LIVE BLOG Madrid | Halep o întâlnește pe Stosur în semifinale! Simona a trecut de Irina Begu într-un meci care s-a lăsat cu scandal. Visul frumos s-a terminat pentru Cîrstea și Țig

LIVE BLOG Madrid | Halep o întâlnește pe Stosur în semifinale! Simona a trecut de Irina Begu într-un meci care s-a lăsat cu scandal. Visul frumos s-a terminat pentru Cîrstea și Țig
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (7 WTA) a învins-o joi pe Irina Begu (34 WTA) în sferturile de finală de la Madrid, scor 6-3, 0-6, 6-1! Halep s-a plâns în timpul meciului că Begu încalcă regulamentul după fiecare punct.
  • Simona va juca vineri, după ora 21:00, în semifinala contra Samanthei Stosur (23 WTA), australianca trecând de Patricia Țig (România, 134 WTA) în sferturi, scor 6-3, 6-4.
  • În cealaltă semifinală, programată la ora 15:00, se duelează Dominika Cibulkova (Slovacia, 38 WTA) și Laura Chirico (SUA, 130 WTA), marea surpriză a turneului de categorie Premier Mandatory.
  • Sorana Cîrstea (127 WTA) a pierdut greu cu Dominika Cibulkova (Slovacia, 38 WTA), în sferturi, scor 6-4, 3-6, 3-6.

UPDATE Patricia Țig nu a mai avut forță să producă o nouă surpriză și a pierdut în sfertul cu Samantha Stosur, scor 6-3, 6-4! „Pati” nu a reuși să-i facă niciun break australiencei, care a servit fantastic, salvând 6 mingi de break din 6. „Sam” i-a luat serviciul româncei o singură dată în fiecare set, dar a fost suficient pentru a obține calificarea într-o semifinală în care o așteaptă Simona Halep, astăzi, de la ora 21:00! La fel ca și Sorana sau Irina, Patricia pleacă acasă cu un bonus consistent, în valoare de 115.000 de euro și 215 puncte WTA.


UPDATE 19:25 Sorana Cîrstea părăsește cu capul sus turneul de la Madrid: 6-4, 3-6, 3-6 pentru Dominika Cibulkova, în sferturile de finală. Meciul a durat două ore și 10 minute, fiind controlat în prima jumătate de Cîrstea. Adversara ei a renăscut apoi, iar Sorana a clacat la nivel mental, pierzând mai multe puncte importante din cauza stării de nervozitate. Performanța româncei rămâne una senzațională, care o va propulsa în Top 100 WTA începând de luni. Felicitări, Sorana! 


UPDATE 18:48 Cîrstea, egalată la seturi de Cibulkova, scor 6-4. 3-6! Meciul rămâne însă pe muchie de cuțit, pentru că tot un break a făcut diferența în actul secund, la fel ca în primul set. După o oră și 27 de minute, sfertul de finală întră în decisiv, iar Sorana servește prima.


UPDATE 17:55 SET Cîrstea în fața Cibulkovei, 6-4! Sorana Cîrstea se descurcă de minune în sfertul cu Dominika Cibulkova, iar românca își adjudecă primul set cu 6-4! Sorana a servit excelent și nu i-a lăsat nicio șansă adversarei, slovaca cedând singurul break al manșei la 1-1! Sportiva care a primit un wild card pentru tabloul principal face un nou meci mare!


UPDATE 17:10 Evoluția Irinei Begu, una lăudabilă, este umbrită de un scandal surprins de camerele de filmat! Conform jurnaliștilor de la WTA, Simona i-a spus lui Darren Cahill că este deranjată de reacțiile Irinei și ale antrenorilor ei, care încalcă regulamentul, comunicând după fiecare punct! Această metodă este strict interzisă de regulamentul WTA, iar arbitrii sunt obligați să sancționeze jucătoarea în cauză cu avertisment, pierderea punctului la a doua abatere și chiar a meciului în caz de trei astfel de ieșiri!

Halep s-a plâns și la finalul partidei că a fost incomodată de sfaturile primite de Begu din tribune, dar i-a transmis reporterului care o intervieva că a depășit momentul. Begu este antrenată de Adrian Cruciat și Artemon Apostu Efremov, foști tenismeni profesioniști, dar Cruciat este cel care a coborât pe teren în timpul pauzelor de odihnă.


UPDATE 17:00 VICTORIE pentru Simona Halep, care se impune în blockbusterul românesc de la Madrid: 6-3, 0-6, 6-1 cu Irina Begu! A 6-a favorită merge în semifinale după un meci în care colega din echipa României de Fed Cup i-a pus mari probleme. Halep s-a concentrat însă în setul trei, ridicându-și nivelul și obținând prima calificare într-un turneu Premier Mandatory din 2016! Partida a durat o oră și 38 de minute, Simona reușind 4 break-uri, față de numai 3 realizate de Irina, toate în setul secund.


UPDATE 16:51 Halep – Begu 6-4, 0-6, 5-1! Simona e la un pas de califcarea în semifinale la Madrid! Irina nu a mai reușit să mențină presiunea, iar singura favorită rămasă în turneu s-a dezlănțuit. Halep servește pentru meci!


UPDATE 16:35 Halep – Begu 6-3, 0-6, 3-1! Irina primește un nou sfat de la antrenorul Cruciat, care pare să o ajute dacă ne raportăm la câștigarea game-ului imediat următor: „Te văd prea moale. Hai să pornim de la serviciu, să luăm fiecare punct și facem la sfârșit matematica. Ea a jucat bine, a avut câteva rafale, dar acum i se termină”.


UPDATE 16:30 Halep – Begu 6-3, 0-6, 2-0! Un roller coaster între românce, așa arată meciul de pe centralul Manolo Santana. Simona e mult mai calmă acum și întrerupe seria de 6 game-uri a Irinei, printr-un game și un break fulger. Prima manșă, în care Irina a defilat pe teren, a durat doar 24 de minute, statistica greșelilor neforțate fiind neverosimilă (9 pentru Simona, 1 comisă de Irina).


UPDATE 16:25 SET Irina Begu, 6-3, 0-6!!! „Bagel”, așa cum numesc englezii un set câștigat la 0, iar Simona Halep este copleșită de tenisul excelent jucat de Irina în ultima jumătate de oră! Halep nu pierduse niciun set în turneu până acum, dar Begu arată că își cunoaște la perfecție adversara, pe care a scos-o din ritm după un prim act câștigat categoric.


UPDATE 16:15 Halep – Begu 6-3, 0-4! Ce revenire a Irinei, care uită de presiune și lovește mingea tare, fără frică. De partea cealaltă, Simona parcă nu mai are răbdare, făcând multe greșeli de începătoare, în special atunci când se află la serviciu.


UPDATE 16:10 Halep – Begu 6-3, 0-2! Irina ridică nivelul și profită de o relaxare pe care Simona și-o permite după setul câștigat! Begu a reușit primul ei break de astăzi, valorificat imediat cu serviciul. Statistica primului set este echilibrată, Simona fiind superioară însă la mingile de berak convertite: 2 din 6, față de 0 din 3 în dreptul Irinei.


UPDATE 16:00 SET Simona Halep, 6-3, după 38 de minute de joc!!! Halep face diferența prin două break-uri, realizate la 0-0 și la 5-3, în timp ce Begu n-a reușit să-i citească serviciul colegei din Fed Cup. „Halepeno” a închis manșa cu stil, printr-o lovitură direct câștigătoare.


UPDATE 15:55 Halep – Begu 5-3! Deja devine o regulă: Irina își face serviciul, apoi Simona o copiază revenid de la 0-30. În criză de idei, Begu și-a chemat antrenorul, pe Adrian Cruciat, pentru a-i oferi sfaturi: „Joci cu frâna de mână trasă. Ești așa reținută, dar trebuie să te descarci. Ce a fost mai greu a trecut, vreau să strângi puțin pumnul”, i-a spus acesta.


UPDATE 15:45 Halep – Begu 4-2! Simona joacă foarte concentrată fiecare punct și își adjudecă un nou game printr-o revenire spectaculoasă, de această dată de la 0-40. Irina lovește din ce în ce mai tare, dar pare să îi tremure mâna sub presiune, atunci când e nevoită să închidă game-urile la retur. 


UPDATE 15:35 Halep – Begu 3-1! Irina încearcă să fie agresivă, pentru că doar așa o poate bate pe Simona, însă Begu greșește prea mult. Pe lângă mai multe erori neforțate, Irina a comis deja 3 duble greșeli. Darren Cahill, antrenorul Simonei, pare destul de încordat în tribune.


UPDATE 15:22 Halep – Begu 2-0! Irinei nu îi intră primul serviciu și Simona reușește break-ul încă din primul joc! Halep câștigă apoi și game-ul secund, revenind de la 0-30 cu o serie de 4 puncte consecutive.


UPDATE 15:18 A început meciul! Simona Halep a ales să returneze, deși a câștigat tragerea la sorți. Înainte ca Irina Begu să servească, s-a auzit și o încurajare puternică din tribune: „Hai, România”! Nu a ajutat-o pe Begu, care a început cu o dublă greșeală.


UPDATE 15:05 Să înceapă duelul româncelor! Meciul Murray – Simon s-a încheiat cu scorul de 6-4, 6-2, astfel că spectatorii de pe centralul Manolo Santana așteaptă următoarea partidă, dintre Halep și Begu!


UPDATE 15:00 Știm numele primei semifinaliste de la Madrid: Louisa Chirico (SUA, 130 WTA)! Americanca în vârstă de 20 de ani, îmbrăcată într-un echipament asemănător cu costumația Simonei Halep, se califică pentru prima oară în semifinalele unui turneu Premier Mandatory, după 7-6(1), 6-2 cu Daria Gavrilova (Australia, 39 WTA). Chirico, cea care în primul tur a învins-o pe Niculescu, ar putea juca împotriva Soranei Cîrstea în penultimul act.


UPDATE 14:50 Moment dramatic în tribunele arenei centrale: un spectator a leșinat la meciul dintre Murray și Simon, medicii fiind nevoiți să-l transporte la ambulanță. Partida care trebuie să se încheie pentru ca Halep și Begu să poată intra pe teren a fost întreruptă minute bune din această cauză, la scorul de 6-4, 4-2 pentru Andy.


UPDATE 14:40 Vă întrebați cât de bine se cunosc Simona și Irina? Ei bine, ele se știu extrem de bine, încă din vremea junioratului. Așa arătau Halep și Begu în urmă cu 10 ani, în timpul unui turneu pe echipe desfășurat la Barcelona.


UPDATE 14:30 Salutare! Se pare că avem noroc și ora de start a meciului Halep – Begu nu va fi modificată. Pe centralul Manolo Santana joacă acum Murray cu Simon, iar scorul este 6-4 și 3-0, ceea ce înseamnă cu sunt șanse mari ca britanicul să câștige până la ora 15:00.


Pentru prima dată în istoria turneului de la Madrid, patru jucătoare din aceeași țară joacă în sferturile de finală! Patru sportive din România se luptă pentru calificarea în semifinalele turneului Premier Mandatory patronat de Ion Țiriac, iar două dintre ele se înfruntă în meci direct.

Simona, neînvinsă de Irina în circuit

Simona Halep și Irina Begu se duelează de la ora 15:00 într-un meci în care favorita numărul 6 pare să dețină toate avantajele pentru a triumfa. Halep nu a pierdut niciun set la Madrid, Begu a jucat numai meciuri lungi încheiate în decisiv, iar forma fizică va conta enorm. Totodată, Simona conduce cu 3-0 în partidele disputate în compania Irinei în circuit.

Simona s-a impus de fiecară dată în minimum de seturi în fața Irinei: 6-3, 6-4 în sferturile unui turneu ITF disputat la București 2007 (zgură), 7-5, 6-2 în primul tur al aceluiași turneu, ediția 2008, și 6-4, 6-2 în optimi la Hobart 2012 (hard). De partea cealaltă, Begu are un moral excelent după ce a produs surpriza turneului în manșa secundă (5-7, 7-6, 6-3 cu Garbine Muguruza), astfel că partida rămâne deschisă oricărui rezultat.

Cîrstea se duelează cu Cibulkova

Sorana Cîrstea (127 WTA), posesoarea unui wild card, visează și ea la un loc memorabil în careul de ași, pe care îl poate obține dacă trece de slovaca Dominika Cibulkova (38 WTA). Meciul este programat după ora 16:00, pe Terenul 3, iar câștigătoarea se va întâlni în semifinale cu Louisa Chirico (SUA, 130 WTA).

Seminfinală Halep vs Țig?

După ce a spulberat trei tinere vedete din WTA, pe Daria Kasatkina, Sloane Stephens și Madison Keys, Patricia Țig (134 WTA) înfruntă o veterană a circuitului. „Pati” joacă cu Samantha Stosur (23 WTA), după ora 22:30, pe centralul Manolo Santana, acolo unde este programat și meciul Halep – Begu. De altfel, câștigătoarele celor două partide se vor întâlni în semifinale.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…