Zi formidabilă pentru români la Roland Garros! Andreea Mitu, victoria carierei împotriva Karolinei Pliskova. Irina Begu, game, set la zero și succes pentru o revanșă cu Petra Kvitova. Horia Tecău îl așteaptă pe Florin Mergea în optimi

Redactor:
Marius Hutu
Zi formidabilă pentru români la Roland Garros! Andreea Mitu, victoria carierei împotriva Karolinei Pliskova. Irina Begu, game, set la zero și succes pentru o revanșă cu Petra Kvitova. Horia Tecău îl așteaptă pe Florin Mergea în optimi
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu s-a calificat fără probleme în turul 3, după ce s-a impus cu 6-2, 6-0 în fața croatei Ana Konjuh. Pentru româncă urmează un joc cu Petra Kvitova.
  • Ziua seturilor la zero: Jean Julien Rojer și Horia Tecău au câștigat cu 6-4, 6-0 partida din turul 2 cu perechea americană Johnson / Querrey.
  • Victoria zilei a fost oferită însă de Andreea Mitu, care a revenit de la 0-1 la seturi în fața Karolinei Pliskova: 2-6, 7-6 (5), 6-4. Pentru bucureșteancă urmează Francesca Schiavone.

Tenisul românesc a fost la mare înălțime în ziua a 5-a a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Toți cei trei români care au evoluat la orele prânzului la Paris au obținut victorii. Irina Begu și Horia Tecău și-au confirmat statutul de favoriți și s-au impus fără probleme, fiecare reușind să iasă de pe teren după un set la zero. Irina a câștigat cu 6-2, 6-0 partida cu Ana Konjuh și se pregătește de un joc cu Petra Kvitova, a 4-a favorită a turneului. Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au întrebuințat atât cât a trebuit, adică 52 de minute, pentru a trece de americanii Johnson și Querrey, scor 6-4, 6-0.

Rezultatul zilei, din punct de vedere al spectatorului român, l-a obținut Andreea Mitu, care a obținut o victorie fantastică în fața Karolinei Pliskova: 6-2, 7-6, 6-4. După primul set, premisele nu erau tocmai bune. Cehoaica îl câștigase în numai 21 de minute și părea că deține controlul total.

În actul secund, Mitu și-a fructificat serviciile în primele game-uri, astfel că și-a recâștigat încrederea. Forehand-ul a început să-i funcționeze tot mai bine, iar partida a fost echilibrată. Românca a ținut ritmul și a reușit să împingă setul într-un tie-break, pe care și l-a adjudecat la mare luptă: 7-5. A fost momentul în care raportul de forțe s-a schimbat radical. Mitu a zburdat, i-a ieșit aproape totul, în timp ce Pliskova a căzut mult ca joc. Andreea a avut ocazia să se impună și mai clar în decisiv, dar atât în game-ul 8, cât și în game-ul 9 a irosit mingi de mingi. Aflată încă pe val, ea a închis însă meciul în game-ul 10 al setului decisiv și a stabilit astfel cea mai bună performanță a carierei!

Succesul cu Eugenie Bouchard în Fed Cup este deja istorie, Andreea Mitu a obținut acum o altă victorie magică, din care se poate „hrăni” luni bune în circuitul WTA, în condițiile în care va face și un salt important în ierarhia generală. Jucătoarea de 23 de ani a ajuns deja pe locul 84, doar că visul parizian nu s-a încheiat. Urmează Francesca Schiavone, o fostă câștigătoare la Roland Garros, dar peste care au mai trecut câțiva ani de la succesul din 2010. Acum, italianca are 34 de ani și va aborda partida cu Mitu după un joc maraton, de aproape 4 ore cu Svetlana Kuznetsova.

16:38 Andreea Mitu a avut în partida de azi o lovitură extraordinară, cea de forehand, cu care a făcut nu mai puțin de 26 de puncte! Statistica meciului disputat cu Pliskova arată astfel:


16:32 Victorieeeeeeeeeee! Andreea Mitu a obținut o victorie senzațională în turul 2 la Roland Garros. Cu a patra minge de meci la dispoziție a închis meciul cu Karolina Pliskova: 6-4 Este cel mai important succes al carierei obținut de jucătoarea de 23 de ani. În turul 3, Mitu o va înfrunta pe Francesca Schiavone, care a jucat aproape patru ore azi!


16:22 După 2 ore și 10 minute de joc, Andreea a avut minge de meci, dar nu a și fructificat-o. Karolina Pliskova a rămas în meci după ce a întors situația în game-ul opt al setului decisiv: 5-3. Cehoaica rezistă eroic! A salvat încă două mingi de meci ale româncei (5-4). Mitu urmează să servească pentru a doua oară pentru meci și calificare în turul 3


16:17 Dublu-break Mitu: Românca s-a distanțat la 5-2 și servește pentru calificarea în turul 3. Forehand-ul ei este năucitor pentru Pliskova!


16:12 Andreea Mitu este tot mai aproape de o nouă victorie de senzație în acest an, după ce a bătut-o pe Eugenie Bouchard în Fed Cup. Românca s-a desprins la 4-2 în „decisiv” cu Pliskova! Andreea a realizat până în momentul de față 36 de mingi câștigătoare, la fel ca și numărul 12 mondial. Încă un semn clar că Mitu este la nivelul adversarei în această partidă.


16:06 Maratonul dintre Schiavone și Kuznetsova s-a încheiat după 3 ore și 50 de minute, cu victoria italiencei, scor 10-8.


15:50 Pe terenul numărul 1 avem deja un meci maraton, între Svetlana Kuznetsova și Francesca Schiavone. După două seturi terminate în tie-break, cele două jucătoare au ajuns la 8-8 în „decisiv”. Se joacă de 3 ore și 37 de minute, motiv pentru care a devenit al treilea meci ca lungime din istoria Roland Garros, în tenisul feminin. Schiavone și Kuznetsova au disputat un meci și mai lung de-a lungul carierei, unul de 4 ore și 44 de minute la Australian Open, în 2011. Schiavone s-a impus atunci cu 16-14 în „decisiv”.


 15:48 Break Andreea Mitu! Românca evoluează de la game la game tot mai convingător. Setul decisiv l-a deschis cu un break, diferența de 88 de locuri în WTA nu se resimte deloc de minute bune.


15:42 Set Andreea Mitu! Românca are o revenire de senzație în fața numărului 12 mondial. Andreea a restabilit egalitatea la seturi, după ce s-a impus în actul secund în tie-break, cu 7-5. Mitu a revenit din trei situații dificile: 0-1 la seturi, 3-4 cu break pentru Pliskova în setul secund și 2-3 în tie-break cu mini-break făcut de adversară. Să fie ziua Andreei?


15:39 În cele din urmă, Friedsam a reușit să câștige un set în partida cu Serena Williams. Liderul WTA nu se simte în cea mai bună formă. De altfel, ne-am obișnuit în ultima vreme ca Serena să înceapă greu turneele de Grand Slam. Anul trecut, Williams a părăsit turneul tot în turul 2, după un joc cu Garbine Muguruza.

 


15:34 Cu un singur punct câștigător, Anna-Lena Friedsam (Germania) a fost la două puncte distanță să câștige primul set în fața Serenei Williams. Numărul 1 mondial a salvat însă situația, cel puțin pentru moment, cu un break: scor 5-5.


15:18 Avem și statistica mecioului dintre Irina Begu și Ana Konjuh, din care reiese faptul că românca a câștigat fără probleme partida din turul secund. Begu a reușit 5 break-uri, adversara niciunul, la puncte câștigătoare raposrtul a fost 21-12, iar la erori neforțate croata a făcut de 3 ori mai multe:


15:14 Andreea Mitu a echilibrat partida cu Karolina Pliskova. După ce au mers cap la cap în primele 6 game-uri ale setului secund, adversara româncei a făcut break-ul. Andreea este însă mult mai stăpână pe situație și a realizat imediat re-break. 


15:10 Meci Irina Begu! Numărul 30 mondial a realizat un set la zero în manșa secundă cu Ana Konjuh, astfel că s-a calificat în turul 3 al competiției. Revanșa Begu – Kvitova a devenit, așadar, posibilă, la aproximativ o lună după ce Irina și Petra s-au aflat față în fațî în sferturile de finală de la Madrid! Cehoaica s-a impus atunci cu 7-5, 6-3 și a câștigat ulterior și turneul.


15:00 Pasul mare făcut de Begu! Irina și-a dominat cu autoritate adversara de 17 ani în ultimele minute, astfel că s-a desprins la 3-0 în setul 2. Românca a câștigat toate punctele atunci când i-a intrat primul serviciu și a convertit prima șansă de break pe care și-a creat-o. Begu se apropie de turul 3 și de un meci cu Petra Kvitova.


14:55 Wozniaki e out! După Simona Halep, daneza este al doilea nume mare care a părăsit turneul feminin de simplu. Caro a fost învinsă cu 6-4, 7-6 de Julia Goerges (Germania). Astfel, după Roland Garros, Simona nu poate coborî mai jos de locul 4 WTA. În momentuil de față, Halep a fost devansată de Petra Kvitova, dar se situează pe locul 3 în fața Mariei Șarapova în ierarhia LIVE. Rusoaica mai are nevoie de 2 succese pentru a trece peste româncă.


14:50 Încă o veste bună! Irina Begu și-a adjudecat primul set cu Ana Konjuh, scor 6-2, după 43 de minute de joc. Cu excepția game-ului 5, românca n-a avut emoții în acest prim act. Irina a avut un prim serviciu OK – 68%, dar și returul i-a funcționat la parametrii foarte buni, în condițiile în care a câștigat 50% din puncte.


14:46 Un nou duel Tecău vs Mergea? Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au asigurat prezența în optimile de finală, după o victorie scurtă cu Johnson și Querrey, obținută în numai 52 de minute! Tecău îl așteaptă acum în optimi pe parnerul din Cupa Davis, Florin Mergea. Acesta din urmă și coechipierul Bopanna vor juca probail vineri cu perechea Krajicek / Young. Tecău și Mergea s-au mai întâlnit de 3 ori în acest an, de fiecare dată câștigând Horia, la Australian Open, Miami și Roma. În primele două partide, Mergea a făcut pereche cu Inglot.


14:39 Petra Kvitova o așteaptă deja pe Irina Begu în turul 3. Sperăm să nu avem parte de vreo surpriză neplăcută din partea româncei. Cehoaica s-a calificat după un meci în 3 seturi cu spaniola Silvia Soler Espinosa: 6-7, 6-4, 6-2. A fost al doilea succes obținut de Kvitova în 3 seturi.


14:35 Irina Begu s-a desprins la 4-1 în primul set după un game maraton, de aproximativ 10 minute! Românca a fost nevoită să salveze nu mai puțin de 4 șanse de break în fața croatei în ultimul game. În primele 5 game-uri, Konjuh a servit de 10 ori, iar Irina în 33 de rânduri!


14:32 Handicap de un set pentru Mitu. Karolina Pliskova s-a impus cu 6-2 în primul set dispuitat cu reprezentanta României. Lucrurile s-au derulat foarte repede, în numai 21 de minute. Avem și statistica primul set:


14.24 Set Horia Tecău și Jean Julie Rojer. Dublul româno-olandez a avut nevoie de 29 de minute pentru a câștiga primul set în fața perechii americane Johnson / Querrey. Tecău și Rojer au câștigat cu 6-4, diferența fiind făcută de un break adjudecat în debutul întâlnirii.


14.20 Una caldă, alta rece! Irina Begu a rupt echilibrul cu Ana Konjuh, după ce a făcut break în game-ul patru al jocului (scor 3-1). Rezultatul este identic și pe terenul 2, dar cu break făcut de Karolina Pliskova.


14:13 Andreea Mitu a început la serviciu partida cu Karolina Pliskova și a reușit să intre în avantaj. De remarcat faptul că meciul are o miză deosebită pentru jucătoarea din Cehia. Dacă ajunge în turul 4, Pliskova intră în Top 10 mondial, cel puțin la data optimilor de finală.


14:05 Înaintea partidei cu Irina Begu, Ana Konjuh a obținut primul ei succes pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, 6-1, 6-4 cu Margarita Gasparyan. Românca a intrat în joc cu un serviciu foarte bun, a reușit și un prim as, astfel că primul game al meciului l-a câștigat fără emoții.


14:00 Pe terenul numărul 9, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au reușit deja break-ul în partida cu americanii Johnson și Querrey, scor 2-1 în primul set.


13:50 Partida dintre Sesil Karatancheva și Irina Falconi s-a încheiat (scor 6-3, 1-6, 2-6), astfel că în câteva momente va începe jocul dintre Irina Begu și Ana Konjuh. Între timp s-a terminat și jocul dintre Cilic și Arnaboldi, astfel că Andreea Mitu va evolua concomitent cu colega ei din Fed Cup. Vom urmări în paralel cele două partide.


Ziua a 5-a de la Roland Garros programează jocuri din turul 2 la simplu și dubolu, iar în arene vor fi și trei reprezentanți ai României, Irina Begu, Andreea Mitu (simplu) și Horia Tecău (dublu). Toți trei vor intra în scenă după ora 13:30.

În condițiile în care Simona Halep a fost eliminată din turul 2 la Roland Garros, atenția suporterilor români este îndreptată acum spre Irina Begu, jucătoare care a reușit să pătrundă în Top 30 și care are potențial să mai parcurgă cel puțin 1-2 tururi la Roland Garros. Nu trebuie uitată nici Andreea Mitu, reprezentanta României capabilă de mari surprize, având în vedere saltul semnificativ făcut în ultimele săptămâni, atât ca joc, cât și din punct de vedere al încrederii acumulate în forțele proprii.

Cap de serie numărul 30, Irina Begu o înfruntă pe croata Ana Konjuh, o jucătoare care n-a împlinit încă 18 ani, care se anunță de mare viitor, dar care teoretic nu are încă o experiență mare la acest nivel. Cele două se află pentru prima dată față în față. Conform calculului hârtiei, românca este favorită la calificare și să dispute apoi un posibil meci cu Petra Kvitova în turul 3. Partida Begu – Konjuh este programată pe terenul numărul 5, după partida Sesil Karatancheva – Irina Falconi.

Un meci mult mai dificil îl va avea Andreea Mitu, care o va înfrunta pe favorita numărul 12 a întrecerii, Karolina Pliskova, una din revelațiile acestui sezon. După ce a pătruns în Top 100 și și-a consolidat clasamentul prin succesul din turul 1, Mitu poate juca fără complexe în fața cehoaicei și, de ce nu, să fie chiar ea una din revelații de la Roland Garros. Partida se va disputa pe terenul numărul 2, după jocul băieților Marin Cilic – Andrea Arnaboldi.

Tot azi în vom urmări la lucru și pe Horia Tecău, care alături de Jean Julien Rojer îi vor înfrunta pe americanii Johnson și Querrey, într-un meci din turul 2 la dublu. Parzida va începe în jurul orei 13:30 și se va disputa pe terenul numărul 9.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…