LIVE BLOG | Madridul e la picioarele româncelor! Victorii minunate pentru Țig și Cîrstea. Halep și Begu se duelează într-un sfert de vis

LIVE BLOG | Madridul e la picioarele româncelor! Victorii minunate pentru Țig și Cîrstea. Halep și Begu se duelează într-un sfert de vis
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu (34 WTA) s-a calificat miercuri în sferturile turneului Premier Mandatory de la Madrid, după ce a câștigat un meci teribil cu Cristina McHale (SUA, 59 WTA), scor 6-7, 6-4, 6-4.
  • Begu se va duela joi, după ora 15:00, cu Halep (7 WTA) pentru un loc în careul de ași, Simona învingând-o pe Timea Bacsinszky (Elveția, 15 WTA) cu scorul de 6-2, 6-3!
  • Sorana Cîrstea (127 WTA) a obținut o victorie senzațională, 6-4, 7-6 cu Laura Siegemund (Germania, 44 WTA) și s-a calificat în sferturile de finală, unde va juca, după ora 16:00, cu Dominika Cibulkova (Slovacia), cea care a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia), scor 2-6, 6-3, 7-5.
  • Patricia Țig (134 WTA) a detonat bomba și a eliminat-o pe Madison Keys (SUA, 25 WTA), scor 6-3, 6-4. „Pati” o va înfrunta în sferturi pe Samantha Stosur (Australia, 23 WTA), după ora 22:30.

UPDATE 06:45 Rezultat istoric reușit de Patricia Țig (134 WTA), care merge în sferturile de finală din Madrid, fază în care s-au calificat și Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea! Jucătoarea din Galați a trecut în noaptea de miercuri spre joi de Madison Keys, locul 25 mondial, cu scorul de 6-3, 6-4! Țig devine coșmarul americancelor, sportiva noastră eliminând cele două mari speranțe din SUA, Sloane Stephens și Madison Keys, în decurs de doar trei zile. Patricia se bate pentru un loc în careul de ași cu Samantha Stosur (23 WTA), australianca trecând de Carla Suarez Navarro (Spania, 11 WTA) în optimi, scor 4-6, 6-2, 6-3.


UPDATE 20:45 Sorana și-a aflat adversara din sferturile de finală: va juca împotriva slovacei Dominika Cibulkova (38 WTA), cea care a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia), scor 2-6, 6-3, 7-5.


UPDATE 20:23 GAME, SET, MECI SORANA! Cîrstea rezistă în tiebreak, revine de la 8-7 pentru adversară și închide meciul, scor 6-4, 7-6(9) și ajunge în sferturi la Madrid! Urmează Cibulkova sau Pavlyuchenkova.


UPDATE 20:02 Sorana a pierdut avantajul pe care-l avea în startu lsetului, dar rămâne pe o poziție bună. Siegemund a revenit de la 0-3 la 4-3 cu serviciul, dar jucătoarea din Târgoviște a câștigat pe serviciul adversarei și a reechilibrat manșa. 6-5 pentru Sorana, servește tenismena din Germania.


UPDATE 19:32 Continuă seria foarte bună a Soranei. Românca a preluat avantajul și în setul secund: 3-0!


UPDATE 18:58: SET CÎRSTEA! Sorana se apropie de un rezultat mare: face break-ul la 5-4 și încheie prima manșă cu Siegemund.


UPDATE 18:42: A început și meciul dintre Sorana și Laura Siegemund, o jucătoare aflară în formă foarte bună. Românca a recuperat un break și conduce cu 4-3 în primul set.


UPDATE 17:30 Simona își ia revanșa cu vârf și îndesat! Timea a învins-o pe Simona în urmă cu două luni (4-6, 6-3, 6-2 în sferturi la Miami), dar românca îi demonstrează elvețiencei că nu poate fi oprită într-o zi bună. Halep a fost concentrată pe toată durata meciului, executându-și adversara în momentele importante. Bacsinszky nu a contat, pentru că Halep a fost actriția principală și a preluat inițiativa de fiecare dată.

Simona venit de multe ori la fileu, tactică pe care finalista din 2014 nu o stăpânea în trecut. Numai în primul set a urcat de 14 ori la plasă a 7-a jucătoare a lumii, câștigând 11 puncte! Halep nu a mai fost la fel de agresivă în setul secund, propunând schimburi dure, din spatele liniei de fund. Nici așa nu i-a mers elvețiencei, care s-a văzut în sfârșit învinsă, după 8 victorii consecutive în circuitul WTA: 6-2, 6-3, într-o oră și 13 minute de joc!


UPDATE 17:15 Simona Halep trece cu stil de Timea Bacsinszky, scor 6-2, 6-3!!! Sportiva antrenată de Darren Cahill se califică într-un sfert de finală românesc, în care o așteaptă colega din Fed Cup, Irina Begu! Putem spune că avem o semifinalistă din România la turneul Premier Mandatory de la Madrid!


UPDATE 17:10 Halep – Bacsinszky 6-2, 4-3! Simona vine din nou în față după un game ce părea simplu la 30-0, dar pe care l-a complicat prin două greșeli neforțate. În orice caz, Halep se mobilizează și tranșează jocul după un punct superb, apropiindu-se la două game-uri de victorie!


UPDATE 17:00 Halep – Bacsinszky 6-2, 3-2! Revine Simona cu câteva lovituri inteligente, prin care o destabilizează din nou pe Timea! Românca e mai proaspătă și din punct de vedere fizic, iar jocul de picioare o amețește pe elvețiancă. Să nu uităm că Bacsinszky a jucat nu mai puțin de 7 meciuri în ultimele 8 zile, toate câștigate!


UPDATE 16:50 Halep – Bacsinszky 6-2, 1-2! Se schimbă puțin jocul în setul doi, elvețianca forțând mai mult, cu mingi în apropierea liniilor. Simona a urcat des la fileu în primul set, tactică ce pare să fi dispărut momentan.


UPDATE 16:40 SET Simona Halep, 6-2!!! De doar 35 de minute a avut nevoie Simona pentru a-și trece în cont primul act, unul în care a demonstrat că și-a recăpătat forma de altădată. De remarcat că Simona a servit excelent, atât cu prima minge, cât și cu a doua. Setul a fost încheiat cu un break de Halep, astfel că eleva lui Darren Cahill pornește cu serviciul în manșa secundă.


UPDATE 16:35 Halep – Bacsinszky 4-2! Elvețianca s-a apropiat la 3-2, dar Simona accelerează din nou și atacă cu încredere la retur! Între timp, primim o veste extrem de importantă: Victoria Azarenka, favorita 4 și cea mai în formă jucătoare a momentului, s-a retras de la Madrid din cauza unei accidentări. Bielorusa se afla pe partea opusă de tablou și se putea întâlni cu Halep doar în finală.


UPDATE 16:20 Halep – Bacsinsky 3-0! A 7-a jucătoare a lumii începe excelent în fața unei tenismene redutabile pe zgură. Bacsinszky are probleme de concentrare în startul meciului, certându-se și cu arbitrul Kader Nouni din pricina unui serviciu la limită trimis de Halep.


UPDATE 16:15 A început meciul Halep – Bacsinszky, în urma căruia se poate stabili un sfert de finală 100% românesc. Halep a câștigat ușor primul game, în aplauzele spectatorilor care s-au înghesuit la umbra acoperișului.


UPDATE 16:00 Begu are o săptămână de vis la Madrid! După ce le-a eliminat pe vedetele Bouchard și Muguruza, a venit rândul unei adversare fără nume mare, dar extrem de periculoasă. McHale a pus o presiune fantastică, rezistând eroic în schimburile de mingi. Americanca a condus cu set și 2-0 la un moment dat, pentru ca Irina să-și ridice tenisul la un nivel de top și să revină superb. Raportul mingilor câștigate este de 106-98 în favoarea româncei, statistica așilor este egală, 4-4, dar cifrele nu au contat prea mult, diferența fiind făcută de mentalul și determinarea Irinei Begu! Bravo, Irina!


UPDATE 15:50 Victorieeee! Irina Begu merge în sferturi la Madrid!!! Ce meci, ce calificare obținută la mare luptă de sportiva noastră: 6-7(6), 6-4, 6-4 cu Cristina McHale, după două ore și 35 de minute de joc.


UPDATE 15:45 Begu – McHale 6-7, 6-4, 5-4! irina Begu va servi pentru calificarea în sferturile de finală de la Madrid! Ce revenire de senzație pentru Irina, care are avantajul de a se odihni la pauza dintre game-uri înaintea unui game crucial!


UPDATE 15:40 Begu – McHale 6-7, 6-4, 4-3! Irina se apropie la două game-uri de calificare, dar nu i-a fost deloc ușor, pentru că evoluția scorului a fost dramatică. Americanca a egalat la 3, dar Begu a simțit pericolul și a ridicat din nou nivelul. Un fan care probabil are bilet și la meciul Real – Ciry o încurajează pe Irina: „Pe ea, pe mama ei”!


UPDATE 15:30 Begu – McHale 6-7, 6-4, 3-2! Irina păstrează cu greu avansul de un break, trebuind să muncească serios pentru fiecare punct. Cristina nu face cadouri, astfel că bucureșteanca trebuie să rămână conectată la miza meciului.


UPDATE 15:15 Begu – McHale 6-7, 6-4, 2-1! Break reușit de Irina în decisiv, iar galeria formată din copiii români se dezlănțuie: „I-ri-na, I-ri-na”! Un alt fan român îi confirmă că e pe drumul cel bun: „Așa, Irina, vezi că poți”?


UPDATE 15:00 SET Irina Begu, 6-7, 6-4!!! Puțini mai credeau că Irina poate câștiga manșa secundă, nu neapărat pentru că McHale avea break în față, ci pentru că limbajul corpului nu arăta deloc bine. Dar Irina și-a revenit, intrând într-o stare de confort ce ne dă dreptul să sperăm la victorie! Setul doi a durat 50 de minute, iar Begu a dat dovadă de eficiență maximă: două mingi de break convertite din tot atâtea șanse.


UPDATE 14:55 Begu – McHale 6-7, 5-4! Irina servește pentru a egala la seturi! Bucureșteanca a condus cu 5-3, dar McHale s-a agățat de un game lung, pe care l-a câștigat după trei egalități.


UPDATE 14:40 Begu – McHale 6-7, 4-3! Irina luptă și întoarce scorul în setul secund, acum servind pentru a se apropia la un singur game de intrarea în decisiv. McHale a avut 2-0, 2-1 și 3-2 în setul secund, dar americanca tremură acum în fața loviturilor năprasnice ale româncei.


UPDATE 14:25 Begu – McHale 6-7, 1-2! Irina e afectată de pierderea primului set și Cristina face break pentru 2-0. Totuși, Begu strânge din dinți și câștigă și ea pe serviciul advers.


UPDATE 14:11 SET Cristina McHale, scor 7-6(6)! Irina Begu pierde la mare luptă prima manșă, una extrem de echilibrată, după 56 de minute de joc. Begu a ratat și o minge de set pe propriul serviciu, la 6-5 în tie-break, iar asta a costat-o enorm. McHale a rezistat fantastic și a câștigat următoarele trei puncte și inclusiv setul.


UPDATE 14:00 Cum altfel puteau fi departajate cele două decât de un tie-break, 6-6. Irina a început cu serviciul, dar nu reușește să preia controlul, scorul fiind 2-4 la schimbul de teren.


UPDATE 13:50 Begu – McHale 6-5! Irina intră în avantaj în prelungirile setului inaugural, dar se merge în continuare fără break. Acum ar fi momentul ideal pentru ca americanca să-și piardă serviciul, lucru pe care nu l-a mai făcut din game-ul secund.


UPDATE 13:40 Begu – McHale 4-4! Echilibru pe tabelă, echilibru și în joc, pentru că ambele tenismene servesc fantastic în acest moment. De la scorul de 1-1, Irina și Cristina au mai cedat un singur punct pe propriul serviciu.


UPDATE 13:30 Begu – McHale 3-2! Irinei îi întră constant primul serviciu și reușește un game alb. Practic, românca a copiat-o pe McHale, care egalase la 2 cu un game câștigat la 0.


UPDATE 13:25 Begu – McHale 2-1! Irina a început ezitant și și-a cedat serviciul, însă a revenit imediat cu rebreak! Apoi, atacă bine cu dreapta și preia conducerea pentru prima dată.


UPDATE 13:10 Jucătoarele sunt pregătite pentru duelul din optimi: McHale a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă la retur în fața lui Begu. Cele două au mai jucat un singur meci direct până acum, americanca impunându-se cu 6-2, 6-3 la San Diego 2008, pe hard.


UPDATE 12:58 „Româncele fac ravagii în Madrid”, transmit spaniolii printr-un mesaj postat pe pagina de Twitter a turneului! Vedem și două fane care flutură steagurile tricolore în tribune, semn că sportivele noastre au o susținere pe măsură.


UPDATE 12:45 Salutare! Într-o zi în care Madridul este capitala sportului mondial, prin găzduirea semifinalei UCL Real – City, dar și a optimilor din turneul de tenis patronat de Ion Țiriac, patru sportive din România se află sub lumina reflectoarelor. Eu sunt Alex Tăcină și încep live blogul prin a-i ura succes Irinei Begu, cea care în 15 minute intră pe Terenul 4 al complexului „Caja Magica”.


Begu e favorită cu McHale

Irina Begu (34 WTA) e prima reprezentantă a României care poate accede în sferturile de finală la Madrid, turneu dotat cu premii în valoare de 4,7 milioane de dolari, fiind programată de la ora 13:00, pe Terenul 4. Iar Begu pare să aibă cele mai mari șanse dintre românce, ținând cont că înfruntă o sportivă care nu strălucește pe zgură, Cristina McHale (59 WTA). Dacă trece de americancă, Irina își va primi următoarea adversară din meciul Simona Halep – Timea Bacsinszky.

Meciul revanșei pentru Simona

Simona Halep (7 WTA) caută revanșa după ora 15:00, jucând împotriva Timeei Bacsinszki (15 WTA), sportivă care a învins-o pe constănțeancă în urmă cu 2 luni, la Miami (4-6, 6-3, 6-2 în sferturi) . Elvețianca se află pe val, venind după titlul câștigat la Rabat (Maroc) și având o serie de 7 victorii în ultimele 8 zile în spate. Va reuși însă Bacsinszky să țină pasul cu o jucătoare care a cedat doar două game-uri în precedentul tur? Halep a trecut de Knapp cu 6-1, 6-1, se simte excelent pe zgura de la Madrid, astfel că se anunță spectacol total pe centralul Manolo Santana.

Cîrstea înfruntă revelația anului

Sorana Cîrstea (127 WTA) nu a mai ajuns de aproape trei ani în optimile unui Turneu Premier Mandatory, astfel că meciul cu Laura Siegemund (44 WTA), programat după 17:30, este unul de gală pentru ea. Deși traversează o perioadă excelentă, Cîrstea are o misiune infernală, contra unei revelații din 2016. Siegemund (44 WTA) se poate lăuda cu o finală atinsă la Stuttgart în urmă cu două săptămâni (4-6, 0-6 cu Angelique Kerber), dar și cu o victorie la Simona Halep, în turul doi al aceluiași turneu, scor 6-1, 6-2. 

Continuă visul pentru Țig?

După ce a detonat două bombe prin victoriile cu Daria Kasatkina (Rusia, 23 WTA) și Sloane Stephens (SUA, favorită 16), Patricia Țig forțează un nou rezultat mare. Țig se luptă cu Madison Keys (SUA, 25 WTA), una dintre marile speranțe ale americanilor, după 22:30. Țig vine din calificări la turneul patronat de Ion Țiriac, astfel că se află deja la al 5-lea meci în capitala Spaniei. De partea cealaltă, Keys are doar trei meciuri jucate pe zgură în acest sezon, lucru care poate fi în avantajul româncei.

Partidele de la Madrid sunt transmise în direct de Dolce Sport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Miza pentru calificarea în sferturile de finală este una imensă: 115.000 de euro și 215 puncte WTA.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup