LIVE BLOG Roland Garros | Cu un set nu se face primăvară: Marius Copil, învins de Albert Ramos în primul tur, scor 7-6, 1-6, 4-6, 2-6! Favorita principală Kerber pleacă acasă după o umilință teribilă

LIVE BLOG Roland Garros | Cu un set nu se face primăvară: Marius Copil, învins de Albert Ramos în primul tur, scor 7-6, 1-6, 4-6, 2-6! Favorita principală Kerber pleacă acasă după o umilință teribilă
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Marius Copil (România, 93 ATP) a fost învins duminică la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, în prima rundă: 7-6(7), 1-6, 4-6, 2-6 cu spaniolul Albert Ramos (20 ATP).
  • În concursul feminin a avut loc o surpriză uriașă, Angelique Kerber (1 WTA) pierzând cu 6-2, 6-2 în fața Ekaterinei Makarova (40 WTA).

Singurul român din concursul de simplu masculin cedează în turul inaugural! Marius Copil a pierdut cu 7-6(7), 1-6, 4-6, 2-6 în fața unui adversar de calibru: Albert Ramos, al 19-lea favorit de la Roland Garros. Sportivul venit din calificări a jucat încântător în primul set, însă a fost prea puțin, pentru că ai nevoie de constanță pentru a face față la acest nivel. În orice caz, arădeanul rămâne cu o experiență frumoasă după prima participare pe tabloul principal de la Roland Garros. Bravo, Marius!

Marius Copil s-a stins oarecum dezamăgitor după un set în care l-a dominat pe Albert cu serviciul! Copil s-a impus dramatic în prima manșă, după ce a salvat trei mingi de set, dar a gestionat defectuos momentul bun. Ramos a început să controleze meciul din primul punct al setului doi și a menținut ritmul până la finalul care a survenit după 3 ore și 9 minute de joc.


15:18 Aventura lui Copil se apropie de final, pentru că Ramos face dublu break-ul în urma unei duble greșeli a românului: 5-2 în setul al 4-lea!


15:06 Supriză IMENSĂ‚ pe centralul Philippe Chatrier, în prima zi a turneului de la Roland Garros: numărul 1 mondial pierde în turul 1! Angelique Kerber a cedat în fața rusoaicei Ekaterina Makarova (40 WTA), iar scorul este unul uluitor: 6-2, 6-2! A devenit deja o tradiție ca nemțoaica să părăsească turneul de la Roland Garros în primul tur, ținând cont că anul trecut a fost eliminată în aceeași fază a competiției de Kiki Bertens.


15:05 Marius nu îi mai face față ibericului, probabil nici din punct de vedere fizic: se rupe echilibrul și în setul al patrulea: 1-2 cu break!


14:50 Copil – Ramos 7-6, 1-6, 4-6! Marius a avut o revenire frumoasă, dar nu a mai rezistat, fiind forțat să greșească de atacurile precise ale adversarului. Pe central, continuă umilința pentru favorita principală Kerber: 2-6, 1-4 cu Makarova!


14:40 Marius riscă mai mult și surprinde asistența cu o serie de trei game-uri consecutive, aprinzând setul: 4-5! Pe arena Philippe Chatrier, Kerber e umilită de Makarova, scor 2-6, 1-3.


14:27 Copil – Ramos 7-6, 1-6, 1-4! Marius greșește nepermis de mult, în timp ce ibericul este ca un zid, iar scorul capătă proporții. Greu de crezut că se mai poate întâmpla ceva în acest set, pentru că Ramos are două break-uri în față.


14:18 Copil lasă impresia că și-a consumat toată energia în primul set, iar Ramos reușește break-ul și în actul al treilea: 2-1! Pe arena Philippe Chatrier se întâmplă lucruri extrem de surprinzătoare: favorita principală Kerber este de nerecunoscut și cedează clar primul set, scor 2-6 în fața Makarovei!


13:57 Egalitate la seturi în meciul Copil – Ramos: românul cedează actul secund cu 6-1, după doar 25 de minute! A fost un set dezechilibrat, în care Marius nu a mai arătat tenisul agresiv din prima manșă. Așteptăm însă replica celui care a decis să își ia o lungă pauză de vestiar.


13:50 Marius e condus cu 4-1 în setul secund, după ce se hazardează și trimite în aut o minge înaltă.


13:40 Copil – Ramos 7-6, 0-3! Marius gestionează defectuos momentul bun, iar adversarul său domină în manșa a doua și se distanțează pe tabelă. Să remarcăm și victoria impresionantă a Petrei Kvitova, care defilat în primul meci jucat în 2017, scor 6-2, 6-3 în fața Juliei Boserup. Se pare că cehoaica s-a refăcut complet după ce a suferit o rană teribilă la mâna stângă, atunci când un hoț a atacat-o în propria locuință. 


13:28 SEEET câștigat de Copil, scor 7-6(7) cu Ramos! Românul a avut nervii tari și a salvat trei mingi de set, apoi a atacat precis, adjudecându-și un tie-break care a fost pe muchie de cuțit! Finalistul de la Monte Carlo are mari probleme astăzi în fața lui Marius. Copil a servit 5 ași în prima manșă, Ramos a reușit doar trei.


13:13 Marius are din nou emoții, dar trimite câteva „bombe” cu serviciul în momentele cheie și își asigură tie-break-ul: 6-5!


13:00 Copil – Ramos 5-4! Jucătorul nostru salvează trei mingi de break și preia conducerea după un game în care a fost incomodat și de ploaie.  Să facem repede și un sondaj: până la ce oră credeți că a petrecut în club acest tânăr spectator de la meciul Kvitovei? Cititorul „Jo Rowling” spune că este un român obișnuit cu cozile, care a fost răpus de oboseală din cauză că a venit primul la arene pentru a-și procura bilet.


12:48 Marius rămâne calm în ciuda faptului că spaniolul a egalat la 3, câștigându-și serviciul, chiar dacă cu ceva emoții, scor 4-3!


12:40 Copil – Ramos 3-2! Spaniolul recuperează break-ul, profitând de faptul că lui Marius nu i-a intrat primul serviciu. Dar trebuie să remarcăm și părțile bune din jocul sportivului nostru, care în primele game-uri a câștigat mai multe puncte spectaculose, intrându-i atacurile puternice, dar și scurtele.


12:28 Ce început pentru Marius! Românul joacă foarte agresiv, iese la rampă cu un rever fantastic și reușește break-ul în fața lui Albert: 2-0! Spaniolul este nemulțumit de o decizie a arbitrului, însă mingea lui a ieșit clar în aut.


12:10 Copil și Ramos au intrat cu o mică întârziere pe teren, iar cei doi se află la încălzire. Pe centralul Philippe Chatrier, Petra Kvitova, refăcută după ce a fost rănită la mână de un hoț, joacă primul meci din acest an, contra Juliei Boserup.


11:45 Userul „Candid” ridică o problemă interesantă în secțiunea de comentarii și întreabă de ce nu a participat și Copil, poreclit „The Kid”, la evenimentul Kids Day. Explicația mea e următoarea: copilul nostru ar fi servit mai mulți ași decât toate vedetele invitate, astfel că s-ar fi creat o situație stânjenitoare pentru Djokovic și compania.


11:30 Marius Copil l-a mai întâlnit o singură dată pe Albert Ramos în circuit, în urmă cu 6 ani, iar spaniolul a câștigat cu 6-7, 6-4, 6-1. Respectivul duel a avut loc la un nivel mult mai scăzut, în primul tur al Chalengerului de la Barletta (Italia).


11:15 Halep a intrat deja în modul „gladiatoare” la Roland Garros! Simona a fost extrem de motivată la ultimul antrenament, purtând o bentiță după modelul Rafael Nadal.


11:00 Salutare! Ne așteaptă două săptămâni de tenis spectacol pe zgura de la Roland Garros, iar partea cea mai furmoasă e că avem 7 reprezentanți pe tablourile principale de simplu. Eu sunt Alex Tăcină și, până să trecem la lucruri serioase, trebuie să vă spun că, înainte de startul competiției, francezii au organizat un eveniment pentru copii la care a fost invitată și Simona Halep. Constănțeanca a participat la Kids Day alături de Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Svetlana Kuznețova, atmosfera fiind întreținută și de superstarul Novak Djokovic. Simona a fost la fel de zâmbitoare înainte de întâlnirea cu copiii, semn că accidentarea de la gleznă nu mai reprezintă o problemă atât de mare.


Marele turneu de la Roland Garros ia startul astăzi, iar noi avem emoții încă din prima zi! Marius Copil joacă primul meci al carierei pe tabloul principal al Grand Slam-ului desfășurat pe zgură, întâlnind un jucător redutabil pe această suprafață. Arădeanul se duelează cu Albert Ramos din Spania, cap de serie numărul 19, într-o partidă programată pe Terenul 3, cu începere de la ora 12:00.

Copil are avantajul de a se fi acomodat deja cu atmosfera de la Paris, pentru că vine din calificările în care a obținut trei victorii frumoase: 6-0, 4-6, 6-2 cu Shapovalov, 6-2, 6-2 în fața lui Ivashka și 6-4, 6-7, 7-6 cu Gojowczyk. De partea cealaltă, Ramos, favoritul cert al întâlnirii, a reușit rezultate mari pe zgură în 2017: semifinală la Rio de Janeiro, finală la Sao Paulo și finală la Monte Carlo.

Duminică, pe tabloul feminin, nu evoluează niciuna dintre cele 6 reprezentante ale României, însă sunt programate meciuri interesante, cum ar fi: Angelique Kerber – Ekaterina Makarova, Venus Williams – Qiang Wang sau Svetlana Kuznețova – Cristina McHale. În concursul băieților sunt de urmărit partidele: Dominic Thiem – Bernard Tomic, Ivo Karlovic – Stefano Tsitsipas sau Grigor Dimitrov – Stephane Robert. Premii

Premiile de la Roland Garros, turneu transmis live de Eurosport, totalizează 36 de milioane de euro, cu 4 milioane de euro mai mult decât la ediția precedentă, iar tenismenii încasează cecuri consistente doar pentru simpla prezență pe tabloul principal. Astfel, reprezentanții noștri vor primi câte 35.000 de euro pentru că au jucat în primul tur, iar o calificare în manșa secundă le-ar aduce 25.000 de euro în plus.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup