LIVE BLOG | Simona, calificare fără emoții în optimi la Beijing! Halep trece de Wickmayer și urmează să-și înfrunte coșmarul de la Australian Open

LIVE BLOG | Simona, calificare fără emoții în optimi la Beijing! Halep trece de Wickmayer și urmează să-și înfrunte coșmarul de la Australian Open
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o marți pe Yanina Wickmayer (Belgia, 56 WTA), în turul secund al turneului Premier Mandatory de la Beijing.
  • Simona se va duela joi, pentru un loc în sferturile de finală, cu Shuai Zhang (China, 36 WTA), favorita gazdelor venind după un meci maraton: 6-3, 4-6, 7-6(4) cu Alison Riske (SUA, 60 WTA).

Halep a așteptat 6 ore pentru a-și începe aventura la Beijing, din cauza ploii, dar a obținut calificarea în optimi după numai o oră de joc, trecând de Yanina Wickmayer cu 6-2, 6-2! Simona nu a avut adversară pe al doilea teren ca importanță de la China Open, lăsând impresia că vrea să facă scor pentru a șterge cu buretele înfrângerea dureroasă din semifinalele de la Wuhan (1-6, 2-6 cu Petra Kvitova).

Simona și-a îndeplinit obiectivul printr-o tactică inspirată, bine pusă la punct împreună cu antrenorul Darren Cahil, omul cu care nu se mai întâlnise de la US Open. Halep a lovit mingea repede, destabilizând astfel jocul unei adversare ce nu excelează la deplasarea în teren. Wickmayer a greșit mult în primul set, iar Halep s-a dezlănțuit la 3-2, atunci când a pornit o serie câștigătoare de 5 game-uri consecutive.

Cu un avantaj de set și break (6-2, 2-0), Simona a știut să joace perfect punctele importante, rămânând într-o zonă de confort până la final. Constănțeanca s-a impus în minimum de seturi și a redus scorul meciurilor directe cu Yanina la 2-3, urmând ca joi să se dueleze cu o altă tenismenă care i-a pus probleme în trecut. Pentru un loc în sferturile turneului dotat cu 6 milioane de dolari, Simona Halep se va lupta cu Shuai Zhang (China, 36 WTA), singura jucătoare care a eliminat-o pe româncă în turul I al vreunui turneu din 2016 (6-4, 6-3 la Australian Open).


16:46 Simona Halep se califică în optimile de finală de la Beijing, după un meci controlat în totalitate, scor 6-2, 6-2 în fața Yaninei Wickmayer! Belgianca o învinsese pe Halep de trei ori până acum, dar Simona și-a luat marți revanșa cu stil, nelăsându-i nicio șansă Yaninei. Simona s-a aflat în permanență la conducerea scorului, având nevoie de fix o oră pentru a închide conturile. A 4-a favorită a profitat de numeroasele greșeli comise de Wickmayer, a servit consistent, fiind totodată inspirată la retur. Urmează Riske sau Zhang, tenismene care se duelează acum într-un meci maraton (3-6, 6-4, 5-5).


16:40 Simona servește pentru meci la 6-2, 5-2! Yanina și-a făcut serviciul relativ lejer, prelungindu-și agonia pe a doua arenă ca importanță de la China Open.


16:33 Halep are 4-1 în actul al doilea și deja nu se mai pune problema învingătoarei! Simona e prea bună pentru Yanina astăzi și reușește dublu break-ul după o dublă greșeală a adversarei. Simona îl cheamă pe Darren Cahill în pauza dintre game-uri, probabil doar pentru a trece timpul mai repede, pentru că tactica de până acum e una mai mult decât inspirată.


16:29 Halep – Wickmayer 6-2, 2-1! Yanina strânge scorul în manșa secundă, dar asta nu ar trebui să o impresioneze pe Simona, la cât de mult s-a chinuit belgianca.


16:25 Simona domină clar și începutul setului secund, 2-0! Yanina nu o poate surprinde pe româncă deși încearcă să preia inițiativa în punctele importante.


16:13 SET Pentru Halep, scor 6-2! Simona nu are adversară până acum și își permite să servească un as pe serviciul doi, la minge de set! Simona câștigă un game alb, arătând că se simte excelent în ciuda așteptării de 6 ore pricinuite de ploaie.


16:11 Simona conduce cu dublu break, 5-2! De această dată, constănțeanca nu a mai așteptat greșeala adversarei, închizând game-ul cu un retur de clasă mondială.


16:09 Halep face 4-2, profitând de un rever ratat complet de Wickmayer. Momentan, belgianca nu poate duce mai mult de 3 lovituri în raliuri.


16:05 Belgianca se concentrează și își face serviciul pentru prima oară. Halep are însă în continuare un break în față.


16:00 Halep – Wickmayer 3-1! A 4-a favorită își face jocul fără să simtă prea mare rezistență din partea adversarei. Yanina greșește neforțat din spatele terenului, iar Simona se distanțează pentru prima oară.


15:57 Simona face legea la retur și reușește un nou break, 2-1!


15:54 Wickmayer egalează la 1, după un game în care a atacat serviciul moale expediat de Halep, 1-1!


15:50 Halep începe convingător, cu break, trimițând un rever superb în cros scurt, 1-0!


15:40 Jucătoarele sunt gata de luptă, după o așteptare de 6 ore cauzată de ploaie, iar belgianca va începe cu serviciul! La Beijing e ora 20:40, astfel că Halep și Wickmayer joacă în nocturnă.


15:25 Simona și Yanina se pregătesc să intre pe teren pentru meciul din turul doi! Partida băieților s-a încheiat relativ repede, în minimum de seturi (6-3, 7-5 pentru Sock), așa că avem noroc din acest punct de vedere.


14:00 A început primul meci de pe Lotus Court, cu o întârziere de peste 6 ore! Sock și Zhang joacă acum pe arena unde este programată și Halep, iar sportiva noastră mai are de așteptat aproximativ o oră și jumătate pentru a debuta la China Open, dacă nu cumva revine ploaia. Simona a făcut deja antrenamentul premergător duelului cu Wickmayer, în fața unei asistențe numeroase.


12:40 Organizatorii au făcut un anunț de ultimă ora: meciurile nu vor începe înainte de 13:30 (ora României). Astfel, partida Halep – Wickmayer va fi amânată după ora 15:00, existând însă și o șansă mică să fie mutată mai devreme, pe centralul acoperit. În același timp, dacă ploaia nu se oprește într-o oră, e posibil ca meciul Simonei să fie amânat pentru miercuri. Asta pentru că toate jocurile de pe terenul Lotus au fost anulate deja, cu excepția primelor două (Sock – Zhang și Halep – Wickmayer).


11:30 Nu e o piscină, ci terenul pe care Simona așteaptă să joace la Beijing! Pe Lotus Court mai trebuie să se dispute un meci, între Sock și Zhang, dar vremea nu este încă de acord, așa că Halep – Wickmayer nu va începe mai devreme de ora 13:30.


10:30 Halep și Cahill stabilesc tactica în condiții neobișnuite, sub umbrelă! Prin semnul pe care îl face cu mâna, antrenorul Simonei ne transmite că nu este mulțumit de amânarea meciului cu Wickmayer. Totuși, Darren și Simona rămân zâmbitori, bucurându-se de plimbarea în ploaie.


09:50 Meciurile rămân deocamdată suspendate la Beijing, norii fiind la fel de amenințători deasupra celei mai populate metropole din China.


09:20 „Darremona” s-a reunit la Beijing! Simona va beneficia de serviciile antrenorului Darren Cahill, după ce australianul a absentat la Wuhan! A 4-a favorită s-a bucurat să fie pregătită din nou de un staff complet, postând pe Instagram o imagine de la antrenament, alături de echipa „4D” (Darren Cahill, Daniel Dobre – antrenori și Dragoș Luscan, Dragoș Ciauș – preparatori fizici).


08:35 Salutare! Meciul dintre Halep și Wickmayer (anunțat după 09:30) va începe cu întârziere, pentru că momentan nu se joacă pe niciun teren de la China Open din cauza ploii, cu excepția centralului acoperit. Partida Simonei e programată pe a doua arenă ca importanță, după meciul Ze Zhang – Jack Sock, anunțat inițial de la ora 07:30. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă la Beijing.


Halep revine pe teren după înfrângerea grea cu Kvitova (1-6, 2-6 în semifinale la Wuhan), într-un meci care la prima vedere pare unul facil. Yanina Wickmayer a câștigat un singur meci în ultimele două luni în circuitul WTA, adversara Simonei de astăzi spărgând gheața abia săptămâna trecută, când a trecut de turul I la Wuhan (6-3, 7-6 cu Shelby Rogers). De partea cealaltă, Halep a fost mult mai constantă în evoluții în ultimele luni, constănțeanca ajungând cel puțin până în sferturile ultimelor șase turnee pe care le-a disputat în circuit.

Simona și Yanina s-au mai întâlnit de patru ori până acum, iar istoria meciurilor directe este, în mod surprinzător, de partea belgiencei. Wickmayer a învins-o de trei ori pe Halep, dar respectivele rezultate s-ar putea să nu mai conteze, având în vedere că românca nu era o jucătoare matură la acea vreme: 6-3, 6-2 în finală la Torhout 2010 (hard), 6-0, 6-2 în sferturi la Auckland 2011 (hard) și 6-4, 6-0 în sferturi la Hobart 2012 (hard). Simona ș-a adjudecat însă fără emoții ultima partidă directă, scor 6-4, 6-2 în optimi la Australian Open 2015 (hard).

Meciul dintre Halep și Wickmayer va fi transmis în direct pe Dolce Sport 2 și în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Dacă obține calificarea în optimile de finală din Beijing, a 4-a favorită o va întâlni în faza următoare pe câștigătoarea duelului dintre Alison Riske (SUA, 60 WTA) și Shuai Zhang (China, 36 WTA).

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup