Ca la o plimbare prin parcul Roland Garros! Simona Halep s-a calificat în două seturi în turul 2, după 7-5, 6-4 cu Evgenia Rodina. Croata Mirjana Lucic-Baroni, următoarea adversară

Redactor:
Marius Hutu
Ca la o plimbare prin parcul Roland Garros! Simona Halep s-a calificat în două seturi în turul 2, după 7-5, 6-4 cu Evgenia Rodina. Croata Mirjana Lucic-Baroni, următoarea adversară
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în turul secund la Roland Garros după o victorie cu 7-5, 6-4 obținută în fața rusoaicei Evgenia Rodina. Partida s-a încheiat după 75 de minute de joc.
  • Românca o va înfrunta în turul secund pe croata Mirjana Lucic-Baroni, locul 70 WTA, care a eliminat-o pe Lauren Davis (SUA) cu 6-3, 3-6, 6-3.

Halep a făcut în primul tur un meci tipic pentru o mare favorită: nu a forțat, a experimentat și a câștigat punctele importante atunci când jocul a impus acest lucru.

Simona a început partida cu Rodona destul de tare, cu un dublu-break (scor 4-1), dar apoi din dorința de a exersa a făcut tot mai multe greșeli, de care a profitat adversara. Numărul 90 WTA a egalat surprinzător la 5-5, motiv pentru Halep să apese puțin pe accelerator și să treacă din nou în avantaj cu 7-5. În setul secund, Rodina a încercat să intre cât mai mult în teren și a stat câteva game-uri aproape de Simona Halep, care a preferat să facă mai degrabă un joc de așteptare și să-și alerge cât mai mult adversara, o jucătoare cu talie.

Echilibrul s-a rupt în game-ul 7, când Simona a lovit puternic cu forehand-ul! Rodina s-a agățat de ultimele șanse, a reușit un re-break, dar românca a accelerat și a pus punct final jocului după 75 de minute: scor final 7-5, 6-4.


13:30 Simona Halep o va înfrunta în turul secund pe Lauren Davis (SUA) sau Mirjana Lucic Baroni (Croația), care se înfruntă în acest moment pe terenul numărul 17. Cele două jucătoare sunt într-un set decisiv după ce fiecare a câștigat câte un set cu 6-3.


13:26 Victorie Halep!!!! Românca a terminat partida în stil de campioană, cu un as: 6-4. În ultimul game s-a jucat și cel mai frumos punct al jocului, câștigat însă de Rodina, care a urcat la fileu și s-a „agățat” practic de minge. Avem și statistica meciului:


13:21 Simona servește pentru meci după alte două game-uri care s-au încheiat cu break. Rodina a mai avut o tresărire de orgoliu, dar Simona a luat apoi jocul pe cont propriu și a făcut din nou break, de această dată la zero (5-4).


13:14 Nu a fost să fie în game-ul 5, s-a produs două game-uri mai târziu, adică break-ul! Simona a rupt echilibrul setului doi după două game-uri foarte convingătoare. Halep a servit bine, iar apoi a returnat pe măsură. Cu un retur excepțional cu forehand-ul, românca a reușit să facă diferența și să preia conducerea pentru prima dată în setul doi.


13:07 S-a împlinit o oră de joc, iar Simona are din ce în ce mai serios de tras pentru a se impune. Românca a ratat o oportunitate de a face break la 2-2. Rusoaica câștigă tot mai mult puncte în raliurile medii.


12:56 Rodina îi oferă o replică bună româncei și în debutul setului secund. După 3 game-uri, rusoaica se menține în avantaj (scor 2-1). Interesant este faptul că, până în acest moment al partidei, Rodina a reușit mai multe puncte câștigătoare decât Halep.


12:47 Set Simona Halep! După 36 de minute în care s-a jucat și a experimentat, românca a câștigat primul set cu 7-5. Scurta a părut a fi lovitura preferată a Simonei în această primă parte a jocului. De altfel, cu un astfel de procedeu a și încheiat primul set. Statistica primului act, în care Simona a convertit toate mingile de break, arată în felul următor:


12:42 Halep a făcut al 3-lea break în primul set, după ce a primit două cadouri. Rodina a greșit o minge la fileu, trimițând în afară deși avea tot terenul în față, iar apoi a făcut o dublă greșeală. Românca servește pentru a doua oară pentru a câștiga primul set.


12:39 Surprinzător, rusoaica restabilește egalitatea: 5-5. Rodina profită tot mai mult de greșelile neforțate ale româncei. În primele 10 game-uri, Simona a făcut nu mai puțin de 15 erori, față de 9 ale rusoaicei.


12:36 Game-urile dintre Halep și Rodina sunt deocamdată foarte scurte, ca medie sub 3 minute! Rusoaica este periculoasă atunci când reușește să se poziționeze la minge. Lovește foarte puternic, face puncte câștigătoare și rămâne aproape de româncă, scor 5-4.


12:30 Rusoiaca a revenit la un game distanță (scor 4-3) pe fondul unor greșeli neforțate ale Simonei Halep. Românca are însă controlul asupra jocului. Confirmarea a venit în gme-ul următor pe care și l-a adjudecat fără probleme (5-3). Reverul în cros îi merge de minune.


12:23 Dublu break! Halep are o siguranță dezarmantă în joc pentru rusoaică. Este agresivă, trimite lung mingile și o mișcă foarte mult pe adversară. Fără să forțeze în niciun moment, Simona s-a desprins la 4-1, cu dublu break, după numai 14 minute.


12:17 Break făcut cadou de Rodina. Românca reușește să „rupă” echilibrul cu ajutorul adversarei. Simona a preluat conducerea după un game în care Rodina a făcut dublă greșelă de două ori.


12:14 Serviciu OK. Românca a cedat primul game al jocului, dar a restabilit rapid egalitatea cu ajutorul serviciului care i-a intrat foarte bine. Simona pare dispusă și la efort, în primele schimburi reușind să ajungă la o minge pe care Rodina o văzuse deja câștigătoare.


12:02 Gata de start! Simona Halep și-a făcut apariția pe Phillipe Chatrier destul de relaxată. La această oră, în tribunele principalei arene pariziene nu este foarte multă lume. În nota obișnuită, românca a ales să primească în primul game al meciului.


11:52 Și-a luat reperele devreme, jocul cu Rodina poate să înceapă. Simona s-a trezit foarte devreme duminică, în ziua startului la Roland Garros. Halep a avut o sesiune de antrenament chiar de arena principală, începând cu ora 8:00, ora Parisului.


11:40 Cine o mai vede pe Simpona câștigând Roland Garros-ul din acest an? Chris Evert, fosta mare jucătoare, a intrat în clubul marilor vedete care crede în potențialul româncei: „Joacă foarte bine și nu este niciun motiv pentru care ea n-ar putea câștiga turneul. Halep este o pretendentă serioasă. Am un mare respect pentru Simona, poate este timpul ei”.


11:35 Dacă doriți să revedeți! Aproximativ 30 de minute au mai rămas până la prima minge a Simonei Halep la actuala ediție de la Roland Garros. În așteptarea meciului cu Rodina vă puteți delecta cu imagini de la finala din 2014.


Simona Halep începe duminică, de la ora 12:00, tentativa de a cuceri primul turneu de Grand Slam din carieră. Aventura numărul 3 WTA la Roland Garros are ca punct de plecare terenul Philippe-Chatrier, așa cum s-a întâmplat și în 2014, când a ajuns până în finala competiției. Românca a fost învinsă anul trecut în ultimul act de sportiva rusă Maria Șarapova, actuală ocupantă a locului 2 WTA. Doar că de această dată, Simona deschide și turneul de la Paris. În primul tur, Halep o va întâlni pe sportiva rusă Evgenia Rodina, locul 90 WTA.

La ediția precedentă, Simona Halep și-a început parcursul tot în fața unei rusoaice, Alisa Kleybanova, pe care a învins-o destul de rapid, în aproximativ o oră: 6-0, 6-2. A urmat apoi un parcurs de excepție, în care Simona a mers din victorie în victorie până în finală. Datorită numărului mare de surprize din primele tururi, românca a evitat numele mari pe traseu, până la finala cu Maria Șarapova cele mai periculoase adversare fiind Sloane Stephens (optimi) și Andrea Petkovic (semifinale). În acest an, la prima vedere, traseul reprezentantei României pare mult mai complicat. Din optimi și până în finală, dacă favorite își respectă statutul de favorite, Halep ar urma să înfrunte trei foști su actual lideri mondial și o jucătoare care a fost pe locul 2, Aga Radwanska.

Traseul Simonei Halep la turneul de la Roland Garros, în varianta în care favoritele își câștigă meciurile:

  •     Primul tur – Evgenia Rodina (Rusia, 91 WTA)
  •     Turul doi – Lauren Davis (SUA, 64 WTA)
  •     Turul trei – Alize Cornet (Franța, 29 WTA) sau Alexandra Dulgheru (România, 50 WTA)
  •     Optimi – Agnieszka Radwanska (Polonia, 14 WTA)
  •     Sferturi – Ana Ivanovic (Serbia, 7 WTA)
  •     Semifinale – Maria Șarapova (Rusia, 2 WTA)
  •     Finală – Serena Williams (SUA, 1 WTA)

Turneul de Mare Șlem de la Roland Garros a fost, de pe vremea lui Ilie Năstase, Ion Țiriac, a Virginiei Ruzici și Florenței Mihai, până la tenisul zilelor noastre condus de Simona Halep, competiția celor mai mari performanțe și a celor mai intense emoții românești. Turneul marilor succese la simplu. Asta chiar dacă „Nasty” ridica primul trofeu de Grand Slam deasupra capului la US Open. Citiți aici despre cele mai bune 10 performanțe ale românilor la Roland Garros.

Simona Halep a susținut înaintea startului de la Roland Garros că nu se gândește la parcursul din 2014, dar și că se simte pregătită ți încrezătoare că ar putea repeta cel puțin performanța din 2014.

„Nu mă gândesc la ce a fost anul trecut. Acum este un nou turneu, un nou obiectiv, sunt alte meciuri. Astfel că trebuie să fiu concentrată pentru ceea ce am de făcut în acest an. Evident, ceea ce am reușit anul trecut îmi dă încredere că pot juca din nou un tenis bun aici, dar în aceste momente nu înseamnă nimic. Trebuie doar să încerc să fiu sănătoasă, să fiu sută la sută pregătită pentru turneu. Fiecare meci este dificil. Așteptările mele de la acest turneu sunt doar să încerc să joc la cel mai înalt nivel și să câștig meciuri. Dar sunt sigură că va fi foarte dificil. Toate sportivele joacă bine, toată lumea vrea să evolueze bine la un turneu de Grand Slam. Avem doar patru pe an. Mă simt pregătită. Sunt încrezătoare”, a spus Simona Halep.

La prima vedere, numărul 3 WTA are o misiune ușoară în fața rusoaicei Evgenia Rodina, jucătoare clasată în acest moment pe locul 90.

Cele două jucătore nu s-au mai aflat niciodată față în față. Chiar dacă are 26 de ani, Rodina încă se află la vârsta în care descoperă mirajul turneelor de Grand Slam. Rusoaica se află pentru a treia oară pe tbloul principal de la Roland Garros și nu a trecut niciodată de turul 1. Din cele 10 participări în turneele de Grand Salm, în trei stuaâii Rodina a început cu o victorie, ceea ce înseamnă un procentaj d3 30%. Cea mai bună performanță a fost realizată la Wimbledon – turul 3 în 2008

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup