LIVE BLOG | Irina Begu a părăsit US Open-ul în turul secund, copleșită de arșita de la New York. Karolina Pliskova a fost prea puternică pentru Ana Bogdan, iar România mai speră doar prin Sorana Cîrstea

LIVE BLOG | Irina Begu a părăsit US Open-ul în turul secund, copleșită de arșita de la New York. Karolina Pliskova a fost prea puternică pentru Ana Bogdan, iar România mai speră doar prin Sorana Cîrstea
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a rămas cu o singură reprezentantă în turneul de simplu de la US Open, după ce, miercuri seară, Irina Begu și Ana Bogdan au fost învinse net în turul secund. Sorana Cîrstea va juca, joi, pentru accederea în turul trei, cu Maria Șarapova.
  • Pusă în dificultate de o adversară mult mai precisă, Irina Begu (59 WTA) a acuzat și probleme fizice din cauza condițiilor meteo extreme de la New York, în setul secund
  • Ana Bogdan (83 WTA) a fost dominată de favorita 5 a tabloului, reușind o replică notabilă doar în start de set doi, când a condus cu 3-0.
  • Begu – Wang 3-6, 1-6. Ana Bogdan – Karolina Pliskova 2-6, 3-6

 

22:58 Ana Bogdan părăsește și ea US Open-ului, după un forehand îngropat în fileu. Karolina Pliskova a câștigat ultimele șase game-uri ale meciului, punând punct partidei într-o oră și 5 minute.

Ana Bogdan și-a încheiat evoluția cu 26 de greșeli neforțate și 4 lovituri câștigătoare mai puțin decât Pliskova (14-18).


22:55 Pliskova pune pe tabelă cinci game-uri consecutive, închizând robinetul erorilor. Ana servește pentru a supraviețui, la 3-5.


22:45 Karolina Pliskova revine pe tabelă, fără a reuși lucruri spectaculoase pe teren. Ana Bogdan nu reușește să fie suficient de compactă și de atentă într-un moment în car4e avea avantaj. 3-2


22:40 Ana Bogdan a profitat în start de set 3 de scăderea din jocul Karolinei Pliskova, al cărui raport de lovituri neforțate / greșeli neforțate s-a prăbușit, brusc, la 1/7. Astfel, Ana a câștigat primele trei game-uri în set.


22:38 Irina Begu și-a încheiat evoluția la US Open 2018 în turul doi. Românca a evitat o înfrângere la zero în setul doi, însă, vizibil afectată de căldură, a cedat după o oră și 20 de minute duelul cu Qiang Wang.


22:36 Momentul Anei. Pe Terenul 5, Ana Bogdan revine în primul game de la 0-30 pe serviciu, apoi ruper serviciul Karolinei Pliskova, pentru se distanța la 2-0.


22:30 Karolina Pliskova a încheiat cu cifre impresionante primul set al duelului cu Ana Bogdan, 6-2: 17 din 18 puncte câștigate în spatele primului serviciu, 4 ași, 2 din 2 mingi de break anulate


22:26 Irina este pregătită să reia partida doar după mai bine de zece minute de tratament. Begu a acuzat și crampe, a primit și un masaj.


22:22 Sunt 34 de grade anunțate la New York, iar Irinei Begu îi este rău. Meciul este întrerupt, medicul se prezintă și îi măsoară tensiunea româncei. Primește pastile după opt minute, iar pauza se prelungește.


22:16 Start ratat în setul doi de Irina. Cu șase erori în primele trei game-uri, românca nu poate puncte pe tabelă. Irina pare că acuză acum, din ce în ce mai tare, căldura de la New York, în pauza de odihnă.

Karolina Pliskova a apăsat, între timp, accelerația, în duelul cu Ana Bogdan. Ana pierde, la 2-4, un game alb pe serviciu, cehoaica dominând clar raliurile și punând-o pe româncă să alerge fără sorți de izbândă la metri buni în spatele liniei de fund a terenului – 2-5.


22:04 Wang câștigă primul set, cu break, 6-3. Irina Begu a adunat 17 greșeli neforțate, câștigând doar 9 puncte începute cu primul serviciu – din 21 și 3 din 10 pe serva a doua, erorile la finalizare fiind ucigătoare pentru eleva lui Adrian Cruciat. În plus, chinezoaica a reușit să aibă inițiativa în momentele importante, dominând totodată acțiunea de la fileu.

Pe Terenul 5, Ana Bogdan a salvat două mingi de break ale Karolinei Pliskova și conduce, 2-1.


22:00 Wang este eroina Irinei, dând o superbă dovadă de fair-play care, în final, o costă pe asiatică un break. Qiang dă o superbă dovadă de sportivitate, într-un moment-cheie al setului: servind pentru victorie în manșa 1, la 30-30, îi cedează un punct Irinei, recunoscând că nu ar fi ajjuns la minge, nici dacă nu ar fi venit anunțul eronat de la linie. Românca are astfel minge de break – și chiar dacă nu valorifică din prima, Wang returnându-i perfect o scurtă bunicică, menține presiunea pe adversară și taie un break în cele din urmă din avansul chinezoaicei. 3-5, Irina urmând la serviciu


21:58 Erorile se adună în contul Irinei. Wang are dublu break, plus serviciul la 5-2.


21:42 Irina Begu recuperează break-ul și duce scorul la 2-2, după un game patru de opt minute. Qiang Wang ajută cu o dublă greșeală, însă principalul lucru de remarcat este determinarea româncei. Jocul pe lansare este dificl, din nou, pentru Irina, care nu poate face nimic cu mingea a doua (25% procentaj de reușită), ajungând să cedeze un nou break, după un nou rever trimis prea larg – scorul devenind 2-3.

Ana Bogdan și Karolina Pliskova au ieșit la încălzire pe Terenul 5.


21:28 REBREAK REFUZAT. Irina este mai bună de pe linia de fund a terenului, impunându-se în fața lui Wang. Nu poate converti însă mingesa de rebreak, iar game-ul îl cedează după ce, dezamăgită de o întoarcere de decizie a Hawk-Eye-ului, care dă în teren, milimetric, un atac al lui Wang, forțează reverul în lung de linie, într-un moment în care avea inițiativa în punct. Wang confirmă astfel break-ul și se desprinde pe tabelă. 0-2.


21:23 BREAK pentru Wang. Nu este începutul de meci dorit de Irina: voleul-drive nu este suficient de apăsat, iar serviciul o trădează pe a doua minge de break a chinezoaicei, producând o dublă greșeală.


21:15 Undă verde pentru duelul Begu – Wang. Medveded a produs surpriza, eliminându-l în patru seturi pe favoritul 15, Stefanos Tsitsipas. Românca va servi prima. Știm deja numele adversarei care așteaptă în turul trei: Elina Svitolina a trecut într-o oră și 8 minute de Tatjana Maria, scor 6-2, 6-3.


20:15 Startul meciului Irinei Begu se decalează: tânărul reprezentant al Greciei, Stefanos Tsitsipas (20 ani, cap de serie 15) a revenit de la 2-4 în setul trei și a evitat o înfrângere în minimum de seturi în fața rusului Medvedev (22 ani, 36 ATP). Astfel, partida va continua cu cel puțin încă un set.


Irina Begu (59 WTA) – Qiang Wang (52 WTA), meciul al doilea pe Terenul 10, în jurul orei 20:00, după duelul Medvedev – Tsitsipas

Cel mai accesibil duel pentru o tricoloră în turul doi la US Open 2018 îi oferă Irinei Begu o importantă șansă de a avansa în premieră la New York în turul trei. A doua jucătoare a Chinei este o adversară de alt calibru, prin comparație cu Maria Șarapova sau Karolina Pliskova, care vor ieși în calea Soranei Cîrstea și, respectiv, a Anei Bogdan: a acces o singură dată în carieră în turul trei al unui turneu de Mare Șlem, la Roland Garros 2018 – acolo unde a semnat însă o victorie de ținut minte, 6-4, 7-5, în fața lui Venus Williams.

Primul duel direct dintre Begu și Wang promite suspans, dar și provocări pentru eleva lui Adrian Cruciat, învingătoarea fiind de așteptat să aibă parte de un test mult mai tare în faza următoare, acolo unde, după un duel cu Tatjana Maria, ar putea aștepta Elina Svitolina (cap de serie 7).

Ana Bogdan – Karolina Pliskova (cap de serie 8), meciul al treilea pe Terenul 5, în jurul orei 21:30, după duelurile Strycova – Arruabarrena și Raonic – Simon

Sportiva din Sinaia speră să obțină o primă victorie în fața unei jucătoare din Top 10, având până în prezent procentaj de 50% în duelurile cu adversarele clasate între pozițiile 11 și 20 (3 victorii, 3 înfrângeri). Românca pare lansată într-o timpurie înfruntare în logica Fed Cup (România va înfrunta Cehia în weekendul 9-20 februarie 2019), ajungând la duelul cu a doua jucătoare a Cehiei în clasamentul WTA după o victorie în fața numărului 10 din Cehia, Marie Bouzkova (170 WTA).

Finalistă în 2016 la New York, Pliskova nu traversează o perioadă prea bună, nereușind după Wimbledon să mai lege două victorii. Sportiva din Cehia experimentează o nouă colaborare, cu spaniola Conchita Martinez, iar în meciul inaugural a oferit destule oportunități pe propriul serviciu, servind 8 duble greșeli și având un procentaj la primul serviciu de doar 58%.

 6-2, 7-5 este scorul victoriei Karolinei Pliskova în singurul meci direct cu Ana Bogdan, la Bad Gastein, în 2014

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup