US Open | VICTORIE muncită pentru Halep: 6-3, 6-4 cu Safarova! Simona trece cu inteligență în turul trei

US Open | VICTORIE muncită pentru Halep: 6-3, 6-4 cu Safarova! Simona trece cu inteligență în turul trei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (favorită 5) a învins-o joi pe Lucie Safarova (Cehia, 44 WTA) în meciul vedetă al turului secund de la US Open, scor 6-3, 6-4.
  • Pentru un loc în optimile competiției, Halep se va duela cu Timea Babos (Ungaria, 34 WTA). Sportiva maghiară a trecut de Richel Hogenkamp (Olanda, 165 WTA) în turul doi, scor 6-2, 6-4.

21:00 Simona Halep și-a aflat următoarea adversară de la US Open! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill o va întâlni sâmbătă, în turul trei, pe Timea Babos (Ungaria, 34 WTA). Babos, care a trecut relativ ușor de Richel Hogenkamp (Olanda, 165 WTA), cu 6-3, 6-4, s-a mai confruntat cu Halep de trei ori în carieră, două dintre dueluri fiind câștigate de sportiva noastră: 7-5, 6-1 în sferturi la Budapesta 2013 (zgură) și 6-4, 6-0 în optimi la Guangzhou 2015 (hard). Timea a învins-o pe Simona în Fed Cup, sezonul 2014, cu scorul de 1-6, 7-5, 6-3, într-un meci disputat pe hard indoor.


20:00 Halep a mers la emisiunea „Game, set și Mats” de la Eurosport, vorbind despre victoria care i-a adus calificarea în turul trei: „Primul set a fost tensionat, dar mi-am spus că trebuie să mă concentrez pe jocul meu. E dificil să joci contra unei stângace, știam că Lucie e o jucătoare bună. Mi-am zis însă că trebuie să fiu încrezătoare, pentru că mai câștigasem trei meciuri în fața ei”. De asemenea, Simona a explicat și reacția nervoasă pe care a avut-o în primul set, atunci când a lovit cu racheta de ciment: „Am aruncat cu racheta în primul set, poate că e un lucru românesc, dar mă ajută uneori să dau afară ce e negativ. Sunt dură cu mine și nu accept greșelile ușoare. Lucrez la acest capitol, încerc să rămân pozitivă, însă nu e așa ușor să mă schimb. Au fost momente dificile din cauza ploii, dar mi-a plăcut să joc cu acoperișul tras, deși îmi era cam frig din cauza aerului condiționat”.


19:50 Halep face break-ul decisiv, după o dublă greșeală a adversarei, și se califică în turul trei la US Open: victorie în minimum de seturi cu Lucie Safarova, fost număr 5 WTA și finalistă la Roland Garros 2015, scor 6-3, 6-4! Simona a trecut într-o oră și jumătate de Lucie, ambele jucătoare fiind extrem de agresive. Diferența a fost făcută la nivel tactic, dar și datorită controlului loviturilor constănțencei. Halep a avut în față o jucătoare solidă, dar atitudinea româncei a fost una de mare campioană, muncind cu răbdare pentru fiecare punct. În același timp, defensiva Simonei s-a aflat la un nivel înalt, generând greșeli neforțate pe bandă rulantă de partea cealaltă a fileului.

Simona și-a adjudecat primul set grație a două serii de câte trei game-uri! Halep a avut 3-0, a fost egalată de ambițioasa cehoaică, 3-3, pentru ca românca să închidă cu stil primul act, în urma unui rever splendid în lungul liniei, scor 6-3! Safarova a creat mai multe probleme în setul secund și a servit la 3-2, dar reacția Simonei a fost din nou superbă! Sportiva antrenată de Darren Cahill s-a mobilizat și a tranșat calificarea în două seturi, scor 6-3, 6-4, pentru ca acum să-și aștepte relaxată viitoarea adversară din turul al treilea: Timea Babos (Ungaria, 34 WTA) sau Richel Hogenkamp (Olanda, 165 WTA).


19:40 Game mare câștigat de Simona, care face 6-3 și 5-4, după un vole drive fulgerător! Lucie servește cu cuțitul la os: rămâne în meci sau pleacă acasă.


19:33 Halep conduce pentru prima oară în setul al doilea, scorul devenind 4-3! Safarova a avut break în față, la 3-2, dar nu s-a putut desprinde pe tabelă, pentru că Simona se agață de fiecare minge! Apar inevitabil și greșelile neforțate (se apropie de 40 Safarova), iar Halep reușește un rebreak, urmat de un game alb făcut cu serviciul.


19:25 Safarova știe că nu mai are voie să facă pași greșiți și egalează cu serviciul în actul secund, scor 2-2! Cehoaica a deschis bine unghiurile în ultimul game, iar Simona nu a mai putut să facă break, deși s-a apropiat de la 0-40 la 30-40.


19:14 Halep – Safarova 6-3, 1-1! Am văzut câte un break de fiecare parte în setul secund, jocul desfășurându-se pe aceleași coordonate: Cehoaica atacă orice minge, caută mingea care să-i aducă punctul, dar greșește mult în fața defensivei solide a Simonei.


19:05 SET pentru Simona Halep, după 46 de minute, scor 6-3!!! Halep arată încă o dată că are un mental de campioană, nefiind impresionată de revenirea cehoaicei care egalase de la 0-3 la 3-3! Simona a rămas concentrată și a reușit o nouă serie de trei game-uri, la fel ca în startul meciului, închizând setul într-un mod superb, cu un rever câștigător în lungul linei.


18:55 Halep – Safarova 4-3! Lucie a egalat la 3, dar Simona a câștigat apoi un game uriaș pe serviciul cehoaicei, care a durat 8 minute! Românca a avut și o izbucnire nervoasă la avantaj pentru cehoaică, dar important e că Halep și-a revenit, făcând break după un retur bine plasat în diagonală.


18:40 Safarova reintră în set, câștigând două game-uri consecutive, scor 3-2! Cehoaica riscă mai mult, găsește liniile și o surprinde astfel pe Halep. Antrenorii româncei, Darren Cahill și Daniel Dobre, nu sunt prea zâmbitori după întorsătura pe care a luat-o jocul.


18:30 Halep – Safarova 3-0, cu dublu break! Simona domină începutul de meci, printr-un tenis solid, iar cehoaica e în criză de soluții. Sportiva noastră, agresivă și concentrată, face din nou spectacol pe centralul Arthur Ashe.


18:25 Halep punctează prima astăzi, pe serviciul adversarei, 1-0! Simona a întors game-ul de la 40-15 pentru Lucie.


18:20 Arbitrul din scaun este John Blom din Australia. Acesta ne anunță că Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales primirea.


18:10 Halep, la mini-interviul oferit înainte de intrarea pe teren: „Va fi o experiență frumoasă pentru mine să joc cu acoperișul tras. Va fi greu cu Safarova, dar sunt aici să lupt și să încerc să câștig”.


17:45 Înaintea meciului din turul doi, Halep a vorbit despre peripețiile prin care a trecut săptămâna trecută într-un parc de distracții: „Am încercat un roller coaster în Cincinnati. A fost prima și ultima oară când fac asta. Am simțit că mor. Darren mi-a zis că va fi ușor, că este doar un traseu de viteză și este drept. Pentru că îmi place viteza, mi-am zis că pot încerca. Dar după ce m-am urcat și mașina se ducea abrupt în jos, am simțit că mor. Nici nu mai puteam respira. I-am zis lui Darren că nu mă voi mai da niciodată în așa ceva și el a râs de mine”, a povestit Simona, citată de pagina de Facebook „Simona Halep Band”.


17:25 Simona a avut parte de o surpriză în timp ce urmărea meciul jucat de Andy Murray în primul tur. Darren Cahill, specialist la ESPN, a apărut în cadru, iar Halep s-a bucurat să-și vadă antrenorul la TV: „Priviți cine a apărut la TV! Uitându-mă la unul dintre jucătorii mei preferați”.


17:15 Salutare! Avem vești de ultimă oră de la New York: meciul dintre Halep și Safarova se va juca indoor, din cauza vremii nefavorabile. Acoperișul centralului Arthur Ashe a fost tras de organizatori după ce a început ploaia, și așa va rămâme cel puțin până la încheierea partidei pe care Simona o dispută în turul doi. Ediția din 2016 este prima la care arena principală de la US Open este dotată cu acoperiș retractabil, astfel că sportiva noastră va juca în premieră în condițiile respective. Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări meciul împreună cu voi.


Meci vedetă în turul doi la US Open: Halep, locul 5 din 2016, o întâlnește pe Safarova, locul 5 din 2015

Simona Halep are joi un meci neobișnuit de dificil pentru turul doi al unui turneu de Grand Slam, contra cehoaicei Lucie Safarova, sportivă care în urmă cu un an se afla pe locul ocupat de româncă în prezent, 5 WTA! Cum a fost posibilă o confruntare atât de rapidă la New York, între două sportive de top? Safarova nu a prins lista capilor de serie, picând până pe locul 44 în clasament, dar nu din cauza formei slabe, ci mai degrabă a unei boli ce a scos-o din ritm. Cehoaica a stat departe de teren în primele luni ale anului, însă acum se află într-o oarecare revenire.

Istoria meciurilor directe e de partea Simonei

Probabil că Halep nu e impresionată pentru că joacă atât de devreme împotriva Safarovei, finalistă la Roland Garros 2015 (3-6, 7-6, 2-6 cu Serena Williams). Simona a atins un vârf de formă în sezonul de hard american, iar titlul de la Montreal, semifinala de la Cincinnati, dar și victoria obținută în primul tur la US Open (6-0, 6-2 cu Kirsten Flipkens) sunt rezultate mai mult decât convingătoare. Lucie, jucătoare care a pierdut trei din cele patru partide directe cu Simona, vine și ea după o victorie în minimum de seturi (6-4, 6-4 cu Daria Gavrilova).

Meciul dintre Halep și Safarova deschide ziua pe centralul Arthur Ashe, fiind transmis în direct de Eurosport. Tot joi, în probele de dublu de la US Open, vor mai evolua și alți reprezentanți ai României: Irina Begu și Raluca Olaru joacă împotriva cuplului Jelena Ostapenko/Andrea Petkovic, de la 18:00, în timp ce Horia Tecău, în echipă cu americanca Bethanie Mattek-Sands, îi înfruntă pe Abigail Spears (SUA) și Santiago Gonzalez (Mexic), după miezul nopții, la dublu-mixt.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz