Begu, un set și jumătate de spectacol la Miami, cu „Aga”. 46 de erori concentrate în primul set și în ultimele 3 game-uri îi dau bilet de optimi polonezei Radwasnka. Genunchiul a rezistat: Serena, din nou prea bună pentru Niculescu

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:

VIDEO: Cezar HELMIS

  • Irina Begu (cap de serie 31) a părăsit tabloul principal al turneului Premier Mandatory de la Miami în turul trei, fiind învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, 6-2, 4-6, 6-2, după o oră și 57 de minute de la primul serviciu.
  • Monica Niculescu a părăsit și ea tabloul de simplu de la Miami, după ce a pierdut cu Serenei Williams, scor 6-3, 6-1. Românca i-a dat însă o replică foarte bună liderului monduial, diferența ca joc fiind mult mai mică decât o arată scorul.
  • Jucătoarea născută la Slatina și-a luat însă revanșa la dublu, alături de rusoaica Alexandra Panova, printr-o victorie în fața experimentatelor Lisa Raymond și Sam Stosur, scor 6-2, 6-3, în doar 57 de minute. În turul secund, perechea româno-rusă va juca împotriva dublului Flavia Pennetta / Su-Wei Hsieh (favorite patru).
  • Simona Halep, Alexandra Dulgheru și Florin Mergea au fost eliminați din turneele de dublu. În schimb, Horia Tecău este în turul 2
  • România rămâne cu o singură reprezentantă la simplu, Simona Halep, calificată în turul 3. „Halepeno” va juca împotriva italiencei Camila Giorgi (cap de serie 30), sâmbătă, primul meci pe Grandstand, de la ora 17:30 (ora României)

07:40 Irina Begu a făcut spectacol alături de Agnieszka Radwasnka timp de un set și jumătate: după o încălzire prelungită, a dominat setul doi, pe fondul mutării erorilor neforțate de partea cealaltă a fileului, în tabăra polonezei. Irina a fost „agresoarea” pe teren în manșa a doua, încheiată la nivel bun de joc de ambele tenismene, a reușit puncte spectaculoase, de la passinguri la voleuri, obligând-o pe Radwanska să își ridice la rândul său nivelul de joc, însă Begu a fost în final cea care a scăpat din mână o adversară departe de cea mai bună formă, cu o cădere bruscă la jumătatea decisivului.

Realizările tehnice și punctele spectaculose au apărut în final de set 2 – început de set 3. Iată un astfel de punct câștigat de învingătoarea Radwasnka.


07:30 Iată programul sesiunii de dimineață pentru ziua de sâmbătă a turneului de la MIami, cu Simona Halep pe a doua arenă a complexului Crandon Park.


07:25 Victorie Radwanska, 6-2, 4-6, 6-2. Irina nu are timp de reacție în final de set doi, după pierderea serviciului. Robinetul de erori neforțate este redeschis, iar poloneza privește confortabil „scufundarea” Irinei, care îi aduce un loc în optimile de finală ale turneului de la Miami.


07:15 Of, Irina! Românca beneficiază de primele mingi de break în decisiv, dar în primul game cu probleme pe propriul serviciu, demonii primului set revin și a treia oportunitate de break este pusă în buzunarul favoritei 7 cu o eroare neforțată care dispăruse de ceva timp din jocul elevei lui „Artie” Efremov și Adrian Cruciat. Tentativa de replică în game-ul următor o ține pe Begu un singur punct, pe teren revenind „Irina cea plină de erori”


07:00 Setul decisiv sparge „nebunia break-urilor” din actul secund. Ambele jucătoare valorifică avantajul serviciului, în primele cinci game-uri. Este impresionant cum a crescut acest meci, ca nivel de joc: procentajul de primă minge a ajuns la aproximativ 70% pentru ambele jucătoare, după ce în primul set, nici una nu trecea de 45%!!! (45% – Radwanska, 41% Begu)


06:40 SET IRINA, 6-4, ȘI AJUNGEM ÎN DECISIV! După un start slab de meci, cu puține reușite, duelul se animă. Ambele jucătoare par a fi la cel mai bun nivel de joc în acest meci, iar Irina rezistă în fața polonezei, trimițând meciul în decisiv.


06:36 Două mingi de set salvate de Radwanska, care se trezește brusc din letargie și scoate din sertarul cu bijuterii, care i-a adus titluri de „lovitura anului” în ultimii ani în circuitul WTA, un lob spectaculos pentru a o forța pe Irina să închidă setul cu serviciul, la 5-4. Hai Irina!


06:26 „Nu te mai grăbi la serviciu! Dă pe corp! Asumă-ți! Ai văzut că nu merge, mai rău de atât nu poate merge! Capul sus și… pozitivă!”, îi sugerează antrenorul Artemon Apostu Efremov Irinei, la schimbul de terenuri de la 4-3, după un al treilea break consecutiv obținut în fața polonezei Radwanska. Și irina își ține serviciul, în ciuda unei duble greșeli: la 30-30 o prinde bine pe rever pe Radwanka, care se vede depășită în apropierea plasei, apoi fileul îi dă bucureștencei punctul decisiv, cu o copie la indigo a mingii care i-a adus primul break al meciului Radwanskăi, în setul întâi.! 5-3!!!!


06:21 „Irina, Irina!” cântă tribuna „românească” de la Miami, pentru a saluta un nou break, adjudecat cu două urcări la plasă ale Irinei: prima, o replică la o scurtă-momeală a polonezei, a doua – un atac decisiv construit de Irina. Însă, după un scenariu cunoscut, Radwanska câștigă din nou primele trei puncte la retur, ratează două oportunități de break și Irina greșește pe a treia și cedează game-ul. 3-3.


06:12 Irina mușcă prima din adversară în setul doi: atacă la retur în game-ul doi, însă la 2-1, pe serviciu, revin erorile: 0-40, două mingi de re-break anulate cu lovituri câștigătoare spre terenul lăsat liber pe partea de forehand de poloneză, însă a treia este cu noroc pentru „Aga”, care prinde bine tușa de fund, provocând greșeala Irinei, care se agață de „challenge” ca ultimă scăpare. 2-2


06:00 SET RADWANKA, 6-2. Poloneza evadează la conducere, profitând de cele 21 de erori neforțate din jocul Irinei, jucătoarea care practic a făcut puncte pentru două în acest meci. Antrenorul bucureștencei prezent la Miami, „Artie” Efremov, îmbină armonios sfaturile tehnice cu încurajările la pauza dintre seturi. „Fii hotărâtă intră cu picioarele în teren. Tu stai departe de minge, ea îți dă scurt. Ai dat cu jumătate de măsură.
Ea nu ți-a făcut două winnere. Da de șapte ori, până îți iese. Altfel, ea așteaptă să faci tu totul. Urmărește mingea. Du-te cu lovitura. Hai, pozitivă! Capul sus! Muncește!”


05:50 Serii de game-uri în acest debut de meci: Trei pentru Radwanska în debut de meci, două pentru Irina, din nou două pentru „Aga”, care, la 5-2, este la un game distanță de primul set. Poloneza primește cadouri înapoi pentru game-ul de serviciu cedat cu o dublă greșeală și se desprinde cu serviciul.


05:38 Irina schimbă cifra zero de pe tabela de scor: 1-3.  Begu face un pas în plus pe scala agresivității în game-ul al doilea jucat cu serviciul: vine la fileu și finalizează cu drive-voleul, as, o nouă urcare la fileu decisă cu o scurtă și în final, un strop de noroc cu banda fileului – o mică compensație pentru încheierea jocului al doilea. Astfel, bucureșteanca își adjudecă cel dintâi game al meciului. Iar Irina plusează: se agață de game-ul de serviciu al polonezei și reușește și break-ul.


05:31 Start cu break pentru „Aga”, 2-0. Irina Begu începe meciul cu o serie de greșeli neforțate. Game-ul alb de serviciu al poloneze nu îi dă timp pentru reglaje româncei, care insistă în game-ul de serviciu pe reverul favoritei 7, dar ratează de puțin ținta.  Radwanska își adjudecă break-ul cu noroc, cu ajutorul fileului, după ce Irina schimbă tactica și se îndreaptă spre forehandul său.


05:20 „Lady in black” Radwanska vs „Lady in pink” Begu sunt gata de duel pe Central, cu favorita șapte, prima la serviciu. Românca încearcă la primul turneu Premier Mandatory disputat din postura de cap de serie să profite de începutul mai slab de an 2015 al polonezei, „Aga” bifând un singur sfert de finală, la Doha.


05:10 Și cresc emoțiile pentru Irina! Novak Djokovic încheie conturile pe Stadium, după accidentul din finalul setului doi, 6-0, 5-7, 6-1 cu Klizan și lasă terenul liber pentru ultimul meci al zilei, din circuitul WTA: Radwanska – Begu. Îi dăm dreptate prietenului live-blogului, „ombudsman”, din secțiunea de comentarii, ce reia un subiect fierbinte al programării meciurilor: „nu înțeleg de ce le-au lăsat pe fete ultimele?…toată lumea vrea să-l vadă pe Nole, deci ar fi stat oricum, chiar dacă ar fi pus meciul fetelor primul…”


05:05 Nu ați prins reacția Serenei Williams la finalul partidei cu Monica Niculescu? Iată ce a spus liderul mondial, la capătului duelului cu numărul doi împotriva sportivei cu lovitură de dreapta cu slice: „Sunt frustrată! Am încercat doar să nu explodez, ceea ce nu a fost ușor”, a punctat pe teren americanca.


04:55 Pe terenul central, acolo unde peste o jumătate de oră o vom vedea la lucru pe Irina Begu, Novak Djokovic îl pedepsește în setul decisiv pe Martin Klizan pentru îndrăzneala de a-i fura setul secund, cu patru game-uri consecutive, de la 5-3 game de serviciu pentru meci pentru liderul mondial, la 5-7. 3-0 rapid pentru sârb.


04:30 România  a dat ceasurile cu o oră înainte, ora trei a devenit ora patru, dar, nu, încă nu este timpul pentru meciul Irinei Begu. Tabăra tricoloră a consemnat a doua victorie a zilei: Monica Niculescu nu a reușit surpriza la simplu, în fața Serenei Williams, dar și-a luat o dublă revanșă în primul tur al probei de dublu, alături de rusoaica Alexandra Panova: a evitat o zi cu două înfrângeri și în plus a câștigat în fața redutabilului cuplu Lisa Raymond / Sam Stosur, care le elimina în turul doi la Indian Wells. Meciul de la Miami a durat cu patru minute mai mult decât „turul” de pe Coasta de Vest și a avut un scor în oglindă – tot cinci game-uri lăsate adversarelor, dar 6-3, 6-2-ul obținut de perechea americano-australiană a devenit 6-2, 6-3 pentru Niculescu / Panova.


23:10 Serena Williams s-a calificat în turul 3, după 1 oră și 22 de minute de joc cu Monica Niculescu: scor 6-3, 6-1. Partida a fost mult mai strânsă decât o arată scorul. Din cele 119 puncte ale jocului, românca a câștigat 50, adică 43%. O altă dovadă că Niculescu a pus-o la grea încercare pe Serena este media punctelor / game, în jur de 7,43.


22:57 Serena și Monica au intrat în a doua oră de joc. Principala favorită a turneului pare că s-a desprins decisiv după ce a făcut al dioilea break (scor 4-1). Niculescu a jucat însă aproape de la egal la egal cu Williams, care a câștigat cu greu fiecare game.


22:34 Avem și statistica primului set dintre Serena Williams și Monica Niculescu. Liderul WTA are un număr însemnat de puncte câștigătoare în raport cu reprezentanta țării noastre (16-3), dar și greșeli neforțate (19-6). Între timp, Serena a debutat cu break în setul doi.


22:28 Simona Halep a ieșit din primul tur la dublu. Alături de Alexandra Dulgheru, numărul 3 mondial a pierdut cu 7-5, 6-3 partida cu Hantuchova / Knapp. A fost, probabil, un bun antrenament pentru Simona înaintea jocului din turul 3 cu italianca Giori, programat duminică.


22:25 După aproximativ 37 de minute de joc, Serena face 1-0 la seturi (scor 6-3). Monica Niculescu i-a dat însă o replică foarte bună numărului 1 mondial, care a fost nevoită să tragă din greu pentru a ajunge la acest avantaj. Românca a salvat 3 mingi de set ale americancei și chiar a avut trei șanse de break pentru a egala situația la 5-5. Serena s-a scos însă aproape de fiecare dată cu serviciul. Cea mai bună statistică a Monicăi apare în dreptul serviciului 2, cu care a câștigat toate punctele – 100%.


22:15 Serena a forțat la retur în game-ul 8 și a reușit să se desprindă pentru a doua oară în primul set. Monica nu prea a avut răspuns la loviturile în forță ale reprezentantei gazdelor.


22:06 Slice-ul, lovitura preferată a româncei, a început să o scoată din ritm pe Serena Williams, care a început să facă greșeli neforțate pe bandă rulantă. Raportul la acest capitol este zdrobitor, 1-10! Niculescu a restabilit egalitatea (scor 3-3) și pare decisă să-și facă un meci foarte dificial Serenei.


22:01 Monica nu se predă și face rebreak imediat! Serena a fost trădată tocmai de punctul ei forte din startul jocului, serviciul. Și-a încheiat treaba în game-ul 5 cu o dfublă greșeală.


21:57 Serena ajunge deja la 4 ași în partida cu Niculescu (scor 2-1). Procentajul la primul serviciu este așa cum, probabil, și-l dorește pe întreaga durată a turneului, adică 80%. Williams este cea care face și primul break (3-1), chiar la zero! Numărul 1 mondial pare că se află într-o dispoziție foarte bună de joc, deși au existat câteva rumori în privința condiției fizice după turneul de la Indian Wells, unde a abandonat înaintea semifinalei cu Simona Halep.


21:56 Început în forță al Serenei la serviciu, cu doi ași în primul game. Monica a reușit însă să și returneze și să câștige două puncte. Răspunsul la serviciu al româncei este pe măsură: Niculescu face game la zero! Pe terenul numărul 10, Simona Halep și Alexandra Dulgheru au cedat primul set, cu 7-5. Evoluția scorului a fost mai mult decât interesantă: 1-0, 1-4, 4-4, 5-7!


21:46 Cu cine joacă, de fapt, Moni? Serena Williams deține un adevărat record la turneul de la Miami, are nu mai puțin de 7 titluri. În atare condiții, o victorie a româncei ar fi considerată o surpriză uriașă.


21:42 Înaintea partidei cu Monica Niculescu, Serena Williams a câștigat aproximativ 66 de milioane de dolari numai din premiile obținute la turnee. Numărul 1 mondial se află pe prima poziție și la acest capitol în întreaga istorie WTA.


21:37 Horia Tecău și Jean Julein Rojer s-au calificat în turul doi la dublu, după ce au câștigat cu 6-4, 6-2 partida Florin Mergea și Dominic Inglot. Dacă primul set a fost mai echilibrat, diferența fiind făcută la 1-2 mingi, Horia și Julien au controlat setul doi și au încheiat meciul fără probleme. Așadar, Horia are 2-0 cu Florin în 2015.


21:25 Francezul Tsonga a câștigat în trei seturi cu Tim Smyczek, 6-4, 3-6, 6-3, astfel că partida Monica Niculescu – Serena Williams va începe peste aproximativ 15 minute. Urmărim meciuri ale reprezentanților noștri pe trei terenuri.


21:13 Horia Tecău și Jean Julien Rojer au un set în fața lui Mergea și Inglot. A fost un prim set în care s-au făcut 3 break-uri. Perechea româno-britanică a avut șansa de a egala la 5-5, dar adversarii au salvat două mingi de break.


20:58 Nicio zi fără pauză! Simona Halep a venit cu o decizie surprinzătoare la turneul de la Miami, a decis să se înscrie și în proba de dublu. Un joc poate fi un antrenament foarte bun. Simona face pereche cu Alexandra Dulgheru, iar în primul tur vor evolua cu Daneila Hantunchova și Karin Knapp. Meciul va începe în câteva momente.


20:35 Începe partida în care sunt implicați cei doi români de top din circuitul de dublu, Horia Tecău și Florin Mergea. Cei doi s-au mai înfruntat în acest an, în sferturi la Australian Open. Atunci a avut câștig de cauză Horia și partenerul lui Jean Julien Rojer.


20:15 „Pregătiri” pentru un nou turneu ratat sau declarații pentru „adormit” adversari? Calificat în turul 3 după o victorie convingătoare cu Nicolas Almagro, Rafael Nadal a făcut o comparație între condițiile de joc de la Indian Wells și Miami și a ajuns la concluzia că turneul californian este mai ușor pentru corpul său.


19:41 Surpriză mare pe tabloul feminin. Eugenie Bouchard, a 6-a favorită a întrecerii, a fost învinsă în două seturi de numărul 113 mondial, Tatjana Maria (Germania): scor 6-0, 7-6. Canadianca era pe jumătatea de tablou a Simonei Halep, fiind o posibilă adversară a româncei în sferturi. În schimb, alte două favorite, Caroline Wozniacki și Sara Errani, au făcut pasul în turul 3.


UPDATE 18:26 Kei Nishikori, Carla Suarez Navarro și Ekaterina Makarova sunt primii câștigători ai zilei. Toți trei au stat mai puțin de o oră și 20 de minute pe teren. Nishikori – Youzhny 6-2, 6-1; Suarez Navarro – Cornet 6-0, 6-4, Makarova – Svitolina 6-0, 6-4.


UPDATE 04:20 Programul actualizat al zilei de sâmbătă aduce la start șase români, Monica Niculescu având programate două meciuri – la simplu și dublu. Iată programul complet de pe terenurile pe care joacă românii.

 


UPDATE 03:35 MECIUL MONICĂ‚I NICULESCU NU SE MAI JOACĂ‚ ÎN ACEASTĂ‚ NOAPTE. Organizatorii nu au mai așteptat ora 04:00 și au anunțat că partida va fi inclusă în programul deja aglomerat al zilei de sâmbătă.

Motivul este evident:


UPDATE 03:15 Organizatorii au luat măsuri: toate meciurile de pe terenurile secundare sunt amânate, la fel și al doilea duel programat pe Central, în sesiunea de seară. Monica niculescu și Serena Williams sunt ținute în block-starturi, până la ora 22:00, ora locală (04:00 ora  României).


UPDATE 03:01 Așteptăm în continuare, pentru că la Miami plouă, plouă și iar plouă. Pe deasupra, în „meniu” au intrat și câteva fulgere. Caroline Wozniacki sigur nu se simte prea bine în aceste momente…


UPDATE 02:45 Agnieszka Radwanska pare că a cobit în această după-amiază: întrebată de fani, în timpul unei reprize de întrebări și răspunsuri pe Twitter care este partea sa favorită din viața de jucătoare de tenis, poloneza a răspuns „avem parte de vară tot timpul anului”


UPDATE 02:20 Așteptarea ne omoară, ploaia ne-nfioară, punctul ăsta NE TREZEȘTE!  Asta poate face antrenamentul la dublu pentru un jucător de Top 4. Simona îl poate lua exemplu pe Rafa: iată ce i-a făcut lui Almagro, la fileu, chiar la Miami.


UPDATE 02:15 Organizatorii s-au grăbit: plaoaia reîncepe exact atunci când terenul era uscat și gata să primească jucătoarele. Pauza de ploaie continuă!


UPDATE 02:03 Start pentru Monica și Serena Williams la 02:10!


UPDATE 01:50 Organizatorii adună de zor apa de pe terenuri, pentru a nu depăși ora 02:00 cu re-startul (ora României). Datele meciurilor se schimbă: vântul și temperatura mai scăzută sunt o problemă în plus pentru o jucătoare care trage după ea o accidentare, vom vedea mai multe erori, dar și loviturile razante cu fileul suferă.


UPDATE 01:35 Organizatorii au anunțat programul de sâmbătă: o zi plină de români! Duel românesc la dublu, pe Terenul 9, între Florin Mergea și Horia Tecău, alături de partenerii deja tradiționali, Dominic Inglot și Jean-Julien Rojer, după ora 18:30, în paralel cu primul meci de dublu al Simonei Halep în 2015, alături de Alexandra Dulgheru, pe Terenul 8. Iar ziua tricoloră se încheie cu derbi-ul Irinei Begu (favorită 31) cu Agnieszka Radwanska (cap de serie 7), ultimul duel al zilei pe Central, nu înainte de 04:30 (ora României)


UPDATE 01:20 Când terenul central arată așa, înțelegem exact de ce Alla Kudryatseva răsuflă ușurată că nu a avut meci programat vineri.

 

 


UPDATE 00:50 Doar 70 de minute ne despart de startul anunțat al „revanșei” Serena Williams – Monica Niculescu, programată la fix o săptămână după primul duel direct de la indian Wells. Vestea bună: meciurile din sesiunea de dimineață de pe Stadium – terenul central de la Miami s-au încheiat și nu provoacă un start amânat. Vestea proastă: la câteva minute după ce Rafael Nadal a încheiat duelul cu Nicolas Almagro câștigător, 6-4, 6-2 , a scos bandajele de la încheieturi și a împărțit autografe fanilor, vântul puternic a adus ploaia. Și nu doar câțiva stropi, ca în timpul duelului Simonei Halep cu Nicole Vaidisova. Meciurile de la Miami sunt, deocamdată suspendate, dar așteptăm o îmbunătățire și o fereastră pentru meciul care ne aduce din nou emoții.


Dreapta cu slice poate fi o adevărată armă pentru Monica Niculescu, mai ales în fața unei Serena Williams bântuită de o accidentare la genunchi, care a forțat-o pe americancă să declare forfait înaintea semifinalei de la Indian Wells cu Simona Halep. Fie că liderul mondial va încerca instinctiv să ferească genunchiul de efort, fie în cazul unei limitări propriu-zise, Monica poate valorifica o indecizie accentuată a liderului mondial și poate, cu o contabilitate precisă, să profite de erorile venite din partea americancei din dorința de a încheia cât mai rapid punctele.

Ambele aspecte s-au văzut pe alocuri în cele zece game-uri smulse cu multă trudă și dăruire de Monica, de-a lungul celor 123 de minute de joc care au făcut-o pe americancă, la final de partidă, să exclame: „Nu am mai jucat împotriva unei sportive ca Niculescu. Este o luptătoare desăvârșită„. Fără a excela la numărul de lovituri câștigătoare (1-22, raportul în primul set), jucătoarea de pe poziția 70 WTA a reușit să provoace greșeala adversarei directe cu strategii diferite, care se pot regăsi și vineri noapte în „foaia meciului”.

Monica, prin stilul său de joc unic, are din start o provocare pentru Serena: „îndoaie genunchii”, asta în condițiile în care, în urmă cu aproximativ 15 zile, îi povestea jurnalistei Sports Illustrated, Courtney Nguyen: „Îmi place să mă înscriu pe lista jucătorilor care sunt disponibili pentru antrenament. Dacă cineva vrea să se antreneze cu mine, este ok. Dar sincer vorbind, eu am ritm la antrenament – ceea ce este bine pentru cei care lovesc cu mine. Dar trebuie să vrea să îndoaie genunchii„.

La Indian Wells, pe fondul unui joc presărat cu multe erori ale americancei, majoritatea venite pe lovitura de dreapta, Monica a reușit să surprindă și să provoace greșeli:prin lovituri repetate care au iritat-o pe Serena sau prin ademeniri la fileu, pe mingi mai scurte, care au prins-o totuși nepregătită pe mezina Williams. Monica și-a creat zece oportunități de break, la fel de multe câte a avut și Serena Williams, iar în primul set, românca a servit pentru 1-0. Niculescu a câștigat zece game-uri, astfel: 

1. Break în game-ul din debutul meciului: Serena Williams greșește patru mingi cu lovitura de dreapta, în condițiile în care românca returnează scurt, în apropierea liniei careului de serviciu. Punctul care îi aduce break-ul Monicăi arată însă clar eficiența dreptei atipice a tricolorei, atunci când este trimisă, fără viteză, dar exact pe tușa de fund: Serena nu are replică iar terenul este deschis pentru o finalizare cu reverul.

2. Game de serviciu adjudecat de Monica, pentru a construi un avantaj de două lungimi pe tabelă: serviciul pe corp o depășește pe Serena Williams, cea care se plasează și lovește mingea mult în interiorul terenului după serviciul Monicăi. Niculescu nu trebuie să forțeze în primele puncte, pentru că americanca lasă senzația că are nevoie să se obișnuiască cu fiecare lovitură în parte a tricolorei.


Captură din timpul meciului de la indian Wells: Serena Williams avansează mult la retur pe mingea a doua a Monicăi

3. Serie de trei game-uri consecutive a Serenei, întreruptă la 2-3, cu serviciul: tricolora reușește să forțeze greșeala Serenei, lovind repetat pe centrul terenului în debutul meciului. O schimbare sensibilă dinspre stânga spre dreapta crește nerăbdarea Serenei, care vrea cu orice preț punctul direct și ratează.

4. Break adjudecat în game-ul șapte: mingea mai moale a Monicăi, trimisă de două ori în același loc, este o tentație importantă pentru Serena, care își pierde răbdarea și forțează prea mult. Cu o Serena suferindă, fizic sau emotional, meciul ajunge rapid să semene mai mult cu duelul de la Roland Garros al liderului mondial cu Aravane Rezai.

5. Game pe servciu adjudecat de Monica Niculescu la 4-3: mingile joase, care nu sar din suprafața de joc, o incomodează pe Serena, care decide să forțeze de la prima oportunitate și amplifică efectul de lift aplicat loviturilor, provocându-și singură erori.  

6. Break în game-ul de debut al setului doi: Serena Williams, pasată în doi timpi de româncă, cu succesiune de lovituri de o parte și de alta a liderului mondial. „Moni” obține mingea de break decisivă cu o schemă regăsită timid și în primul set, pornită de la un retur de forehand pe diagonală scurtă care performează, aducând-o pe Serena Williams la fileu, urmată de finalizare cu passing în doi pași. Fixată pe centrul terenului, Monica încearcă lovitura de trecere spre reverul liderului mondial, primește răspuns grație unui reflex inspirat al americancei și finalizează cu dreapta în lung de linie.

7. Game de serviciu pentru Monica, la 1-2 în setul secund. Dreapta lovită în diagonală nu trebuie să fie „bubuită” pentru a fi eficientă în fața Serenei Williams: „Moni” și-a deschis terenul advers cu o lovitură cu marjă importantă de eroare spre reverul Serenei,  iar forehandul în unghi scurt provoacă eroarea forțată a americancei.

8. Game cu serviciul pentru Monica, la 2-3 în setul secund. Punctele cu alternanță a direcției mingilor sunt o soluție atât pentru duelul din spatele liniei de fund, cât și pentru momentul în care Serena ajunge la fileu. Atfel a câștigat Monica cel mai spectaculos punct al partidei din turul doi al tabloului de la Indian Wells.

9. Game pe serviciu pentru Monica, la 3-4 în setul secund. Serena Williams decide patru puncte direct din retur, atât în favoarea sa, cu „winner”, cât și a Monicăi, prin eroare directă. Niculescu revine la tactica primului game de serviciu, în care mingile jucate pe centru o scot din zona de confort pe Williams, iar scurta de 3-3 este o indicație a unei variante viabile pentru tricoloră, în orice moment al jocului.

10. Ultimul game câștigat de Monica Niculescu pe cimentul de la Indian Wells: al zecelea din setul secund, la 4-5. Cu două mingi de meci salvate, este game-ul care pune în evidență cel mai bine nu construcția tactică, ci spiritul de luptă care a impresionat-o pe Serena Williams.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…