LIVE BLOG | Halep s-a calificat în optimi la Roland Garros pentru a 4-a oară în carieră! Victorie en-fanfare în fața unei adversare rănite. Begu, eliminată de Garcia

LIVE BLOG | Halep s-a calificat în optimi la Roland Garros pentru a 4-a oară în carieră! Victorie en-fanfare în fața unei adversare rănite. Begu, eliminată de Garcia
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (favorită 1) a învins-o sâmbătă pe Andrea Petkovic (Germania, 107 WTA), cu 7-5, 6-0, și s-a calificat în optimi la Roland Garros.
  • Elise Mertens din Belgia, a 16-a favorită a competiției, este următoarea adversară a Simonei.
  • Irina Begu (40 WTA) a cedat clar disputa cu jucătoarea franceză Caroline Garcia (7 WTA), scor 1-6, 3-6.

UPDATE: Rămânem cu două românce în a doua săptămână de la Paris! Irina Begu părăsește turneul după un meci în care a fost dominată copios de Caroline Garcia, scor 1-6, 3-6. Irina și-a ridicat nivelul în game-urile de final, dar s-a trezit prea târziu: Caroline a închis partida după o oră și 21 de minute!


VICTORIEEE! Simona Halep a trecut de Andrea Petkovic, scor 7-5, 6-0, și s-a calificat pentru a 4-a oară în carieră în optimile de la Roland Garros! Favorita principală și-a respectat statutul, a jucat consistent în prima manșă, pentru ca în actul secund să aibă o misiune mult mai ușoară după ce nemțoaica a suferit o accidentare la genunchi. Petkovic s-a deplasat foarte greu de la 7-5 și 1-0 și nu a mai deranjat-o absolut deloc pe Halep, constănțeanca având meritul de a fi câștigat lupta acerbă din primul set.

Simona a primit o replică puternică în startul partidei de pe terenul 18, dar a devenit agresivă odată cu trecerea timpului, tăindu-i elanul adversarei. Eleva lui Cahill a convertit a 3-a minge de set, la capătul unui schimb de mingi fabulos, pe care l-a început în apărare și l-a încheiat la fileu. A urmat accidentarea nemțoaicei, după un raliu în care Simona a întins-o la maximum, iar actul al doilea nu a mai avut istoric. Halep s-a calificat după o oră și 30 de minute, asigurându-și un premiu în valoare de 220.000 de euro. Bravo, Simona!


19:10 Simona câștigă din nou pe serviciul advers și scorul devine 7-5, 5-0! Favorita principală va servi pentru victorie.


19:07 Halep – Petkovic 7-5, 4-0! Simona este singură pe teren în acest moment, pentru că Andrea nu mai poate împinge în picior. Două game-uri o mai despart pe constănțeancă de optimile de finală.


19:04 Simona își continuă seria și face 7-5, 3-0, după un pasing minunat. Nemțoaica se enervează și își rupe bandajul care o deranjează la alergare.


19:00 Halep – Petkovic 7-5, 2-0! Simona a confirmat break-ul cu un game alb, fără să depună un efort prea mare. Andrea are mari probleme cu deplasarea.


18:56 Adversara Simonei nu vrea să abandoneze, e bandajată serios la genunchi, iar meciul se reia cu Halep la serviciu.


18:48 Petkovic are o problemă la genunchi în startul manșei secunde, pe care a acuzat-o după un raliu în care Simona a întins-o la maximum. Nemțoaica s-a așezat pe bancă la scorul de 7-5, 1-0, așteptând venirea doctorului. Avem timp să aruncă un ochi la meciul Begu – Garcia, iar situația nu e deloc bună: franțuzoaica a făcut 5-1.


18:41 SEEET câștigat de Halep cu 7-5, după 56 de minute!!! Simona a convertit a 3-a minge de set, la capătul unui schimb de mingi fabulos, pe care l-a început în apărare și l-a încheiat la fileu. Halep a făcut și voleu, așa cum a învățat-o Ion Țiriac, iar Petkovic s-a recunoscut învinsă în prima manșă. Superb!


18:34 Halep – Garcia 6-5! Simona stă bine pe linia de fund și îi taie elanul nemțoaicei, așa că va servi din nou pentru set.


18:30 Adversara Simonei, încurajată ca în Bundesliga de o galerie foarte gălăgioasă, se apără incredibil de bine, face rebreak-ul și rămâne în set: 5-5!


18:25 Halep – Petkovic 5-4! Simona lovește din ce în ce mai tare și obține un break valoros. A început și Begu – Garcia, iar franțuzoaica își face serviciul: 0-1!


18:21 Foarte agresivă la serviciu, Halep egalează la 4.


18:17 Favorita principală a fost aproape de break, dar a comis trei greșeli neforțate la rând! Petkovic trece în față, scor 3-4!


18:13 Halep – Petkovic 3-3, după un game în care Simona a controlat foarte bine lungimea mingilor.


18:09 Andrea servește puternic de această dată, Simona returnează slab, iar scorul devine 2-3!


18:05 Halep – Petkovic 2-2! Simona iese la rampă prin lovitura de rever și egalează după două game-uri consecutive.


18:01 Simona profită de câteva mingi mai scurte ale adversarei și își ia break-ul înapoi: 1-2!


17:58 Halep – Petkovic 0-2! Simona, puțin afectată după șansele ratate în game-ul precedent, își cedează serviciul.


17:55 Start de meci savuros, cu un prim game care a durat 10 minute. Din păcate, Petkovic a fost mai agresivă și a început cu dreptul.


17:46 A început Halep – Petkovic, cu jucătoarea din Germania la serviciu. Tribunele sunt arhipline, peste 2.000 de oameni la meci.


17:30 Deja celebrul teren 18 le așteaptă pe Simona și Andrea! S-au încheiat primele două partide acolo, așa că Halep și Petkovic se pregătesc de duel.


16:55 Elise Mertens din Belgia, a 16-a favorită a competiției, o așteaptă pe Simona Halep în optimile de finală! Mertens a trecut fără emoții de Daria Gavrilova (Australia, favorită 24), scr 6-2, 6-1. Simona și Elise s-au întâlnit luna trecută la Madrid, iar constănțeanca a câștigat cu 6-0, 6-3.


16:00 Asta da surpriză în proba de dublu: Buzărnescu și Bara au dat peste cap toate calculele și au trecut de Chan și Mattek, favorite 4 la Roland Garros, după o revenire fabuloasă, scor 2-6, 6-3, 6-3! Așadar, Mihaela este calificată în optimi atât la simplu, cât și la dublu. Pentru ea și Irina urmează un duel cu americancele Jennifer Brady/Vania King.


14:15 Încă o „bombă” la Roland Garros! Petra Kvitova, a 8-a favorită, jucătoarea care a câștigat recent turneul de la Madrid, pierde în turul 3 în fața estonei Anett Kontaveit (cap de serie 25). Aventura Petrei a luat sfârșit după două seturi lungi, ambele adjudecate la tie-break de Anett: 7-6(6), 7-6(4).


Halep se duelează cu Petkovic pentru un loc în optimi la Roland Garros, iar Simona este favorită certă în fața nemțoaicei. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill conduce cu 6-1 în meciurile directe, Andrea nemaiînvingând-o pe româncă din anul 2009, atunci când cele două s-au întâlnit pentru prima oară la un turneu ITF din București.

Partida se va juca într-o atmosferă neobișnuită, cel puțin pentru Halep, ocupanta locului 1 mondial fiind programată pe terenul 18, al patrulea ca mărime de la Roland Garros. Ținând cont că Simona este obișnuită să evolueze pe cele mai importante stadioane, rămâne de văzut cum se va acomoda ea cu dimensiunile arenei.

Mats Wilander, expertul Eurosport, a explicat motivul pentru care Simona va juca pe terenul 18: „Cred că organizatorii vor să se vadă meciuri pe terenul 18 pentru că e nou și face parte din procesul de modernizare a complexului. Tribunele vor fi pline și Halep va gândi: ‘Doamne, lumea chiar iubește să mă vadă jucând!’. S-ar putea să fie un lucru bun. Halep își va folosi experiența într-o manieră pozitivă”.

Begu va intra pe arena Suzanne Lenglen și va fi supusă unei mari presiuni, în meciul cu favorita gazdelor Garcia. Istoria partidelor directe este de partea franțuzoaicei, scor 3-2, aceasta adjudecându-și ultimele două dueluri. Irina încearcă să-și egaleze cea mai bună performanță la Roland Garros, după ce a mai ajuns și în optimile de finală din 2016.

Dacă Halep are un traseu favorabil – în optimile de finală s-ar putea confrunta cu câștigătoarea meciului Elise Mertens (Belgia, favorită 16) – Daria Gavrilova (Australia, favorită 24), pentru Begu ar urma o altă partidă de foc. Angelique Kerber (Germania, favorită 12) și Kiki Bertens (Olanda, favorită 18) sunt potențialele adversare ale Irinei din faza următoare.

În proba de dublu, ne interesează meciurile Irina Bara/Mihaela Buzărnescu – Latisha Chan/Bethanie Mattek, după ora 13:30, și Irina Begu/Qiang Wang – Andreja Klepac/Maria Jose Martinez Sanchez, după 16:30, ambele contând pentru turul secund.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup