„Beast mode” Simona. Halep – Pennetta 6-3, 7-5, în optimi la Miami. Impresionantă în primul set, de neoprit pe finalul manșei secunde, românca merge în sferturi: „Am fost foarte nervoasă, m-am certat”

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a ânvins-o pe Flavia Pennetta, scor 6-3, 7-5, după un meci care s-a întins pe durata a o oră și 32 de minute.
  • În primull set, grație unui joc impecabil, Simona s-a impus clar, după doar 40 de minute.
  • În setul secund, românca a fost nevoită să revină de la 2-5, dar, în cele din urmă, a închis manșa și meciul la prima șansă pe care și-a oferit-o.
  • Adversara Simonei din sferturile de finală va fi americanca Sloane Stephens (22 de ani, locul 45 WTA), care în faza optimilor de finală a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic, scor 6-4, 7-6.
  • Victoria cu Pennetta a fost a 23-a a anului și a 13-a consecutivă.

05:59 Prima reacție a Simonei după victoria cu Pennetta: „A fost un meci foarte greu, am fost condusă cu 5-2 în setul al doilea, am fost foarte nervoasă, m-am certat și am revenit în teren mult mai agresivă. Până la urmă am câștigat meciul și sunt foarte fericită. Îmi aduc aminte meciul contra ei de la US Open, am fost dezamagită că am pierdut atunci. Mi-am dorit să joc din nou împotriva ei, am fost mult mai agresivă, am avut mai multă incredere.”


05:50 GAME, SET ȘI MECI SIMONA HALEP, 6-3, 7-5. La prima minge de meci, după ce a salvat o șansă de break a adversarei, românca închide partida cu un backhand în cross court care a lasat-o – pentru a câta oara? – fără replică pe Flavia Pennetta. Simona se impune, după o revenire superbă în setul secund, în care a câștigat ultimele cinci game-uri, și ajunge în sferturile de finală, unde adversară îi va fi Sloane Stephens, una dintre marile speranțe ale tenisului american din ultimii ani.


05:40 BREAK SIMONA, 6-5. Halep traversează o perioadă de vis. Face 4 game-uri la rând, dintre care doup la zero, câștigă 12 dintre ultimele 13 puncte și, în câteva momente va servi pentru a încheia partida și a merge în sferturile de finală. De la 2-5, jocul Simonei s-a transformat total, în timp ce adversara sa a părut depășită de intensitatea și ritmul impuse de constănțeancă.


05:37 Fata din Constanța face față presiunii fără niciun fel de emoție. Câștigă un game alb, în care backhand-ul a fost principalul ei argument și egalează scorul de pe tabelă la 5. Courtney Nguyen, reputat jurnalist de tenis, apreciază deplasarea româncei în teren, care, și astăzi, a fost la un nivel incredibil.


05:34 Break Simona, 4-5. Spiritul de luptătoare al Simonei iese din nou în evidență. Românca face break-ul la ultima șansă, în momentul în care adversara sa servea pentru a închide manșa secundă. Urmează, însă, un game la fel de dificil, pe propriul serviciu.


05:26 Jocul Simonei nu mai merge ca în primul set. Românca greșește mult neprovocată, italianca are experiența necesară pentru a menține mingea în joc, lovește lung, foarte aproape de liniile terenului și se desprinde la 5-2. Urmează un game vital pentru Halep în economia setului doi.


05:22 Serviciul Simonei a cedat. Halep a făcut două duble greșeli la 40-40 și i-a oferit italiencei încă un break. Din păcate, constănțeanca nu a reușit să câștige niciun game în care a servit în manșa secundă, iar lucrul acesta se vede pe tabelă. Este 4-2 pentru Pennetta, care servește pentru a se distanța la 5-2.


05:15 Break Halep, 2-3. Setul secund este la fel de intens ca primul. Logic, apar și greșelile neforțate. Simona reușește un nou break, după un rever în lung de linie al Flaviei care se oprește în banda fileului. Românca urmează la serviciu, unul pe care nu l-a câștigat niciodată de la startul manșei secunde.


05:07 Rebreak Simona. Dreapta, fie în lung de linie, fie în cross, ridică publicul în picioare. Eficientă, din nou concentrată, Halep intră bine în teren, face pasul în față exact când trebuie și recuperează break-ul pierdut cu un game în urmă. Meciul e unul de nivel foarte bun, lucru remarcat și de Anne Keothavong, cândva cea mai bună jucătoare a Marii Britanii, acum comentator pentru BT Sport.


05:02 Break Pennetta. Italianca profită de unele momente în care Simona a greșit mult prea ușor, devine agresivă, prinde liniile terenului din ce în ce mai des și trece în față. 2-0, după o serie de șase puncte consecutive.


04:56 SET SIMONA, 6-3! De 40 de minute a avut nevoie românca pentru a-și adjudeca prima manșă, una în care jocul său a fost unul încântător. Atentă pe propriul serviciu, capabilă să reacționeze la mingile adânci ale adversarei, magistrală pe backhand și cu o deplasare ireproșabilă, Halep a oferit o singură șansă de break și, chiar dacă adversara sa a jucat la un nivel înalt, a găsit de fiecare dată cele mai bune soluții. Începe setul secund, cu italianca la serviciu.


04:49 Simona ajunge la 5-2, după o nouă dreaptă în lung de linie la care adversara sa nu are nicio șansă. Depășită în primele 7 game-uri, Flavia Pennetta și-a chemat antrenorul, Salvador Navarro, pentru a primi sfaturi înainte de game-ul în care va servi pentru rămânerea în primul set.


04:45 Break Halep, 4-2. Asistăm, în mod cert, la unul dintre cele mai bune seturi ale acestui an în tenisul feminin. Simona câștigă două puncte superbe, profită de o dublă greșeală a italiencei, iar dreapta ucigătoare o aduce în avantaj.


04:38 Meciul e de un nivel foarte bun. Halep mai câștigă o dată pe propriul serviciu și conduce cu 3-2. Schimburile de mingi sunt lungi, echilibrate și spectaculoase. Ambele jucătoare au avut câte o șansă de break, dar niciuna nu a reușit să rupă echilibrul. Italianca joacdă solid din spatele liniei de fund, greșește puțin și pare că adoptă o tactică asemănptoare cu cea a Jelenei Jankovic din finala de la Indian Wells: mingi înalte, care-i pot pune probleme Simonei. Până acum, însă, românca a găsit răspunsul.


04:29 2-1 pentru Halep. Simona a trecut peste un game greu, în care italianca a lovit adânc, decisiv și precis și a avut o șansă de a câștiga pe serviciul româncei. Constânțeanca s-a redresat rapid și, chiar dacă a făcut o dublă greșeală, și-a trecut în cont un game important.


04:19 Halep câștigă primul game, pe propriul serviciul. La cum au arătat primele schimburi de mingi, care s-au desfășurat într-un ritm alert, cred că avem șanse mari să asistăm la o partidă foarte spectaculoasă.


04:09 Cele două adversare se încălzesc în aceste momente. Pennetta a câștigat tragerea la sorți, dar a lăsat-o pe Simona să pună în joc prima minge a meciului. Îl recunoașteți, cu siguranță, și pe arbitrul Kader Nouni.


03:57 Isner nu numai că nu și-a cedat serviciul, ba chiar a mai câștigat o dată contra servei lui Dimitrov și a închis meciul, 7-6, 6-2. În câteva minute ar trebui să le vedem pe teren pe cele două protagoniste. Înainte, însă, aș vrea să aruncăm o privire și pe părerile bookmakerilor. Simona pornește ca favorită, dar cotele pentru victoria sa sunt într-o continuă urcare în ultimele ore, ceea ce înseamnă că mulți pariori mizează pe o victorie a italiencei.
 

 


03:47 Dacă Isner nu dă greș în misiunea sa de a-și câștiga game-urile de serviciu până la finalul meciului, capitol la care impresionează, meciul dintre SImona Halep și Flavia Pennetta va începe în aproximativ 30 de minute. Totuși, știrea zilei vine dinspre Florin Mergea, care a renunțat la colaborarea cu Dominic Inglot. Totul, mai jos.


03:39 Isner reușește break-ul și conduce cu 7-6, 2-1. La cum servește americanul, sunt șanse mari ca partida să se termine rapid. Din păcate pentru el „Grisha” trece printr-o perioadă nefastă a anului. Dar, cum tot răul poate fi spre bine, performanțele slabe din ultima vreme l-ar putea determina pe bulgar să ceară un wild card la București, turneu l-a care s-a impus în 2014.


03:27 Nu era chiar greu de anticipat, nu? Primul set al meciului dintre Dimitrov și Isner a avut nevoie de tiebreak pentru a-și decide câștigătorul. Și acela a fost americanul, care s-a impus cu 7-2. „Baby Federer” are acum mari probleme.


03:17 Ei bine, relația cu Moya nu a fost singura pe care Flavia Pennetta a avut-o sau o are cu un jucător de tenis. Din primăvara anului 2014, adversara Simonei de astăzi formează un cuplu cu Fabio Fognini, carismaticul și, în același timp, controversatul tenismen italian.

„Pe teren, Fabio este foarte impulsiv și nervos, dar în afara lui este o persoană calmă și prietenoasă” – așa îl descrie Pennetta pe iubitul său, care la Miami a părăsit competiția încă din primul tur, învins de americanul Jack Sock.


03:05 Un lucru mai puțin cunoscut despre adversara de astăzi a Simonei este că a fost, pentru o vreme, partenera de viață a lui Carlos Moya, cândva lider mondial în ierarhia masculină. Flavia și Carlos au avut o relație deosebită, la finalul căreia italianca mărturisea că „el era totul pentru mine”. Povestea de iubire, pe care Flavia o vedea, în 2010, cea mai importantă a vieții sale a luat sfârșit în 2007, într-un mod ciudat. Pennetta l-a vizitat pe iubitul de la acea vreme în Suedia, la Bastad, acolo unde Moya evolua într-un turneu ATP. Italianca a dorit să-l surprindă pe partenerul său de viață, dar ea a rămas surprinsă atunci când l-a găsit pe Moya alături de altă femeie, actrița spaniolă Carolina Cerezuela, cu care ibericul s-a și căsătorit apoi.

Evident, infidelitatea lui Moya a dus la finalul poveștii de dragoste dintre cei doi, dar cuplul Flavia – Carlos a rămas în memoria multor admiratori ai tenisului, mai ales după ce italianca a declarat că întrețineau relații sexuale la fiecare turneu la care luau parte împreună.


02:55 Dimitrov și Isner au început ceea ce, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie un meci interesant și echilibrat. Scorul este 2-2 în primul set  și, oarecum surprinzător, uriașul american e cel care are probleme în a-și câștiga serviciul.


02:27 În timp ce Dolce Sport, televiziunea care transmite în România turneul de la Miami, ne propune reluarea cursei de Formula 1 din Malaezia, câștigată de Sebastian Vettel, Sloane Stephens și Belinda Bencic oferă un meci intens pe a doua arenă a turneului din Florida. Este 6-4, 6-5, cu tânăra elvețiancă la serviciu pentru a rămâne în joc. Mai important, în câteva minute va începe duelul dintre Dimitrov și Isner, cel care, odată sfârșit, va face loc partidei Halep – Pennetta.


01:40 Simona și-a făcut loc astăzi pe prima arenă a complexului care găzduiește turneul de la Miami. Bineînțeles, alături de nume mari. Ziua pe cel mai important teren a fost deschisă de Venus Williams și Caro Wozniacki, iar apoi a venit rândul mezinei familiei Williams, Serena, să treacă de rusoaica Svetlana Kuznetsova. Competiția masculină va da un total de trei meciuri. Primul, Chardy – Raonic, s-a terminat, iar în aceste momente sârbul Novak Djokovic evoluează contra belgianului Steve Darcis, care servește la scorul de 6-0, 6-5 pentru liderul mondial. Sesiunea de seară va fi deschisă de meciul dintre Grigor Dimitrov și uriașul John Isner, care nu va începe înainte de ora României 02:30, în timp ce ziua va fi încheiat de meciul spre care se va îndrepta și atenția noastră, Halep – Pennetta.


01:35 Salutare! Numele meu este Cristian Voicu, iar pentru următoarele ore nu-mi propun altceva decât să vă țin la curent cu absolut tot ceea ce se întâmplă în partida dintre Simona Halep și Flavia Pennetta, ultima a zilei în turneul de la Miami. Pentru început, trebuie să notăm victoria perechii Rojer/Tecău în fața cuplului columbian Cabal/Farah, 6-7, 6-3, 10-2. Horia a obținut calificarea în sferturile de finală, performanță pe care o așteptăm și din partea Simonei.


UPDATEOrganizatorii turneului de la Miami au stabilit ora partidei Simona Halep – Flavia Pennetta, din optimi. Partida va avea loc pe arena centrală, fiind a doua din sesiunea de seară, nu mai devreme de ora 04.00.

  • Simona Halep – Camila Giorgi 6-4, 7-5
  • Flavia Pennetta – Victoria Azarenka 7-6(5), 7-6(6)

Simona Halep își continuă drumul la Miami Open, iar în optimi o va întâlni pe Flavia Pennetta (locul 28 WTA).

După ce a trecut de Camila Giorgi în două seturi (6-4, 7-5), în meciul contând pentru turul trei, Halep va lupta pentru calificarea în sferturile Miami Open tot cu o jucătoare din Italia. Flavia Pennetta s-a calificat în optimi după ce a trecut de Victoria Azarenka, la capătul unui meci extrem de echilibrat, ambele seturi fiind câștigate de italiancă la tie-break: 7-6 (5), 7-6 (6).

Halep vs Pennetta în optimile Miami Open | Rezultatele directe, în favoarea italiencei

Deși diferența de locuri din clasamentul WTA este una destul de mare (Halep 3 WTA – Pennetta 28 WTA), meciul se anunță unul de mare luptă, cel puțin prin prisma rezultatelor directe.

Sportiva de 33 de ani s-a impus în toate cele trei meciuri jucate cu Halep. Totuși, toate victoriile au venit înainte ca Simona Halep să își înceapă cu adevărat ascensiunea spre vârful ierarhiei WTA.

Ultimul meci dintre Pennetta și Halep datează din 2013, la US Open, în optimi, când italianca a trecut de Simona în două seturi (6-2, 7-6).

HALEP vs PENNETTA 0-3. Vine prima victorie pentru Simona la Miami?

Simona HALEP – Flavia PENNETTA, drumul spre optimi la Miami

Simona Halep – cap de serie nr. 3

  • Turul 1: –
  • Turul 2: Simona Halep – Nicole Vaidisova 6-4, 2-6, 6-1
  • Turul 3: Simona Halep – Camila Giorgi 6-4, 7-5

Flavia Pennetta – cap de serie nr. 15

  • Turul 1 –
  • Turul 2: Flavia Pennetta –  Tsvetana Pironkova 6-7, 6-3, 6-3
  • Turul 3: Flavia Pennetta – Victoria Azarenka 7-6(5), 7-6(6)

Halep – Pennetta, meci pentru 112.000 de dolari!. Premiile turneului de la Miami

Halep și Pennetta au fost recompensate cu câte 59.185 de dolari și 120 de puncte WTA pentru calificarea în optimi la Miami.

De acum însă urmează premii mult mai atractive pentru sportiva noastră.

Dacă va reuși să treacă de Flavia Pennetta în optimile de finală, atunci Halep își va asigura o sumă de 112.270 de dolari, iar apoi calificarea în semifinalele turneului va fi răsplătită cu 220.230 de dolari, iar prezența în finală cu 439.420 de dolari.

Dacă va reuși să câltige turneul, Simona va pleca acasă cu un cec în valoare de 900.400 de dolari.

Meciul Simona Halep – Flavia Pennetta, din optimile Miami Open, e în direct e Dolce Sport și LIVE BLOG pe ProSport.ro, marți dimineața, după ora 04:00.

Editor video: Andrei Boruzescu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup