De nerecunoscut. Simona Halep pierde semifinala de la Toronto cu un scor uluitor: 1-6, 1-6 în fața Elinei Svitolina!

De nerecunoscut. Simona Halep pierde semifinala de la Toronto cu un scor uluitor: 1-6, 1-6 în fața Elinei Svitolina!
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) a fost învinsă fără drept de apel de Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA), scor 6-1, 6-1 în semifinalele turneului Premier 5 de la Toronto.
  • Eleva lui Darren Cahil a suferit o înfrțngere uluitoare la câteva ore după ce impresionase în sfertul de finală cu Caroline Garcia (Franța, 21 WTA), scor 6-4, 6-2.

Capăt de drum pentru Simona la Toronto! Halep pierde cu 6-1, 6-1 în fața Svitolinei, după un meci modest, în care campioana en-titre a făcut 34 de erori neforțate! Halep a trecut de la extaz la agonie în decurs de câteva ore, ținând cont că defilase în fața Carolinei Garcia în sfertul de finală decalat din cauza ploii. În semifinale, Simona a dat însă peste o jucătoare care a evoluat fără trac, iar Elina și-a luat revanșa cu vârf și îndesat după ce românca a eliminat-o în sferturile turneului de la Roland Garros.

Nu a existat game în care Halep, ieșită total din ritm, să nu greșească neforțat în fața Svitolinei! Eleva lui Darren Cahill a punctat pe tabelă doar atunci când nu mai conta, la 0-5 atât în primul, cât și în al doilea act, astfel că meciul a fost fără istoric. Simona nu își apără trofeul de la Rogers Cup și pleacă la Cincinnati cu un gust amar, însă există și părți bune după acest turneu. Halep se consolează cu trei victorii obținute în minimum de seturi în Canada, dar și cu un cec în valoare de 123.000 de dolari.


02:03 Simona reușește primul ei break și rămâne în meci, scor 1-6, 1-5! Dar parcă nici pătimașii fani români nu îndrăznesc să spere…


01:56 Halep – Svitolina 1-6, 0-5! Scorul e uluitor, jocul Simonei la fel! Românca servește pentru a rămâne în meci!


01:50 Simona e condusă cu set și 4-0 de o adversară care evoluează fără trac! E greu de crezut că Halep va reuși o revenire spectaculoasă, precum a făcut-o la Roland Garros cu Svitolina, pentru că încrederea româncei pare inexistentă în acest meci!


01:48 Halep – Svitolina 1-6, 0-2! Elina propune un joc mult mai solid decât Simona și se desprinde și în setul secund, după un atac construit perfect!


01:42 Pauza dintre seturi nu aduce nimic bun: Halep nu se regăsește, greșește din nou neforțat și își pierde serviciul: 1-6, 0-1!


01:37 Svitolina își adjudecă primul set al confruntării cu Halep, scor 6-1 după 26 de minute! Constănțeanca aflată în criză de idei își cheamă antrenorul în pauză, iar acesta o îndeamnă să aibă atitudinea de la meciul câștigat în fața ucraineencei la Roland Garros. Darren Cahill a mai sfătuit-o pe Simona să se miște mai mult în teren.


01:34 În sfârșit! Halep salvează minge de set și câștigă un prim game care sperăm să îi dea încredere: 1-5!


01:30 Jocul slab al Simonei continuă, iar Elina își face serviciul fără emoții! Diferență neverosimilă în semifinala de la Toronto: 0-5!


01:23 Halep – Svitolina 0-4! Deși Elina nu face prea multe lucruri ieșite din comun, ucraineanca o domină pe Simona, care mai pierde un game după o lovitură de rever prea lungă!


01:18 Se face rapid 3-0 pentru ucraineancă! Svitolina stă bine în teren, pe când Halep greșește prea des!


01:16 Halep – Svitolina 0-2! Început nefavorabil de meci pentru Simona, care îi oferă break-ul adversarei, după o dublă greșeală.


01:13 Svitolina câștigă primul game, cu serviciul, profitând de faptul că Halep nu și-a intrat în ritm.


01:04 Semifinala dintre Halep și Svitolina e pe cale să înceapă! A ieșit soarele la Toronto, dar și pe strada Simonei, care a câștigat tragerea la sorți! Campioana noastră a decis să înceapă la primire!


00:45 Primim și o veste proastă de la Toronto, acolo unde a început să plouă! E posibil ca startul meciului Halep – Svitolina să întârzie din această cauză! Totuși, conform prognozei, vremea se îmbunătățește în aproximativ jumătate de oră, așa că nu vom asista la situația de noaptea trecută, când meciul Simonei a fost amânat.


00:30 Simona Halep a fost la întălțime în meciul cu Caroline Garcia, la fel ca și incredibilii fani români! Cât de frumos s-au colorat tribunele semicentralului în roșu, galben și albastru! Cu siguranță că susținătorii Simonei vor crea o atmosferă pe măsură și în timpul semifinalei care va începe în aproximativ jumătate de oră.


00:00 Halep se confruntă din nou cu Svitolina, după întâlnirea de pomină de la Roland Garros, pe care Simona a câștigat-o după ce a fost condusă cu set și 5-1, scor final 3-6, 7-6, 6-0! Per total, constănțeanca a învins-o pe Elina de trei ori în carieră, în timp ce ucraineanca s-a impus o singură dată în fața Simonei.


19:13 Sportiva manageriată de Virginia Ruzici duce scorul la un consistent avantaj, 5-1, însă Garcia nu-și cedează serviciul și prelungește suspanul. E 5-2 pentru Simona care va servi pentru pătrunderea în semifinale. Cu un serviciu precis, Simo închide meciul și merge în semifinale, 6-4, 6-2. E aplaudată la scenă deschisă și pornește spre refacere.

19:10 Simona nu are timp de așteptat. Face 4-1, cu al doilea break și se gândește deja la semifinale pe care o va juca peste câteva ore cu învingătoarea dintre Muguruza și Svitolina.

19:05 Eleva lui Darren Cahill se distanțează, scor 3-1 în actul al doilea. Scor 6-4, 3-1 și semifinala se vede. Se vede bine!

19:00 Cu o dublă greșeală, franțuzoaica își pierde servidiul și Halep ia rapid break în manșa secundă. 2-1 pentru preferata lui Gheorghe Hagi

18:58 Halep are viteză în execuții și o viteză excelentă de deplasare și reechilibrează setul printr-un game alb, 1-1. Să fie cu noroc!

18:56 Fata în rochie portocalie profită de avantajul propriului serviciu și deschide actul secund cu game câștigat lejer, 1-0

18:52 Mai relaxată, Halep și-a sporit încrederea, iar acțiunile sale nu sunt doar spectaculoase ci și consistente. Profită de avantajul serviciului și ia primul set, 6-4. Just in time!

18:50 Canadienii mixează în pauză Outkast – Hey Ya! și Simona are trei mingi de set

18:45 Eleva lui Darren Cahill pune stăpânire pe joc și profită de lipsa de idei a franțuzoaicei. Contracarează cu abilitate fiecare lovitură în forță a adversarei și speculează prima minge de break. E 5-4 pentru Halep care va servi pentru set

18:40 „Garcia e mai hotărâtă când lovește din interiorul terenului”, spune comentatorul partidei, Silviu Zancu, de la Digisport. Simona salvează două mingi de break, însă Simona reechilibrează disputa, 4-4.

18:38 Garcia nu e sigură pe serviciul său în debutul gameului 7, însă și-l reglează treptat. Caroline trece în avantaj, 4-3

18:33 Simona comite a doua dublă greșeală în gameul 6, dar închide excelent, cu un lung de linie nimicitor. E 3-3!

18:30 12 minute a durat gameul 5 al sfertului Halep – Garcia. Simona a beneficiat de patru șanse de break, însă n-a reușit să valorifice ocaziile.

18:28 Simona își ridică nivelul de încredere cu fiecare punct câștigat, joacă variat, dar nu poate profita de trei șanse de break. Se joacă gameul 5 de 10 minute

18:18 Garcia a reușit să revină de la 15-40 pe serviciul româncei, dar Simona a închis rapid gameul, cu două servicii ca din tun. 2-2 și se merge cap la cap

18:15 Peste 100 de români care locuiesc în Toronto au venit să o încurajeze pe jucătoarea din Constanța. Garcia nu-i lasă nicio șansă Simonei și trece în avantaj, 2-1. Urmează Halep la serviciu

18:12 Simona servește înșelător și echilibrează rapid în actul de debut, 1-1

18:10 Franțuzoaica a servit precis și a deschis meciul cu un game adjudecat relativ ușor, 1-0 pentru Caroline

18:00 Simona și Garcia joacă pe terenul al doilea. Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească

05:30 Meciul Simona Halep – Caroline Garcia nu se mai joacă în această dimineață! La Toronto continuă să plouă și se apropie de miezul nopții, așa că organizatorii au fost nevoiți să amâne sfertul de finală pentru sâmbătă seară, la ora 18:00! Dacă va trece de franțuzoaică, Halep va reveni pe teren în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01:00, pentru semifinala contra câștigătoarei meciului dintre Garbine Muguruza (favorită 4) și Elina Svitolina (favorită 5), întrerupt la scorul de 6-4. Cealaltă semifinală a fost stabilită, iar Caroline Wozniacki, daneza care a eliminat-o pe Karolina Pliskova, se duelează în jurul orei 20:00 cu revelația turneului, Sloane Stephens.

 


04:45 Au trecut deja 3 ore de la antrenamentul pe care Simona l-a efectuat înaintea meciului, așa că pauza pricinuită de ploaie nu este confortabilă pentru a doua jucătoare a lumii.


04:30 Meciul Halep – Garcia a fost mutat pe arena Grandstand, a doua ca importanță de la Toronto! Canadienii au luat această decizie din cauza vremii nefavorabile! Astfel, Simona va intra pe teren imediat ce ploaia se va opri!


03:40 Bună dimineața! La această oră trebuia să înceapă meciul Simonei, dar ploaia a dat peste cap programul! Va trebui să ne înarmăm cu multă răbdare, pentru că mai este un meci de jucat pe central, întrerupt de ploaie după primul set: Muguruza și Svitolina au plecat la vestiare la scorul de 6-4 pentru iberică. Așteptăm reluarea acestei partide din care se va alege posibila adversară din semifinale a Simonei, apoi vom ține pumnii strânși pentru jucătoarea noastră!


Halep – Garcia, ultimul sfert de finală de la Rogers Cup

Facem încă o nouă noapte albă alături de Halep, sportivă care își continuă cursa de apărare a trofeului de la Rogers Cup! Simona este vedeta serii, pentru că va juca în ultimul meci de pe un central asaltat de fanii români, înfruntânt-o pe Caroline Garcia în jurul orei 03:30. A doua favorită a defilat până acum la turneul dotat cu 2,5 milioane de dolari și i-a lăsat un singur game Barborei Strycova în optimi (6-1, 6-0), în timp ce Caroline a trecut în runda precedentă cu 6-4, 6-2 de Catherine Bellis.

Cifrele excelente pe care le poate obține Simona

Halep va atinge cifre impresionante dacă va câștiga meciul ce poate fi urmărit în direct pe Digisport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro! Simona își poate trece în cont a 35-a victorie în circuitul WTA din acest sezon și al 10-lea succes pe ciment în 2017. Garcia nu este însă o adversară de neglijat, iar asta s-a dovedit în singura confruntare a celor două de până acum. Simona s-a impus cu emoții anul trecut, în optimile de la Sydney, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1.

Câștigătoarea partidei dintre Halep și Garcia va încasa un cec în valoare de 122.190 de dolari, iar în semifinale va întâlni o jucătoare de marcă, indiferent că aceasta va fi Garbine Muguruza (Spania, favorită 4) sau Elina Svitolina (Ucraina, favorită 5).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…