev joacă un meci surprinzător de lent cu italianul de pe poziția 187 ATP, Stefano Napolitano. Este 1-1 la seturi și apare o întrebare: nu cumva vom avea dfin nou două meciuri cu românce în paralel?


15:50 Djokovic muncește din greu pentru avantajul de 2-0 cu Granollers. Mai exact, o oră și 40 de minute. Și-a pierdut serviciul de două ori, a ratat opt mingi de set doi într-un game mamut de 22 de puncte, dar campionul în exercițiu are 6-3, 6-4.


15:40 Declarația zilei la Roland Garros: „Uneori urăsc tenisul! Este o dragoste din acelea… iubești și apoi urăști. Ca într-un mariaj”, a declarat Francesca Schiavone. La 36 de ani, mariajul ei cu tenisul a împlinit deja 21 de ani pe circuit (primele ITF-uri le-a jucat în 1996)


15:30 Expresul Nadal. Dacă Federer lipsește de la Roland Garros, pentru a-și mări șansele unui succes la Wimbledon, Rafael Nadal pare că nu vrea să îi lase pe fanii tenisului fără satisfacția unor seturi-fulger. Cu ajutor din partea forehandului francezului Paire, Rafa a zburat cu setul întâi în 26 de minute pe lângă îndemânaticului, dar indisciplinatului Benoit. 10 erori pentru francez, o serie de forehanduri și passinguri spectaculoase ale „Matadorului” și tabela arăta 1-0.


15:20 Sock, mai tare ca jurnalist decât ca zgurist. Numărul unu în tenisul american a părăsit tabloul de la Roland Garros, încă din primul tur, învins de cehul Jiri Vesely, finalistul ediției 2015 de la BRD Năstase Țiriac Trophy (da, iar ne amintim că aveam și noi turneu… dar nu și în 2017!). Sock s-a distrat înainte de startul competiției, fiind trimis de organizatori cu setul de întrebăripentru un interviu inedit pe Chatrier cu Rafa Nadal. Americanul a luat clar notă de trecere în postura de jurnalist, dar a picat examenul terenului roșu, 5-7, 5-7, 3-6.


15:00 „The chase is on!”. Nadal sprintează pe Suzanne Lenglen pentru startul aventurii Roland Garros 2017meciului cu Benoit Paire. Spaniolul este decis, deschide partida cu serviciul și atacă fileul din prima. Game lejer și mesaj puternic transmis de iberic. Timp de două săptămâni se va vorbi la nesfârșit despre „al 10-lea”.


14:55 Surpriză pe tabloul masculin: Gilles Simon, primul cap de serie aflat pe partea de tablou a lui Rafael Nadal, a fost eliminat în turul 1 al ediției 2017 a French Open-ului. Capul de serie 31 nu mai pierduse meciul inaugural de la Paris din 2008! „Călăul” său: georgianul Basilashvili (63 ATP), învingător cu 1-6, 6-2, 6-4, 6-1.


14:40 Imaginea zilei la Roland Garros: Milos Raonic (6 ATP) prins într-un triunghi. Este și „V de la victorie”, pentru că Milos a câștigat fără emoții meciul cu Steve Darcis (38 ATP), 6-3, 6-4, 6-2, în 93 de minute – adică exact cât ar dura un meci de fotbal fără prea multe întreruperi. Și parcă e puțin și „V de la Vamos”, o reminiscență a colaborării fructuoase cu spaniolul Carlos Moya.


14:30 Victorie importantă pentru Caroline Wozniacki: la cel de-al 40-lea start într-un turneu de Mare Șlem, daneza a avut nevoie de set decisiv pentru a se califica în turul doi. La final de partidă, Caro a vorbit despre un tablou deschis la această ediție a French Open-ului. „Singura care este înaintea tuturor jucătoarelor este Serena atunci când joacă. Voi încerca. Toată lumea îmi spune că am jocul perfect pentru zgură, dar eu nu m-am simțit niciodată prea bine pe această suprafață”, a declarat fostul lider mondial,


14:20 Pentru că următoarele meciuri ale româncelor încep mai târziu, să notăm faptul că între două vești proaste avem și o veste bună de la Paris: Simona Halep a confirmat faptul că va juca turneul de la Roland Garros și va debuta în concurs marți, împotriva janei Cepelova.

 

Last practice before my match tomorrow. Let s go😬

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on


14:05 Iată cât de mult înseamnă pentru Ons Jabeur victoria la Ana Bogdan. Tunisianca declara înainte de meci că „este încrezătoare că șansa a doua primită după înfrângerea din calificări este un semn de la Dumnezeu„. Este un clișeu? Poate, dar parcă chiar și-a dorit mai mult victoria și a crezut în șansa ei. Ea îi calcă pe urme Selimei Sfar, prima jucătoare de origine arabă care a pătruns în prima sută WTA la simplu și dublu și a câștigat un meci pe tabloul principal de la Roland Garros.


16:45 Adio, dar rămâne în inima ei. A fost, cel mai probabil, ultima reverență la Paris pentru Francesca Schiavone. Italianca în vârstă de 36 de ani spune „Adio!” zgurii franceze pe care o săruta cu atâta patos în 2010, după cel mai mare succes al carierei: titlul la French Open. Veterana circuitului se va retrage la finalul anului și a avut parte de un ultim meci chiar pe Philippe-Chatrier Court.

Garbine Muguruza, deținătoarea trofeului la Paris, a evitat o „eliminare rușinoasă” în primul tur, cu victorie 6-2, 6-4 în fața Francescăi Schiavone.


16:35 La mai puțin de cinci minute distanță, ANA BOGDAN PĂ‚RĂ‚SEȘTE ȘI EA TABLOUL PRINCIPAL DE LA ROLAND GARROS, TOT ÎN PRIMUL TUR, învinsă cu 3-6, 4-6 de tunisianca Ons Jabeur.


16:30 ANETT KONTAVEIT O ELIMINĂ‚ PE MONICA NICULESCU în turul 1 de la Roland Garros 2017. Dacă în urmă cu 20 de minute, Monica Niculescu abia termina primul set al duelului cu Kontaveit și era implicată într-un meci maraton, care părea departe de final, în condițiile în care toate celelalte meciuri începute simultan erau de mult timp în manșa a doua, acum cele două meciuri de tur unu cu românce sunt într-o cursă directă „cine este eliminată prima”. Din păcate, Monica Niculescu a clacat fizic în setul doi, iar estonianca Anett Kontaveit a reușit să închidă partida cu un set de 24 de minute, scor 6-1.


16:26 Vești proaste din meciul Monicăi Niculescu: deplasarea pare tot mai problematică pentru sportiva din Slatina, concentrarea și luciditatea au dispărut total din jocul Monicăi, iar tânără Kontaveit s-a împrietenit cu liniile și a rupt meciul, luând break-ul în jocul patru al setului doi. La 3-1 urmează game pe lansare, câștigat la 15 și jun nou break alb. Kontaveit va servi pentru meci, la 7-5 și 5-1.


13:16 Mini-victoria Anei Bogdan: în al șaselea game pe serviciu, jucătoarea noastră reușește să își valorifice în sfârșit lansarea cu mai multă convingere, evitând avantajul și mingile de break. Ana a câștigat game-ul la 30 și a început să conteze în meci: a pus presiune la retur, ajungând la minge de break într-o primă fază, apoi după un alt game de serviciu salvat în extremis a reușit break-ul, egalând scorul în setul doi, 3-3. Pe terenul 4, Monica și Anett au început setul doi cu schimb de break-uri, pentru un 1-1 încă nedecis.


13:10 Monica Niculescu pierde la fotofiniș setul cu Anett Kontaveit, 5-7, cu câteva secunde înainte ca cronometrul oficial să indice o oră de la primul punct. Monica a pierdut la loteria ocaziilor, insistând mult cu scurtele și venirile la fileu, trimițând lovituri de trecere și voleuri prea scurt. Kontaveit a trecut cu emoții testul ultimului game pe serviciu, anulând minge de break la 5-5, apoi a reușit break la 15.


13:00 În timp ce pe terenul 4, Monica Niculescu și Anett Kontaveit sunt blocate la 5-5 într-un prim set maraton care pare că nu se mai termină, la 51 de minute „and counting„, Ana Bogdan vede cum meciul alunecă tot mai departe de ea. „Lucky loser”-ul Ons Jabeur obține al treilea break consecutiv și preia conducerea în debut de set 2, 1-0, după un joc de 12 puncte. Tunisianca pune două lungimi pe tabelă între ea și românca neînvinsă în calificări, după un tur de serviciu adjudecat la 15.


12:50 Jabeur câștigă primul set al meciului cu Ana Bogdan, 6-3. Problemele Anei Bogdan la serviciu continuă, iar românca își pierde pentru a doua oară consecutiv lansarea. Jucătoarea din Sinaia a avut de înfruntat minge de break în toate cele patru game-uri pe serviciu în primul set, le-a pierdut pe două dintre ele și, după 39 de minute de joc, Jabeur, jucătoarea mai compactă și mai determinată, a valorificat a doua minge de set.


12:38 Primul break este realizat pe serviciul Anei Bogdan. Jucătoarea noastră a fost dominată în game-urile ei de Jabeur și, după ce a salvat câte o minge de break în primele două game-uri, a treia șansă a jucătoarei cu origini arabe a fost cu ghinion pentru tricoloră. La 4-2 însă, Jabeur a simțit presiunea, a ratat minge de game, a făcut și ea dublă și cu încă o eroare neforțată i-a dat break-ul înapoi Anei, care va servi din nou, la 3-4.


12:35 Monica Nicuelscu ratează o primă oportunitate în game-ul cinci al meciului cu Kontaveit, pe fondul unei evoluții ezitante a estoniencei. Ajunge la minge de break, dar devine predictibilă cu scurtele, iar Anett spune ‘mulțumesc’ și merge la pauză cu 3-2 la game-uri.


12:27 Meciurile româncelor merg cap la  cap. Este 2-2 pe ambele terenuri, și la Niculescu – Kontaveit – după un game greu pentru Monica în care „Moni” a reușit o lovitură de trecere unicat în arsenalul ei – un forehand liftat, apoi a dat cu racheta de pământ după o greșeală ușoară. Erori din partea estoniencei i-au ușurat misiunea sportivei din Slatina. Tot după joc greu a egalat și Ana Bogdan, 2-2 în meciul cu Jabeur: prima dublă greșeală a meciului, la 40-30, și un punct bine construit, dar încheiat cu o scurtă-cros care care ratează terenul o duc pe Jabeur din nou la minge de break. Tunisianca se înfurie după ce ratează reverul de 3-1 în burta fileului, dându-i încredere Anei pentru a găsi un serviciu imparabil și a a-și lua game-ul, pentru scorul de 2-2.


12:15 Start emotiv de meci pentru Ana Bogdan. Deși are în față o jucătoare aflată și ea la prima prezență pe tabloul principal de la Roland Garros, Ana este împinsă în defensivă. Jabeur a adus-o și la fileu, rămâmne aproape de linia de fund și conduce raliurile, de pe fundul terenului. Tunisianca și-a câștigat la 15 primele două game-uri pe serviciu, în timp ce românca a avut deja de salvat o minge de break. A scăpat totuși cu bine frumoasa noastră jucătoare, care se îndreaptă spre bancă penntru prima pauză la 1-2.


12:05 Primele două românce și-au făcut apariția pe zgura de la Paris: Monica Niculescu și Ana Bogdan ne țin în joc de glezne cu ochii ațintiți pe două terenuri. Ambele românce încep meciul la retur și trebuie menționat faptul că „Moni” are piciorul stâng bine protajat: un bandaj serios pe gamba piciorului stâng, plasture special de la genunchi în sus. Cu toate acestea, aleargă în start de meci și nu are emoții pe serviciu.

 


11:55 Ons Jabeur, doamnelor și domnilor. Din Tunisia, o jucătoare care pune și stop-uri, dă și „tweener”. Și îi place 🙂


11:40 În secțiunea de comentarii s-a dat start la pronosticuri: câte românce merg mai departe în turul doi. Avem șase fete, iar „Cobra” alege „calea de mijloc” care cam guvernează lumea de la Aristotel citire, cu 2 – maxim 3 învingătoare. Ghiciți cu cine se antrena Anastasia Pavlyuchenkova ieri, la vreo 24 de ore înainte de meciul din primul tur cu „Paty Țig”? Supriză, surpriză: cu Simona Halep! Nu știm dacă Nastia a sperat să îi smulgă Simonei câteva secrete despre coechipiera acesteia din Fed Cup, sau dacă Simona este „agent dublu”: o testează pe rusoaică și trimite câteva informații câtre fostul om din staff-ul ei, Răzvan Sabău, care a revenit apoi în loja Patriciei.


11:30 Salutare! „It’s a beautiful day” pentru a da start aventurii 2017 la Roland Garros? La București ește soare, la Paris – momentan e soare, dar prognoza este amenințătoare, cu ploi și ceva fulgere și tunete după prânz. Sunt Cezara Paraschiv și sper că cei de la meteo o dau puțin în bară și vom avea o zi plină de tenis, fără întreruperi și amânări. A mai rămas o jumătate de oră până la startul programului de luni și vom începe să descoperim dacă este într-adevăr „a beautiful day’ pentru cele patru fete ale noastre.


Emoții la puterea a patra în ziua a doua a turneului de la Roland Garros: după ce duminică singurul reprezentant al României în competiția de la Paris a fost Marius Copil, luni intră în acțiune legiunea de românce de pe tabloul principal de simplu. Patru dintre cele șase tricolore aflate pe main draw joacă primul meci la ediția 2017 pe terenurile exterioare din complexul de la Porte d’Auteuil. Ana Bogdan și Patricia Țig vor trăi în premieră experiența unui meci pe tabloul principal la French Open, Irina Begu revine în pluton și trebuie să se adapteze situației actuale, care a trimis-o în afara listei capilor de serie pentru prima dată după doi ani, iar Monica Niculescu își testează organismul după o nouă perioadă zbuciumată din cauza problemelor de sănătate.

Monica Niculescu – Anett Kontaveit, de la ora 12:00 pe terenul 4

Vecine în clasamentul WTA, Anett Kontaveit fiind cu o poziție mai sus față de Monica Niculescu (52 WTA față de 53 WTA), cele două jucătoare ajung la primul meci direct din posturi total diferite.

Estonianca de 21 de ani traversează cea mai bună perioadă a carierei, ocupă cea mai înaltă poziție în ierarhia mondială, iar în acest sezon de zgură a adunat deja 11 victorii. Mai mult, Kontaveit a reușit ca din calificări să avanseze până în sferturile de finală în două turnee disputate până acum pe suprafața roșie – la Stuttgart și Roma – cu victorii fantastice la deținătoarea trofeului de la Paris Garbine Muguruza – scor 2-6, 7-6(1), 6-1, la liderul mondial Angelique Kerber – 6-4, 6-0 în 55 de minute! și la Mirjana Lucic Baroni (22 WTA) – scor 6-1, 6-1.

De partea cealaltă, veterana Monica Niculescu ajunge la Paris cu o lipsă acută de meciuri în picioare, de acomodare: a pierdut de fiecare dată în primul tur pe zgură în 2017, ultima dată prin abandon. Jucătoarea din Slatina care va împlini 30 de ani în toamna acestui an are totodată misiunea dificilă de a întrerupe o serie de șase înfrângeri consecutive în sezon, la simplu, iar istoria participărilor anterioare la French Open nu îi oferă nici ea un punct de sprijin moral, întrucât Monica nu a trecut niciodată de turul doi în capitala Franței. Cu excepția majoră numită „turneul de la Hobart”, unde Niculescu a jucat finală, anul 2017 a fost unul amar de tot pentru sportiva pregătită de Călin Ciorbagiu: două victorii chinuite, în set decisiv, și zece înfrângeri la simplu.

Ultimul succes al Monicăi în fața unei jucătoare de Top 60 a venit în urmă cu șapte luni, în Luxemburg. Însă, victoriile lui Kontaveit în fața lui Kerber, Muguruza sau Lucic Baroni, o jucătoare care a învins-o chiar la Paris pe Simona Halep cu lovituri de atac tăioase, nu o pregătesc în niciun fel pe estoniancă pentru duelul cu „unica Monica” și stilul ei neortodox de a lovi și a smulge viața din mingi. Îi urcă însă moralul la cote extreme puștoaicei.

Ana Bogdan – Ons Jabeur, de la ora 12, pe terenul 18

În paralel cu Monica va juca Ana Bogdan, într-un meci care aduce față în față două debutante pe tabloul principal de la Roland Garros. Sportiva din Tunisia are 22 de ani, se bazează mult pe lovitura de forehand și este o fostă câștigătoare a French Open-ului, la junioare (în 2011). Jabeur poate deveni prima jucătoare cu origini arabe care intră în top 100 WTA după o pauză de 15 ani (performanță reușită în 2002 de Selima Sfar). Ons Jabeur (locul 113 WTA), a ajuns pe tablou la duelul cu Ana Bogdan din postura de „lucky loser”.

Jabeur pare a fi cu adevărat norocoasă: jucătoare cu multe prezențe în turneele ITF în 2017, tunisianca a primit o a doua șansă și în turneul WTA de la Charlestone. Acolo, din postura de „lucky loser” al calificărilor, Ons a ajuns să dispute un sfert de finală. Printre rezultatele notabile obținute de Jabeur în 2017 se numără și victoriile la Shelby Rogers (48 WTA, la Taipei) și la Anastasia Pavlyuchenkova (22 WTA, la Dubai, în set decisiv), dar și un meci foarte strâns cu Elina Svitolina la Dubai, cedat în tiebreak decisiv, cu 4-7 în tiebreak.

Patricia Țig – Anastasia Pavlyuchenkova, după ora 16:30, pe terenul 16

Patricia Țig (120 WTA) va disputa a treia partidă a zilei de luni pe terenul 16, împotriva favoritei 16 a tabloului. Patricia a avut un an 2017 presărat cu accidentări și retrageri din turnee, însă are un licăr de speranță în fața unei adversare pornite clar cu prima șansă: în  2015 a învins-o pe rusoaică în semifinalele turneului de la Baku, scor 6-3, 6-2.

Mai mult, Pavlyuchenkova pare că dă de greu atunci când joacă împotriva româncelor: deși are victorii în 2017 la Kuznetsova (de două ori), Stosur (de două ori), Svitolina, Cibulkova și Kerber, ultimele două înfrângeri i le-au administrat Simona Halep – la Roma (6-0 în decisiv) și Sorana Cîrstea – la Madrid (7-5 în tiebreak decisiv).

Irina Begu – Marina Duque – Marino, după ora 18, pe terenul 8

Irina Begu va pune punct zilei de tenis în tabăra româncelor, dar și programului de pe terenul 8. Bucureșteanca în vârstă de 26 de ani o va întâlni în primul tur pe columbianca Marina Duque-Marino, după ce pe același teren se vor mai juca două partide feminine și un meci între conaționalul lui Marino, Santiago Giraldo, și Andreas Seppi.

Deși nu traversează cea mai bună perioadă a carierei, fiind în regres față de anul trecut, Irina are la Paris o misiune importantă, de a-și apără punctele aferente optimii de finală de anul trecut, atunci când înregistra pe zgura franceză un nou personal best. La ediția 2017, Begu nu se mai regăsește pe lista capilor de serie, pentru prima dată după Australian Open 2015. Irina a fost cap de serie la opt ediții consecutive ale turneelor de Mare Șlem.

Alte partide interesante ale zilei a doua la Roland Garros:

  • Garbine Muguruza (5 WTA) – Francesca Schiavone (76 WTA), un duel între două câștigătoare ale trofeului de la Roland Garros
  • Novak Djokovic (2 ATP) – Marcel Granollers (77 ATP), debutul campionului în exercițiu la Paris și primul meci jucat de sârb sub comanda lui Andre Agassi
  • Rafael Nadal (4 ATP) – Benoit Paire (45 ATP), debutul „exilat” pe Suzanne Lenglen al spaniolului în cursa pentru „La Decima”, al zecelea trofeu la Roland Garros – record absolut în tenis
  • Sascha Zverev (10 ATP) – Fernando Verdasco (37 ATP), un duel al generațiilor, între jucătorul cotat cu șanse de a produce ravagii uriașe pe tablou până în fazele superioare ale tabloului și eternul locotenent spaniol „Nando”, capabil de meciuri cu adevărat mari și surprize uriașe
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup