Roland Garros | Ziua româncelor la Paris. Begu, Dulgheru și Mitu s-au calificat în turul secund. Irina a revenit superb de două ori în meciul cu Mattek. Niculescu a părăsit competiția, învinsă de Suarez Navarro

 Roland Garros | Ziua româncelor la Paris. Begu, Dulgheru și Mitu s-au calificat în turul secund. Irina a revenit superb de două ori în meciul cu Mattek. Niculescu a părăsit competiția, învinsă de Suarez Navarro
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Alexandra Dulgheru s-a calificat în turul secund al competiției după ce a învins-o pe Nicole Gibbs cu 6-3, 6-1. În runda următoare ea o va întâlni pe Alize Cornet, reprezentanta gazdelor, care luni a trecut în trei seturi de Roberta Vinci.
  • Monica Niculescu a cedat în fața celei de-a opta favorite, Carla Suarez Navarro, scor 2-6, 2-6.
  • Irina Begu a învins-o pe americanca Bethanie Mattek-Sands, scor 6-4, 7-6(6). În runda a doua o va avea ca adversară pe Ana Konjuh din Croația.
  • Andreea Mitu, ultima dintre româncele care a intrat în concurs luni, a trecut fără emoții de franțuzoaica Alize Lim, scor 6-3, 6-2, și a devenit a patra reprezentantă a României în manșa secundă. Pentru un loc în turul al treilea, Andreea se va lupta cu Karolina Pliskova (Cehia).


UPDATE 21:12 Pliskova a câștigat și setul secund, 6-4. Ea va fi adversara Andreei în runda următoare.

E momentul să punem punct acestei zile de la Openul Franței. Ne recitim mâine.


UPDATE 20:42 În meciul care va decide adversara Andreei, Pliskova a câștigat primul set la tiebreak, 7-4 în fața lui Zhang.


UPDATE 20:03 A apărut și tabloul de dublu mixt, unde România are doi reprezentanți. Florin Mergea joacă alături de olandeza Krajicek, iar în primul tur cei doi vor întâlni perechea Hradecka/Matkowski. În cazul unei victorii, Florin și partenera sa ar putea juca împotriva lui Rohan Bopanna, partenerul românului din proba de dublu, care evoluează alături de Yaroslava Shvedova.

Horia Tecău face pereche cu cehoaica Srebotnik, iar în primul tur cei doi vor juca împotriva unei perechi din Franța, formată din Foretz și Roger-Vasselin. Un succes i-ar aduce lui Horia în fața unui meci de gală, contra legendarei perechi Martina Hingis/Leander Paes.


UPDATE 19:57 Organizatorii turneului au afișat programul de mâine. Niciun reprezentant al României nu va juca, dar vom avea alte meciuri interesante. Serena, Kvitova, Nadal și Djokovic debutează în turneu. Mai jos, cele mai interesante meciuri ale zilei de mâine:

  • Kristina Mladenovic – Eugenie Bouchard
  • Grigor Dimitrov – Jack Sock
  • Marin Cilic – Robin Haase
  • Andreas Seppi – John Isner
  • Jiri Vesely – Leonardo Mayer
  • Nicolas Almagro – Alexandr Dolgopolov
  • Belinda Bencic – Daniela Hantuchova

UPDATE 19:46 Victorie pentru Andreea Mitu. 6-3, 6-2, după un meci pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Statistica partidei e grăitoare.

 


UPDATE 19:42 Break din nou pentru Andreea, care imediat va servi pentru a câștiga meciul și a ajunge în turul secund al competiției, unde, cel mai probabil, va avea o misiune mult mai dificilă. Va juca cu Karolina Pliskova din Cehia sau Shuai Zhang din China.


UPDATE 19:27 Break și în setul secund pentru Andreea. E 2-1, iar românca servește, după ce a câștigat cinci dintre ultimele șase game-uri.


UPDATE 19:10 Superioritatea evidentă a Andreei, cel puțin pe zgură, începe să se vadă. Românca a făcut break-ul în game-ul opt, apoi a câștigat pe propriul serviciu și și-a adjudecat primul set. 6-3 Mitu.


UPDATE 19:03 Ea este Alize Lim, adversara Andreei Mitu. Iubitorii tenisului au putut-o urmări pe viu la București, în 2014, când nu a reușit prea multe, dar, chiar și așa, în jurul ei s-au strâns mulți fani pentru poze. Este, de asemenea, iubita lui Jeremy Chardy, unul dintre jucătorii buni ai Franței.


UPDATE 18:59 După un început mai greu, Andreea pune lucrurile în ordine. Trei game-uri la rând o aduc la conducere pe tabelă, 3-2.


UPDATE 18:55 A câștigat și Șarapova meciul din prima rundă, 6-2, 6-4 cu Kaia Kanepi, în ciuda faptului că nu s-a simțit tocmai bine. Rusoaica a părăsit terenul în huiduielile spectatorilor, după ce a refuzat să acorde interviul de la finalul meciului, motivând că și-a pierdut vocea.


UPDATE 18:45 A început și meciul Andreei. Lim conduce cu 2-1, cu un break avantaj.


UPDATE 18:43 GAME, SET ȘI MECI IRINA BEGU! Românca se impune în tiebreak-ul setului al doilea, după încă o revenire extraordinară, de la 6-4 și două mingi de set la 8-6. Irina este a treia reprezentantă a României în turul secund, după Halep și Dulgheru, și va juca împotriva croatei Konjuh.


UPDATE 18:31 Kyrgios l-a învins în trei seturi pe Istomin, ceea ce înseamnă că Andreea Mitu și Alize Lim vor începe în câteva minute meciul.

În altă ordine de idei, așa s-a bucurat rusoaica Iulia Putințeva, după victoria din primul tur.


UPDATE 18:25 După un nou schimb de break-uri, Irina își păstrează serviciul. E 5-5, am intrat în ultima parte a setului secund.


UPDATE 18:10 În cazul în care va trece de Sands, Begu va juca în runda secundă cu croata Konjuh, fostă lideră în clasamentul junioarelor, care, ceva mai devreme, a învins-o pe rusoaica Gasparyan, 6-1, 6-4.


UPDATE 18:07 Se repetă scenariul din primul set? Mattek a luat avans rapid, după un break în game-ul al doilea, s-a desprins rapid la 3-0, dar Irina a revenit imediat, a câștigat două jocuri și a strâns scorul. 3-2 pentru americancă, servește Begu.


UPDATE 17:52 Îi mulțumim Mirelei pentru efortul depus. Sunt Cristian Voicu și e rândul meu să vă țin la curent cu evenimentele notabile din competiția de la Paris.

Mattek rupe seria Irinei și câștigă primul game după cinci consecutive ale româncei. 1-0 pentru americancă în setul secund., nu înainte de a salva o șansă de break a româncei.


UPDATE 17:46  Begu își adjudecă primul set, cu 6-4, după 47 de minute de joc.


UPDATE 17:32 Irina a relansat setul. Ea a revenit senzațional de la 0-3 pentru a restabili egalitatea, 4-4. Mattek – Sands este la serviciu. Incredibila Irina mai reușește un break, face 5-4 și servește acum pentru set.


UPDATE 17:25 Begu începe să își revină și își câștigă serviciul. Mai mult, reușește breakul în game-ul 7 și reduce diferența, 4-3. Bucureșteanca servește acum pentru a restabili egalitatea pe tabelă, în primul set.


UPDATE 17:10 Mattek – Sands își câștigă fără emoții serviciul și se distanțează la 3-0. Irina pare mai concentrată și pune mai bine mingea în teren, reușind să câștige, primul game în 15 minute, 3-1.


UPDATE 17:00  A început meciul Irinei Begu. Mattek – Sands este la serviciu și își adjudecă primul game. Irina are probleme cu serviciul, iar pe fondul unei duble greșeli și a altor 4 greșeli neforțate, americanca reușește breakul pentru a se distanța la 2-0


UPDATE 16:50  A sărbătorit în familie!  Benjamin Becker s-a calificat în turul secund după un meci lung, de cinci seturi, în care l-a învins pe Ruben Bemelmans cu 6-3, 6-7 (5/7), 2-6, 7-6 (7/4), 6-2. Imediat după meci, germanul a avut un oaspete surpriză care l-a felicitat. 


UPDATE 16:45 Irina Begu și Bethanie Mattek Sands intră pe teren. Cele două s-au întâlnit de două ori, ambele meciuri fiind câștigate de Begu. Ultima dată cele două au jucat anul trecut, la Rio de Janeiro, când Irina s-a impus cu 6-2, 6-4.


UPDATE 16:35 Djokovic are un profesor special pentru meciul din primul tur, cu Jarkko Nieminen. La antrenamentul de astăzi, Nole s-a pregătit cu Boris Becker!


UPDATE 16:20  Încă o eliminare surprinzătoare în primul tur: germanca Annika Beck o învinge pe Agnieszka Radwanska cu 6-3, 3-6, 6-1.


UPDATE 16:00  Prima surpriză a acestei ediții la Roland Garros a furnizat-o rusul Teymuraz Gabashvili, care l-a învins, în primul tur,  pe Feliciano Lopez, cap de serie numărul 11, cu 6-3, 7-6(9), 6-3.


UPDATE 15:35 Begu mai trebuie să aștepte. Meciul de pe terenul 4, dintre Voegele și Diatchenko se va decide în decisiv.


UPDATE 15:20  Monica Niculescu a părăsit astăzi, competiția de simplu. Irina Begu așteaptă finalul meciului dintre Stefanie Voegele și Vitalia Diatchenko pentru a intra pe teren. Până atunci, să o vedem pe Irina într-o ipostază inedită, surprinsă la petrecerea organizată înaintea debutului turneului de la Paris, în care o intervievează chiar pe Moni Niculescu.


UPDATE 14:40 Câteva rezultate de pe alte terenuri: Tomas Berdych (cap de serie numărul 4) – Yoshihito Nishioka 6-0, 7-5, 6-3; Angelique Kerber – Timea Babos 6-0, 6-1; Fabio Fognini – Tatsuma Ito 6-3, 6-2, 6-2; Fernando  Verdasco – Taro Daniel 6-3, 6-4, 6-2.


UPDATE 14:15 Gata! Se știe următoarea adversară a lui Dulgheru în turul secund. Ea este Alize Cornet, franțuzoaica învingând-o  pe Vinci cu 4-6, 6-4, 6-1. Alexandra și Cornet se vor întâlni pentru a treia oară, scorul  fiind egal, 1-1. Ultima lor întâlnirea a avut loc anul acesta, în primul tur la Doha, acolo unde Alexandra s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-1, dupădouă ore și jumătate de joc.


UPDATE 14:10  Învinsă în urmă cu câteva minute de Alexandra Dulgheru, Gibbs pune punct sezonului de zgură.


UPDATE 14:00 Ne pregătim de următoarele meciuri ale zilei în care vor intra pe teren Irina Begu și Andreea Mitu. Deși Mitu va închide ziua de tenis la Paris, pe terenul 3,  trebuie să vă spunem câteva lucruri despre adversara ei, Alize Lim. Considerată una dintre marile speranțe ale tenisului feminin din Franța, Lim a fost invitata specială a publicației L’equipe pentru care a realizat o ședință foto, cu stil, chiar înainte de debutul turneului de la Roland Garros. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani, care își caracterizează stilul de joc drept unul „agresiv și variat” a fost eliminată anul trecut în primul tur al competiției de la Paris de Serena Williams.


UPDATE 13:50 Atenția tuturor nu se îndreaptă doar spre terenurile unde în acest moment au loc meciurile din primul tur, ci și pe cele auxiliare, unde jucătorii se antrenează. David Ferrer, al șaptelea favorit al competiției de la Paris, este asaltat de fani în drumul spre terenul de antrenament. Ibericul îl va întâlni în primul tur pe slovacul Lukas Lacko


UPDATE 13:40 Dulgheru  va juca cu învingătoarea dintre Alize Cornet și Roberta Vinci, meci care are loc în acest moment. Vinci a câștigat primul set cu 6-4, însă franțuzoaica a revenit în cel secund și s-a impus cu 6-4.


UPDATE 13:37 Alexandra Dulgheru pune punct meciului cu Nicole Gibbs, pe care îl câștigă cu 6-3, 6-1 și se califică în turul secund al turneului de Mare Șlem.


UPDATE 13:30  Navarro o învinge pe Monica Niculescu în două seturi, cu 6-2, 6-2. Monica nu a prins o zi foarte bună, iar acest lucru se reflectă și în statistică: 5 duble greșeli, 21 de greșeli neforțate și 17 puncte câștigătoare.


UPDATE 13:20 Dulgheru are cale deschisă spre turul secund al competiției. Piti a reușit două breakuri în acest set, și-a câștigat lejer serviciul și conduce deja cu 5-0.


UPDATE 13:15 Moni nu găsește nicio soluție pentru a contra jocul bun făcut de Navarro. Iberica își câștigă lejer serviciul și reușește să facă încă două breakuri pentru a servi acum, pentru meci


UPDATE 13:00  Dulgheru pune punct primului set, după ce reușește rebreakul, 6-3 și Piti va servi prima în setul secund


UPDATE 12:55  Navarro deschide setul secund cu un break, realizat după cel mai lung game al partidei ce a durat  nu mai puțin de 12 minute.


UPDATE 12:50  Iubitorii tenisului au luat cu asalt tribunele de la Roland Garros. Arena Suzanne – Lenglen este aproape plină încă de la primul meci al zilei, dintre Berdych și Nishioka. Cehul a câștigat primul set, iar în cel de-al doilea este egalitate, 2-2.


UPDATE 12:47 Dulgheru defilează practic pe Terenul 16, cu Gibbs. Piti și-a câștigat fără probleme serviciul și conduce cu 4-2.


UPDATE 12:40 Niculescu nu reușește să-și facă jocul. Comite multe greșeli neforțate, iar iberica speculează fiecare ezitare a româncei. Navarro face al doilea break și servește pentru set pe care îl câștigă cu 6-2, în doar 34 de minute.


UPDATE 12:33 Dulgheru reușește breakul, 2-1 și servește acum pentru a se distanța pe tabelă.


UPDATE 12: 25 Monica nu renunță ușor. Pune presiune pe fiecare minge a adversarei și are șansa unui break. Iberica revine însă repede și își câștigă serviciul profitând de o eroare neforțată a Monicăi. 4-2 pentru Navarro


UPDATE 12:15 Alexandra reușește să anuleze două mingi de break și își câștigă cu greu serviciu, pentru a egala situația în debutul primului set, 1-1


UPDATE 12:10 Carla Suarez Navarro conduce deja cu 2-0, după ce a făcut break pe serviciul Monicăi.


UPDATE 12:07  A intrat pe teren și Alexandra Dulgheru. Piti, locul 51 WTA, o va întâlni, pentru prima dată în circuitul WTA, pe americanca Nicole Gibbs, locul 98 WTA


UPDATE 12:05 Primul meci important pentru noi este cel al Monicăi Niculescu care o întâlnește pe Terenul 1, pe Carla Suarez Navarro, jucătoare în fața căreia nu a câștigat nicio partidă până acum. Cele două s-au întâlnit  de trei ori, ultima dată chiar anul acesta, la Antwerp, unde iberica a învins-o pe jucătoarea din Slatina cu 4-6, 6-0, 6-2.


UPDATE 12:02 Salutare, iubitori ai tenisului. Astăzi le vom ține pumnii împreună celor patru reprezentante ale României ce vor încerca să se alăture Simonei Halep în turul secund la Roland Garros.


După ce ieri, Simona Halep s-a calificat fără emoții în turul secund al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, astăzi România va avea patru reprezentante, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Irina Begu și Andreea Mitu, care vor încerca să se alăture Simonei în runda următoare.  

Astfel, în primul meci al zilei, Niculescu (69 WTA) va avea un meci greu cu Carla Suarez Navarro (8 WTA), în timp ce Alexandra Dulgheru (50 WTA) o va întâlni pe americanca Nicole Gibbs (97 WTA). Ambele partide au loc de la ora 12:00.

A treia reprezentantă a României, Irina Camelia Begu va juca în jurul orei 15:00, cu americanca Bethanie Mattek Sands, iar Mitu va închide ziua de tenis pe terenul 3, într-un meci cu franțuzoaica Alize Lim.

 
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen