Halep se califică la pas în sferturile de la Wuhan, după 6-3, 6-3 cu Șvedova! Simona se va lupta cu Madison Keys pentru un loc în semifinale

Halep se califică la pas în sferturile de la Wuhan, după 6-3, 6-3 cu Șvedova! Simona se va lupta cu Madison Keys pentru un loc în semifinale
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o miercuri dimineață pe Yaroslava Șvedova (Kazahstan, 41 WTA), scor 6-3, 6-3, într-un meci din optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Wuhan (China).
  • Halep o va întâlni în sferturile de finală pe Madison Keys (SUA, 9 WTA), jucătoare care a trecut în optimi de Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA), scor 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep continuă seria calificărilor în fazele superioare ale turneelor WTA, obținând miercuri dimineață o victorie categorică prin care își asigură biletul pentru sferturile de la Wuhan: 6-3, 6-3 cu Yaroslava Șvedova! Chiar dacă Victor Ioniță, antrenorul jucătoarei din Kazahstan, cunoștea punctele slabe ale româncei, Șvedova a fost neputincioasă într-un meci în care Halep a evoluat perfect din punct de vedere tactic. Simona și-a propus să țină mingea în teren cu orice preț, în orice situație, determinându-și adversara să greșească de două ori mai mult decât ea.

Halep a controlat ambele seturi, iar dramatismul a lipsit cu desăvârșire: a 4-a favorită a început cu break, făcându-și apoi serviciul în mod autoritar. Șvedova nu și-a putut crea nici măcar o minge de break în prima manșă, în timp ce românca a defilat la retur, închizând setul cu stil, prin al doilea game câștigat pe serviciul adversarei! Yaroslava nu a impresionat-o pe Simona nici în actul secund, constănțeanca fiind mai degrabă incomodată de vântul de la Wuhan decât de jocul kazahei. Simona a menținut ritmul, și-a asigurat liniștea prin break-urile obținute la 2-1 și la 3-2, pentru ca în game-ul în care a servit pentru meci să joace fără greșeală, scor final 6-3, 6-3.

Simona accede pentru prima oară în carieră în sferturile de la Wuhan, performanță pentru care va fi recompensată cu 54.000 de dolari! Numărul 5 mondial se va duela pentru un loc în semifinale cu Madison Keys (SUA, 9 WTA), jucătoare care în optimi a trecut de Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA) cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4. Halep și Keys s-au mai întâlnit de 4 ori până acum, istoria meciurilor directe fiind de partea constănțencei, scor 3-1. Simona a câștigat ultima partidă fără prea mari emoții, în finala de la Montreal 2016, scor 7-6(2), 6-3.


08:27 Victorie clară pentru Simona Halep, care se califică în sferturile de la Wuhan după 6-3, 6-3 cu Yaroslava Șvedova! Constănțeanca face un meci perfect din punct de vedere tactic în fața jucătoarei antrenate de Victor Ioniță, tehnicianul care a pregătit-o pe Simona în 2015, obținând victoria într-o oră și 16 minute. Halep a acordat și un interviu la cald, pe teren: „Am încercat să dau tot ce am mai bun și consider că am făcut un meci solid. Sunt foarte mulțumită de cum am jucat în turneele mari și sunt mulțumită că joc în aceeași notă și aici. A fost destul de greu să joc împotriva Yaroslavei, dar și a vântului, așa că mă bucur că am câșigat în două seturi”.


08:24 Șvedova intră în teren și vine la 3-5, dar Halep servește acum pentru meci!


08:20 Simona e la un game de calificarea în sferturile de finală, 6-3, 5-2! Yaroslava servește pentru a rămâne în meci, însă moralul ei e la pământ după încă un game în care Halep a făcut spectacol.


08:14 Halep menține ritmul și se duce la 4-2 pe tabelă! Româncă se încurajează și își spune: „În teren, ține mingea în teren”! Tactica favoritei e clară: la cât de mult greșește Șvedova, e de ajuns să prelungească schimburile, iar punctele vor fi ale ei.


08:09 Halep – Șvedova 6-3, 3-2! Constănțeanca a rupt echilibrul și în setul doi – a condus cu 3-1, dar kazaha revine în meci! Yaroslava a reușit primul ei break după un atac riscant ce a prins linia din spatele terenului.


08:01 Halep conduce și în actul secund, 2-1! Au fost trei game-uri fulger în startul setului, niciuna dintre cele două jucătoare neputând pune probleme cu returul.


07:53 Simona își adjudecă prima manșă cu 6-3, după 44 de minute de joc!!! A 4-a favorită a competiției reușește al doilea break de astăzi și își câștigă avantajul de a începe cu serviciul în setul secund. Până acum, Halep a controlat meciul cu Șvedova, kazaha greșind de două ori mai mult decât Simona (20-9 este raportul greșelilor neforțate).


07:45 Halep – Șvedova 5-3! Game alb pentru Simona, care e foarte aproape de câștigarea primului act! Eleva lui Darren Cahill ratase patru mingi de dublu break în game-ul anterior, dar asta nu a afectat-o prea mult, primul serviciu funcționându-i la nivel maxim.


07:33 Simona își câștigă serviciul din nou, de această dată fără probleme, 4-2! Constănțeanca rezistă formidabil în apărare, iar Șvedova greșește până la urmă.


07:29 Șvedova o surprinde pe Halep cu un atac de calitate în lungul liniei, iar scorul se strânge, 3-2!


07:23 Halep – Șvedova 3-1! Simona scapă cu bine de un game în care Yaroslava a fost extrem de agresivă! Kazaha a ratat însă un vole simplu din apropierea fileului la 30-30, iar Halep s-a desprins după o combinație frumoasă. 


07:16 Simona își face serviciul, în ciuda faptului că a comis două duble greșeli, 2-0. Jucătoarele sunt incomodate de vântul puternic, dar Halep e ajutată de Șvedova, care ratează complet returul la minge de game. 


07:13 Halep câștigă pe serviciul adversarei încă din primul game, după câteva retururi inteligente ale româncei, 1-0!


07:05 Jucătoarele au intrat la încălzire pe cochetul centralul de la Wuhan, a cărui construcție a costat peste 100 de milioane de dolari! Simona va juca în același echipament cu care și-a cucerit fanii în meciul din turul al doilea. La tragerea la sorți s-a stabilit ca jucătoarea din Kazahstan antrenată de Victor Ioniță să înceapă la serviciu.


06:50 Halep a suferit ieri și un accident ciudat, în timpul meciului de dublu din care s-a retras alături de Jelena Ostapenko la 3-1 pentru Safarova/Mattek. Simona a decis să abandoneze după ce a fost lovită cu mingea în ureche de coechipiera ei, iar eu m-am gândit și la o teorie a conspirației: tânăra letonă nu știa cum să o tragă de urechi pe Simona de ziua ei, așa că a creat intenționat respectivul incident. Oricum, sper că nu a fost nimic grav, iar constănțeanca va fi în formă maximă astăzi.


06:40 Deși ieri a fost sărbătorită de fanii chinezi, Simona a ținut să le mulțumească în special românilor care i-au transmis urări virtuale: „Vă mulțumesc tuturor pentru că mi-ați transformat ziua de naștere într-una atât de frumoasă! Energia și aprecierea voastră sunt cadourile mele de zi cu zi”, a spus „Halepeno” pe Facebook.


06:30 Bună dimineața! Indiferent că v-ați trezit pentru a merge la muncă sau pentru a o susține pe Simona din fața televizoarelor, urmărirea live blog-ului de pe www.prosport.ro e cea mai bună metodă de a afla toate informațiile despre meciul Simonei. Eu sunt Alex Tăcină și sper că jucătoarea noastră nu a petrecut prea mult ieri, cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere, și s-a trezit și ea la timp. În orice caz, chinezii i-au organizat un party pe cinste.


Adversara Simonei are staff-ul româncei din 2015

Organizatorii de la Wuhan au anunțat programul zilei de miercuri, iar Halep și Șvedova vor deschide balul pe arena centrală a turneului dotat cu 2,3 milioane de dolari! Meciul din optimi este unul special pentru Simona, jucătoarea care marți a împlinit 25 de ani reîntâlnindu-se cu fostul ei antrenor, Victor Ioniță, de această dată în postura de rivali. Tehnicianul român o pregătește în prezent pe Șvedova împreună cu un alt om care i-a fost apropiat lui Halep, preparatorul fizic Teo Cercel. Dacă Victor a antrenat-o pe Simona numai o jumătate de sezon, în 2015, Teo a fost omul de încredere al constănțencei timp de trei ani, colaborarea dintre cei doi încheindu-se în 2016.

Halep și Șvedova s-au mai înfruntat o singură dată până acum, în primul tur al Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, Simona pierzând cu 6-4, 6-2. Evident că datele problemei sunt cu totul altele la Wuhan, iar Halep este favorită certă, însă jucătoarea din Kazahstan rămâne periculoasă. Șvedova a eliminat o favorită în turul precedent, pe Roberta Vinci (cap de serie 13) cu 7-5, 6-2, în timp ce Halep a trecut de Irina Begu (26 WTA), scor 6-3, 2-0 (abandon). Partida poate fi urmărită în direct pe Digisport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro, iar sportiva calificată în sferturi ar urma să joace cu câștigătoarea duelului Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA) – Madison Keys (SUA, 9 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup